Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bass gitár erősítő

Témaindító: Nova, idő: Jan 20, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 23
(#) szendi001 válasza skero hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Itt lenne a kis kombó rajzának első verziója. Át kell még nézni. Esetleg, ha valakinek lenne kedve feltenni rá a pozíció számokat megköszönném. (SprintLayout)

Lehetne egy jó cikk az utánépítésből.
(#) Akashi válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Sikerült megépíteni?
(#) szendi001 válasza Akashi hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Szia! Nem foglalkoztam azóta a kérdéssel érdektelenség miatt. Esetleg, ha valakit még érdekelne a téma szívesen elővenném.
Üdv Joe
(#) skero válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Bocsi de nem szoktam sprintel szerkeszteni így a számokat sem tettem fel rá ,ezért nem válaszoltam. Atól még érdekel a téma. Lehet ,hogy megépítem (az év másik felében) én hidalt 2030 -ra gondoltam.
(#) szendi001 válasza skero hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

OK, Átnézem apanel rajzot, nem maradjon benne hiba. Én valószínű mögé teszek egy Quadot. Pár nap amíg elkészül a file, felteszem képként is.
(#) Akashi válasza szendi001 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

A vezetősávokat jobban el kell választani egymástól szerintem. Házilagos nyák készítésnél probléma lehet. A vezetősáv szélességet kell átállítani.
Lehet nekiállok..
(#) szendi001 válasza Akashi hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

A vasalásos technológiához jó a vezetősáv vastagsága szerintem. Azért remélem sikerül módosítani pár helyen.
(#) ECL82 válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Szia, hogyha a JCM preamp kimeneti részét le szeretném mute-olni, úgy hogy egyik kimeneten se jelenjen meg jel, hogyan tegyem? Hova illesszem be a kapcsolót? S nem fog pukkanni?
(#) Bassmester válasza ECL82 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 / 1

A kimeneti buffer előtti osztó után zárd rövidre egy kapcsolóval. Nem fog pukkanni.
(#) vikipapa hozzászólása Máj 16, 2011 /

Helló mindenkinek. Valakinek esetleg nincs egy tranzisztoros előerősítő kapcsolási rajza? Ami jó lenne ha lenne benne az egy 3 sávos hangszínszabályzó, állítható közép-frekvenciával (bár ezt lehet hogy "lekoppintom" a Kreuzer-féle előerősítőről) Előre is köszönöm!
(#) dvd hozzászólása Jún 2, 2011 /

Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Építeni szeretnék egy hibrid basszuskombót csöves előfokkal. Viszont a csövekkel még most ismerkedem. Az lenne a kérdésem hogy ECC 83 helyett megvalósítható a fórumban található kapcsolás a PCL86-os triódájával. Sajnos ECC 83-ast nem tudok szerezni a másikból meg van itthon 6db. Tudnátok valamit javasolni? Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv! Dávid!
(#) Bassmester válasza dvd hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Én az orosz gyártású 6N2P-EV csövet használom a hibrid kombómban ECC 83 helyett. Más a bekötése, de jól szól.
(#) dvd válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Csak azért kérdezem mert a PCL86-ban van egy trióda meg egy pentóda. Utóbbival nem tudom mit kezdjek, mivel a kapcsolásban csak trióda szerepel. Bocs ha egy kicsit furán fogalmazok. Esetleg még annyi hogy az ECC 83, és 6N2P-EV csövek fellelhetők régi készülékekben?
(#) szendi001 válasza dvd hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Szia! Üdv a csövek világában. Nem javaslom a PCL 86 elsózását előfokba. Nem is kifejezetten oda tervezték, hanem végfokba. Viszont ha elegendő 15 Watt akkor 2 db PCL 86 os csővel kiváló kombó építhető. Full csöves kombó.
ECC83 at igaz találsz használtan és újan is Vaterán. Rádiótechnika. hu n és sok más helyen, tehát nem mérvadó az összberuházáshoz képest az egyetlen cső. Javaslom esetleg nézd meg ezt: javítja az "elkészülési" mutatókat Ez mögé tehetsz tranyós vagy pcl es végfokot is
Bővebben: Link
PCL es végfok rajz.
Bővebben: Link

Szólj ha érdekel a téma, de lehet hogy körbe kell nézni a többi fórumcímben, mert bár basszkombó, azért csöves erősítők között megtalálod a részegységek rajzait.
(#) szendi001 hozzászólása Jún 2, 2011 /

Az első link nem adja közvetlenül a lényeget. Keresd ki légyszíves az egységcsomagok közül a csöves gitárelőfokot.
(#) dvd válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Szia! Hát igen gondoltam hogy ez egy halott ötlet. Hát igazából úgy képzeltem el ezt a kombót hogy egy csöves előfok+egy kb 60W-os FET-es végfok. Van itthon egy Johnson Stage 100B típusú kombóm de elég gyenge hangminőséget produkál. Ebből akarom felhasználni a hálózati trafót(88VA), valamint a hangszórót. Fullcsöves cuccot még nem "merek" építeni. . Amit linkeltél előfokot az jó lenne csak torzító nélkül. Egy bevált előfok kapcsirajzot tudnál ajánlani esetleg? Néztem ebben a fórumban a JCM800-ast a képek között csak hát mivel nem vagyok annyira jártas csövek terén ezért nem tudom. :no:Bocs a tudatlanságomért
Üdv!
(#) szendi001 válasza dvd hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Én személyesen a Marshall gritár előfokját, és több hasonló dolgot építettem már. A legfontosabb dolog amit figyelembe kell venni az a mechanikai felépítés. Ha adott a kombód akkor ki kell venni a mostani sasszit ahogy van és maximum a trafót használni, azért hogy visszaépíthető legyen.
Azt javaslom, hogy használj egy TDA7294 es végfok modult akár egységcsomagból akár a mellékelt adatlap alapján készült nyákra.
Az előfok alkatrészeit, mivel jó minőségű forrléc ritka, nyák csíkra érdemes felépíteni. A nyák kb 5 cm széles 20 sm hosszú, és csak 4 mm átmérűjű pöttyök vannak rajta két sorban. Ez gyakorlatilag egy modern forrléc. E köré érdemes a linken található előfokot feltenni. A hangszín alkatrészeinek cseréjével a dolog egyedivé tehető.

Bővebben: Link[/url]Bővebben: Link
Marshall előfokBővebben: Link

Remélem segítettek a csatolt linkek. Minden a mechanikán múlik a többi egyszerű...Bővebben: LinkBővebben: Link
Az utolsón vannak rajzok, alkatrészek, minden ami a témához kell.
(#) Bassmester válasza dvd hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

A kombómban egy Marshall JCM-800B -ről mintázott kapcsolás van 6N2P-EV csövekkel, TDA 7294 híddal.
ITT találod az előfok kapcsolási rajzát és az általam tervezett nyákot. Nálam több mint egy éve hibátlanul működik a cucc és jól is szól.
A Johnson kombódnak pont a hangszóró a gyengéje, sajnos másik erősítővel sem fog különben szólni. Inkább add el és vegyél egy Eminence-et.
(#) vikipapa válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Szia. Láttam a JCM800-as kapcsolást és hozzá a nyáktervet. Egy olyan kérdésem lenne hogy a slope potméter mire való? ?Meg még egy kérdésem lenne: nem akarnám rátenni az XLR vonalkimenetet, akkor honnan vegyem le a kimenő jelet? Egy csöves végfokot szeretnék utána rakni. Köszönöm!
(#) Bassmester válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Hali! Ha csöves fokozat lesz utána, akkor elhagyhatod az ícét, nem kell bele buffer, pláne ha XLR-DI out sem kell. Elég ha egy 1M-ás volume potit raksz az előfok kimenetére. A sloope, egy szabályozható felüláteresztő szürő. Akkor jön jól ha nagy hangerőn kihajtva játszol a kombón és muszály a mélyeket kordában tartani a hangszín jelentősebb változtatása nélkül.
(#) vikipapa válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Köszönöm az infókat, akkor majd ezeknek a függvényében alakítom ki a dolgokat.
(#) ECL82 hozzászólása Jún 2, 2011 /

Sziasztok, hamarosan közzéteszek egy nyáktervet a JCM800 preampról, csak még nincs teljesen kész, finomításokat kell még eszközöljek rajta.
(#) dvd válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Szia! Jó hír talán hogy szereztem egy EAG AK706/A típusú előerősítőtBővebben: Link kompletten. Annyi hogy kint volt szabad égen de a fedlap rajta volt úgyhogy nem tudom hogy lehet e valamit kezdeni vele. A belseje nem tűnik vészesnek csak egy kicsit poros meg pókhálós. A linken a kapcsirajza van. Remélem használható. Ja és köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget
Üdv!
(#) szendi001 válasza dvd hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Kiváló alap . Szárítsd 2 napot aztán érdemes levenni a tetejét, megnézni a biztiket ( tenni nekünk ide egy képet :yes: ) aztán lefújni kontakt sprayel a potikat Kell mogé egy végfok és induljon a banzáj.
(#) dvd válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Sziasztok! Itt van néhány kép a szerzeményről. Van rajta egy két dolog amit meg kel csinálni, mint például a hálózati kábel cseréje mert azt valaki levágta róla. Meg akkor biztosítékokat is cserélek. A képek nem túl jó minőségűek mert telóval csináltam. Bocsi .
Üdv!
(#) hangszoros válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Esetleg hangszoró tuning
(#) szendi001 válasza dvd hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Ez tök jó állapotban van. Szerintem dugd be és próbáld ki így ahogy van. A végére kell egy hifi erősítő ideiglenesen.
(#) dvd válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Rendben. Akkor ráakasztom a DUAL CV1400-asomra. Csak még vennem kel biztosítékokat mert kiderült hogy nincs benne. Mivel hajtsam meg? Vagy mindegy?
(#) szendi001 válasza dvd hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Nos, azt hittem van egy basszus gitárod .
Remélem nem off a beüzemelési tanácsom, de szóljatok ha ne fejtegessem tovább:

Hangenerátor lenne jó, de tegyél fel egy színusz generátor programot a PC-re és a vonal kimeneten lévő kb max 1 Voltos jelet oszd le olyan 20mV-ra egy ellenállás osztóval. Ez a jel mehet a mikrofon csatornára. A kimeneten lévő jel lehet akár 10 Volt is, szóval ezt is érdemes osztani 1 a 10 hez és mehet a hifi RCA vonalbemenetre.

Azért kell az első osztás mert ezzel imitálod a PC jeléből a pick up jelét, a második meg azért mert egy csöves végfok alapvetően a régi időkben nagyobb jelszintekkel dolgozott. Ez a teszt összeállítás.
Ha szól jól és a szomszédok is utálnak akkor kell egy Jack 5 ös tuchel kábelt csinálni, és kitalálni milyen végfokkal akarod használni, javaslok egy TDA-t vagy egy olcsó 40 Watt korüli Quadot. Tok zsír cucc lesz ez a páros.
Egyébként a hangszín segítségével sima gitár esetén is tudsz Santana hangot csinálni, úgy meg lehet hajtani ezt az erősítőt.
Ha stílusos akarsz maradni szerzel hozzá egy Eag760 vagy egy APX erősítőt és dől a fal.
(#) dvd válasza szendi001 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Van gityóm, csak gondoltam először valami mást kell rákötni . Rendben akkor megcsinálom amit mondtál, gondolom a gitárral nem kell a bemenetre osztó mert elég picike jele van. A végfokot meg kitörpölöm Írok ha van valami eredmény.
Üdv!
Következő: »»   11 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem