Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A szerencsés! A 21 940 törölt hozzászólás is szép, majd legközelebb, ha abból is lesz 1 000 000.
Arra azt hiszem arányosítva kéne várni cirka 300 évet. Ha 6 év alatt kb 20.000 a törölt, akkor 1.000.000 hozzávetőlegesen 300 év alatt jönne össze plusz minusz 10 év... Ámbár nem tudni mit hoz a holnap, lehet, hogy megfordul a kocka, és többet kell törölni, mint amennyi marad. Egy időben (fagyos hosszú Dosztojevszkij-i téli estéken) azon poénkodtunk az offban: a 10 megnyílt topikból vajon hányat zárolnak, és milyen gyorsan? Sőt, a zároltnak kikiáltott topikokba még írogattunk is, amíg nem zárolták. Aztán rájöttem: De minek, minek, minek?
Viszont, ha belekalkuláljuk azt is, hogy csökken az értelem és nő a hülyeség, itt van a nyakunkon...
Viszont ez már itt is Off...
Erre céloztam. Valaki érti, hogy mit írok. A Földön lakó emberek összintelligenciája állandó. A népesség meg nőttön nő...
Idézet: „De jó lenne újra függeni! Amíg iskolába jártam...” Nem volt ugyan semmim de naphosszat agyaltam, a semmi az a tudásra is kiterjed. Nem mintha most sok lenne belőle de már kapizsgálom hová kell nyúlni. Ha valami olcsóbb mint itthon megcsinálni és kell meg sok idő is lenne nem teszem bele a legnagyobb kincsem, erre fordított szabadidőm. Inkább kinyögöm és ami nem tetszik ha hozzá lehet tenni hozzáteszem. Én személy szerint majmolom mások munkáit, idő nincs hogy fejlesszek, amit kell azt természetesen nagyon lassan de fejlesztem. Erre nagyon jó példa most a vzolee féle forrasztóvezérlő, nem volt időm rendesen utánanézni a dolgoknak. Megépítettem és annyira meg kellene változtatni a pákámhoz hogy ahhoz kedvem nincs, időm meg főképp, nem baj megkapja egy barátom, jó szóért ha lenne időm élesztve. Idő hiányában nem néztem rendesen utána, tanulópénz. Nincs időm sem bemutatni minden egyes változást, új eszközt a műhelyes topicba. Élek de a bemutatózástól - pár ember kivételével- időre visszavonultam, kincshiány miatt. Azt fel kell fogni van más is a hobbin kívül, ezer dolgot sorolhatnék. Például nyákkészítés helyett berakni való uborkát mostam. Hegesztés helyett mágnestáblát faragtam, megkértek az várhat, pálca nem romlik meg, kapcsolat megromolhat a sok nem most erre nincs időm- től. De aztán meg fenébe mért nincs ez a pár varrat már kész , és nézek mint Rozi a moziba, bambán magam elé és keresem a választ. De inkább okozzak másnak örömet a segítségemmel mint csak mindig magamnak hogy csinálom a dolgaimat, néha meg megmakacsolja az ember magát és kitart hogy most én következek. Laci, neked szólt egy kis kiragadott részlethez. Ilyen ez, de jó ez így, érezni legalább hogy lüktet az élet az ember körül. Ma pihentem, elég pihent vagyok, majd megyek és dolgozok vagy 16. ot. Idézet: Itt a legnehezebb egyensúlyt találni. A most jelen nem lévő Májki (bankimajki) például ezt jól megfogalmazta itt, válaszképpen Sanyi eme hozzászólására. Ebbe a csapdába én is beleestem, boldog-boldogtalannak segítettem, csak rájöttem, nem mindenkinek érdemes, mert egyszerűen nincs benne köszönet. „De inkább okozzak másnak örömet a segítségemmel mint csak mindig magamnak hogy csinálom a dolgaimat, néha meg megmakacsolja az ember magát és kitart hogy most én következek.”
Hát külföld az nem fog menni, így is szüleimtől távol tanulok, jó őket is látni, meg nem szeretem annyira a változást. Inkább elkérem öcsém elsős könyvét, remélem nem kellett visszaadnia a sulinak.
Nem erre gondoltam, csináltam volna a hegesztést de inkább megcsináltam neki a táblát. De van amikor mindig csak másnak dolgozok, nem keveset, majdnem utasításra hála nélkül, na azt nem- akkor leülök és kész nem csinálok inkább semmit.
Pedig hidd el, csak mélyvízben lehet megtanulni úszni. Utána már megy sekélyben is.
[OFF] Én magamtól tanultam meg úszni 4-5 éve.
Na, és az angollal hogy állsz? Neked biztos könnyebb, mert alapból tudsz kettőt.
Kovidivi: könyvből nem nagyon lehet megtanulni beszélni, meg érteni. Az angolban is van ám rengeteg "tájszólás"
I don't speak English, zato sto ovo je bio veoma tesko, és ezért nem szeretem. Három nyelv egybe.
Aha, lehetett volna úgy is. Amúgy nem vagyok nagy angolos, főleg nem németes, inkább a szerb megy, mint idegen nyelv. Kül. apám némettanár, tehát szégyenlem magam.. :pirul:
Magam részéről egyet értek veled.Nem szeretem a lekezelő stílusát sem.A fórumokon számtalan jó szakember van az idősebb korosztályból ezeknek "köszi fiúk" beszólás részemről elfogadhatatlan. Engem arra neveltek, hogy tiszteljem az idősebbeket főleg ha szakmailag is magasan felettem állnak. Már ott tartok, hogy el sem olvasom a hozzá szólásait.
[OFF] Nem beszéltem lekezelően, és tisztelem a felnőtteket. Téged meg nem tudom mivel bánthattalak meg, de ha valamivel is, akkor ne hragudj.. Butácska vagyok még..
Szerintem mindenkit így tanítanak, hogy az öregeket tisztelni, és segíteni kell, ez így is van rendjén. Én azt nem szeretem, mikor egy idősebb ember semmibe néz mondván azzal, hogy mit tudhat egy fiatal Ezt persze nem általánosságba mondom, de én speciel nem 1 ilyet ismerek.
Hát erre egyet mondhatok, senki se lehet tökéletes. Szerintem úgy elitélni bárkit is, hogy nem ismeri személyesen, nem tud róla semmit, csak , hogy KovácsPistike, és egész nap a HE-t untatja, ami nincs a rendjén, és lehetne változtatni rajt, ennyi meg ennyi éves itt lakik és kész, nem szabad. Meg kéne ismernünk egymást, személyesen elbeszélgetni, vitázni, de meg kell ismernünk egymást. Úgy lehet, ha egyszer találkozhatnék veletek, nem csak az esne le, hogy nagyképű tahó vagyok..
U.i.: Elmesélek még valamit: Én sokszor ide úgy jövök, hogy társaságot keresek, mert egyedül érzem magam. Sokszor félreértenek, amit viszont utálok, ezért is hangoztatom egymás megismerését...
Hát ennyi volt emberek, itt a vége!
Ma megismerkedtem simpi kollégával személyesen. Úgy látom nem ijed meg a pákától. Egyébként meg olyan mint a neve. Eddig még csak szimpatikus embereket találtam az oldalon.
Ma ért véget a 4 (!) napos tanfolyam, amin részt vettem. (Ezért is nem láttatok a héten, hogy itt lennék állandóan) Sajnálom, hogy csak sebtiben tudtam képeket készíteni a legvégén a telefonommal. A fények sem voltak túl jók és nem is tudtam elég közel menni. A lényeg látszik azért.
A szemfüles és kíváncsi kismókusok a jobb alsó sarkot vizslassák tekintetükkel...
Ez mind a te rajzod? Professzionális. Bár nekem a lányok mindig jobban tetszenek.
... és még mondja azt valaki, hogy nincsenek véletlenek. Naná, hogy nekem jutott a főkapcsoló meg a lámpakapcsolók...
Nem. Minden résztvevő egy profil és szembe (central) képet rajzolt magáról. Persze, az előtte lévő "gyerekrajz" is a tulajdonosáé, csak az első napon készült.
Csodás. Az önarcképed is tetszik, csak sajnos még élőben nem találkoztunk, hogy pontosan a vonalakat lássam. Amúgy tényleg szépen rajzolsz. Most már értem, hogy hogyan is megy ennyire az érbrás!
A találkozó képei között, több képet is beterítek...
Bővebben: Link
Csak én is jussak el, kapsz sok sört, meg a Köbüki társunk is !!!
Ez ilyen holosztikus tanfolyam volt? Jó képek. Mi megy jobban a festés vagy a ceruzarajz?
Igen. Ez egy jobb agyféltekés rajztanfolyam volt. Négy nap alatt, nulláról tanítottak meg így rajzolni. Jókat röhögtünk egymáson és magunkon, hogy milyen bénák vagyunk. Aztán jött az utolsó nap és ilyen rajzok születtek. Az is képes volt rá, aki még egy pálcika embert is képtelen volt normálisan lerajzolni az elején. Ami még plusz volt, hogy nem a rajzolás technikájára fókuszáltunk, hanem a jobb agyfélteke működésére. Olyan dolgokat lehet a segítségével meglátni (és lerajzolni is), amit egyébként a laikus szem (bal agyfélteke) nem. Tulajdonképpen, 6 órával a vége előtt, még mindig volt olyan résztvevő aki azt mondta, hogy képtelen lesz így rajzolni. Mondanom sem kell, hogy az övé lett aztán a egyik legjobb rajz! Nagy élmény volt, az már biztos. Ezúton is nagy köszönet Tasi Klárának, aki végigvezetett minket és mosolyogva bátorított.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |