Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Fogó nélkűl sajnos elég nehéz megoldani mert ez nyomja be a szálakat a hejükre az érintkezőkhöz. Esetleg lehet csinálni olyat hogy 2 darab kábelt összeforrasztani szálanként amiknek a végéről hiányzik a dugó , én is igy csináltam mikor nem volt kéznél a fogó.
Üdv.
Sajnos, nem egészen így van. Hogy megfelel-e helyettesítőnek, ahhoz ismerni kellene a kapcsolást, amiben a 1N4148 dióda működik. Az 1N4148 as dióda egy kis áramú, kis zárófeszültségű gyors kapcsoló dióda, az 1N4007 egy közepes áramú, nagy feszültségű lassú egyenirányító dióda. A paramétereik egymástól jelentősen eltérnek.
Sziasztok egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy egy szélgenerátor és napelemek kapcsolószekrényébe milyen egyenirányító diódát(kat) vagy esetleg dióda hidakat tegyek és hány darabot? Éne például erre gondoltam: KBPC3506QF és ebből hány darab kellene? szerintetek jó választás lenne e ez a diódahíd? Válaszotokat és segítőkészségeteket előre is köszönöm!
üdv.:pisti1818 Bővebben: Link
Nem tudom de szerintem ha nem tud többet a generátor max-ón mint 230V/és mondjuk 20A akkor biztosan jó de ha 400V/30A az is belefér még bőven ez csak a generátortól függ és napelemeknek meg nem tudom mivel csak egyenáramú van belőle( de nem biztos)
Akkor ezt vegyem úgy,hogy jó választás lenne? és hány darab kellene belőle meg gondolom össze is kellene kötni őket sorosan vagy párhuzamosan?
Ha a kérdésed a labortáp 741 -esének bemenetén levő antiparalell diódák helyettesítésére irányult, akkor nem lesz jó. Oda gyors diódák kellenek.
Hello. Egy fényképező villanócsőnek az anódra és a katódra elég minimálisan 130-150V? Ez lenne a minimum és 450V a maximum. A gyújtó feszültség pedig sok kV.
Nos nem tudom mekkora motorral üzemelteted vagy hogy mit akarsz rákötni vagy menyire fúj a szél stb. de van egy külön fórum ott nálam többet tudó eberek vannak itt van a forum én egy sima egyenáramú generátort használok azzal nincsen semmi gond csak tölt egy aksit és kész de szerintem ez is jó lehet de ha megnézed a motoron hogy mit tud akkor én is többet tudok így nehéz mert sok motor van
Sziasztok.Egy dvd-be belecsapott a vilam es ki ment a Viper12A nevu ic. Csak Viper 22A talatam neme tudjatok hogy joe?A google ba nezelodtem s arra jutottam h szerintem jo de megis meg kerdem a szakertoket
Udv
Szia!
Az elérhetőség: Bővebben: Link
Sziasztok!
Szeretném "szünetmentesen" üzemeltetni az egyik kapcsolásom. Addig eljutottam átváltok telepre, ha elmegy a hálózati fesz. és vissza. A vissza lépéssel van egy kis gondom. Úgy szeretném megoldani, hogy nem azonnal lépjen vissza hanem csak a hálózati fesz vissza térése után 2-3 perccel. Ez azért lenne fontos mert sokszor van 'a hétvégén is', hogy elmegy a hálózat majd vissza el-vissza -el-vissza. És ettől nem érzi jó magát a kapcsolásom. Tud valaki ajánlani erre működő megoldást?
Sziasztok!
A hangládámhoz akarom megépíteni ezt a hangváltót. 8 Ohm-os a mélynyomó, 4 Ohm-os a középsugárzó, és 8 Ohm-os a dómsugárzó. A kérdésem a következő: hány Ohm így az ellenállása a hangszóróknak? A másik kérdésem: a mélysugárzó 60W-os a közép 45W, a magas pedig 40W. Így a teljesítmény hogyan változik?? Összeadódik, és lesz 145W? Köszönöm a segítséget: Balázs
Bocsi, ezt még nem láttam...
Sziasztok,
próbálok egy feszültséget mérni PIC-el -20V és 20V között, készítettem is egy szimulációt pspiceban. a kérdésem az lenne, hogy az alábbi kapcsolást hogy tudom megvalósítani egy erősítővel, vagy egyáltalán lehetségese?
Elvielg elégnek kell lennie, mivel sok strobi, félhullámmal megy, sőt, még ezt is szokták (fázis)hasitani. De persze a cső adatlapján ez megvan adva.
Hello!
Múltkor vettem egy multimeter-t és azt szeretném megkérdezni,hogy a DCA résszel mit lehet mérni? Eddig még sohasem akartam használni,így nem is érdekelt,de most kíváncsi lettem rá.
Felrakok egy képet arról,hogy miket tudok.
Vagy az is egyenáramot mér,csak kisebb felbontásban?
DCV - egyenfeszültség
DCA - egyenáram ACV - váltófeszültség Hfe - tranzisztor áramerősítési tényezőjét méri
Akkor,ha jól értem,akkor a "DCA"-val tudok mérni pl.: 20mA-ert,ugye?
Igen, ha megfelelő állásba kapcsolod, 20m nél már 200m re rakjad.
Oké,akkor most már ezt is tudom.
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek. [OFF] Bocs az érthetetlen fogalmazásom miatt és,hogy mindent 20-szor visszakérdezek.Mármint,hogy keverem a dolgokat.
Sziasztok,hogy kb 200 w ot kapjak oda menyi vezetek kell,vagyis hany meter?
Ez a kérdés, így értelmetlen.
Mit akarsz pontosan?
Hangszorot tekercselni! csak nem tudom menyi vezete'k kell hogy kb. 200 wattot kapjak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |