Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   120 / 254
(#) sooty válasza sooty hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

Az egész pdf-ben:
(#) H2opok hozzászólása Júl 5, 2011 /

A következő nyákot valami hasonlóra csinálom az biztos. 1-2 db "limitált" széria, aranyozva igazán jól mutatna egy plexi dobozkában.
(#) sooty válasza H2opok hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Kár hogy fekete lakktól nem látszana Nekem ez tetszik, felrakhatnák lay-ban. De hol a kellő szigetelési távolság, vagy minden második föld?
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Szép technikásan van megoldva, bár ami igaz, én biztos módosítanám egy kicsit, mert nekem egy kicsit már túl giccses. Ettől függetlenül szívesen fogadnám én is lay-ben.
(#) kisgeri hozzászólása Júl 5, 2011 /

@Hp41C: A nagy óra fejlesztésével kicsit le vagyunk állva, igaz időm sem nagyon volt most. Azért egy kérdés: A DCF jelet miként várja? Sima, vagy invertált jelet? A másik órámra eddig normálként volt bekötve, így nem próbáltam invertálttal. Azért kérdem mert a nagy órát nem sikerült még sosem szinkronra bírni, és a DCF-es fülön sem látok semmi életjelet. Annak sem látom semmi nyomát, ha a DCF funkciót tiltom-engedélyezem. Üdv!
(#) sooty válasza kisgeri hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Azt hiszem a szoftver invertált jelet vár, de nem vagyok benne biztos. Az Uwe Nagel féle szoftver volt egyenes kimenettel (Overkill, Mule1, dcf77 lcd) Az lcd-vel most kínlódtam a hétvégén lásd itt
(#) sooty válasza H2opok hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Nesze neked gagyi kínai dizájn
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Igen, ettől tartok én is, mert akkor át kell alakítsam a modulom kábelezését "univerzálisra". Vagy külön invertáló áramkört készíteni a kábelezés óra felőli végére. De pontos választ akkor megvárjuk.
Igen a többi órának tudom milyen jel kell. Láttam, nyomon követem azt a topicot is.
(#) Hp41C válasza kisgeri hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Szia!

Alapértelmezésben a negált kimenetet használja, de a 3.3V -os illesztés miatt fel van készítve a nem negált használatára is... Ne kezdj kábelezni...
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

A kódban lehetőség van a bejövő DCF77 jel polaritásának váltásara:
Ha az alábbi sor kommentezve van, akkor invertált - aktív alacsony szintű a bemenő jel
Ha az alábbi sor nincs kommentezve van, akkor nem invertált - aktív magas szintű a bemenő jel...
  1. ;#define        DCF77Invert     ; Comment this line not to invert DCF77 signal
(#) sanyo hozzászólása Júl 7, 2011 /

Sziasztok, megépítettem az overkill órát, sajnos a SN-t használtan szereztem és nem is mondták rá hogy jó e vagy sem :s
Egy kevés módosítást végeztem az órán(nyák) de tüzetesen átnéztem és nem találtam, ebből adódó hibát. Egyedül még annyi hogy 150V van a 200V helyett . . . a képen mellékeltem a hibát mintha minden szám egyszerre égne. Köszi előre is az 5leteket.
(#) sanyo hozzászólása Júl 7, 2011 /

A kép melléklet lemaradt ))

112.JPG

(#) Hp41C válasza sanyo hozzászólására (») Júl 7, 2011 / 1

Szia!

Túl nagy az anódfeszültség. Így ne járasd, mert hamar tönkremennek a csövek. A feszültséget 170V körülire le kellene tudni szabályozni. Ha az SN74141 -nek mindig csak egy kimenetén van 0V körüli feszültség, akkor jól működik...
(#) kisgeri válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Köszi a választ! Ez a kommentezés dolog nem egészen világos nekem, tudom én ezt állítani?... Lehet nem jól értelmezem, de ez a forráskódban kell legyen, még lefordítás előtt, nem?
(#) Hp41C válasza kisgeri hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Szia!

A fordítás előtt a forrásban kell átállítani. Az átállítás a ";" meglétéből / törléséből áll. A nem invertált bemeneti jelhez törölni kell a pontorvesszőt a sor elejéről. Fordítás, programozás, próba...

Ja értem! Csak azért csodálkoztam, mert nekem sem a forrás nincs meg, sem a fordító, sosem csináltam ilyet... Ha mailben elküldöd a forrást, ill. megmondod mivel kell lefordítani, megpróbálkozhatok vele. Bár szinte semmi tapasztalatom programozás terén.
(#) sooty válasza sanyo hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Ha 150V van és 15k az anódellenállás (ahogy látom) nem kellene nagynak lenni a feszkónak. Az első digitben érdekes módon látszik, hogy csak az 0,1,2 szám megy, ez pedig azt jelentheti, hogy az óra pörög és valami földhiba van a csöveknél, tehát az SN a gyanus. Le kéne venni a nagyfeszt és az sn lába és a pic kimenete között ledsorral kellene tesztelni mint ahogy itt mutattam (neked persze nincs a +1 ic )Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza kisgeri hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Szia!

El is felejtettem... Lefordítottam normál DCF77 jelhez ...

Köszi! Amint meglesz a teszt, szólok.
(#) sanyo válasza sooty hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

150V megvan beállítottan egyedül észrevettem egy hibát, hogy felcseréltem 2helyen is sajnos az mpsa42 és 92-eseket, de lemértem és nem mentek tönkre nem nagy pénz azért veszek másikat! És még valami, én a tervezésnél kivettem a mínuszos árnyékolást, az sn-t még nem teszteltem! Tehát amit lead a pic az sn kimenetére azt próbáljam le ledekkel? Köszi az eddigi segítséget!
(#) sooty válasza sanyo hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Először akkor a tranyókat teszteld le, mert az anódvezérlés nélkül úgysem lesz kiértékelhető a az sn meghajtása, ha több anód volt egyszerre bekapcsolva, akkor érthető a szellemképes kijelzés. Ha ez nem oldaná meg a problémát csak akkor teszteld az sn-t. Amit a pic lead az biztos hogy jó, ha az sn rossz és áteresz, csak a kimenetén látod, de mivel gnd-t kapcsol ezért az egyik jól működő anódhoz képest kell vizsgálni. A nagyfeszt ki kell kötni előtte,elég az 5V-os táp ! ha így működik, még mindíg lehet, hogy nagyfeszültségen üt át...
(#) sanyo válasza sooty hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Megvan a tranzisztorok jók, leszereltem a hosszú kábelt hátha attól, de sajnos nem. Kizárásos alapon maradt az sn . . . mi más, hisz olyan kevés alkatrész van. Most újraépítem és az árnyékolást is vissza "teszem" hátha az is gond. Köszönöm szépen az eddigi segítséget!
(#) diocles hozzászólása Júl 19, 2011 /

Sziasztok! Megépítettem a mulev2 órát dc-dc konverterrel és zm1000-es csövekkel. Elsőre el is indult szépen, egy apróságot leszámítva,időnként (van, hogy bekapcsolás után pár másodperccel van, hogy fél fél nap múlva) elsötétednek a csövek és csak ki-bekapcsolásra jön vissza a kijelzés.Sikerült előidéznem a jelenséget, ha kézzel megérintem az IRF730 hűtőbordáját (külső része szigetelt, úgyhogy nem ráz),akkor először az óra lenullázódik (0.00.00) majd vagy elsötétednek a nixik vagy elhalványodnak és a számok össze-vissza futnak. Próbáltam a hűtőborda nélkül üzemeltetni az órát, de így is előjött a tünet.
Mi lehet a hiba, mit csináltam rosszul?
(#) sooty válasza diocles hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Melyik verziót építetted meg, azt ami a cikkben van, vagy a gyári paneles változatot? Én most tapenoltam az IRF-et nálam semmi nem történt Nincs ott valami zárlat az IRF körül, gyanus, hogy beterheli a tápot, azért áll le az óra.
(#) diocles válasza sooty hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Ezt a verziót építettem meg: Bővebben: Link
(#) sooty válasza diocles hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Többen megépítettük már ezt, de régebbi szintén gyári panellel (azóta volt egy újabb verzió is), nézd át nincs-e valami kosz vagy vezető anyag a panelon, ami miatt a nagyfesz zárlatba mehet illetve a picet kiütheti, ha tudsz tegyél fel képet.
(#) diocles válasza sooty hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Egy kicsit átmostam a panelt, úgy néz ki bejött, egyenlőre stabilan működik. Köszönöm a segítséget!
(#) diocles hozzászólása Júl 20, 2011 /

bbazs kérésére mule_v2 nixi órához a zm1000 panelterv feltöltve.
(#) bbazs válasza diocles hozzászólására (») Júl 20, 2011 /

Hálás köszönet is érte!
(#) halasizs hozzászólása Júl 24, 2011 /

Sziasztok! Nekem is készül a Mulev2 óra. Abban kérnék segítséget, hogy az 1M ohmos ellenállásoknak muszáj 2W-nak lenniük? Mert nagyon kicsi a hely a 10K ohm mellett. Csipogónak bármilyen más piezó megteszi?
A nagy fesz résznél a FET Gate lábánál találtam egy 100K ellenállást ennek mi a szerepe ? Köszönöm a segítséget.
Következő: »»   120 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem