Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   30 / 193
(#) icserny válasza mekkmesterke hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Nem egyszerűbb megnézni a leírásában? Ha jól értelmezem a benne leírtakat, akkor nincs külön hőeleme. A fűtőszál két vége között 7,5 - 12 Ohm közötti értéket kell mérni.
(#) mekkmesterke válasza icserny hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Igazából balek voltam és a leírás eszembe sem jutott ami elég nagy hiba volt. Viszont én azért gondoltam hogy van benne hőelem mer akitől anno vettem úgy használta az állomásánál hogy mutatta a pillanatnyi hőmérsékletet. Szét is szedtem magát a pákát és négy vezeték van benne bekötve. A fűtőbetéttel párhuzamosan be van kötve valami kis kék cucc amit nem tudok hogy mi mer alig látni és mérni nem tudok rajta semmit sem. A negyedik vezetéket sem látom hogy hova van bekötve.
(#) otto54 hozzászólása Máj 21, 2011 /

Sziasztok!
A SOLOMON páka nyelén lévő műanyag rész színének mi a jelentése?
Színek: sárga,kék,fekete
Ottó
(#) Ge Lee válasza otto54 hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Elvileg semmi, legalábbis nekem ugyanolyanban van sárga és fekete is.

Azt viszont elárulhatná valaki hogy mi a különbség az ólmos és az ólommentes ónhoz való Solomon között, mert már csak az utóbbit lehet kapni és hegyek is csak ahhoz vannak. Ránézésre egyforma a kettő, csak az ólommenteshez való hegyek rövidebbek egy kicsit. Vajon használható ez is hagyományos ónnal? Esetleg jó lehet mindkét hegy a régebbi pákába?
(#) otto54 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Az ólmos hegynek hosszabb a pákába "menő" része,így sajnos az ólmos pákába nem jó az ólommentes hegy.
Eltérőre csinálták,hogy ne lehessen a régi pákához az új hegyeket használni! Ügyes mert miután elfogytak a régi (ólmos hegyek),most pákát is kellett vennem.
Üdv. Ottó
(#) mate_x válasza otto54 hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

A kék és a fekete között az a különbség, hogy a feketébe tettek földelést is.

Üdv.: mate_x
(#) otto54 válasza mate_x hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Igen,az ESD kivitel fekete,ezt már én is megtaláltam.
De a kék és a sárga közötti különbségre még nincs magyarázat. Nem hiszem,hogy csak a dizájn miatt van (?)
Ottó
(#) vzoole válasza otto54 hozzászólására (») Máj 21, 2011 / 2

Sárga: hosszú fűtő szára van, belemegy a hosszúszárú pákahegy (és a rövid is).
Külön általában csak a rövid pákahegyeket árúlják.

Kék: rövid fűtőszár, csak rövid szárú pákahegy megy bele

Fekete: ugyanaz mint a kék, csak földelt.
(#) otto54 válasza vzoole hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Üdv!
Köszönöm!
Ottó
(#) Ge Lee válasza otto54 hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Szerintem fordítva akartad írni. Mivel az "ólmos" hegy hosszabb, ezért a régi pákába belemegy az "ólommentes" hegy (fordítva elég nehéz lenne), kérdés hogy lehet-e vele normálisan dolgozni. Egyszer amikor ott voltam azt mondta a fickó hogy az ólommentes ón más összetételű hegyet kíván, ezért más anyagból van... ?
Nem értem miért lenne más anyagból, egyébként is csak a rajta lévő bevonat a lényeg, szerintem nem is értett hozzá.
(#) otto54 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Rosszul fogalmaztam,valójában mivel az ólommentes rövidebb így nem éri el a fűtőfelületet és nincs kellő hőátadás. Biztosan valamilyen hőfokúra felmelegszik,de forrasztani vagy nem lehet vele,vagy csak "taknyolva".
Én is fontosnak tartom,hogy helyes információk kerüljenek fel ide,mert az esetleges téves információ még évek múlva is elérhető lesz.
(#) bankimajki hozzászólása Máj 22, 2011 /

Valaki vett már ilyet: fahrenheit 28112
És, mi a véleménye róla? Mennyi idő alatt éri el a beállított hőmérsékletet a bekapcsolástól számítva?
(#) vzoole válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Én, és Attila is.
Nagyon gyorsan eléri a kívánt hőmérsékletet.
Nagyon még nem volt időm letesztelni.
(#) bankimajki válasza vzoole hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Majd ha forrasztgattál vele, akkor légyszi írd meg ide a véleményed. Mivel akarok venni még egy pákát. Ez gondolom nem ESD védett.
(#) maestro válasza otto54 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Épp most akartam én is megkérdezni, hogy az itt rendelt pákahegyem miért nem jó a pákámban. De most már tudom, és mérgelődök is rendesen.
Sajnos hegy rendelésnél nem ellenőriztem le, gondoltom Solomon-Solomon nem lehet gond vele, de mégis.
Nem értem, hogy a pákán, meg a dobozán miért nincs semmilyen típus jelölés. Akkor, hogy vegyek SL20-N-t, ha még az eladó sem tudja, hogy melyik az? Panaszkodni meg most már nemigen mehetek, hogy miért nem ólommenteset adott.
Az 1 éves pákám, akkor most mehet a kukába?

És ilyen földelt fekete színű pákát hol lehet kapni viszonylag olcsón? Mert ezen a HEStore-on alig van valami. :gonosz3:

Még valami, a fekete akkor az ESD védett is (ha már földelt), nem?
(#) icserny válasza maestro hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Idézet:
„És ilyen földelt fekete színű pákát hol lehet kapni viszonylag olcsón?”
Például itt
(#) maestro válasza icserny hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Azért ez annyira nem olcsó.
És az nem lenne megoldás, hogy a kábelt lecserélni a kéken egy 5 eresre (bár lehet amúgy is 5 eres, nem tudom), és az 5-it valahogy a páka fém részéhez csatlakoztatni belülről? Még nem szedtem szét, szóval nem ismerem még a belső lelki világát. Gondolom a feketében is csak ennyivel van több. Vagy nem?

Vagy a HeStore nem akar szerezni ilyen feketét? Persze ugyanannyiért adná mint a kéket.
(#) havranarpi hozzászólása Jún 5, 2011 /

Sziasztok én ezt a forrasztót nézetm ki magamnak ,de ez megtalálható 60W-os teljesítményben is.
Ami külömbözik az a 10W teljesítmény és az ár.
Vegyem a 60W-os forrasztót vagy maradjak az 50W-os nál?
Megbízható mit tudnátok mondani róla?
Bővebben: Link
(#) apac válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Szia!

Nekem ilyen van már 3 hónapja, de meg vagyok elégedve vele.Bővebben itt írtam róla:
Bővebben: Link
(#) djgombi válasza havranarpi hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Nekem is ilyen van. Elég tartósnak bizonyul a hegye. Már több mint egy éve megvan de még amit kaptam vele hegyet azt tringelem. Én már forrasztottam vele hegesztő /nem vicc/ trafó kábelját is. Igaz kicsit tovább tart mint nagy pákával.
(#) john94 hozzászólása Jún 5, 2011 /

Hello!
Van egy egyszerű forrasztópákám (Budget BLK 1400)
Ideiglenes használatra vettem,mert a másik bedöglött és azt szeretném megkérdezni,hogy lehet-e ebbe egyáltalán hegyet cserélni?
Kiszedtem a csavart,ami a végén volt és nem tudom kihúzni a hegyet,mert még valamit húz magával.
Vagy a műanyag markolatban lévő csavarokat is ki kell szedni?
Vagy ebbe nem is lehet hegyet cserélni? Csak nem úgy találták ki.(Legalábbis remélem)
(#) djgombi hozzászólása Jún 5, 2011 /

Kép van róla? Egyébként ki kell annak jönni.
(#) john94 válasza djgombi hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Itt vannak képek.
(#) djgombi válasza john94 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Ha azt a nagy csavart kicsavarod akkor a hegynek ki kell jönni. Előfordulhat, hogy a hőtől kicsit összegyógyult. De a közepének nem kell kijönni mert azon van a huzal.
(#) john94 válasza djgombi hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Akkor egy kicsit erőszakosabban próbálom meg.
Köszi a segítséget.
(#) john94 válasza john94 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Egy kicsit erősebben megpróbáltam és szétjött,csak nem mertem,mert vasárnap délután elég nehéz pákát szerezni
Elég nehezen jött szét,de szétjött.
(#) john94 hozzászólása Jún 5, 2011 /

És azt valaki meg tudja mondani,hogy miért ráz meg a forrasztópáka,miután kicseréltem a hegyet?
Kiszedtem a régit,beraktam az újat és,ha valamit forrasztok és közben a panelhoz érek,nem gyengén "megüt".
Már mozgattam a hegyet is,de nem tudom,hogy mi baja lett.
Mármint kijebb húztam,visszaraktam a régit is már,de mindeggyikkel ugyanaz a helyzet.
Direkt nem cibáltam,hanem csak óvatosan megforgattam egy kicsit és kihúztam belőle és semmit nem húzott magával.
(#) mate_x válasza john94 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Ha ráz a páka, akkor ott valami nagy gáz van. Valószínűleg a fázis hozzáér a fém részéhez, és a védőföldelés se lehet jól csatlakoztatva.
(#) john94 válasza mate_x hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

És akkor most mit tudok vele csinálni?
Szét sem tudom szedni,mert ami van a műanyagban csavar,nem tart semmit.Kitekertem,de nem jön szét,vagy szét kell húzni?
Ja és csak akkor kezd el rázni,ha a páka már nagyon forró.
(#) mate_x válasza john94 hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Így, hogy nem látom a pákát túl sokat nem tudok mondani. Szerintem szét lehet pattintani a pákát. Valószínűleg azért csak forrón ráz, mert a hőtágulás miatt egy vezeték neki nyomódhat valaminek.
Ez a páka így elég veszélyes, amíg nem jössz rá mi baja van szerintem ne használd.
Következő: »»   30 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem