Fórum témák
» Több friss téma |
Tudom hülye tipp, de a biztosítékot kicserélted?
Meg kelene mérni, hogy a táp egyáltalán kap e feszültséget, ha az jó akkor tovább méregetni a tápot, hogy mindenhol van e fesz ahol lennie kéne.
Sziasztok!
Van egy visszatérő problémám egy Philips 105s CRT monitor képében.Szó szerint a képében mert vízszintesen összeugrik és nem reagál a beállító gombokra.A problémát bonyolítja hogy nem azonnal hanem van amikor napokig semmi baja.Egyszer meggondolja magár akkor összeugrik. és úgy marad.A TIP122 valamint a 3,3µF kondi cserélve lett az EW korrektorban.Mi lehet még ??
Sorvegfokban lehet gond, akar lehet menetzarlat/athuzas a sorkimenoben.
Szia !
Egy kis helyesbítés.Reagál a kezelő szervekre.A kép nem teljesen ugrik össze hanem a képernyő két szélétől mintegy 8-8 cmre.A megmaradt területen viszont vak kép csak 3db világosabb sáv van benne.Van egy másik problémám is ,miszerint nem találok hozzá rajzot. Philips105S10.Szét kaptam a monitort most nézem a kondikat,csak azt nem tudom melyik micsoda,(úgy értem milyen feladatot lát el)
Sziasztok
Van volt egy tökéletesen működő Hansol 730E típusú 7 éves monitorom amelyen 1 óra mukodés után egy pillanat alatt kifehéredett a kép(szinte vakító fehér, több vízszintes csíkkal) a háttérben a megjelenített kép halvány-homályos. Kérdés: Lehetne vele még valamit kezdeni vagy a képcsőnek végképp vége? Képcső panélt alaplapot kétes helyeken átforrasztottam. Válaszokat előre is köszönöm
Sziasztok!
Van egy Philips 170S4 típusó lcd monitorom ami a napokban megadta magát. A problémám a következő vele: Bekapcsolás után sűrű függőleges csíkok jelennek meg a képen és a megjelenített kép villog is. A tápegysége rendben van, a tápfeszültségek helyesek, megtaláltam a gyári kapcsolási rajzot, minden tökéletesnek tűnik. Érintkezési hibát nem tapasztaltam, a tápban a kondik nem púposak, nem felrobbantak. A proci elég meleg, de sztem ez működésből következik. Valakinek hasonló tapasztalata esetleg javítási ötlete?
Sziasztok!
Van egy Asus VW195 típusú LCD monitorom. Nem működött a bekapcsológombja, szétszedtem, megpróbáltam kicserélni, de véletlenül elolvasztottam a forrasztóval a panelon a műanyag részt. Szerintetek lehet hozzá kapni valahol külön ilyen panelt?
Ha ismersz szervízeket, akkor talán akad valakinél egy szétbontottnak a maradványai közt.
Sziasztok!
Van nálam egy hibás Olivetti DSM 70-740 csoda monitor Taiwani 97-es gyártmányú, aminek nem tudom hogy álljak neki. Először is az első képen jelöltem nyíllal, ahol bekapcsoláskor a fehér csatlakozórészen belül áthúz a nagyfesz, aztán kisvártatva letilt a táp. Másik képen pedig valószínű szakadás, vagy ez normális? Véleményetek szerint mi lehet a gond, hol induljak el, mit és hol mérjek? Érdemes vele foglalkozni? Igazából egy hozzávaló szervizkönyvnek, vagy leírásnak nagy hasznát venném - mert így azt sem tudom mit, mennyit, és hol mérjek rajta - de sajnos nem találtam. :no: Bármilyen segítséget előre is köszönök.
Szia!
Bontsd szét azt a fehér fókuszfeszültség-bevezetőt és nézd körbe, hogy nincs-e szakadás vagy idegen anyag benne. Sajnos sortrafó-hiba és a másik képen látható eltérítőtekercs-szakadás is okozhat ilyen áthúzást.
Sikerült így estére megstoppolnom az eltérítőtekercset, szerencsére jól hozzáférhető volt a szakadás. A feszültség-bevezetőt is szétszedtem de nem láttam jelét hibának. A táp már nem tilt le, de sajnos az áthúzás megmaradt. Holnap még visszatérek a dologra, hátha sikerül valamit kiötölni.
Olyan problemam lenne h reszket a TFT monitoromon a kep. Nem mindig csinalja de veletlen idokozonkent all be a reszketes. Az OSD menuvel egyutt mozog. Kondikat megneztem. Mit nezzek meg?
Zsolt, mar megbeszeltuk, hogy NEM TFT a monitorod, hanem CRT. Eg es fold es meg egy kis pokol a kulonbseg a ketto kozott!
Mintha egy 'motorrol' beszelnel, aztan husz oda-vissza kerdes utan kiderulne, hogy ja, ez nem is villanymotor, hanem benzines funyiromotor...
Akkor bocs, CRT monitor, de attol meg a problema fent all. Mit tegyek?
Ez kondi probléma lesz. Próbáld nem megnézni, hanem kicserélni a kondenzátorokat.
Kiszedtem az osszes kondit es lemertem, es mind jo volt. Ez ha nem eleg akkor kicserelem.
Mint írtad, nem mindíg csinálja, hanem, ha rájön az öt perc.
Lehet, hogy méréskor éppen nem öt perc volt..
Hello!
Hülye kérdés. LG F720b monitorokkal küzdök (képcsöves monitorok, asszony mániája, hogy neki ez a jó). Van 2db : 1. ami bekapcsol, de ciripel, a képcső tetején a konvergencia szerelvény fölött levő cuc, csak nem tudom mi az. Lehet ezt cserélni, azaz a képcsőhöz van lőve? Azonkívül a kép alja nem vízszintes (a teteje igen), felfele görbül... Elnyomódott valamelyik mágnes a konvergencia szerelvényben? 2. nem kapcsol be, meg sem mozdul. Szervízben nem tudtak vele mit kezdeni, de azt mondják, a procija nem kap tápot. Valaki tud ezekre a hibákra tippet adni...?
Szia!
Az asszonynak lehet, hogy igaza van. Én is is képcsövest használok, mert ehhez szoktam hozzá. De ez nem jelenti azt, hogy jobb is lenne. Pró-kontra ide is oda is vannak jó érvek. 1. ahogy gondoltad a képcsőhöz van lőve. 2. ha a szerviz is visszadobta, akkor kuka. Pc padlásokon 2-3 ezer forintért vehetsz másikat. A javítás csak akkor éri meg, ha sikerélményre van szükséged, a tápvezérlő ic cserélhető, de lehet sorkimenő is ami 3-8 ezer típustól függ. Az eltérítő tekercsekkel is próbálkozhatsz, de akkor műszerezz fel egy komplett műhelyt. Szerintem csak egyszerűen cseréld ki! Tied a terep, jó munkát, ésszerű megoldást. Üdv.
Hát ja, én leginkább LCD-kkel foglalkozom, CRT-ben nagyon nem vagyok otthon. A 2. monitort a szervíz nem igazán visszadobta, hanem én hoztam el, mert OK, hogy 3-4 hete ott volt már, de hogy 2 hét alatt nem tudták megmérni, hogy megkapja-e a 3,3V-t a proci, meg hogy miért nem (na hát ezt én is meg tudnám), akkor kösz. És még ráadásul ismerősöm is az egyik, aki ott dolgozik.
Tud valaki Pécsett egy jó szervízt? Mert akkor vinném, hogy a kettő közül valamelyik megjavuljon. A monitor cseréje nem játszik, mert használtam ezt az egyet találtam, amit el is juttattak hozzám (volt egy srác, aki pl. egyszerűen nem volt hajlandó postázni), meg neki ez a konkrét típus kell.
Sziasztok!
Van egy nagyon régi Backard Bell monitorom, szervízmonitornak használom. A baja, hogy a fókusz állandóan elmászik és újra be kell lőni. Mondjuk alaphelyzetben a csúszka középállásban van, a kép éles, 5 perc után olvashatatlan, állítok rajta, megint jó, aztán ez ismétlődik addig, amíg a potit el nem tekertem végállásba, de akkor már ott is homályos. Én kondira tippeltem, ezért "kihűlt" állapotban beüzemeltem és végig hőlégeztem a panelt, hátha valamelyiknél azonnal elmászik a fókusz, de nem. Mi lehet a baja?
Most lettem kész egy LG795FT-vel. Bekapcsolás után csak ciripelt a táp, nem volt kép, a led sem világított. Már majdnem elkezdtem kiszedni a panelt, hogy megnézzem a kondikat, amikor véletlenül megmozgattam a képcsövet és erre beindult. Gondoltam, ez már csak kontakthiba lehet, szerencsére. Meg is lett a bűnös, a katódsugárcső mögötti panelen lévő csatlakozó SDA lábánák forrasztása adta meg magát. Még nagyítóval sem lehetett észrevenni a hibás forrasztást. Újraforrasztás után működik. Ha valaki ilyen hibával küzd, érdemes lehet ellenőrizni. Elég alattomos hibák ezek.
Van egy CRT monitorom aminek kicsit homályos a képe. Úgy tudtam, hogy a burkolat alatt a monitor hátulján vannak potméterek amivel ezt lehet állítani, de ennek nincs. Kérdésem: hogyan tudnám beállítani, ha a menüjében sincsen ilyen funkció?
A sorkimenő trafón, van a fókusz szabályzója, de csak óvatossan, mert nagy feszültség dolgozik benne.
Kedves HE-ok!
Mostanában jelentkezett egy olyan probléma a monitorommal (Samsung Samtron 76E), hogy szabálytalan időközönként "besárgul" a képernyő egésze vagy csak egy része. Izomerő alkalmazása után (ráütök ) vagy egy újrabekapcsolás után újból tökéletes. Van vkinek vmi tippje a hiba okára?
Sziasztok!
Egy nonprofit projekt keretén belül 8 db ámítógépet kellene összeraknom gyerekeknek, 0,-Ft forrással. Saját zsebbe nyúlva vettem 100-200 Ft ért monitorokat, amelyikből 2 (mindkettő LG, 15", a modellt nem tudom, de holnap megnézem, hátha releváns ) azt csinálja, hogy olyan hangot hallat, mint amikor üzemmód váltásnál olyan relé szerű kattanás hallatszik, de ezek a kattanást ütemesen végzik. Az egyik egy idő után elhallgat és megjelenik a kép, a másik fordítva, hidegen megjelenik a kép, bemelegedve csinálja a kattogást. (ez utóbbinak új monitorokat is megszégyenítő, a sarkokban is tűéles, szép képe van). Olvasgattam a topicot...nem átütés jellegű a hang. Több gépen próbálva is ugyanez a tünet. Ha esetleg valakinek ismerős a jelenség, és útbaigazítana, megkímélne tőle, hogy olyan munkába fogjak, amiben 0 gyakorlatom van. Pákaforgató ember vagyok, de szeretném hasznosabban tölteni az időmet, nem igazán motivál az esetleges sikerélmény sem...inkább kérdezek. Üdv: Tanyasipeti
Előfordulhat, hogy a táp nem tud indulni és lekapcsol amikor nagy áramot venne fel az elektronika és ebből egy láncreakció alakul ki. Először a tápot kellene átnézni és kicserélni a kondikat, valószínű, hogy meg is indul utána.
Sziasztok!
Van egy TFT Xerox monitorom, ami az utóbbi időben elkezdte megmakacsolni magát. Ez abban nyilvánul meg, hogy mikor be szeretném kapcsolni a monitort, az meg se nyikkan, még a készenléti állapotot jelző led sem villog. Aztán kb egy óra múlva, hogy áram alatt van, akkor a led elkezd eszeveszetten villogni, többnyire szabálytalanul, ahogy éppen kedve tartja, kb erre egy fél órára a monitor "feltámad", és már lehet használni. Érdekesség még, hogy mikor így küszködik, hogy beinduljon, vagy sem, akkor halk pattogó hangot hallani a belsejéből. Mi lehet a probléma? Valami ötlet? Előre is köszi.
Szia!
Tipikus púpos kondenzátor hibád van. Szedd szét a monitort és nézd át az elektrolitkondikat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |