Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok.
Megprobálkozom énis nyák készitéssel. Az lenne a kérdésem, hogy 125 grammnyi vaskloridhoz mennyi vizre van szükségem?
Ez már talán smd (de még ez sem olyan kicsi)
egy 40 lábú ic foglalat lábai közt lesz egy 28 lábú picecske A szivárványt a rézre a scanner varázsolta rá
És itt a film amit a nyomdában csináltak hozzá
Szépen adagold a vizet, és közbe kevergesd. Ha már az összes vasklorid fel van oldva, akkor jó. Ha túl gyorsan mar önts még hozzá egy kis vizet.
Akkor még egyszer leírom!
Kinyomtatod! "zöld vagy fekete, mindegy" Ráteszed a nyák-ra, a furatokat átfúrod vagy átjelölöd pontozóval. Ekkor már csak a nyomtatott mintád alapján összevonalazod a furatokat vagy pontokat a nyák-on. Ezt a lakkfilcel kézzel a nyák-ra rajzolt panelt beleteszed a maratóba TN150. Pár perc után kész a panel, lemosod hígítóval a felesleges lakkfilcet a panelról, és beforrasztod az alkatrészeket és kész! Természetesen menet közben és a végén is alaposan ellenőrizd nincs-e zárlat vagy elkötési hiba! Ez a legegyszerűbb módszer az ilyen egyszerű paneleknél. - Ha vasalni akarod akkor használj műnyomót mivel erről könnyén átvasalod a nyákra a lézerprinter nyomatát! - Ha fotó technikával akarod akkor írásvetítő fóliára nyomtasd vagy egyéb fényáteresztő hordozóra, hogy le tudd világítani. Fényérzékenyített gyári panel-re vagy pozitiv 20-al lefújt panelre a nyákrajzot. - A nyák rajzot egy Sprint Layout 5 nevű nyáktervezővel tudod megnyitni amihez a .LAY formátumú nyáktervet a cikk irója mellékelte is. A programban a nyomtatási opciónál kell beállítani az elrendezést stb.-stb. és így lesz fekete nyomatod nem pedig zöld és egyéb színű előnézeti kópiád! De mindezt ha visszaolvasnál megtudtad volna mert többször is le van írva mint ahogy azt már írtam.
Köszi. Szerintem elrontottam az oldatot mert tul sok lett a víz. Öntöttem ki belőle és adtam hozzá egy kis hidrogénperoxidot, aztán már leis marta a nyákot. Nem lett valami tökéletes de ez az első amit magam csináltam és sikerült.
nem akartam, hogy ismetlesekbe bocsatkozz, de ez valoban egyszerübb.
Sziasztok!
Valaki készített már Plastik 70 red-del vagy TN 180-al nyákot? Tapasztalatokat, és képeket várok !!!
Kereső:TN 180- Azaz védőlakk
Vannak képek is. A Plastik 70 színtelen kicsit ragacs felületet ad, még ha sokáig szárad akkor is.
A TN180 nem túl szép, olyan mint a képen, nem lehet egyenletesen felvinni, és méregzöld árnyalataiban játszik és ha útólag forrasztod még csúnyább.
Sokan ezt írják. Akkor inkább a Plastik 70-et válasszam?
Valaki adjon róla képeket, itt HE-n nincs. :S
Én színtelen Plastik 70-et használok. Semmi bajom vele. Fújás előtt alkoholban lemosom a panelt és utána fújom. Száradás után semmi ragacs.
Én pirosat akarok, ha van. Akkor jó cucc? Lehet forrasztani is?
A gugli a barátunk, rengeteg kép van róla fent,
találatok. Kicsit szedi a szöszt, mert ragacsos felületet ad.
Jaja, de ez nem a piros.
Azért , köszike !
A két kép, amit Joe berakott azon éppen, hogy piros van! :yes:
Akkor viszont nem sokat szinez.
Valamit ki fogok most már tuti próbálni.
Vaskloridhoz hidrogénperoxidot? Mondjuk ilyet sem hallottam még.
Szia
Nos, kipróbáltam az ón(II)-kloridot, semmi eredmény, itt-ott foltokban kivált a réz, gondolom ahol volt ón, de gyakorlatilag használhatatlan az eljárás.
Megyek a vegyszerboltba, beszerzem a furatgalvánhoz a dolgokat. Azt még valaki elmondhatná a nyákgyárak miért használnak palládiumot, a háziba miért jó az ezüstnitrát, miért nem jó bele a sima rézpor? Mit tud az esütnitrát a rézporhoz képest azon kívül, hogy irtóra összefogja az ember kezét?
Fene megeszi, van belőle egy kiló. Akkor kimerült ónfürdőhöz még jó lesz, de mivel 1-2 gramm kell bele, ez a kiló 10000 évig elég. Mindegy majd végrendelkezem: fiamra hagyom örökül egy kiló minusz 20gramm ónII kloridomat, lányomra hagyom 1 kiló minusz 20 gramm rézporomat.....
Egy 10-20dkg-ot átveszek tőled az ónIIkloridból, a fóliával együtt el is tudod majd küldeni, az árát meg megírod és utalom.
Bari
Nem, valóban ennyi kell, egyébként a sima mezőgazdasági is jó, nem kell a nagytisztaságú.
Szia tomika7, én egy Lervita gyártmányút építettem át (Lidl). Néhány fényképet csatoltam. Készítettem hozzá mind két oldalra egy kis asztalt, hogy a nagyobb nyák-ok 160x120 se essen le.
A felső elmozduló hengernek ki kell reszelni az elmozdulásához szükséges U alakú vájatot és egy gyengébb rugót kell használni. A henger elmozdulásának érzékelésére min a két végéhez elhelyeztem egy-egy mikrokapcsolót, és így ha kell az 1mm vastag nyákot is üzembiztosan "vasalja". E lamináló motorja egy elforduló kereten van elhelyezve a kétféle sebesség miatt, ezt a lassabb állásban rögzíteni kell, és a kétirányú motor így már tökéletesen tudja forgatni a két hengert. Mivel a Lervita lamináló oldal tartója müanyag, ez sajnos a hőre el tud vetemedni, érdemes ezek párhuzamosságát rögziteni, és alul és felül egymáshoz rögziteni. Attila86 köszi a segítséged
Így megkésve volt időm megcsinálni a vasaláshoz vagy kézzel rajzoláshoz, a Dimmer-hez a PDF-et csak nyomtat és használ.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |