Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   512 / 1271
(#) emmzolee hozzászólása Júl 3, 2011 /
 
Ilyen tv-m van.

Bővebben: Link

Ha van ötlet, vagy kapcsolási rajz esetleg, annak örülnék.

Köszi.
(#) kadarist válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Szia!
Kondenzátorcserékre lenne szükség a függőleges végfokozatnál.
(#) emmzolee válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Ahhaa. Kössz.
Én is valami kondi dolgot sejtettem, mert folyamatosan romlik a helyzet, és a csíkok egyre jobban látszanak, és terülnek el egyre nagyobb területen.

Akkor el kell kezdenem keresgélni a neten hozzá rajzot.

(Nem annyira vágom a tv-ket.)
(#) kadarist válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Ha készülék típusát megadtad volna, akkor már tudnánk, hogy miket cserélj, mert lenne rajz hozzá.
(#) emmzolee válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
ÚÚ :szomoru1: Na mindegy majd meg nézem pontosan, és be írom ide. Kössz.

Elvileg az elektro tanyán lehet ilyeneket lelni, de amikor le akartam tölteni, azt írta, hogy nem vagyok regisztrálva, regisztrálni meg nem lehet, hanem meghívásos módszer van.
(#) kadarist válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 3, 2011 / 1
 
Mindenféle regisztráció nélkül is le tudsz tölteni onnan rajzokat, napi kettő darabot. A "Get Manual"-ra kell kattintani a letöltési oldalon. Példa: kattints a Get Manualra lent. Ha rögtön nem engedi a letöltést, akkor várj pár másodpercet és beadja a letöltési hivatkozást a "processing..." helyén.
(#) emmzolee válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2011 /
 
Ó köszi!

Sose találtam volna meg magamtól. Jól el dugták alulra, kis betűvel.
Tényleg működik.
(#) Gabke hozzászólása Júl 4, 2011 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Használt televíziót szeretnék vásárolni. Találtam egy nagyon olcsót, de hibás. A készülék Philips 32pw6515/01 típusú (síkképcsöves). A tulaj közlése szerint néha nem kapcsol be. Ha éppen sikerül, akkor alkalmanként (tehát nem mindig) egy folt látható a kép bal felső sarkában.

Kérdésem: a hiba javítható, vagy ezzel a problémával már csak alkatrésznek lehet használni?
Mivel én nem értek hozzá, kb. mennyi lehet a javítási költsége?
(#) zolika60 válasza Gabke hozzászólására (») Júl 4, 2011 /
 
Ha nem értesz hozzá, ne vegyél hibás TV-t. Mindenképp rosszabbul jársz vele, mint egy működő használttal.
(#) horvathrobert2006 válasza Gabke hozzászólására (») Júl 4, 2011 /
 
Jó volna ha feltennének pár képet a tv röl.Milyen az a folt a sarkában?Lehet hogy könnyen javitható,de az is lehet hogy rossz a képcsö.
(#) Gabke válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 4, 2011 /
 
Személyesen még nem néztem meg (így fotóm sincs), jelenleg csak az elmondottakra tudok hagyatkozni. Azért nem passzoltam rögtön magát a konkrét kínálatot, mert azt állítja, van amikor látható a folt, máskor nem. Ha képcsöves lenne, állandóan látszana, nem?
(#) Csekker válasza kadarist hozzászólására (») Júl 4, 2011 /
 
Hello. Megnéztem az ismerősöm tv-jén a kombinációt a megrendelt távval.Tökéletesen be lehet lépni a szervízmenübe és úgy van minden,mint a leírásban.Kiléptem és nem nyúltam semmihez.Tehát a táv biztos jó és én is jól nyomkodom a sorrendet.Hazamentem,de nálam továbbra is ugyanaz a helyzet,a kombináció után teljes sötétség van a képernyőn.Hétvégén,ha lesz időm leveszem a hátlapot,megnézem,hogy fűt-e a cső,amikor elsötétedik.
(#) kowi válasza kadarist hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
Csak egy kattanást lehet hallani és tilt
(#) kadarist válasza kowi hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
Sortranzisztor jó? Sortáp meg van? Ezek ellenőrzésén már túl vagy? Sortrafó zárlat is okozhat ilyen hibát
(#) kowi válasza kadarist hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
sortranyót cseréltem. utána nem szállt el
(#) kadarist válasza kowi hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
Tehát jó a tranzisztor. A kollektorára megkapja a sortápfeszültséget?
(#) kowi válasza kadarist hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
nem mértem mert tilt egyből gondolom olyankor nincs ott a fesz??? de a kattanásból itélve a trafó indulna...sötétítsek be és keressem a kék fényt már csak arra bírok gondolni.
(#) kadarist válasza kowi hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
A készenléti LED elalszik a kattanás után? Kivett tranzisztorral is próbálj indítani. De ameddig nem méred meg azt a feszültséget a kollektoron, addig csak a sötétben tapogatózol.
(#) emmzolee válasza kadarist hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
Hello

Meg néztem a Daewoo TV típusát. Ez alapján van tipped, hogy mihez nyúljak?

Kössz

P1000827.JPG
    
(#) summermano hozzászólása Júl 5, 2011 /
 
Sziasztok egy kis segitséget szeretnék kérni.

Lenne egy olyan problémám a tévémmel hogy semmilyen külsö eszközt nem ismer be (dvd lejátszó, digi, )
valószinüleg a scart csatoló lehet rossz. A tévém márkája Waltham WT 821 / A
Mikor összekötöm valamilyen külső dologgal nem csinál semmit csak pattan eggyet a kép mást nem csinál. Amúgy minden tökéletes tiszta a kép nem ugrál ilyesmi . Valami kiment volna belőle nem tudom. Sajna nem találtam semmi infót róla. Gondoltam arra hogy RCA-ra megcsinálom de nem tudom hova kötni.Meg nem is biztos hogy jo lenne. Szeretnék egy kis segítséget kérni ez ügyben.

Elöre is köszönöm válaszotokat Üdvözlettel : summermano
(#) olaszi válasza kadarist hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
Hello!

Most volt rá időm, és végig nézetem. Szóval találtam kapcs rajzot is hozzá. Ha jól értelmeztem a rajzot, akkor a függő eltérítésért felelős IC az Y panelen az IC351. Itt végig néztem az összes forr pontot, a gyanusakat ujra ónoztam, de a hiba maradt. Sajnos feszültséget a 4, 6 os lábon nem tudtam mérni, mert egyedűl dolgozok rajta, és bekapcsolás után nem érek oda időben a hátúljához hogy rámérjek. A táp körét vissza követtem a trafóig, és minden ok. Sajna tanácstalan vagyok. Ja még egy infó, ez a hiba fokozatosan jött elő, vagyis először fél óra után kapcsolt ki, majd 10 perc, majd 5, és most itt tartunk.
(#) Ricsi123 hozzászólása Júl 6, 2011 /
 
Sziasztok Segítségetekre lenne szükségem van egy sneider 2818 uk típusú tv ami nem működik főkapcsolót bekapcsolva a stby led világít mihelyt indítom p+ vagy p- gombbal, a led elalszik hallom ,hogy statikus lesz a képcső,majd ilyen halk sípoló hangot hallottam hátul. Majd szétszedve láttam,hogy egy ellenállás elkezdett füstölni a sorkimenő részénél megnéztem milyen az, dea mellette lévők is amik nem füstöltek is olyan értéket mutattak 0.2ohm kb
mondom kiveszem megnézem ,hogy akkor is sípol és ige .
Ezután a mellette lévő is elkezdet füstel működni mondom ki veszem a függ ic t mert az ellenállások diódán egyenirányítva oda mennek ,gondolom az a táp forrása az ic nek.Kivettem az ic t továbbra is sípol viszont nem füstöl tovább ellenállás .Ám kép és hang sincs.tranyókat elkókat végignéztem (végigmértem esr lc mérővel ).Ám még kezdő vagyok a tv javításban ezért a segítséteket megköszönöm előre is .Üdv
(#) sero12 hozzászólása Júl 6, 2011 /
 
hello: VAN pip-es Grunding százherces TV,bekapcsoláskor be indul a nagyfesz de rögtön le ki is kapcsol,ez még sokszorozos nem e az tiltja le. elöre is köszönöm a segitséget.
(#) mumika1 hozzászólása Júl 6, 2011 /
 
okééé...az tárgytalan lett...viszont van egy másik régi videoton Tv amin a szín elmegy megy visszajön..ha leveszem és csak minimálisan szines akkor jó viszont ha jobban ráadom akkor ugrál a nagyonszines és a fekete fehér között...mi lehet a probléma?
(#) Bigpeterson hozzászólása Júl 6, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy régi samsung tv-nk. Másfél éve elkezdte standy-ba rakni magát. Ezen a tápkondik cseréje segített. Ez a rész rendben is volna. Két hónap alatt viszont már harmadjára fordul elő, hogy felmegy maxra a hangerő, nem reagál a távirányítóra, és az előlapi gombokra sem. A hálózati kapcsolóval ki lehet kapcsoli, utána másnap megint bekapcsol (Eddig esténként produkálta a hibát, kb fél, egy óra működés után)

Két dologra gondoltam: Vagy kondi hiba lehet, vagy valami túlmelegszik. Szerintetek mi lehet?
(#) bihari laci válasza Ricsi123 hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
SZia ha a sor tranzistor ki veszed és ugy méred le ,és 0 mutat dioda vizsgálaton akkor ,zárlatos a tanyo.Ki cseréled és a többi kondikat is, a trafo környékén ,és az elégett ellen állásokat is .Ha tul sok akkor, inkább vidd szerelőhöz ,mert mérni is kell fessz alatt ,vigyázni is kell,sok szerencsét.
(#) Ricsi123 válasza bihari laci hozzászólására (») Júl 6, 2011 /
 
De nem tílt le a táp,hogy a tranzisztor lenne szar meg mértem és nem zárlatos meg a kondikat ott kicseréltem ami olyan volt igaz csak az elkókat
(#) kowi válasza kadarist hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Sortranyót kivéve elindul "felemeltem a trafó lábát ami a sortranyó kollektorára megy így is indul... zárlatos a trafó. köszönöm a segítséget.
(#) Orion90 válasza Ricsi123 hozzászólására (») Júl 7, 2011 /
 
Szia

Ha a képcsőfeltöltődése még mindig hallatszik a tv indításakor, akkor a sorvégtranzisztor még jó. A függőleges IC zárlata okozta a füstölgést. A függőleges IC körül cserélni kellene az elektrolit kondenzátorokat, és átmérni a diódákat, ellenállásokat is ezen a részen, majd betenni egy új IC-t. Meg az elfüstölt ellenállásokat is cserélni.
(#) Ricsi123 válasza Orion90 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /
 
Ki lettek mérve a dolgok a környékén+elklok ám az elfüstölt ellenállás ilyen 0.2 ohmot mértem rajtuk azon is ami nem füstölt el.Amikor kivettem az ic t ugyan úgy hallani a sipoló hangot,mintha kis frekin menne a sortrafó.az ic t adatlapja szerint végig néztem, szakadásvizsgálóval sehol nem mértem zárlatot rajta,de ettől még lehet rosz nem?
Következő: »»   512 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem