Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1377 / 3998
(#) tib12 hozzászólása Jún 26, 2011 /

Üdv, azt szeretném kérdezni hogy 1N4148 dióda helyett jó az 1N4007? Válaszokat előre is köszi.
(#) mindenes válasza Davidd hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Fogó nélkűl sajnos elég nehéz megoldani mert ez nyomja be a szálakat a hejükre az érintkezőkhöz. Esetleg lehet csinálni olyat hogy 2 darab kábelt összeforrasztani szálanként amiknek a végéről hiányzik a dugó , én is igy csináltam mikor nem volt kéznél a fogó.
Üdv.
(#) storm válasza tib12 hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Igen, megfelel.
(#) pucuka válasza storm hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Sajnos, nem egészen így van. Hogy megfelel-e helyettesítőnek, ahhoz ismerni kellene a kapcsolást, amiben a 1N4148 dióda működik. Az 1N4148 as dióda egy kis áramú, kis zárófeszültségű gyors kapcsoló dióda, az 1N4007 egy közepes áramú, nagy feszültségű lassú egyenirányító dióda. A paramétereik egymástól jelentősen eltérnek.
(#) pisti1818 hozzászólása Jún 26, 2011 /

Sziasztok egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy egy szélgenerátor és napelemek kapcsolószekrényébe milyen egyenirányító diódát(kat) vagy esetleg dióda hidakat tegyek és hány darabot? Éne például erre gondoltam: KBPC3506QF és ebből hány darab kellene? szerintetek jó választás lenne e ez a diódahíd? Válaszotokat és segítőkészségeteket előre is köszönöm!
üdv.:pisti1818

Bővebben: Link
(#) sanykaraj hozzászólása Jún 26, 2011 /

enél ma tp 1 a tp2 ésa tp 3 mert ha tp 1 a a nulla akkor ja ha nem akkor meg minek kell a szűrés után váltott adni? ja és ha az lm317 es leföldelem a hűtőbordát az baj vagy nem
(#) tib12 válasza storm hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Köszi a segítséget.
(#) sanykaraj válasza pisti1818 hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Nem tudom de szerintem ha nem tud többet a generátor max-ón mint 230V/és mondjuk 20A akkor biztosan jó de ha 400V/30A az is belefér még bőven ez csak a generátortól függ és napelemeknek meg nem tudom mivel csak egyenáramú van belőle( de nem biztos)
(#) pisti1818 hozzászólása Jún 26, 2011 /

Akkor ezt vegyem úgy,hogy jó választás lenne? és hány darab kellene belőle meg gondolom össze is kellene kötni őket sorosan vagy párhuzamosan?
(#) pucuka válasza tib12 hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Ha a kérdésed a labortáp 741 -esének bemenetén levő antiparalell diódák helyettesítésére irányult, akkor nem lesz jó. Oda gyors diódák kellenek.
(#) peter1995 hozzászólása Jún 26, 2011 /

Hello. Egy fényképező villanócsőnek az anódra és a katódra elég minimálisan 130-150V? Ez lenne a minimum és 450V a maximum. A gyújtó feszültség pedig sok kV.
(#) sanykaraj válasza pisti1818 hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Nos nem tudom mekkora motorral üzemelteted vagy hogy mit akarsz rákötni vagy menyire fúj a szél stb. de van egy külön fórum ott nálam többet tudó eberek vannak itt van a forum én egy sima egyenáramú generátort használok azzal nincsen semmi gond csak tölt egy aksit és kész de szerintem ez is jó lehet de ha megnézed a motoron hogy mit tud akkor én is többet tudok így nehéz mert sok motor van
(#) csabacsaba hozzászólása Jún 26, 2011 /

Sziasztok.Egy dvd-be belecsapott a vilam es ki ment a Viper12A nevu ic. Csak Viper 22A talatam neme tudjatok hogy joe?A google ba nezelodtem s arra jutottam h szerintem jo de megis meg kerdem a szakertoket
Udv
(#) kadarist válasza csabacsaba hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Szia!
Az elérhetőség: Bővebben: Link
(#) jdani válasza edison14 hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Mondjuk a 2 HALL típusát nemismerem.
(#) blackdog hozzászólása Jún 27, 2011 /

Sziasztok!

Szeretném "szünetmentesen" üzemeltetni az egyik kapcsolásom. Addig eljutottam átváltok telepre, ha elmegy a hálózati fesz. és vissza. A vissza lépéssel van egy kis gondom.
Úgy szeretném megoldani, hogy nem azonnal lépjen vissza hanem csak a hálózati fesz vissza térése után 2-3 perccel.
Ez azért lenne fontos mert sokszor van 'a hétvégén is', hogy elmegy a hálózat majd vissza el-vissza -el-vissza. És ettől nem érzi jó magát a kapcsolásom.
Tud valaki ajánlani erre működő megoldást?
(#) Balaa16 hozzászólása Jún 27, 2011 /

Sziasztok!
A hangládámhoz akarom megépíteni ezt a hangváltót. 8 Ohm-os a mélynyomó, 4 Ohm-os a középsugárzó, és 8 Ohm-os a dómsugárzó. A kérdésem a következő: hány Ohm így az ellenállása a hangszóróknak? A másik kérdésem: a mélysugárzó 60W-os a közép 45W, a magas pedig 40W. Így a teljesítmény hogyan változik?? Összeadódik, és lesz 145W?
Köszönöm a segítséget: Balázs
(#) Balaa16 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Bocsi, ezt még nem láttam...
(#) braniac hozzászólása Jún 27, 2011 /

Sziasztok,

próbálok egy feszültséget mérni PIC-el -20V és 20V között, készítettem is egy szimulációt pspiceban. a kérdésem az lenne, hogy az alábbi kapcsolást hogy tudom megvalósítani egy erősítővel, vagy egyáltalán lehetségese?

final.png

(#) b-max válasza peter1995 hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Elvielg elégnek kell lennie, mivel sok strobi, félhullámmal megy, sőt, még ezt is szokták (fázis)hasitani. De persze a cső adatlapján ez megvan adva.
(#) john94 hozzászólása Jún 27, 2011 /

Hello!
Múltkor vettem egy multimeter-t és azt szeretném megkérdezni,hogy a DCA résszel mit lehet mérni?
Eddig még sohasem akartam használni,így nem is érdekelt,de most kíváncsi lettem rá.
(#) bodnar00 válasza john94 hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Szia! Egyenáramot.
(#) john94 válasza bodnar00 hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Felrakok egy képet arról,hogy miket tudok.
Vagy az is egyenáramot mér,csak kisebb felbontásban?

DCV - egyenfeszültség
DCA - egyenáram
ACV - váltófeszültség
Hfe - tranzisztor áramerősítési tényezőjét méri

Akkor,ha jól értem,akkor a "DCA"-val tudok mérni pl.: 20mA-ert,ugye?

Igen, ha megfelelő állásba kapcsolod, 20m nél már 200m re rakjad.

Oké,akkor most már ezt is tudom.
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek.

[OFF]
Bocs az érthetetlen fogalmazásom miatt és,hogy mindent 20-szor visszakérdezek.Mármint,hogy keverem a dolgokat.
(#) Letiodj hozzászólása Jún 27, 2011 /

Sziasztok,hogy kb 200 w ot kapjak oda menyi vezetek kell,vagyis hany meter?
(#) mate_x válasza Letiodj hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Ez a kérdés, így értelmetlen.
Mit akarsz pontosan?
(#) Letiodj válasza mate_x hozzászólására (») Jún 27, 2011 /

Hangszorot tekercselni! csak nem tudom menyi vezete'k kell hogy kb. 200 wattot kapjak.
Következő: »»   1377 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem