Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Van egy EEPROM, aminek a vezérlő bemenetei a következőek: CE : Chip enable OE : Output enable WE : Write enable RESET : RESET Na szóval, nem tudom biztosan, de az én elképzelésem az írásra-olvasásra a következő: ÍRÁS: - megcímezzük a memóriát - a WE lábat 5 voltra emeljük - a bemenetre adjuk az információt, amit be akarunk írni OLVASÁS: - meegcímezzük a memóriát - az OE lábat 5 voltra emeljük - a bemeneten megjelenik az adat További kérdéseim még, mi az a Chip enable (CE)??? És honnan tudjuk, hogy az EEPROM-ba belekerült az adat??? Szóval, hogy már beleíródott-e??? Én arra gondolok, hogy esetleg a "Chip enable" láb magas logikai szintre emelkedik...lehet, hogy nem így van! Erre is kíváncsi lennék, az előzőekkel együtt! Előre is köszi a válaszokat!
Szia!
A CE aktív állapotával "szólítod meg" az EEPROM-ot. Innen tudja hogy a bemenetén lévő adat neki szól.
Helló
Köszönöm válaszod, értem, de amit én írtam az IRÁS-OLVASÁS menetéről, az jó? És az EEPROM hogy tudatja nekem, hogy "megjegyezte" az adatot?
Ajánlom
NAGY-NAGYfilgyelmedbe a pirossal bekeretezett hozzászólást:[link=http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_198_3.html?hpost=33795#33795]http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_198_3.html?hpost=33795#33795[/link]
Hali
Olyan EEPROM-okat keresek, amik 8 biten címeznek, és beszerezhetőek! Tudtok pár típust mondani! Előre is kösz!
Üdvözlet!
Érdeklődő kérdéssel zavarom a Hobbielektronika társaságát. Létezik-e olyan EEPROM, amelyiket lehet I2C-vel és párhozamosan is kezelni. Pl.: egy PIC I2C vonalon beleír, majd egy 8080 proci párhuzamos adat BUSZ-on kiolvassa, amit a PIC beleírt. - A példa csak a kérdés megértése végett írtam. Érdeklődve várom a hozzászólásokat!
Flash-ek között keresgélj. Nekem van itthon egy 40 lábú Flash IC-m, aminek van 16bites címbusza, 8 bites adatbusza, 8 bites vezérlő busza és SPI-je.
Gondolom átmeneti adatok tárolására kell nem?
Wow, pontosan ezekre a paraméterekre van szükségem. Elárulnád nekem a Flash típusát?! Ja, és igen átmeneti adatok tárolására kellene. Az I2C-nek jobban örülnék, de gondolom, ha van SPI változat, akkor van I2C változat is. Utána nézek. Előre is köszönöm!
Továbbá az "ENABLE" utasítások tipikusan "L"-szinteken mennek végbe,tehát 0 és nem 5V-on.
Tudom,hogy részletkérdés,de fontos.
...szóval, senki sem használt még ilyen típusú flash memóriát?!
Mi lehet a különbség a M27C64A-20F1, és a 10F1 végződésű között????
Márcsak azért mert az eredeti panelba 20F1-es van a LOMEXBE meg 10F1-es. Jó lesz helyette????
Szerintem a sebességét jelöli. Avagy az elérési idejét.
20 - 200ns, 10 - 100ns Szerintem jó lesz helyette, sőt szinte akármilyen más 8k-s Eprom jó.
OK Köszi. Akkor nem keresgélek más boltot, veszek ebből.
Kerdesem lenne.Egy seiko S2444 eeprom programozasa hogyan tortenik.Ha valaki tud segigtsen nekem.Programozo, kapcsolas akarmi. .Elore os koszonom
Sziasztok
BR24L64-W -tipusú eepromot mivel lehetne helyettesíteni, magyarországon kapható alternatívára gondoltam. Köszi, előre is . Üdv
Szia!
Vedd meg itt.
Köszi, az előbb dobtam nekik egy mailt, mert gyanítom, csak smd-ben van, nekem persze dil tokozású kéne
Üdv
Ezt a típust csak SMD-tokozással gyártják. Nézd meg az adatlapját.
Szia
Akkor ez kilőve, amit belinkeltem az viszont dil, nekem ilyen kellene. Csak az a gond, hogy nem kimondottan vagyok otthon eepromok terén, ezért kérem ki a véleményetek. Üdv
Amit belinkeltél az még véletlenül sem DIP. Nézd meg az adatlap végén a tokválasztékot. Egy furatszerelt típus: Bővebben: Link
Nos, igen, ez a másik amit nem értek, hogy kijön 5 külömböző alkatrész ha rákeresek a BR24L64-W-re az alldatasheet-en.
Én csak egy tipusszámot látok és azt, hogy dip. De, ha azt mondod, amit belinkeltél a hq-tól helyettesíti, akkor már rendelem is meg. Üdv
Elviekben létezik DIP tokkal is, csak nem kapható. Használd a másik linkelt W-s, DIP-tokos típust.
A bekötése stimmel az általad linkelt tipussal.
az "L" és a "C" jelölés között mi a külömbség? Passzolni fog az áramkörbe? (bocs, ha értetlenkedek, de nem vagyok benne a témába, valamint nem akarok elcseszni egy 150 kft panelt) Üdv
Az általad linkelt adatlap végén ott a jelmagyarázat, és e szerint az "L" a működési hőmérséklet tartományt jelenti. Az adatlapok böngészése nem káros a szemre...
Szívesen elolvasnék egy eepromokról szóló könyvet, meg rá is kerestem, de egy épkézláb leírást (mármint amiből tanulni is lehet) nem találtam.
Azon kívül az idő is sürget, holnapra nekem virítanom kell valamit.
Össze kapirgálni az információkat, és le kell szűrni a lényeget. Azt, ami fontos a számodra. Ez a fórum is egy ilyen kapirgálási forrás a sok közül.
Így van.
Véleményed szerint ezzel a tipussal Bővebben: Link kockázat nélkül ki lehetne próbálni? Működhet? Üdv
Igen, kipróbálhatod, szinte csak a gyártóban van különbség, és ennek még szélesebb a feszültségtartománya a W-hez képest.
Köszönöm a segítséget, holnap kipróbálom, remélem sikerül.
Egyébként ezeknek mi szokott lenni a bajuk? EEprom szokott tönkremenni? üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |