Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Dso nanot szerintem felejtsd el csak bohóckodásra jó 2KHz-ig "mér" afölött a mindent rajzol aminek köze nincs a valósághoz.
A Nano gyerekjáték, de az olcsó digitálisok is, igaz itt van USB meg mindenféle számítástechnikai trükk.
Ha jelalakot és tüskéket akarsz nézegetni pontosabban akkor sajnos régi analóg vagy nagyon mélyen kell a zsebbe nyúlni ha digitálisat akarsz.
Hogy nagy a kínálat a Philipsből annak a legfőbb oka hogy a legtöbb idáig szekrényben állt hármasával négyesével, amiket mostanában vagy nemrég bontottak szét. Aki ezekhez olcsón (vagy ingyen) hozzáfért az most eladogatja.
Nekem is van egy (egyik fórumtárstól jó áron, köszönet érte ). Jó kis masina de a kezelőszervek minősége gyengébb mint a Japán szkópoknak. Amik régóta nem voltak napi használatban annak az oxidréteg miatt kontakthibásak a kapcsolói és a potik sem állnak már a helyzet magaslatán. Ha olcsón van, vedd meg. Mellesleg ár/érték arányban a Kenwood-om az egyik legjobb, ha érdekel felteszem majd újra az apróba mert már lejárt. A DSO-t felejtsd el. Ami abban a kategóriában használható az 150000Ft körül kezdődik.
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek.
A fórumtárssal majd felveszem a kapcsolatot. (Function generátorom már van! )
Üdv mindenkinek!
Scop vásárlás elött állok és jelenleg úgy tünik, hogy Rigol ds1052e lenne az elképzelés. Szétnéztem a nemzetközi piacokon jelenleg az Ebay-n 400 dollár a deal extremen 350 doll, a onsale-usa.com-on 300 dollár körüli árakat láttam. Az Ebay korrekt azzal nincs gond, de a többit nem ismerem különösen az onsal-t semmi infom nincs roluk. Náluk a leg ocsobb , de nem szeretnék ráfázni velük. Ha esetleg van infótok rola hogy kell ilyesmit intézni, hogy ne legyen gond belöle azt nagyon meg köszönném.
Ha EU-n kívülről vásárolsz akkor hozzájön néhány százalék vám, majd a vasárlási összeg+szállítási díj+vám együttes összegére számítanak 25% ÁFÁ-t plusz vámkezelési díjat is fizetsz.
KB. a vásárlási összegre 35-40%-ot számolj még pluszban.
Üdv!
Náluk is megnézheted, mert ők EU-n belül vannak, és hivatalos forgalmazói a Rigolnak, tehát garanciát is kapsz rá. Jelenleg itthon 108ezer a legolcsóbb ára a szkópnak hivatalos üzletben.
Üdv Mindenkinek!
Köszönöm a segítséget. Afara általi linken elfogadhatonak tünik a 435 dolláros ár ez kb 83 huf-ra jön ki. Valószínü ez lesz a garancia miatt is. Ha megrendelném tölük ez ennyiben meg is állna vagy jön még rá valami? Ha magyar vállalkozás számára rendelném ebböl az árbol igényelhetek vissza ÁFÁ-t? Úgy már 66500ft-ben meg állna az nagyon jó lenne. Nem biztos, hogy jól gondolom ezekhez a külföldi üzleti dolgokhoz nem értek. Van-e tapasztalatotok erröl az üzletröl én még nem ismerem öket? Mennyire meg bizhatoak? A Rigol ds1052e jó választás? Hobbi, kapcs üzemü táp,töltő, motorok hajtásainak mérésére, teljesítmény elektronikához (tüskék,tranz) ilyesmire kellene. A garancia intézése hogy megy? Ha ennél az eu-n belüli cégnél venném kapnék hozzá magyar nyelvü leírást-cd-t? Az eu-n kívüli helyekröl vásárolthoz nincs magyar. Elöre is köszönök minden segítséget. Üdv.
Huh, jó sok kérdésed lett...
Mivel 200 Euró fölött van az ára, ezért a szállítási költséget ők állják, és csomagfutárral küldik (nálam ez úgy nézett ki - bár én mást rendeltem -, hogy délután feladták, és másnap délelőtt csengetett a futár, mikor megjegyeztem, hogy ez gyors volt, akkor a futár azt mondta, hogy "Hát igen, mi nem a magyar posta vagyunk..." ). -Az Áfás dolgot nem tudom, mert én nem cég nevére rendeltem. -Az üzletről én csak jókat tudok mondani, de én egy másik termékük miatt voltam/vagyok kapcsolatban velük. -A garancia intézéséről nincs tapasztalatom. -Magyar nyelvű leírás nincs hozzá, legalábbis egy fél éve még nem volt.
A Rigol híre szerint nem rossz készülék.
Azt nem tudom, hogy a paraméterei alapján mennyire alkalmas tranziensek és tüskék nézegetésére. Erre az tud válaszolni aki már használja és össze is tudja hasonlítani komolyabb szkóppal. Az olcsóbb digitális szkópok állítólag lenyelik ezeket a tranzienseket ezért vagy régi analógot kell használni vagy nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni ha digitálist vesz valaki.
Üdv!
Köszönöm a gyors válaszokat sokat segítettetek. Kicsit még utána nézek a dolognak ezért is írtam le, hogy mire kell. A teljesítm elektro-nak sokszor a tüskék,tranz szoktak betenni nem lenne jó ha pont ezeket nem látnám. Afarátol kérdezném a fizetés után vétellel is megy vagy előre kell utalni,hogy megy ez ? A másnapi szállítás tényleg gyors ez engem is meglep. Kár, hogy nincs magyar használati elvileg minden eu-s dologhoz kellene lennie. Több helyen is olvastam, hogy át lehet HEKKELNI 100MHz-esre akkor többet látnék a tükékböl, tranz? Üdv
Szerintem az áthekkelés ezt a gondot nem oldja meg.
Az alkalmazott áramkörök sebessége ettől nem nő meg, meg a 320x240pixel sem változik meg. Ez a Rigol egy olcsó digitális szkóp, kategóriájában OK, de ne várjuk el tőle egy Tektronix, LeCroy, Agilent tudását, ehez majd egy nullát még hozzá kellene rakni az árhoz.
Áthekkezés tényleg működik a 1052 és 1102-nek megegyező az elektronikája csak a szoftver más, de ez hackelés a régebbieknél működött az ujjúbbaknál már nem biztos mert gyártó rájött a turpisságra.
Az igaz hogy 320x240-as a kijelzője de van benne egy nagyító funkció amivel csak a jelalak egy adott szűk tartományát vizsgálhatod de ha ez sem lenne elég akkor rá lehet kötni számítógépre is.
Meg aztán ott van a kijelző sebessége az elektronsugárhoz képest, nem tudom ezt hogy oldják meg. Gondolom sehogy. Még ha fel is dolgozza a szkóp a gyors tranzienseket hogy jeleníti meg?
Üdv m.
Egy kis segítséget kérnék valakitől, akinek meg van a voltcraft dso-2090 usb tipusu oszciloszkóp gyári Cd szoftverét nem e tenné föl ide vagy esetleg az email címemre elküldené ,mivel a saját CD-m nagy valószinüséggel egy lomtalanitás áldozata lett. Jelenleg ugyan működik de a gépet ha újra kell telepítenem az oszciloszkóp progit nem tudom telepíteni .Próbáltam netten kajtatni egy szoftvert de sajnos a találtak sem voltak megfelelők. A segiséget is előre köszönöm.Bővebben: Link
Üdv!
A számgépre kötés usb-n megy,hogy kell ezt csinálni? Ha rákötném a gépre akkor látnám a tüskéket,tranz? Gép nélkül a nagyito funkcioval mekkora tüske láthato még? Ha eu-s oszágból venném a scopot magán személyként itthon vissza igényelhetem az ottani áfát? Hogy megy ez? Elöre is köszi.
Egyik ismerősöm vett pár éve egy ilyen szkópot, ö mutogatta nekem hogy miket lehet vele alkotni és ö speciel roppantul meg van vele elégedve pedig ö már látott egy két szkópot.
Az áfás dolgot a vpop-tól kéne megkérdezni.
Ha nem vagy az ÁFA körbe bejelentkezve akkor nem igényelhetsz vissza ÁFÁ-t. Magánszemély nem ÁFÁ-zik, csak ha vállalkozó és van bevétele amiből le lehet vonni a költségek áfáját.
Én speciel bankkártyával fizettem náluk, és az úgy ment, hogy átírányított egy német e-fizető oldalra és ott kellett fizetni.
Szkóp összekötése a számítógéppel: Van hátul egy USB aljzat, a tartozékok között van egy USB kábel azzal összekötöd a szkópot és számítógépet. A National Instruments oldaláról leszeded a Visa 5.03-as verzióját azt feltelepíted, majd a szkóphoz kapott cd-ről felrakod az Ultrascope nevű programot (lehet, hogy a gyártó honlapján már van újabb verzió, mint a cd-n lévő, ezt most nem tudom).
Köszönöm a segítséget.
Akkor valoszínű ez a scop lesz a befuto. Ha jól értem akkor viszonylag elfogadható a nagyító funkc. tüskéhez. Ha mégsem a kis felbontás miatt, akkor ha össze kötöm a laptopommal a HD-s kijelzön már elvileg látnom kellene őket? Ezt az áfa dolgot nem teljesen értem. Ha magán személyként veszem akkor ez a 435 dollár ez az ottani áfás ár csak nem igényelhetem vissza? Vagy ez áfa nélküli ár és nem kell pluszban ráfizatnem? Ha vállalkozás számára veszem meg akkor a 435dollárra rájön+áfa és azt igényelhetem vissza? Hogy megy ez? Elöre is köszönöm.
Ha EU-ból származik, akkor vám nincs, a vállalkozó(ha ÁFA-kőrben van) az árának az ÁFA-tartalmát visszaigényelheti(a netto árat meg leírhatja költségként, vagy valamilyen amortizációval). EU-n kívülről a kinti teljes ár a vámalap, a vámmal növelt érték az ÁFA alapja-ha nem ÁFA-körban van, akkor a btto.-t lehet leírni. Magánszemély semmit nem kap vissza-torkosborz effekt.
Arra próbáltak rávilágítani, hogy a gyors tranzienseket nem a kijelző miatt nem fogod látni. Mivel tárolós szkóp, szépen felveszed a tranzienst, és később bármenynire kinagyíthatod, akár a saját képernyőjén és teljesen jól láthatóak. Itt inkább arról van szó, hogy az 50Mhz esetleg kevés lesz ahhoz, hogy a tranzienseket valósághűen mutassa. Főleg a négyszögjeleknek rendkívül nagy a felharmónikus tartalma. Így csak akkor látod négyszögnek, ha a szkóp elég sok felharmónikust meg tud jeleníteni. Ezért van az, hogy a szerényebb mintavételezésű szkópok a tökéletes négyszögjelet is hullámosnak mutatják, mert nincs meg a kellő sávszélességük. Minél gyorsabb, rövidebb a tranziens, annál nagyobb sávszélesség kell. A szkópnak van saját felfutási ideje is, ezt a leírásban megtalálod. Ennél rövidebb tranzienst garantáltan nem fog megjeleníteni, de a felfutási idő nagyságrendjébe tartozó tranzienseket is torzítva.
Több fórumon olvastam, hogy ugye szoftveres "hekkeléssel" 100Mhz-re lehet növelni az analóg sávszélt, és ez a képen is látványos javulást eredményezett. Azonban állítólag az újabb típúsoknál ezt már javították, és már nem lehet szoftveresen növelni a sávszélt. Nem tudom ebből mennyi igaz, még sajnos nem volt időm utánajárni. ui.: természetesen én is ilyen szkópon gondolkodok, de amíg nem megy tönkre az EMG, addig nincs szívem megvenni
Üdv Mindenkinek!
Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek. DJ TaCKI-tol kérdezném hol lenne a vásárlás ha esedékes lenne? Ezek szerint szintén ez a Rigol scop lenne az elképzelés? Tehát ha sikerülne át hekkelni 100mHz-re az megoldaná a problémát? Esetleg összekötve a laptop-pal HD-s kijelzövel. A Rigol saját felfutási idejével sajna nem vagyok tisztában. A másik gondom az vele, hogy nem adnak hozzá magyar nyelvü leírást,cd-t , ez sajna elég nagy gond.
Én egyelőre a Dealextreme-t találtam a legolcsóbbnak(másik fórumban írtam erről). Szintén, ugyanez a szkóp. Ha 100Mhz-en működne, az éppen kétszeres sávszél mint alapból, tehát 2x jobb felbontást, részletességet kapsz, rövidebb tranzienseket meg tud jeleníteni mint 50mhz-en. Neten láttam erről összehasonlító videót, hogy egy jó minőségű négyszögjelet néztek a hekkelés előtt és után, és utána jóval meredekebbek voltak a sarkai, tehát tényleg működik a dolog.(feltéve ha még működik). A szkóp használatát nem a használatiból kell megtanulni, az alap dolgok itt is úgyanúgy működnek mint bármelyik(analóg vagy digitális) szkópnál. Az extra "feature"-öket (FFT,sávszélesség korlátozás, digitális szűrő,stb) különbözhet, erre tényleg a használati a megoldás. Ha hivatalos magyar forgalmazótól veszed, akkor elvileg kötelességük adni magyar használatit. Ha meg külföldről, akkor fogadd el, hogy ennyi pénzért ez jár. Rengeteg videó van neten a használatról, részletesen bemutatva minden apró funkciót. Ha nem megy az angol, esetleg ez még megoldás lehet.
Üdv!
Köszönöm a választ sokat segítettél, ha lenne tipped hol találok ilyen bemutato videot-kat? Eddig ugy tünik a www.batronix.com rol venném ez eu-s üzlet a Rigol forgalmazoi azt hiszem német üzlet. Így nincs vám és ingyen szállítanak náluk 300 euro áfa nélkül. Ha a deal extr-es 350 dolláros árra rájön a vám+áfa kb40% =490doll =kb 93 ezer huf. A batronixnál azt nem tudom, hogy az áfa nélküli áron küldik mert magyar o-ra jön vagy ráteszik az áfát. Ami a bartonix mellett szól, hogy 3 év a garacia náluk szerintem probléma mentesen lehetne intézni, ha gond lenne. A deal extr-szerintem nem így menne.
Ha nincs uniós adószámod, akkor -Németországból csakis bttoáron vásárolhatsz, viszont ott csak 19% az ÁFA(mWSt), az esetleges garanciajogot ott is ált. csak úgy lehet érvényesíteni, ha a hibás készüléket kiküldöd-a postaklts.-et nem mindig állják-ezt nem árt előre tisztázni!
Árban ugyanott vagy. A dealextreme-nél még van egy kis esélyed, hogy megúszod az áfát, vámot(bár nem túl valószínű), a németeknél garantáltan nincs. A garanciát illetően igazad van, olcsóbb németbe postázni mint amerikába vagy kínába. Illetve előny még, hogy a németek futárcéggel küldik, tehát 1-2 nap alatt ittvan.
A nemzetközi ÁFA visszaigénylést meghagyom a nálam tapasztaltabbaknak, sajnos ehhez nem értek. Videókat pedig pl youtube-on!
Szerintem jópofa dolog, külföldről már 12 000ft körül megkapod. Viszont számolni kell az 1-2Mhz-es sávszélességével, ami eléggé bekorlátozza a használhatóságot. Egyszerűbb dolgokra (hangfrekis jelek, digitális vonalak vigyálata, multiméter helyett?!) megfelelő lehet, de pl kapcsolóüzemre felejtsd el. Négyszögjelet kb 30khz-ig tud "hitelesen" megjeleníteni. Láttam tesztvideót, amikor ugyanazt a jelet mérik egy ilyennel, és egy 100Mhz-es Tektronix szkóppal. Az a kérdés, hogy nálad a helyszíni javítás, ellenőrzés milyen területet jelent
|
Bejelentkezés
Hirdetés |