Fórum témák
» Több friss téma |
Ez így van, mivel nekem nem volt a dióda után fókuszlencse, ezért kellett a kupakot lebarmolnom és közel tennem, így egész türhető lett az eredmény! Amúgy előszeretettel hagyják ki a dióda fókuszlencsét már szinte mindegyikből.
Miért van az hogy ezen nem lepődök meg?
A DX-től még most sem jött meg a 2db pointer. 6.hete! Márc.22.-én adták föl. Létezik hogy még megjöhet? Vagy szerintetek mi a tehendő? Vámra ezek bemennek? Náluk esetleg lehetne érdeklődni, de kit lehet,kell hívni?
Ha a küldeményednek van tracking numberje, akkor felhívod a csomagkicserélő szolgálatot (vagy mi a frász a neve) és 20-30 perces várakozás, és 10 próbálkozás után valószínűleg el tudod érni az egyik éppen cigiszünet és ebédszünet közötti állapotban lévő emberkét.
Egyébként legutóbb nekem sem jött meg egy csomag, aztán írtam a DX-nek, és pár hét múlva visszafizették az árát.
Csomagkisérő szolgálat? Az itthoni vagy mi?
Nekem nem a pénz kell vissza, hanem amit rendeltem basszus. Ezt küldték pár 2 hete: "Invoice / Order #: xxxxxxxxx Date: 3/22/2011 4:45:00 AM Payment:xxxxxxxxxxxxxxx Status: Shipped Ship To: xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx DEBRECEN, HU-4033 Hungary Click here for Tracking Numbers (if available) Shipment # SKU Product or Service Name Quantity Price 1 50151 SD-302 Focusable 50mW 532nm Green Laser Pen Pointer with Battery Set (1*18650) x1 Shipped $25.30 1 47212 50mW 532nm Green Laser Pen (2*AAA) x1 Shipped $10.80 1 00000 Tracked Air Mail Service Fee x1 Shipped $0.01 Total: $36.11 Shipment terms: Tracked Air Mail (EMS packages may also show as Air Mail here) Note: EMS upgrade fees are calculated based on items in your shopping cart. 1 cent may be added to larger orders to allow air mail and EMS features to show on your PayPal receipt for your protection.
Nos kiderült, hogy a csomagom megjárta már M.Országot, de valami miatt -szerintünk a postás balf...ga miatt- visszament a feladónak. Így most várhatok megint 3 hetet.
Van, hogy 2 hónap mire ide ér. Nem mindig ér ide 2-3 héten belül.
28-án került feladásra a DX-es rendelésem,ma vettem át.
Hogy kinek a jópont,nem tudom/érdekel,de én még a postai szolgálatban nem csalódtam,vagyis eddig a Magyar Postában nem.
Hát eddig én sem, soha nem volt gond. Pedig már volt rendelésem 80ezres Rc autó is.
Itt biztos a postás hibázott, mert ha nem is veszi át címzett, értesítőt akkor is hagy. De itt az sem volt. Na mind 1, várok. Amúgy mit rendeltél?
szimpla dióda modulokat a 800mW-os 650nm vörös fejlesztésemhez.Nagyobb összegnél leszek kicsit para,szintén 80ezres,azzal minden rendben lesz a vámos résznél szerinted?
Talán át kellene lépnünk a külföldi rendeléses topicba
Hát....ha a vámon kibontják, és a vámos utánnanéz, akkor lehet nem úszod meg. Még akkor sem ha nem annyi lesz árnak feltüntetve, mint amennyi ténylegesen volt.
Ha nem uniós országból jön akkor áfát kell fizetni elvileg kb 16e forint lesz 80e ft nál ,a magyar postát meg felejtsétek el...
Akkor az azt jelenti,hogy a postás csakis a rába##ottt összeg ellenében adja át az,amit egyszer már én kifizettem?
Az átvételnél csak az áfát +vámot kell kifizetned a postásnak vagy futárnak ez kb 22%a a cuccodnak de ha szerencséd van semennyi .Én kínából rendeltem 100e ért és eddig semmit nem kellett fizetni pedig amerikai bejegyzésű bolt.Tegyük hozzá számlákat se találtam a dobozban ami alapján elvámolhatták.
Hali!
Nem tud valaki segíteni nekem?: ilda-s laserem van, vettem hozzá egy kínai vezérlőt amit mindenhol fikáznak a neve ishow laser softwer. Végülis amire kell arra jó, csak vannak nagyon jó programok amikből az ábrákat ki szeretném csempészni, de természetesen mindegyiknek más a kiterjesztése. Nincs valaki otthon a szoftveres dolgokban? Válaszokat előre is köszönöm!
Ez a kérdés inkább ide való:
Bővebben: Link
Hali,
Melyik jó nekem 808nm-es infrához, hogy zöld 532nm-es jöjjön ki a másik oldalán ? 3%Nd:YVO4 Size: 3*3*1mm Coating: S1:HR@1064,HT808;S2:AR1064,AR@532 vagy KTP 2*2*5mm Coating: S1:AR@1064,S2:HR1064,AR@532 Vagy esetleg mindkettő kell egymás után ? Köszi zsolt
A vanadát kristály(Nd:YVO4) 1064nm-es hullámhosszt állit elő az infrából,ezt pedig a KTP nemlineáris kritály pedig elfelezi 1064/2=532(duplázza a frekvenciáját).
Igy jön létre az optikai kicsatoló határfelületen a zöld fény,a többi meg az alkalmazott optika dolga. Az átlagos zöld DPSS lézerek(pointerek) esetében ezért beszélünk kombinált kristályról,mert a két egység egybe van ragasztva.Drágább lézerekben pedig egymástól független van telepitve.
Tehát akkor mind a kettő kell...
Ezeket összeragaszthatom vagy kell, hogy legyen közöttük távolság ?
Ezt nem tudom.
A kicsi pointeres kristályok valami optikai ragasztóanyaggal vannak illesztve,de láttam itt ott hivatkozásokat,ahol nincsenek egymással fizikai kapcsolatban.
Ok, én is így látom, de kiderült, hogy a nagyobbakat nem ragasztják össze. Nem tudják, vagy nagyobb teljesítmény széteszi a ragasztót.... és így nem akarják, vagy nincs rá igény, vagy nem tudom miért.
Csak mert az 1W-os infrát nehezen viseli a kis pointer kristály, ezért kell néznem magyobb kristályt, de azt csak külön-külön árusítják és meglehetősen borsos áron.
Sajnos DPSS-t épiteni nem olcsó dolog,tényleg nagyon drágák az elemei.
Kis teljesitményben nem érdemes,többe kerül a hús szindróma,nagyteljesitményben pedig kifizetődőbb megvenni a laborosan összeállitottat,kész modult,tápostól,hűtésestől,meghajtóstól. Hogy érted:nehezen viseli a pointeres kristály az 1W-ost?Nagyon melegszik,eltolódik a gerjesztett hullámhossz?Végleg megsérül? Ezeket a kristályokat,bizonyos teljesitményen már hűtik,hőmérséklet stabilizálják.Extrém esetekben pedig vizezik,szó szerint.Ebayen is találni ilyen vizhűtésre kiképzett Nd:YVO4 kristályfoglalatot. Ha tudnál megfelelő hűtést biztositani a kis kombináltnak,szerintem kibirná hosszútávon az 1W pumpálást:az a kérdés,megéri-e a szenvedést,azhelyett hogy az ember venne gyári modult. Előbb utóbb erre mindenki rájön:célravezetőbb
Pont, hogy nagyobb lézereket érdemes építeni, a kicsiket meg venni. 1W zöldet sokkal olcsóbban össze lehet rakni, mint megvenni. Ellentétben 50mW-os lézert összerakni abszolút nincs értelme, mert többe kerülnének az elemek, mint amennyiért már gyárit kapni.
Lehet.
Viszont nekem nincs semmiféle hátterem erre,se géppark,se egyéb. Az a fajta vagyok,aki fizet,ha kell neki valami.Ilyen a mai világ
Nos a 2db lézer a mai napig nem érkezett meg a DX-től. Lassan 5. hónapja. Egyszer már volt m.országon a csomag, de valami miatt visszaküldték a feladónok. Írtunk nekik többször is mi a helyzet, semmi reakció, semmi válasz. A pénzt viszont buktuk. Igaz nem egy nagy összeg (8000ft), de akkor is. Nem is a pénzt sajnálom, hanem amit rendeltem volna. Egy senkiházi cég. Még azt is írtuk nekik, hogy az esetleges újbóli postázási dijjat kifizetjük. De semmi.
Annyira nem jellemző rájuk, bár nekem is volt, hogy 3 hónapot vártam, de végül megérkezett.
Így aztán már vagy fél éve nem is vettem tőlük semmit sem, mert annyira nem is olcsó amit árulnak. Bár aki először talál rájuk az rácsodálkozik, hogy hú de óccsó
Miből lehetne 2-3 W-nyi zöld lézert előállítani ? Fontos lenne a kis méret ezért a CO2 nem annyira játszik.
A CO2 lézernek alapból mi köze bármilyen színű lézerhez?
Egyébként diódalézer, 20W-os infrával. De nem olyannal, amit árulnak 50$-ért, mert annak a spektruma nem jó.
És ehhez hol találhatok kristályokat? , mert szerintem azok a 3 x 3mm-es kis kockák elégnek mint a gyufa feje, nagyobbal meg nem találkoztam.
Bővebben: Link
Bővebben: Link A KTP-n a bevonat valószínűleg nem jó zöldhöz. A másiknál meg nem is említi. Ilyen nagy zöld diódalézert nagyon komplikált összerakni. Na meg drága is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |