Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
igen készenlétbe ugrik vissza,és utána egyből belehet kapcsolni és müködik ugyanugy
Kocogtatásra,hűtésre melegítésre nem reagál?
Szia
plazmát még nem nagyon szerelgettem , de nekem ez ugy hangzik mintha túl erős lenne a háttérvilágításod. Egyik napról a másikra történt ez az eset, vagy esetleg egy ütést kapott? Kábelek nincsenek megtörve vagy esetleg nem kontaktosak?
Készüléken van olyan gomb amivel ugyanígy készenlétbe ki lehet kapcsolni vagy csak távszabályzón? Előfordulnak ilyen gomb hibák , melegedésre néha úgy érzik mintha megnyomták volna őket. Ha ez nem , akkor menet közben kellene megkocogtatni itt ott a panelt hátha egyik koccra ugyanúgy készenlétbe vált. Akkor lehet valami kontakt hibára gyanakodni.
Este ki kapcsoltam akkor jó volt és ma már igy jelent meg a kép.Szalagkábeleket is át néztem de semmit nem találtam.Át mozgattam minden kábelt és nem változót semmi.
kontakthiba nem hinném mivel átlett sokszor nézve már,esetleg vmi kondi vagy tranzisztor nem lehet?
ám épp most lekapcsolt és ugy hogy eltünt a piros készenlét a kijelzön,kihuzom bedugom ott van és belehet kapcsolni szoval mi lehet táp esetleg?
Ember!
A plazmának NINCS háttérvilágítása!
Sziasztok!
Van egy GRUNDIG T51 -050, CUC 5303 tv készülékem. Bekapcsolom a képcső kivilágosodik de se kép se hang, távirányító se viszi. Ötletek esetleg, szerintem semmi jót nem jelent?
Sziasztok, Van egy Delton CTV SF2915 típusu TV.
Tápegységre gyanakszom, mert nem indul el. A készenléti led sem világít. Bekapcsolásnál lehet hallani hogy a képcső kap áramot. a Tápegység transzitroját rendeltem újat és a 3db ellenállást. kondik nem púposak. Mit érdemes még megnézni?? Reggel töltök fel képet. Köszönöm a választ előre is. A hiba a viharos idők után jött elő.
Ember , én kérek elnézést, plazma ügyben inkább nem mondok semmit amíg nem szereltem
Szia ,
kisfeszültségű részeknél nézd át hogy a tápfeszültségek megvannak-e. Viharkár után diódákat és tranyókat érdemes ellenőrizni.
Szia!
A tápegység szekunder oldalán meg kéne nézni megvannak-e a feszültségek. A sortápfeszültség a sorkimenő valamelyik lábán, vagy a sorvégtranzisztoron mérhető. Ha megvan (100-150V) akkor a tápegység talán jó. Ha nincs meg, akkor a tápban át kéne mérni a tranzisztorokat, diódákat nem-e szivárog át valamelyik. Ha már szétszedted, a táp primer oldalán érdemes lenne cserélni a kondenzátorokat.
Van egy Grundig st 70-155 idtv-m és most fehér a képernyő, de hang, teletext, menü jól működik. Azt a tippet kaptam hogy kiment benne a 100hz-s ic panel. Tudnék esetleg ilyet venni valakitől, illetve mennyire macerás ennek a kicserélése.
Köszönöm a választ,
Ma cserélve lettek a kondik, a tápegységbe 1db tranzisztor. és 2db ellenállás. a TV továbbra sem indul el és még a led sem világít elől. Csatoltam pár képet. valaki bejelölné nekem hogy mit és hol mérjek és mennyinek kellene lenni?
Figyelj, így nem lehet TV-t javítani!
Először éleszd fel a tápegységet, utána lépj tovább. A táp felélesztésének alapvető feltétele a kapcsolóüzemű tápok működésének értése. Enélkül nem megy. Tehetsz ide fel több száz képet, attól még nem fog senki sem konkrét választ adni. Fogj egy műszert és mérd át a tápot működés szerint. Amit rendeltél hozzá, az valóban rossz volt, vagy csak "úgy" kicserélted, hátha? A másik. Írtad, hogy a képcső kap áramot. Ez biztos, hogy így van? Ha a képcső "kap áramot" akkor ott a sornak is mennie kell! Nem kevered össze a demagnetizálóval? Mert nem mindegy!
Sziasztok! Van egy Siemens Black Edition FS231 típusú tv-nk. A probléma az hogyha be van kapcsolva zúg különböző frekvenciákon és teljesen véletlenszerűen. Arra gondoltam lehet a trafónak van baja. Ha mégsem az mi lehet a baj? Milyen trafó kell bele?
Ákos
Sziasztok!
Adott egy CK7271 TV készülék. Természetesen nincs meg az eredeti távirányító, a szervíz menüt szeretném elérni, kérdés hogyan? Ki látta már azt a bizonyos Hidden service key-t? Vagy ez az évszázad átverése, mint pc-n az ANY key?
Szia!
A Factory gombot keresd a tasztatúrán.
Még egyszer köszi.
Egyébként a nyákhoz hozzáférek szemből is, vagy szét kell hozzá szedni a TV-t?
Szia,
Közben szétkaptam, viszont itt hét vezeték megy a main felé?!
Üdv.mindenkinek! Segitséget szeretnék kérni egy Loewe Concept 7OO tévé javitásához! A hibája a kép függőlegesen fut! Állitási lehetőség nincs a hátulján! Ha valaki tudna segiteni megköszönném!
Sziasztok,
CK 7271 TV service manualt keresek. Ha feltöltenétek egyet, megköszönném. Üdv.
Na és nincs egy ki nem vezetett gomb, vagy üres gombhely a kis panelen?
Üdvözletem!
A segítségeteket kérném a következő probléma megoldásához! Nordmende Spectra 72 típusú TV-m legalább 20 éves szolgálatát befejezve ma megadta magát (pont az időmérő előtt ). A hibajelenség a következőár napja,ahogy bekapcsoltam,úgy indult el,hogy Standby-led zöld,majd "halványpiros".....1-2 sec...ismét zöld,és csak innen indult úgy,ahogy máskor szokott.Ma 13:55-kor kapcsolnám be....Zöld led...piros halványan 1-2 sec...zöld...képcső "bevillan"...és onnan a kikapcsolás jellemző hangja("sztatikusság-pattogás")...de a led halványan(egy bizonyos frekin "remegve") piroslik... Szétkaptam,találtam(kép) is egy forrasztási hibát...de nem az volt a hiba.... Szóval gondolom táp (kiszáradt kondi) irányban kéne elindulnom,segítenétek ezügyben? Mint az kiderült az írásomból,nem vagyok TV-szerelő,fogalmam nincs,mit kéne néznem... Előre is köszönöm!
Szia,
Az nincs, de most mégegyszer ránéztem, és Z70 7271 a panel. Lehet, hogy amit küldtél jogosan az meg Z68-as PCB.
Helló,a kijelzövezérlő panellel lesz valami,rosszabb esetben maga a kijelző rossz.
A vezélöjét lehet cserélni van rajta egy szám olyasmi hogy T260xxxxxx...annak kéne utánnanézni.
Azt elfelejtettem,ha van Pécs környékén vállalkozó szellemű Tv-hekker,aki "bevállalná" egy jó fröccsözés/sörözés kíséretében a hibafeltárást, vagy esetleg a javítást,az jó lenne...
Nincs kedvem 3 kondi-csere miatt 5000Ft-ot adni egy szerelőnek,de a TV-t nagyon megszerettem,sokkal jobb hangja van,mint a mostaniaknak...
Szia!
A tápot mindenképpen kondizd ki,meg a fellelhető kontakthibákat is forraszd meg.A képen látni kapásból 2 elkót a táptrafó környékén,amiket minden mérés nélkül likvidálj.Amikor kiforgatod a panelt,légy óvatos,mert a vezetékek könnyen leszakadnak az eltérítő tekercsről.Jegyezd föl hogy voltak. István |
Bejelentkezés
Hirdetés |