Fórum témák
» Több friss téma |
Én 200e alatt nem tudok klímát adni, de azt igen, hogy 10 évig nyugodtan hátradőlhetsz legyen szó a lakásodról, üzletedről, irodaházadról vagy szállodádról
Csak hát Magyarországon egyre kisebb a lehetőség (igény) a minőségre.
Igény az lenne, fizetőképes kereslet nincs szerintem.
Az a baj hogy egy átlag ember aki bérből és fizetésből él
nem tudja megfizetni a minőségi gépeket ! De azt mondod hogy 10 évig hátradőlhetek ? Számolj utána a 10 év az klíma "szinten" max 20 hónap! Ezt egy áruházi szemét is bőven kibírja (de ha nem hát lecserélik) és még mindig fele árban van ! Nem védeni akarom a Szemét árukat , csak elmondtam mi a helyzet mostanában , hidd el volna igény a minőségre ha nem csak kevesen tudnák megfizetni !
MA pont egy ilyen "szemetet" láttam az egyik barkácsban, Hajdú néven futott.
Gondolom ez egy felmatricázott kínai.
Ja és valószínűleg rá van írva hogy made in eu
Tudom, hogy lenne igény a minőségre. Ez sok összetevős dolog.
Napi szinten jönnek a telefonok, hogy klímát szeretne, de nem gagyit. Amikor azt mondom, hogy jó esetben 170-180e forint akkor már meggondolja magát. A másik eset: Megveszi a gagyit majd hív, hogy szereljem fel. Jó nettó 45.000 Ft. Ekkor még én vagyok le*szva, hogy mit képzelek. Bocsánat, de megfelelő minőségű anyagot használok az embereim nem minimál bérre vannak bejelentve (br. 160.000 Ft a legkisebb fizetés) és még képzem is őket (ja és 15 cm-ig 20mm átmérőben beton esetén akkuval dolgoznak és a por a nulla). Persze erre a nagyipar miatt is szükség van meg én szeretek tisztességes lenni. Cégünknek 20 éves múltja van. Még apám kezdte el. Aki nem hisz nekem az nem az én vevőm, de 10-ből 4 vissza hív, hogy segítsek mert valaki feltette és most nem jó. Továbbra is az a véleményem, hogy ez a szakma belülről bomlasztja önmagát. Hála a SZERVEZETNEK
Úgy látom egy véleményen vagyunk
ehhez nincs mit hozzáfűzni !
Üdv a Kollégáknak!
Idézet: „Továbbra is az a véleményem, hogy ez a szakma belülről bomlasztja önmagát. Hála a SZERVEZETNEK” Ma voltam az F-I-s vizsga teszt részét elkövetni, szó szerint igaz amit írtál, a kérdések között 3-ra kapásból rossz választ fogadott el a hlhmonitoringcsodarendszer ... Ennyit az egész bandáról...
Én a szivárgásra önmagára gondoltam, de látom kivesézésre került a téma.
Én megértem, és elfogadom ezeket az érveket, de a szegény emberek vízzel főznek. Bár életemben nem szereltem klímát, de az árak elrettentettek, ezért annak idején úgy döntöttem, hogy közepes áru, és minőségű klímagépet veszek, és amit lehet a szerelésből magam végzek el, sőt egy kis beruházásként egy olcsóbb (15 000-es ) peremező készüléket, kerekes csővágó szerszámot is beszerzek. Sikerült is a két AEG gépet olyan szinten előszerelnem, hogy csak a vákuumozáshoz, és gáz utántöltéshez volt szükségem egy ismerős szakemberre. Azért választottam ezt a megoldást, mert a garanciajegy érvényességének az volt a feltétele, hogy a forgalmazó egyetlen választható szerelő céghez kötötte a készülék beszerelését, és a karbantartását. Úgy döntöttem hát, hogy ilyen áron garancia, és szerviz nem kell, hagytam veszni az egészet, a két gép üzembe helyezését így megúsztam 2X 10 000 munkadíjjal + ugyanennyi anyagköltséggel. Időközben igényem támadt egy harmadik gépre, és a kezdeti sikeren felbuzdulva levadásztam egy kb. 5-6 éves 3.5 kW-os STIEBEL-t amit felszerelés előtt szétszedtem, és "tisztába tettem". A szereléssel ugyan úgy jártam el, sőt felhasználtam a régi csöveket. A készülék már második nyár óta tökéletesen üzemel.
Én elhiszem hogy 78 ezres minimálbéreseknek horror az 50 körüli bekötés, (ők 14 napot dolgoznak ezért) és mint Te is, sokan csinálják SK. ami vagy jól, vagy rosszul sülhet el.
Mindenesetre jogilag nem köthetnéd be magadnak, sőt még a klímaszerelő is elvileg akkor csak, ha az építési szakhatóság engedélye megvan. Amiért tejelni kell újra csak. Tehát igencsak megsarcolnak a szabályos bekötésért, hiszen annyiba is kerülhet akár, mint maga a klíma.
Az építéshatósági engedélyt be kellett szereznem, mert műemlék jellegű az épület, és a környezet, erre a hatóság, (szomszédomnak köszönhetően) odafigyelt, ezért ezt a költséget így nem úszhattam meg, annak ellenére, hogy a kültéri egység elhelyezése a HÉSZ előírásainak megfelelt. Sajnos valóban, a készülékek beszerzési árához képest a járulékos költségek az azonostól a többszöröséig terjedhetnek. Jut eszembe, a két tartó konzol is házilagos kivitelben, (gyári minőségben) készült el, mert sajnáltam rá kidobni páronként 5000-et. Szóval a csináld magad mozgalmat én még nem adtam fel, bármennyire ellene dolgozik az utóbbi 20 évben a szolgáltatóipari, gazdasági környezet.
Az a legszomorúbb az egészben, hogy egy készülék gyártásához felhasznált nyersanyagból, és energiával akár gyárthatnának tartósabb élettartamú, nem "szemetet". Azzal, hogy egyes fejlődni akaró, ill. profithajhász ipari országokban szándékosan rövid élettartamú eldobható kacatokat szemétre termelnek, súlyosan vétenek a környezet, és a Föld nyersanyag készletei ellen. Egy ilyen hűtőberendezésnek az élettartama akár min. 20-25 év is lehetne. Én egy több mint 35 éves MINSZK ** hűtőt gyümölcs hűtésre a nyári időszakban ma is üzembe helyezek, de állandó használatban egy 83'-as évjáratú LEHEL hűtőm is vígan megy.
A fentiekre jegyezném meg, hogy ausztráliában vastag falú réz csővel dolgoznak, és 3 szor kell körbemelegíteni a kötéseket. A kollégám esküdött arra, hogy nagyon kevés szivárgásuk van.
Az un szemétben csak a mozgó alkatrész romlik el, persz erepedhet cső is, de jellemzően ventilátor, vagy kompresszor hiba alakul ki. Valaki vett 2 egyforma szemetet, és ha hiba lenne 5 éven belül ugyanazt a cuccot felteszi a meglévő csőre, és olcsóbb volt a 2 együtt mint egy márkásabb... Nagyon hasonló mint a kocsi, nem kellene kidobni egy golf egyest, ha lehetne legálisan kapni euro 5-ös motor kitet. Ez üzlet, ennyi.
Hello!
Én azt gondolom h egy klíma "drága mulatság" ha esetleg elrontod a beszerelését! viszont vannak olyan cégek akik garanciát vállanak rá! a beszerelésre is és a készülékre is! Én pl.: a szervízexpressznél csinálttam. Hálisten a garira nem volt szükség mert minden flottul működik! Én inkább szakemberre bíznám a dolgot. üdv.: Gabor * Törölve !
hello!
* Törölve ! Köszönjük az ellenreklámot sem kérjük ..
Köszönjük a jótanácsot, de ez nem a reklám helye.
A topic címe pedig : Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
Legyen egy kérdés is, ismerősöm szerint a Schrader szeleppel ellátott szervízcsatlakozón keresztül letekeréskor nem kerülhet bele levegő a csőhálózatba, mert pld. a közeg nyomása nagyobb a levegőnél, és fokozatosan nyomja kifelé (zárja le) az elzárószelepet, amikor azt lelazítjuk.
Én erre azt mondtam, hogy kizárnám, hogy ez 100% így van, de lehet hogy tévedek..
Tévedsz, valóban így van, ha van hűtőközeg a rendszerben. Statikus állapotban van vagy 4- 5 bar nyomás a rendszerben, levegő nem mehet bele. Akkor lehet más a helyzet, ha a nyomócsonk el van zárva, ekkor, ha nincs LP kaplcsoló akkor vákuumra tudja szívni az egyik felét, de ez nem üzemállapot. A fentiektől függetlenül vákuum alá helyezve a rendszert beüzemelés közben, tud szívni levegőt a szelepen keresztül, ha nem töltés után vetted le a csonkot. Egyik állapot sem az általad leírt dolog.
Mi az az LP kapcsoló?
Egyébként ha nem tud vákuumozni, csak ilyen szelepekkel ellátott gépnél "alkalmazza" a lefúvásos módszert. Erre mondja ő, hogy "jó". De tudjuk, hogy ez kontármunka.
LP. "low pressure". Alacsony nyomás védelmi funkció zsargonja. 20 éve szinte csak öblítettek... nem volt szivattyú fusinál.
Rövid csőhossz kontra hosszú csőhossz ügyben világosítson fel egy hozzáértő.
Annyi helyen láttam már nyúlfarknyi csövekkel összerakott rendszert. Én is tervezem, hogy a 3 métert lecsökkentem 1-re.
Sziasztok!
Pár klímás kérdés felmerült bennem: - két szobánk van, egymástól maximum 5 méter távolságra (a csövezés miatt legyen a távolság 10m). Lehetséges ezt 1 külső egységre kapcsolt két belsővel megoldani? Az egész lakás 50 nm, tehát elképzelhető, hogy egyetlen belső egység is elég. A szobák egymás mellett helyezkednek el, a két szélsőt kellene hűteni. Az ajtókat kinyitva a nagyszoba és a gyerekszobát egy nappali választja el. Nagyszoba |fal| Konyha |fal| Gyerekszoba |ajtó| nappali |ajtó| - egy tégla társasház, második emelet, hogyan tudják kitenni a külsőt az ablakok alá, állványozás nélkül (erkély nincs)? Reggel - délelőtt használnánk pár órát (hétköznap kb. 1 óra, hétvégén mondjuk 3 - 4). Érdemes erre invertereset venni? Fűtésbe nem segítene.
Szia!
*** Törölve !
Hányszor reklámozod még ezt a sz.rt? Komolyan, ilyenkor az ember már azért is más irányba indul el.
Szerintem.
Sziasztok.
Balogh Tibit keresem.Van még ? Létezik?
Igaz! Bocs! Jót akartam !
Sziasztok!
Az én kérdésem,hogy kell splitt klímát tisztítani a klímatisztító aeroszollal segítsetek előre is köszönöm
Szia!
Egyszerű,de nézd meg ezt és menni fog. Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |