Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
(a kérdésemet pedig elfelejtettem feltenni) A napelem cella öregedése szemrevételezéssel észlelhető? Mármint nem az öregedés folyamata, hanem az állapota. Birtokomba jutott 1 napelemcella, még nem méregettem rajta semmi féle feszültséget, de nagyon érdekes barnás kirakódás van rajta. Olyan... kristályos Ráadásul a fölötte lévő műanyag burkolaton is van abból a kristályos valamiből. Le lehet kaparni a műanyagról, ám magát a napelemet nem mertem megkaparni. Az a kristályos valami vízben nem oldódik. Holnap megpróbálom alkohollal. A kérdés: mi az a barnás kirakódás, és miért néz ki úgy, mint ha összeráncosodott volna? (gyanítom, hogy nem vízkő lehet)
Hello
Lehet,hogy most hülyének fogtok nézni,de egy vezeték nélküli egérhez szeretném ezt a 3V-ot,mert az elemet kb 1 nap alatt lemeríti és nem túl gazdaságos mindennap új elemeket venni és az "okosok" azt mondták nekem,hogy az újratölthető elem azért nem jó bele,mert az csak 1,2V-os.És azért ragaszkodok ennyire ehhez az egérhez,mert ez a legjobb egerem,legalábbis én ezt szeretem használ ni,pedig inkább akkor már a vezetékeset használnám,de most ezt találtam ki. Ja és mindjárt lemérem mekkora az áramfelvétele az egérnek.
Hát az okosaknak annyiba igazuk van, hogy 1,2V de eddig én meg se tudom számolni hány ismerősömnél láttam az egeret működni akkuról. Persze biztos vannak kivételek is ezek szerint. A fényképezőgépekről köztudottabb, hogy nem nagyon képesek kezelni a helyzetet.
Elvileg 3v-on 1A-ert "eszik"
De nem lehet tudni ennél a műszernél...
Hát ez rengeteg. Ekkora áramnál messze még egy napot sem bírná.
Akkor ez az ötlet felejtős.. Köszönöm szépen a segítségeteket!
Adjon Isten Urak!
Az lenne a kérdésem hogy olyan hangmodulátort hogy lehet csinálni meg mi a neve, ami a Kraftwerk együttes The Robots című számában hallható? Előre is köszönöm! http://www.youtube.com/watch?v=VXa9tXcMhXQ
Szia, melyik hangeffektre gondolsz? Van benne bőven
Esetleg a torzított hangú énekes hangjára?
Sziasztok!
Tud valaki valami kis egyszerű logikai kapcsolást arra, hogy egy eszközre egyszerre 2 tápot kapcsolva az egyiket leválassza? Szóval alapból lenne benne egy elem, és a NYÁK-on egy USB csatlakozó. És gondolom, az elem nem örülne a másik feszültségnek, és szeretném, ha automatikusan leválasztódna az elem, ha USB-n kap feszültséget.
Egy darab P-N átmenettel megoldható.
Egyszerűbben: dióda Innentől már gondold ki magad, és rá fogsz jönni milyen egyszerű a megoldás (remélem jól értelmeztem a felvetésedet) Ha esetleg gond lenne az a 0,2V, ami egy schottky diódán esik, akkor FET-es megoldást javaslok, MOSFET-est.
Szucsip válasza PAINT-el fűszerezve.
Egy tisztességes SI dióda akkor nyit, amikor az anódján 0,5-0,6V-al magasabb feszültség van, mint a katódon. Így a 3 elem feszültsége 4,5V körül van, amikor azonban rákapcsolod az USB-t, a dióda lezár. Viszot ha lehúzod az USB-t, a dióda A-ján 4,5V lesz a K (0V) feszültségéhez képest, ezért a dióda nyit, és jó 3,9-4V fog megjelenni az áramokör kimenetén.
Fú, igazából az USB 5V Elem 3V akart lenni, de így ez a 2,4V új elem mellett nem hangzik valami hosszú életű megoldásnak. Ha mondjuk az elem 9V-os lenne, akkor hogy lehetne megoldani? Bár nem szívesen használnék olyan nagy elemet. CR2032-es elemhez van beépíthető tokom, de fogalmam sincs, mit bír egy ilyen elem. Bár a 9V-osokra sincs ráírva. Szóval a méret miatt maradnék mégis ennél, csak lényeg, hogy ne nagyon fogyassza az elemet.
hellosztok!
USB-s Ledes lámpát szeretnék építeni! Aszt tudom hogy 500mA a MAX, de csak 100mA az alap mert a többit le kell kérni, Hány ledet kössek rá? 5db fehér Ledre gondoltam szerintetek ja és párhuzamosan kötném össze őket! HA véleletlenűl túl lépem a 100mA akkor letíltja a portot ?
Tudod mit ne figyelj rájuk. Nekem is volt vezeték nélküli egerem és én is tölthetős elemet használtam NI-MH-sat 2200mAh-sat. Simán elment az egér mindenféle cseszekedés nélkül 3 hónapig. Szerintem nem éri meg vele ennyit hülyéskedni vegyél elemet meg töltőt és kész.
Sziasztok!
A csatolt képen látható, fénymásolóból bontott montor vezérléséhez kérnék segítséget. Sajnos ezidáig nem sikerült infót kapni rólla. Segítségeteket előre is köszönöm.
Azt látom én is, viszont van még 4 láb.
LOCK és a P/S nem tudom hogy mi. Ha csak a 0 és a 24V lábat kötöm be akkor nem történik semmi. (gondolom az N.C nincs bekötve, nem kell vele foglalkozni)
Hello!
Olvastam,hogyha 2 kondenzátort sorosan kötünk be,akkor feleződik a kapacitásuk.(pl.: 2db 100µF-es kondit,ha sorosan bekötünk,akkor csak 50µF lessz a kapacitás) Ez vonatkozik Litium aksikra is?Vagyis,ha 2db 1200mAH-s aksit sorban kötök,akkor az csak 600mAH-s lessz? Vagy esetleg ez ebben az esetben összeadódik? Csak azért kérdezem,mert azt hallottam,hogy az akkumlátorokat annyi amperrel kell tölteni,ami a kapacitásuk egy tizede. Most ezeket tölthetem 120mA-al,vagy csak 60mA-al? Vagy 240mA-al töltsem?
Ha két akkut sorbakötsz, akkor a kapocs fesz lesz a duplája. A teljesítménye marad az egy darabéval azonos. Mivel töltéskor mindkettőn keresztül folyik ugyanaz a töltőáram, gyanítom, hogy kétszeres fesszel és normál árammal kellene tölteni. Tehát 120mA-rel.
Tehát akkor 2,4V-al töltsem 120mA-es áramerősséggel.
(Az akkuk 1,2V-osak,egy csavarozóból szedtem ki) Köszönöm a segítséget
A lockon latszik, hogy negalt jelet var, szoval azt kosd HIGH-ra, akkor nem lock- A masikon talan valami pulse jelet (negyszogjel) var. Annak a frekijevel fog forogni, esetleg PWM. Itt szerintem csak TTL jeleket hasznalj.
De az is lehet, hogy Pause\Start (vagy Spin) roviditese, mivel az S a negalt arra koss foldet. Miutan van ket labad annak lehet osszesen 4 allapota, kis fantaziaval ra lehet jonni. Ha nem ment a TTL egyik variacioban sem, probald 12V-tal. De nem artana kicsit ranezni a cuccra alaposabban. Mi van a hutokalapok alatt? Milyen mas IC-ket latsz ott? Ezekre mi van irva? Neten adatlap keresese, stb.
Nem tudom pontosan, de a 2,4V nem lesz kevés a töltéshez?
Hello!
"A teljesítménye marad az egy darabéval azonos." Gondolom a kapacitását akartad írni.. John 94: Az aksi névleges feszültsége az 1,2V, hogy töltőáram is folyjon, ahhoz magasabb töltőfeszültség szükséges, és az áram korlátozásához áramkorlát. (egyszerű esetben egy ellenállás.) De van hozzá, külön topik.. üdv! proli007
Egy közvetlen fűtésű triódát kell fűtenem aminek ráadásul relative nagy (20V) a fűtőfeszültsége és abszolút nagy (3A) a fűtőárama. Ezért (mármint a közvetlen fűtés miatt) muszály egyenfeszültséget használnom. Ezt az egyeniráyítást szeretném megúszni a lehető legolcsóbban és a legkissebb helyigényel. A trafó külön erre a célra lesz tekerve így annak szekunder feszültségét optimálisra tudjuk választani a cél érdekében.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |