Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Akkor nincs miért aggódjak, hogy csak 2$ van a paypal számlámon és én valamit rendelek Kínából. A kártyámra ma tettem fel pénzt. Mellesleg mi történik ha nincs elég pénz mikor valamit megveszel pl. eBay-en? Kultúráltan kapsz egy levelet vagy egyből negatív visszajelzés, felszólítás vagy hasonlók? Köszi.
Van olyan termék ahol azonnali fizetést írnak elő, ott nem igazán lehet halogatni. Általános esetben pár nap nem jelent gondot, ha biztosra akarsz menni írj nekik egy levelet, hogy ki szertnéd fizetni, csak kicsit csúszol vele, biztosan megértőek lesznek. Nekem volt már olyan is hogy valamit leütöttem, de mégse kellett, és sikerült az eladóval töröltetni a megrendelést. Eléggé segítőkészek, főleg a kínaiak. Fontos nekik a jó vissazjelzés, és ezért kompromisszumokra is képesek.
Ha pedig arra gondolsz, hogy nagyobb összeget szeretnél paypalon fizetni, mint a ténylegesen bankszámládon lévő pénz, akkor kapsz egy általános hibaüzenetet, rögtön a vásárlás utolsó lépésében, hogy nem sikerült a tranzakció.
A második bekezdésed tetszik. Inkább kapjak hibaüzenetet mintsem utólag érjenek meglepetések. Jelen esetben 40$ értékben vásárolnék, a paypal számlámon van a 2$ regisztrációs pénz és a többi a bankkártyámon. Akkor ha én most vásárlok valamit akkor automatikusan rövid időn belül a paypal kezeli ezt a helyzetet és "összeszedi a pénzt".
Én mindig is a Top Up-al töltöttem a számlámra és azon keresztül fizettem, mert nincs speckó bankkártyám, azaz van, csak elektronikus formában. Én annak idején ezt a banki átutalásost választottam és emlékeim szerint mindig ott volt a Top Up fül. De lehet, hogy valahol be kell állítani azt, hogy milyen úton szeretnél tölteni.
Lehet, hogy mikor készítettem a felhasználom automatikusan a kártyást tettem be opciónak és így más lett a kezelőfelület is. Ezért is készítettem volt én mondjuk speckó dombornyomásos kártyát évi 2000Ft-os fenntartással és ezért is mérgelődtem fel amikor még ezt se méltatta elfogadni a paypal.
Idézet: „Mellesleg mi történik ha nincs elég pénz mikor valamit megveszel pl. eBay-en?” Az sokmindentol fugg. Pl. aukcion nem fizettel vagy vasarlaskor. Aztan fugg az arutol es milyen az elado (na meg hogy milyen napja van). Csak peldakeppen ha egy 1 hetes aukcio fut amit nagy kuzdelmek aran megnyersz de nem fizetsz ki akkor lehet hogy adnak egy masodik lehetoseget az elotted licitalonak. Ebayen angolul: "Second Chance Offer". Ha nem volt elotted licitalo (masodik helyezett) akkor fugg az arutol is. Ha egy fogkefe volt amibol van 1000db raktaron es igeny is akkor nem biztos hogy foglalkoznak veled, foleg ha irsz egy emailt es normalisan elnezest kersz. Viszont ha egy 1-2 eves auto es a gazdija mar nagyon varja hogy valaki megvegye akkor keszulhetsz ra hogy bevasaljak rajtad es komoly banki adossagot is radterhelhetnek. Ugyhogy ha csak a va'gy van meg valamihez de nincsen ra keret es belemessz akkor nagyon kemenyen meg is szivathatod magadat. Ez aukciora vonatkozott. Vasarlasnal is hasonlo a helyzet, de ott valamivel elnezobbek. En 6 vagy 7 eve vagyok ebayen, nagyon sok olyanom volt hogy elbuktam aukciot es meg aznap, vagy nehany nappal kesobb kaptam masodik eselyt mivel a gyoztes nem fizetett. Ilyenkor vagy elfogadod az ajanlatot vagy nem. Ez maganugy. Olyanom is volt hogy sokmindent vettem egyszerre tobb kulonbozo vasarlotol majd napokkal kesobb mikor azt hittem hogy valami lemarad veletlenul megrendeltem megegyszer. Megmondtam udvariasan az eladonak es torolte a rendelest mindenfele kovetkezmeny nelkul. Baromsagot nem csinaltam meg, abban nem vagyok jartas, viszont olyanom volt hogy eladtam egy 25MHz-es AWG-t egy kezdo ebayernek penteki napon amit aznap fel is adtam postara (Anglia-->Franciaorszag). Hetvegen emaileket nem olvastam igy nem vettem eszre hogy a vevo kerdezett valamit es igy nem is valaszoltam. A kovetkezmeny hogy vasarnap felnyomott a paypalnak akik azonnal zaroltak a paypal szamlamat, plusz levontak a teljes fizetett osszeget a bankszamlamrol arra az esetre ha elbuknam a pert. Mivel karacsonyi idoszak volt es a posta majdnem 2 honap kesesben volt, ki kellett varnom hogy a vevo megkapja az arut es a hatalmasok (paypal + ebay) visszaadjak a penzemet valamint megnyissak ujra a szamlamat. Ezt csak azert irom ide offkent, hogy tisztaban legyen vele mindenki az ebayezesnek van pozitiv oldala is es negativ is, fuggetlenul attol hogy a te hibad-e. Negativ visszajelzest pedig nem fogsz kapni mivel azt csak eladonak lehet adni. Kezdetben volt de sok volt vele a visszaeles, (negativ fb haboruk) habar meg lehetett volna oldani maskeppen is.
Köszönöm szépen, hogy tapasztalataidat megosztottad. Eladni én mondjuk semmit nem szeretnék csak vásárolni egyelőre.
Én se ma kezdtem a paypal-al, de sose töltöttem rá pénzt, mindig a számlámról vonta le, és mégis ott van nekem is a Top-up menüpont. Szerintem is inkább azzal lehet összefüggésben, hogy ellenőrzött user vagy-e. Olyan már volt hogy az eladó visszautalt nekem paypal-on, és így hasonló helyzet állt elő, mint ha töltesz rá pénzt. Ilyenkor a végösszegből levonja azt ami a számládon van, és a maradékot húzza le kártyáról. Én kezdettől fogva egy OTP-s VISA Junior kártyával használom, és simán engedte regisztrálni. Természetesen a Mastercard-ot is elfogadta, de csak a paypal miatt nem hiszem hogy érdemes fenntartani egy Mastercard bakkártyát. A legtöbb banknál lehet igényelni internetbankos kártyát (általában ingyenesen), ami Mastercardnak minősül, de csak interneten tudsz vele vásárolni, nem dombornyomott, és chip sincs rajta. Ehhez külön számla tartozik, csak annyit tudnak levonni, mint amennyit rátöltesz. Ez akkor hasznos, ha kevésbé megbízható helyne használod.
Nekem is VISA van. Egy képet is feltöltöttem amin látszik hogy a Top up helyén nekem Add Funds szerepel. Ezért is tartok kicsit most kezdő létemre. Nem akarok egyből félreértéseket.
Én a banki utalásos módszert használtam mindig is, soha nem kártyázta. A Top Up ott volt az elejétől fogva az oldalon.
Igen, de nekem a paypal számlaszámom se jön be mivel nincs Top Up menüpontom. Most azt fejtegetem a google-ban, hogy a kettő között (add funds/top up) mi a különbség paypal-nál. Nem akarok egyből eBay-en klikkelni, hogy azután azt kapjam vissza válaszba, hogy "ne szórakozz velem". Bár más megoldást nem látok mivel a PayPal-hoz írt levelemre se jött válasz. Régebb egyből válaszoltak, most nem tudom mi lehet a gond. Minden esetre köszönök mindenkinek mindent. Puding próbája az evés lesz.
u.i: vagyis az Add Funds menüpont a következőt dobja ki: Idézet: „Add Funds is Not Available PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account. When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.” Ha jól értem az utolsó bekezdés alapján valóban a kártyám használja fel fizetéskor.
Szia!
Nem lehet, hogy Romániában nincs a PayPal-nek belföldi bankszámlája és ezért nem is ajánlja fel a Top Up-ot? Csak tipp, szerintem ezt kellene kideríteni először.
Szia!
Hát igen elképzelhető, hogy megint valamiből kimaradtunk ![]()
Nem mondanám magam veteránnak a dologban de rendeltem már én is pár dolgot Amazonról is és Ebayről is. (jelenleg is van 4 termék ami útközben van) Amazonon egyszerű. Beírod a kártya adatokat fizetsz leveszi a pénzt. (A kivonaton az szerepel, hogy az Amazonnak utaltál). Ebay-en ugyanez a helyzet csak a PayPal kezeli a kártyát (az Amazonnak saját rendszere van). A kártyát miután hozzáadtam meg kellett "erősíteni" (volt egy 4 számból álló pin kód a kivonaton) ez 400 forintba került amit egyből jóvá is írtak a megerősítés után. Valaki már írta előttem, hogy amikor fizetsz először a PayPal-en lévő pénzedhez nyúl majd utána a kártyán lévőhöz. (Ha nincs elég pénz a PayPal fiókodban akkor kiegészíti.) A pénznemmel sincs semmi probléma a PayPal átváltja a HUF-ot mindenbe. (Néha mondjuk kicsit *eci módon de nem vészes.) Remélem segítettem.
Köszönöm neked is. Persze, hogy segítettél. A paypal árfolyamát hol lehet megnézni? Mondjuk akárhogy is váltaná át, rá lennénk szorulva.
Üdv!
Megrendeltem végre amit szerettem volna. Egyből a kártyához nyúlt a paypal és a regisztrációs 2$-t nem adta hozza. Most már én is csak várakozok és reménykedek, hogy nem fognak a vámnál bohóckodni. Köszönök mindent mindnyájatoknak még egyszer.
Én itt szoktam megnézni az árfolyamot. USD esetében olyan 3-5 Ft-tal szokott több lenni a középárfolyamnál.
Mi tényleg le vagyunk maradva. Megint hiányzik innen is a RON
![]()
Alapesetben a HUF is hiányzik, de, ha elsődleges devizanemnek RON-t állítasz be, akkor abba fogja átszámolni.
Köszi az infókat. Legközelebb már kicsit jobban csinálom remélhetőleg. Egyelőre csak várok és várok a csomagomra. Persze az se lenne rossz ha átmenne a vámon.
Ha nem titok mennyiért vásároltál ?
Mert 35 USD-ig nem foglalkoznak vele, viszont a felett kész katasztrófa, ha meg nincs rá írva semmi és kicsi a csomag megint csak nem foglalkoznak vele.
34.9$
![]()
Nekem a DHL-el küldték Hong-Kongból. Ők elintézték a vámeljárást is.
Én nem tudom mivel fogják küldeni sajnos. Tényleg én a legjobban attól félek, hogy a vám fogja megint személyesen átadni a csomagokat. Ahoz képest, hogy Romániában milyen kicsi elenyésző városban élek nem restek kijönni a vámosok csomagátadáskor és akkor megint nem fogom tudni, hogy hogyan járjak el. Nem szeretnék se sokat ráfizetni se fölösleges procedúrákat végigjárni.
A román vámkommandót
![]() Idézet: „Kell hozzak számlát és bizonyítsam?” Nálunk az van, kérik a paypal fizetési információkat. Ha 100 usd és ráírják a csomagra akkor bizony arra fogsz fizetni.
A kínaiakat még nem láttam pontosan árat és terméket megjelölni. Ha pl akksi jön, ráírják hogy "Electronics", és 10 USD. Van is szabvány borítékuk, amire ez a rész előre ki van töltve, nyomtatottan
![]()
Az én esetemben a több, mint 200 dolláros termék dobozára 40 dollár volt írva. A vám nem is foglalkozott vele.
Most nem kértem semmit az eladótól úgy, hogy kíváncsi leszek, hogy fogja feltenni és mit fog ráírni. Ebből is tanultam egyet. Legközelebb mellékletbe kérem, hogy írjanak rá egy kis összeget így inkább mindig fizetek egy kis összegre adót mintsem kockáztassak.
Annak hogy mi van ráírva semmi köze ahhoz hogy mennyit fizetsz. A ráírt összeg csak annyiban érdekes, hogy a vám foglalkozik vele vagy sem. Ha egy 5x10cm-es borítékra rá van írva hogy $10, electronics, nem valószínű hogy felbontják megvizsgálásra. De ha egy szkóp méretű dobozra van ráírva hogy $10, electronics, biztos lehetsz benne hogy felbontják. És ha már felbontották, onnantól kezdve a paypalos számla él, tehát nem igazán tudsz trükközni, a tényleges vételárra fognak vámot számolni.
A vámosok se hülyék, ők is tudják hogy a Kínából érkező csomagok 110%-a hamis értékjelöléssel jön. Csak az ilyen (ténylegesen) $1-$5 értékű cuccoknál többe kerül az adminisztráció mint a befolyt vámösszeg. Tehát ésszel kell csinálni ezt is. Se túl nagy, se túl kevés összeget nem érdemes ráírni. Inkább a teljes vételárnak mindig egy bizonyos százaléka. (Pl $200 esetén a $40 teljesen korrekt megjelölés). ui.: A futárcégeknél MINDIG van vám, nekik saját vámcsoportjuk van, és megfelelő kapacitásuk hogy minden csomagot átnézzenek.
Hát én is mérsékkel gondoltam csak a füllentést és arányosan. Nem akarok feltűnő se lenni. Osci méretekben meg nem gondolkozok. Egyelőre most így első alkalommal kíváncsi leszek, hogy fog elsülni ez az egész itt Romániában. Mint mondtam ha itt a vám kijött ott vége mivel mindegy mekkora és mi van rá írva az azonnal felbontásra kerül az átvevő szeme előtt. Voltam már szemtanúja nem egyszer ilyennek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |