Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Sziasztok!
A Vaterán láttam ezt a távirányítót, /1460275250/,valaki meg tudná mondani, hogy ez jó-e az órához? Üdv: Csupasz
Hello
Nem hiszem hogy találsz, esetleg németet.... A lefordítást nem vállalom, de ha leírod, mire vagy kíváncsi, szívesen segítek! Üdv: Csupasz
Szia.
Lábkiosztás az megvan. Az anódfeszültségére és áramára lenne szükségem. Köszi.
Adatlap szerint min. 170V az anódfesz, és 2.5mA az áram. (ha tizedes pont is kell, annak 0.2mA)
Igen jó hozzá, én is ezt vettem. És itt a beállítás hozzá.
Szia
Köszönöm a gyors válaszod,akkor gyorsan megrendelem! Üdv: Csupasz
Nagyon szép, egész kedvet kaptam hozzá, csak aztán rájöttem, hogy már a 3. lenne...
Az érdem nem az enyém, ezek gyártatott kártyák...
Óra készitö kollégáktól kérdeznék valamit! Ha ennek az órának épitek a kimeneteire BCD->7szegmenses dekódert, akkor funkcionálhat sima óraként is a kapcsolás?
üdv: Müszi
Köszönöm a választ! Csak mert van egy régebbi épitésből származó 6 digites VFD kijelzőpanelem, amiben CD4000 szériáju áramkörök hajtják a kijelzőket., ennek gondoltam valami meghajtást épiteni, és a CMOS IC-ből tünt a leg gazdaságosabbnak!
Az általad linkelt kapcsolás gyakorlatilag bármilyen órához felhasználható alapkapcsolásnak, ahol BCD kimeneteket kell felhasználni a kijelzéshez. Jó munkát! Az eredményre kíváncsi vagyok majd!
Köszönöm, igyekezni fogok, ha lesz valami, ugyis közlöm! Hamarosan mindjárt itt a szünet tehát több időm lesz végre!
Mégegyszer köszönöm: Müszi
Ahogy nézem azért a beállítási módját át kéne variálni. Keresek majd másik rajzot, ahol ez jobban meg van oldva (valahol van is letöltve nekem)
Sziasztok! Végre megérkezett a plexi a Mule v2-höz. Neki is láttam összeállítani...
Hűűűű..... Erre most hirtelen nem találok szavakat! Nagyon jól fog kinézni, van egy sejtésem...
Na ilyen lett: Mule V2 Plexi Az alátéteket később plexi távtartókra fogom cserélni, de így tudtam a méreteket kipróbálni a legegyszerűbben.
Ez nagyon komoly lett, gratula! Ha nem vagyok indiszkrét, esetleg privátban megírnád, hogy mibe került ez? És hogy hol lehet plexit így méretre maratni?
A prototipus ára igazából nem mérvadó, mivel vágási hosszra volt árazva és így a középső elem, amiből sok kell pont a legdrágább, ha bárki ismer olyan vállalkozót, aki ilyet tud lézerrel / vízsugárral készíteni, kérem ossza meg velünk, jól jönne egy pár árajánlat...ha nem is feltétlenül nekem, de a Mule v2 csapatnak (már ha tetszik egyáltalán ez a dizájn valakinek :whistle: )
Szia!
Nagyon szép, mutatós lett, a plexi vágással, tényleg horror árban lehetett. Ha esetleg találsz majd egy olcsőbb helyett, akkor légyszives egy privátot rakj rám... tetszetősek az átlátszó dobozolások!
Szia!
Lenyűgöző látvány... Nem lehet jelentkezni "dobozra" ?
Igazándiból lehetne spórolni az óra magaságával, kicsit szélesebb panel fektetett vagy smd alkatrészek, akkor be lehetne vele menni bőven 5000 Ft-alá, esetleg vastagabb, de kevesebb plexilap...így kicsit felette van
De lehet, (erről írtam neked a múltkor), csak körül kéne nézni, hátha lesz olcsóbb módja is a gyártásnak. (Neked meg janocsinak amúgy is tiszteletpéldány járna ) Neked milyen magas lett az óra elkészülve, abból ki lehet számolni hány középső elem kell.
Üdv
Eddig még nem irtam ide, de hogy láttam ezt a "tokozást", én is lehet kedvet kapok hozzá. (régebben Janocsi barátom mutatta ezt a plexis nixit, hogy meg tudnám -e csinálni, de akkor még nem igazán voltak hozzá embereim) Úgy is félre tettem magamnak 1 garnitúra nyákot, amit pont a héten készitettem Hp41c-vel közösen. Mivel nyákgyártó cégeknél igen sok és spéci cnc gépek vannak, lehet meg lehetne oldani ezt a plexi marást, szinte anyagárban. Csak attól félek, hogy az itt használt kukorica marók, nem igazán adnak szép vágási felületet . Na majd kipróbálom a héten. Füleg hogy nemsokára beüzemelik az új lézervágónkat. Amúgy ez lézerrel lett vágva? Milyen vastagok a plexi lapok? |
Bejelentkezés
Hirdetés |