Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem csak EF9 es csövem van.Megnézem hogy EF6 helyett lehet-e használni.
EF9 lesz.A pdf fájlban megtaláltam,hogy 250 volton mekkora Rk,Rg1.Rg2,Ck stb kell,mekkora áramoknak kell beállniuk,így már fel birom építeni a kapcsolást remélem.
Szia!
Parancsolj! Én még nem építettem meg. Át kell nézni, mielőtt bárki megépíti!
Azért, mert én még nem építettem meg. Így nem tudom, hogy élesben működik-e.
Az első hibát már észre is vettem. A három cső típusa a valóságban 6N1P. A rajzon viszont rosszul 6N2P szerepel.
Én meg E88CC-vel építettem meg a következő kapcsolást.
Bővebben: Link
Helló mindenkinek. Haladtam a PCL86 SE-vel, és kíváncsi lennék mit szóltok hozzá. A lemez feketére lesz festve, a trafókra pedig valamilyen burkolatot ki kellene találnom. Ilyesmire gondoltam, csak sajnos nem tudom kivitelezni. Itt van még egy két kép róla.
Sziasztok !
Toroid kimenőket lehet egymásra rakni ? Csak úgy férnék el a dobozba , lehet valami hátránya ? Gábor
Mindent lehet, kérdés: érdemes-e…
Ha vasrekeszeket hegesztesz nekik, akkor nem lehet gond
Ha már megépítetted, miért kellett a nyákrajz?
A 6N1P pedig az ECC88 orosz megfelelője.
Szép lesz, nekem egyedül a potmétergomb és az elhelyezés nem tetszik, de ez egyéni Mekkora/milyen kimenőket használsz? Gondolok itt vaskeresztmetszetre és primer induktivitásra.
Az én el84 se-m is készül, bár egy kivágást sajnos elrontottam és egy takarólemez kerül az ecc81 alá, de nem lesz csúnya
Köszönöm . A kimenőről sajnos nem tudok sokat, valamilyen rádióból bontott. Kb 4cm2, induktivitását nem tudom, mert nincs induktivitás mérőm. A potméter azért került felülre, mert a fa előlapot nem tudom bemarni, ezért nem tudtam felcsavarozni, meg így jobban "kézre áll" majd a helyén. Egyébként ez az erősítő "gyakorlásként" készült, 3-4ezer forintból. Majd a PL504PSE-ben lesznek "izmos" kimenők és táptrafó is.
Sziasztok!
Ez a késleltető kb mennyi ideig nem húzza be a relét? Illetve bc337, bc327es tranzisztorokat rakhatok bele, változtatás nélkül? Bővebben: Link
Én már csak azt nem értem, hogy egy késleltetőnek miért kell ennyi marhaság? Link.
Egyrészt tökéletesen ellátja azt, amit ez a sok lom, másrészt egy csöves gépezeten nagyon jól is néz ki!
Hali
Nos igen megterveztem a NYÁK-ot és meg is csináltam de nem kimondottan az esztétikára törekedtem ha nem a kapcsolás életre keltése volt a célom.Mivel tudom,hogy szépen szól és más is ezt mondta így elkezdtem keresni egy már kész szép kivitelű NYÁK tervet amit tovább is küldhettem legyártatni.
Szerintem, meglehet vele próbálni, amúgy sem drága egy ilyen tranzisztor, szóval nem nagy veszteség. Lábkiosztásra figyelj oda.
Annyit tudok mondani a 2db kimenő trafóról,hogy 2db teljesen azonos belsővel rendelkező TV-ből származnak amelyekben PCL86 csövek gondoskodtak a hangerősítésről.Így mivel gyári trafók bártan mertem ajánlani a PCL86 SE erősítődhöz.(nálam ECL86-al szolgáltak)
Anno gondolkodtam ennek a füles erősítőnek a megépítésén de még ez idáig nem szántam el magam , most hogy itt tárgyaltok róla ma délelőtt gyorsan össze is dobtam a panelt és most tesztelgetem .
a nyákterv az tökéletes és 100%-ban használható , a megadott alkatrész értékekkel az ECC88 ami nyerő benne , azzal szól szépen és a megadott egyenfesz értékek is azzal állnak be. Bővebben: Link
Még annyit hozzá fűznék hogy semmi hókuszpókusz nem kell , magyarul csak sima váltófeszültségű fűtés az anódfeszültségnek csak CRC szűrés és ennyi , tökéletesen zaj és brum mentes ., az elsődleges meghallgatások azt mondják számomra hogy egy dobozolást megérdemel .
Lacikám, ez igen. Gondoltál egyet és összedobtad??? Hmmm.
Ügyes.
Sziasztok.
6n45C adatlapja van valakinek? Lehetőleg ciril betű mentes. Köszönöm.
Itt egy orosz, hátha jó, keresd ki a listából:
Bővebben: Link
Az istvan3 által linkelt cirill betűsből milyen információkra lenne szükséged?
6П45С-re gondolsz? Latin betűvel írva több sikered lenne latin betűs találatokra
Link.
Igazából mindenre. Lábkiosztás, fűtőfesz / áram, anódfesz / áram..... (és egy egyszerű kapcsolás mert ki szeretném próbálni, hogy működik e még)
Ezt találtam ez egyik oldalon: 6n45C Equivalents EL509 EL519. Ezekről kicsit több infó van angolul.
Ezek mind megtalálhatók a linkemen - angolul gondolom elboldogulsz (mellesleg az egy jó kis oldal az orosz csövekről, könyvjelzőnek beteheted).
Kedves Fórumtársak!
Valószínű én vagyok a béna, de van valami titka a novál foglalatnak, hogy a 3 közül egybe se megy bele sem a 6p14p sem az ecc81? Pedig szemre a lábak a helyükön vannak.
Annak pedig bele kell menni , milyen foglalatod van ?
A 6P14P -nek egy csöppet vastagabb a lába de ettől függetlenül jó erősen de bele kell menni . |
Bejelentkezés
Hirdetés |