Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szevasztok!
Ismét én,ha már kéznél volt a digitgép... Ez a BigClock óra egy apró kis módosítással,ahogy én képzeltem... (római számok lent).Amúgy egy az egyben az itt közölt óra,ezúton szeretném megköszönni vicsys és a többi lelkes és segítőkész fórumtárs segítségét... BigClock
Szép! Egy ilyen bigclockot én is elviselnék...Szemüveg és felkelés nélkül látnám az időt.
A videón az idő 13:14, ugye?
Üdv!
Igen,13:14 az idő...ma délután készült a videó. Hungarocell helyett kitaláltam egy másik technikát... Hátlapra nyákok ragasztani,erre forrasztani a ledeket.Aztán a szegmensek közé élére állított farostlemezdb-at ragasztottam, (hogy ne látszódjon át egyik szegmens a másikba) és az elejét pedig kivágtam szintén farostlemezből...lombfűrésszel...és akkor az egészet összeraktam,és így kicsit bonyolultabb lett a vége,de végülis király lett.Tehát lényeg h hátlapon a ledek,és a szegmensek között pedig élére állított farostlezecsíkok vannak.Remélem érthető...egyébként uezzel a technológiával készült egy a Dafos fényreklám is... (előző oldal alján...)ott látni a technikát,meg rakok fel még 2 közeli képet... A 2. képen lkátszik a 2 szélén a csík...sajna kicsi nyákokat ragasztottam -->forrasztás közben vmelyikről lejött a fólia,de vmiket 1 az 1ben elengedte a ragasztó
Sziasztok! egy félkész munkámat szeretném bemutatni. Igaz még nem tudni h müködik e de majd kiderül h elrontottam e! a képen sixtek által kifejlesztett st151-es vegfok látható! még a vég és meghajtó tranyák hiányoznak róla mivel nem tudtam még beszerezni azt a bizonyos L idomot a hűtéshez, valószínű hétvégén lesz! És a rendelést is egy kicsit elrontottam mikor megrendeltem az alkatrészeket és kimaradt belőle 3 darab ellenállás de az is meglesz hétfőre!
nem tud esetleg valaki valami beszerzési helyet L idommal kapcsban? Üdv
Hajlíts meg egy alulemezt "L" alakúra!!!!
De amúgy mennj be egy vasedénybe, vagy egy csavar-műszaki boltba, és ott vannak aluprofilok, szerintem ha keresgélsz, vagy kérdezel, akkor ráakadsz egy ilyenre! Amúgy eddig nagyon jól néz ki!!! Igényes a munkád! Én is megépítem majd! Kíváncsi vagyok a már már legendás ST151-re
Én a big clocknál is alkalmazott fehér "lap"-ra gondoltam... Az egy sima papírlap?
Jah igen...a 2 dolog ugyan olyan technikával készült,és igen,mind2 előtt egy fehér A4es lap van...
Sejtettem, köszi a választ. Ha jól számoltam alig van párszáz Ft-ba a faanyag az órához.
Hát igen...nem volt kedvee mrohangálni 1 tábla hungarocellért...itthon meg volt farostlemez...de amúgy tényleg nem sok...
üdv
Sziasztok!
Íme életem első fotózott NYÁK-ja. A NYÁK lapot a HQVideonál vettem az előre fotolakkozott "fajtábóll", megvilágításnak egy kb. 10 éves UV neont használtam kb. 20 perces időtartamban és végül ez lett az eredmény. Egyébként egy DCF77-es órát készítek "automata " háttérvilágítás bekapcsolással és természetesen bedobozolással. Ha készen lesz teszek fel róla képeket.
Pfff...ámulok és bámulok! :eek2:
Jó lett nagyon!!!
Gyönyörű lett! :wow2:
Kíváncsi vagyok a végeredményre. csakígytovább
Nagyon szép NYÁK-okat készítesz! Le a kalappal. Milyen technikával ha szabad kérdezni?
ÚRISTEN!!!
Képet nézni azt tudsz, ezt érzékelhettük...és OLVASNI??? :eek2: vanzerr ÍGY KEZDTE az előbbi monológját: Idézet: „Sziasztok! Íme életem első fotózott NYÁK-ja.”
Nem szabad szerintem kérdezni. Sőt... Ez a spontán agyvérzés kategória
Leírta, hogy fotótechnika és fényérzékeny nyákra UV neonnal... Ezután megkérdezed, hogy milyen technikával? Crazy...
Tényleg szép lett! Azt kívánom, hogy ennél rosszabbat soha ne sikerüljön készítened! Gratula!
Megemelem a kalapom előtted, valóban nagyon szép lett! Első fotós NYÁK-nak meg kifejezetten gyönyörű!
Gratula!
Ma készült el az A-osztályú erősítőm BD439 tranzisztorokkal.
Régi Orion csöves rádió doboza adott otthont az erősítőnek. Nagyon szépen szól, megvagyok vele elégedve, ajándékba lesz. A kapcsolás:Bővebben: Link
Az erősitő biztosan szépen szól,de igy elbaxni egy jó kinézetű rádiót......
Lassan mostmár fél évvel ezelőtt kezdtem el HTPC-t építeni, nagy fába vágtam a fejszémet. Mind hardverileg mind úgy bárhogy...
Úgy döntöttem hogy nem akarok kiadni 20-on ezer forintokat HTPC házra, ígyhát építettem egyet. Ezzel még nincs is baj, csak jött a melegedés problémája. Ahol csak lehet passzív hűtést választottam, de végül külön kellett még a gyárilag passzív eszközre is (Graf. kártya). Alap esetben nem kell hűteni őket, de így bezárva egy általam rosszul tervezett dobozba, time shifting közben igencsak elkell a hűtés. (Time-shift, mikor az élő adást leállítod, kimész klotyóra, visszajössz és onnan folytatod a TV-zést. Majd a következő reklámnál beletekerve utoléred magad.) Tehát egy szó mint száz, kellett egy ventillátor vezérlés, ami nagyon professzionális, hisz síri csöndben kell lennie a gépnek. Szerencsére ez sikerült is 45-47°C-os proci hőmérséklettel. Mivel a ventillátor vezérlést sürgősen (kb 5-6 óra alatt) meg kellett csinálnom, mert el kellett vinnem a gépet, így univnyákos megoldás volt a legkézenfekvőbb. Úgyis csak átmeneti megoldás. A kijelző felső sorát windows-os általam írt, rettentő primitív kis program küldi a 18F2320-as PIC-nek, ami intéz mindent. (Ventillátor PWM szabályzás, I2C-s szenzorok leolvasássa, grafikus VFD kijelző kezelése) Mivel a PC szoftver ír ki mindent, így simán ki lehet írni rá bármit, megcsináltam, hogy szép magyar ékezetek is legyenek. Pl. MediaCenter aktuális szám cím, stb. Sorosporton keresztül szabályozható a fényerő is. Kis egyszerű cucc, de nagyon hasznos! Képek és videó csatolva. A videón egy bootfolyamat látható, kicsit lassú, mert teljes start. Persze mint HTPC rendes S3 StandBy módból indul, így a "boot" kb 2mp.
Egyetértek... Ez finoman szólva is rettenetes. Jó hogy nem három fázisú mágneskapcsolóval indítod...
Jóvan azért nem kell fikázni.
És mi bajod a kapcsolóval? nem volt másik, attól még nemronda. Már kezd elegem lenni abból hogy, úgy beszélsz velem mintha, egy tekercs szar lennék.
Ezt muszáj volt? Szerencsétléen rádió... Pontosan ilyet szedtem szét kb 9-10 éve. A mai napig sajnálom. 1-2 alkatrésze megvan... De nagyon kár volt szétszedned. Inkább hirdetted volna meg...
Vegyél vissza magadból. "Nem volt másik". El kell menni boltba, és venni. Nem vagyok audiofil de akkor is elrondítottad azt a szép régi rádiót. Így inkább közelebb áll egy vastagsági gyaluhoz...
És akkor még nem is beszéltem a ferde alkoholos filces feliratról.
Úgy kaptam CSAK a dobozt!!!!!, meg a hátulját.
Idézet: „"Nem volt másik". El kell menni boltba, és venni.” egy olyan erősebb kapcsoló kerül Náállunk( NEM pesten, nálunk) 650Ft-ba. nekem most jelenleg egy qrva fillérem nincs. Én topi megadom neked a tiszteletet, épp ezért nem kéne lehúrrogni.
"tekercs szar": Ha közlöm veled, hogy WinPICel kapcsolatban és a második segédtápos JDM-el kapcsolatban ne engem keress hanem Deguss barátomat, és ennek ellenére megkérdezed kétezerszer hogy kell beállítani a WinPIC-et és mi-hogy van a JDM-el kapcsolatban, még szép hogy felhúzom magam.
Aztán közlöm hogy várjál nem tudok mindig írni, mert épp folytatom a cikksorozat következő részét, amire te közlöd hogy téged nem érdekel, lesz*rod az egészet eddig is megvoltál pic nélkül. Ezekután nem jogosan húztam fel magam? |
Bejelentkezés
Hirdetés |