Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   117 / 254
(#) Csupasz hozzászólása Jún 2, 2011 /

Sziasztok!
A Vaterán láttam ezt a távirányítót, /1460275250/,valaki meg tudná mondani, hogy ez jó-e az órához?
Üdv:
Csupasz
(#) Csupasz válasza frecsko hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Hello
Nem hiszem hogy találsz, esetleg németet....
A lefordítást nem vállalom, de ha leírod, mire vagy kíváncsi, szívesen segítek!
Üdv:
Csupasz
(#) frecsko válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Szia.
Lábkiosztás az megvan. Az anódfeszültségére és áramára lenne szükségem. Köszi.
(#) kisgeri válasza frecsko hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Adatlap szerint min. 170V az anódfesz, és 2.5mA az áram. (ha tizedes pont is kell, annak 0.2mA)
(#) frecsko válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Köszönöm szépen
(#) sooty válasza Csupasz hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Igen jó hozzá, én is ezt vettem. És itt a beállítás hozzá.
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Szia
Köszönöm a gyors válaszod,akkor gyorsan megrendelem!
Üdv:
Csupasz
(#) Hp41C válasza vicsys hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Kis előzetes...

Mule2PCB.jpg

(#) vicsys válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Hmmmm, fincsi!
(#) Srajmund válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Cuki kollekció
(#) sooty válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Nagyon szép, egész kedvet kaptam hozzá, csak aztán rájöttem, hogy már a 3. lenne...
(#) Csupasz válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Nagyon szépek, gratulálok!!
(#) Honki válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Ezek nagyon szépek! Grat!
(#) Hp41C válasza Honki hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Az érdem nem az enyém, ezek gyártatott kártyák...
(#) Müszi hozzászólása Jún 5, 2011 /

Óra készitö kollégáktól kérdeznék valamit! Ha ennek az órának épitek a kimeneteire BCD->7szegmenses dekódert, akkor funkcionálhat sima óraként is a kapcsolás?

üdv: Müszi
(#) kisgeri válasza Müszi hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Igen!
(#) Müszi válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Köszönöm a választ! Csak mert van egy régebbi épitésből származó 6 digites VFD kijelzőpanelem, amiben CD4000 szériáju áramkörök hajtják a kijelzőket., ennek gondoltam valami meghajtást épiteni, és a CMOS IC-ből tünt a leg gazdaságosabbnak!

Az általad linkelt kapcsolás gyakorlatilag bármilyen órához felhasználható alapkapcsolásnak, ahol BCD kimeneteket kell felhasználni a kijelzéshez. Jó munkát! Az eredményre kíváncsi vagyok majd!
(#) Müszi válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Köszönöm, igyekezni fogok, ha lesz valami, ugyis közlöm! Hamarosan mindjárt itt a szünet tehát több időm lesz végre!

Mégegyszer köszönöm: Müszi

Ahogy nézem azért a beállítási módját át kéne variálni. Keresek majd másik rajzot, ahol ez jobban meg van oldva (valahol van is letöltve nekem)
(#) sooty hozzászólása Jún 7, 2011 /

Sziasztok! Végre megérkezett a plexi a Mule v2-höz. Neki is láttam összeállítani...
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Hűűűű..... Erre most hirtelen nem találok szavakat! Nagyon jól fog kinézni, van egy sejtésem...
(#) sooty válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Na ilyen lett: Mule V2 Plexi Az alátéteket később plexi távtartókra fogom cserélni, de így tudtam a méreteket kipróbálni a legegyszerűbben.
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Ez nagyon komoly lett, gratula! Ha nem vagyok indiszkrét, esetleg privátban megírnád, hogy mibe került ez? És hogy hol lehet plexit így méretre maratni?
(#) sooty válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

A prototipus ára igazából nem mérvadó, mivel vágási hosszra volt árazva és így a középső elem, amiből sok kell pont a legdrágább, ha bárki ismer olyan vállalkozót, aki ilyet tud lézerrel / vízsugárral készíteni, kérem ossza meg velünk, jól jönne egy pár árajánlat...ha nem is feltétlenül nekem, de a Mule v2 csapatnak (már ha tetszik egyáltalán ez a dizájn valakinek :whistle: )
(#) bbazs válasza sooty hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Szia!

Nagyon szép, mutatós lett, a plexi vágással, tényleg horror árban lehetett.
Ha esetleg találsz majd egy olcsőbb helyett, akkor légyszives egy privátot rakj rám... tetszetősek az átlátszó dobozolások!
(#) Hp41C válasza sooty hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Szia!

Lenyűgöző látvány... Nem lehet jelentkezni "dobozra" ?
(#) sooty válasza bbazs hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Igazándiból lehetne spórolni az óra magaságával, kicsit szélesebb panel fektetett vagy smd alkatrészek, akkor be lehetne vele menni bőven 5000 Ft-alá, esetleg vastagabb, de kevesebb plexilap...így kicsit felette van
(#) sooty válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

De lehet, (erről írtam neked a múltkor), csak körül kéne nézni, hátha lesz olcsóbb módja is a gyártásnak. (Neked meg janocsinak amúgy is tiszteletpéldány járna ) Neked milyen magas lett az óra elkészülve, abból ki lehet számolni hány középső elem kell.
(#) H2opok válasza sooty hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Üdv
Eddig még nem irtam ide, de hogy láttam ezt a "tokozást", én is lehet kedvet kapok hozzá. (régebben Janocsi barátom mutatta ezt a plexis nixit, hogy meg tudnám -e csinálni, de akkor még nem igazán voltak hozzá embereim) Úgy is félre tettem magamnak 1 garnitúra nyákot, amit pont a héten készitettem Hp41c-vel közösen.
Mivel nyákgyártó cégeknél igen sok és spéci cnc gépek vannak, lehet meg lehetne oldani ezt a plexi marást, szinte anyagárban. Csak attól félek, hogy az itt használt kukorica marók, nem igazán adnak szép vágási felületet . Na majd kipróbálom a héten. Füleg hogy nemsokára beüzemelik az új lézervágónkat.
Amúgy ez lézerrel lett vágva? Milyen vastagok a plexi lapok?
Következő: »»   117 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem