Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Úgy érted hogy autoroute-ban több rétegre dolgozzon?
Mert azt ha autoroutos ablak beállításainál lehet a general fülnél lehet kiválasztani a rétegeket alapból az 1es és 16os van bekapcsolva. Ha viszont arra gondoltál hogy a rétegeket alapból (pl: kézi huzalozásnál) hogy lehet bekapcsolni akkor azt a DRC > Layers > Setup : és itt megadod hogy mely rétegek legyenek bekapcsolva pl: (1*2*16) akkor a felső alsó és a kettes réteg lesz bekapcsolva.
Kész nyaktervből hogyan lehet negatívot készíteni?
Dry filmhez kellene.
File-export-image
Itt beállítod a felbontást, pl600dpi-re, bejelölöd a fekete-fehér kockát. Mentés PNG-ben. Megnyitod photoshoppal és kész. Legalábbis nálam így működik. De ha BMP-ben mented, úgy is jó.
Üdv!
Eltűnt az összes alkatrészem. Nem tudok semmit sem hozzáadni. Valakinek valami ötlete, mit lehetne vele kezdeni?
köszi szépen úgy néz ki működik :yes:
Matt: Hogyhogy eltűnt? Csak úgy nem szokott eltűnni! Ha az add-ra rákattintasz nincsenek library-k?
Eagle-be keresek TLP118 (113)-as optocsatolót. Nincs valakinek hozzá egy .lbr-je?
Köszönöm!
Sziasztok!
Lenne egy feladat amit nem tudok megoldani. Egy kis nyák-on csinálnék teliföldet. Ezzel még nincs is gond, viszont csinálnék a teliföldön belül egy olyan kis területet, amit nem tölt ki, tehát az üres. No és ezt nem sikerül megoldanom. Hogy ha valaki tud megoldást, akkor kérem ne tartsa magában ![]() Köszönöm! (Remélem érthetően fogalmaztam)
tRestrict vagy bRestrict layerrel húzd meg a területet.
Szia
Ha jól értem azt szeretnéd hogy a teliföldön beül legyen olyan rész amit ne töltsön ki, erre az a megoldás, hogy kell egy új Poligon, vagy Rect elem, amit a tRestrict/bRestrict fóliára helyezel, attól függően melyik oldalon van a telifüldes poligonod, ezt arra a helyre rajzolod amit nem szeretnél kitölteni, érdemes kicsit kisebbre rajzolni, mert ennél is ugyan úgy figyelembe veszi a beállított szigetelési távolságot. A Rect elemet később nem tudod módosítani, én a poligont szoktam használni a legvékonyabb vezetőszélesség beállításával, azon bármikor lehet módosítani. Remélem érthetőre sikerült, ha nem kérdezz, és magyarázok tovább ![]() Bari
Köszönöm a gyors segítségeket, sikerült megoldani!
![]()
Soic8-as ic-hez keresnél lib-et. Ha van valakinek legyen kedves ossza meg.
![]()
Javaslom a ref-packages.lbr használatát a saját gépedről
![]()
Az alkatrészek között látom, de amikor a sematikus rajzra akarom rárakni akkor nincs meg. Mit rontok el?
Tipusszam szerint kellene keresni. Pl 24C32ASN. A kapcsolasi rajzra leteszed, es megjelenik a PCB-n is automatikusan. Amikor nincs meg, keresni kell a Cadsoft oldalan a lib-ek kozott, vagy meg kell szerkeszteni a LIB-et.
Pont ez lenne a lényeg, hogy ne kelljen szerkeszteni. 4 alkatrész lenne és mivel mindnek ugyan az a tokozása...a referencia jó lenne, de azt nem látom a szerkesztésnél.
Felület szerelt (SMD) alkatrészt hogyan tudok áttenni a bottom rétegre?
A mirror paranccsal, alap esetben a bal oldali eszköztáron a move gomb alatti.
Bari
Vegyünk alapul egy 7400-t.
Az Eagle filozófiája szerint ennek van egy szimbólum rajza, egy NAND kapu, de ilyen NAND kapu lehet más IC-ben is, ezért még nem kötelezheted el magad és nem nevezheted 7400-nak. Ez csak egy NAND szimbólum, például nand.sym néven. Aztán ezt az IC-t használhatod pl. 14 lábú DIP vagy SO tokozásban. De hát 14 lábú IC megint van egy kalappal, így ezt sem nevezed 7400-nak, csak pl. DIP14-nek vagy SO14-nek. De még ez sem IC, csak egy nyák rajzolat, az Eagle szóhasználatában package, amit pl. dip14.pac néven azonosít. Alkatrész akkor keletkezik, ha megkomponálod a 7400.dev (=device) alkatrészt olyan módon, hogy azt mondod, hogy veszem a nand.sys szimbólumot és a dip14.pac tokozást. Összerendeled, hogy a szimbolikus kapu vagy kapuk melyik kivezetése melyik lábnak feleljen meg a dip14.pac - on. Ekkor jön csak létre egy 7400, ami 14 lábú dip tokban van. Azért nem tudsz a ref-packages.lbr könyvtárból semmit alkatrészként letenni, mert az csak egy nyákra kerülő rajzolat, nem pedig alkatrész. Ha van egy sajat.lbr könyvtárad, és ott létre akarsz hozni egy alkatrészt már meglevő elemekből, akkor a következőt kell tenned: 1. Megnyitod a sajat.lbr könyvtárat 2. copy so08.pac@ref-packages.lbr so08 3. akár egy másik könyvtárból copy valami.sym@máskonyvtar.lbr valami 4. továbbra is a sajat.lbr könyvtárban maradva az ikonok közül a device -> new -> elnevezed. 5. Az itt megjelenő lehetőségeket értelemszerűen használva (nem akarom taglalni, így is hosszú vagyok már) összerendeled a szimbólumod kivezetéseit a so08 lábaival. Ha ez sikeres, akkor és csak ekkor jön létre az új alkatrészed. Ha még mélyebben bele kell mászni, nem érted, akkor írsz újra. ![]()
Köszi a segítséget!
![]()
Hy
Az 5.11 es eagle-ben nem tudja valaki hogy hogyan lehet már meglévő alkatrészek lábainak a forrpontját megnagyobbítani? Nagyobb forrpontot nem enged rátenni mert kiír egy hibaüzenetet, beállítást meg nem találtam rá :S Már vagy 2 órája próbálok rájönni de eredménytelenül ![]() ui.:valamint azt beállítani hogy amikor kinyomtatom akkor ne legyen olyan a forrpont mint egy szita ilyen kis lyukacsos remélem érthető mire gondolok :S
Én ha csak pár alkatrészről van szó , úgy csinálom hogy a kiválasztott forrszemet lerakom a bord mellé -és rámozgatom a helyére , csak így engedi . Ha az összes forrszemet nagyobbra akarod állítani : DRC - restring
és a top- botom méreteket átírod
Szia
Ha csak annak az alkatrésznek a forr-padjait szeretnéd megnagyobbítani, akkor magát az alkatrészt kell szerkesztened, de azt célszerű már a saját könyvtárba átmásoltal megtenni, globálisan az egész nyákot érintő változtatást a DRC Restring fülén tudod a maximum érték és/vagy a % értékének növelésével, de ez az adott nyákon minden alkatrész lábára kihat. Ha a egyedi szerkesztést szeretnéd inkább olvass kicsit visszább van a témában leírás róla, de ha nem boldogulsz írj és segítünk. Bari
Nagyon szuper, sikerült mindkét variációval
![]() Köszönöm szépen mindkettőtök válaszát ![]()
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy megrajzolt alkatrészkönyvtár betöltésében. Korábban megrajzoltam magamnak az alkatrészeim, azóta leszedtem az eagle-t. Most újratelepítés után betettem az lbr fájlom az eagle lbr könyvtárába, majd a főprogramon belül bekapcsoltam a könyvtár használatát, tehát zöld kis kör van mellette. Megnyitok egy kapcs.rajz tervezőt és próbálnék hozzáadni egy alkatrészt a saját könyvtáramból, de nem látszik. Próbáltam használatba vétellel a kapcs.rajz tervezőn belül is, de ugyanúgy nem látom. Próbáltam már a progit újraindítani, de azután sem látom. Mi lehet a probléma?
Úgy sem tudod beilleszteni ha kikeresed a kapcsolási tervezőn belül a saját könyvtáradat és úgy hozzáadni? Esetleg hányas verziót használsz? Lehet hogy frissíteni kéne és megoldaná a problémát.
Melyik verziót használod ?
Tehát azt mondod a Control panelen látszik, ott a név mellett a szürke pöttyből zöld pötty lesz, de a kapcs.rajz szerkesztőben nem látod ? Elvileg annak akkor ott kell lenni, kapcsolj ki minden más könyvtárfájlt és csak azt hagyd engedélyezve, akkor mi van ?
Az 5.10.0-es verziót használom.
Próbáltam kikapcsolni minden más alkatrészkönyvtárat kivéve azt az 1-et amit én csináltam, de akkor nem látszik semmi az alkatrész hozzáadása résznél... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |