Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » B5 és B8 végerősítő
 
Témaindító: banyaiakos, idő: Máj 31, 2008
Lapozás: OK   41 / 62
(#) Zupp87 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Erről eszembe jutnak a régi iskolai ballagások hangtechnikái.. Sziszegett is, és jól hallható 100Hz-es brummja is volt
(#) Dr Endugu válasza Zupp87 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Az a jó brumm, és sziszegés pont olyan erősítőkből származik, mint amelyik dobozát felhasználtam a B5-höz! Beag APT100 esetleg a régebbi Beag Apx100. Én is emlékszem ezekre a szovjet/magyar himnuszos évzárókra! 100V-os hangszórókkal működtek. Kis átalakítással szerintem egész jó lett. A kis műszer egy orsós (nem Lákátos!) magnóból való. Jók az eredeti hűtőbordák is, kellemesen meleg a B5 100 mA nyugalmi áramától. A Transzformátor új benne, mert az eredeti Beag trafó 2*41 V-ot ad le ez meg sok a B5-nek. Az új trafó 2*2*34V-ot ad 400VA körüli lehet.
(#) petemazi válasza Dr Endugu hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Nálam is ilyen dobozba van az erősítő,(igaz nem B5, hanem conductor) jó kis masszív dolog. Előlap nálam kapott egy rétegelt lemezt, és hatalmas kezelőszerv áradatot, a la bekapcsológomb
(#) rolitechno válasza Zupp87 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Én maxon sem sokat hallok pedig elég érzékeny hangszórókkal hallgatom. Letekerve totál nulla ,de ahol úgy is hallani valamit az tényleg gáz
(#) paszulycsi hozzászólása Júl 22, 2011 /
 
Készítettem egy új tápegységet a B5-ömnek, ami egy jobban szűrt tápot adna. Az alap nyákterv az Alkotó által anno közzé tett terv, amelyben a hangszóró-védelem is szerepel.
Viszont tükrözve sikerült elkészítenem (persze maratás után vettem észre), és ez okozhat-e problémát a hangszóró-védelem esetében?
Köszi előre is!
(#) Alkotó válasza paszulycsi hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Remélem ez komoly kérdés, és nem csak ugratás.
Ha eltekintesz attól, hogy a tranyóknak ki kell csavarni a lábát, A BD-t pedig csak valamilyen "fordított" módon tudod hűteni (mert azt bonyolult kicsavarni), akkor nem. A kondik és ellenállások berakhatóak.
Greatzre is oda kell figyelni, mert annak is több lába van kettőtől, de azt be lehet jól is forgatni.
(Ha az én paneltervemből indultál ki, akkor azon általában van egy ALKOTÓ felirat. Nem tűnt fel, hogy nem olvasható?)
Ezeket a panelokat nem kell otthon gyártogatni, célszerűbb engem megkeresni.
(#) paszulycsi válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Köszönöm válaszod!
Remélem szívesen válaszoltál, egyébként ne haragudj, hogy ilyen teljesen amatőr és bagatell problémára kértem hozzászólást.
Legfeljebb újat készítek...
(#) rolitechno válasza paszulycsi hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Legfeljebb jobban is jársz
(#) paszulycsi válasza rolitechno hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Meglehet hogy igazad van.
Csak nem akartam itthon "gyártogatni" feleslegesen... :hide:
(#) Zupp87 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
[OFF]Nagyon sok helyen látom, hogy Greatz-híd, sőt, elektronika tanárom jegyzetében is így volt.. de mióta én az eszemet tudom, Graetz-nek írom. De hogy tuti legyek a dologban, utánajártam:
Leo Graetz From Wikipedia, the free encyclopedia
.. és ha a rendes német helyesírás szerint írjuk: Grätz Csak hát az angolban ugye nem ismerik az umlautot.. De ez csak megint egy tőlem megszokott, szőrszálhasogató agymenés
(#) Alkotó válasza Zupp87 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /
 
Nagyon bonyolultan közelítesz. Egyszerűbb ha azt mondod: "elhibáztad Alkotó". Aztán ha igazad van, ezzel megtetted amit lehetett. (Egyébként jól levetted a lényeget. Rendszeresen cserélek fel betűket, részben mert gyorsan írok 10 újjal, és néha hamarabb odaér mint kéne, másodszor lehet "diszlexiás" is vagyok, aminek ez az egyik tünete)
(#) rolitechno válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 24, 2011 /
 
ez jó...
(#) Zupp87 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 24, 2011 /
 
Azért közelítettem így, mert másoknál is láttam már ezt a cserét, sőt, valaki folyamatosan így írta..
(#) rolitechno hozzászólása Júl 24, 2011 /
 
Csak érdekesség képen! A 220uf kondik cseréje... "Hagyományos" Low ESR Jamicon elko és Elna Cerafine közt, minimális részletesség, tisztaság és dinamika javulást véltem hallani. Elna Silmic II és Cerafine közt már sokkal nagyobb a különbség. Visszafogottabb ,de lágyabb kellemesebb és a magasak is selymesebbek valóban. Mégis a Cerafine tetszett jobban a dinamikusabb ,telítettebb hangja miatt. Most lehet gondolkozni kellemesebb selymesebb vagy dinamikusabb részletesebb hang közt
(#) rolitechno hozzászólása Júl 24, 2011 /
 
Az őszinteség miatt hozzátenném, lehet csak a képzeletem játszik velem, de azt viszont nagyon hallani
(#) Dr Endugu válasza rolitechno hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
Hol árulnak Elna slimic és cerafine kondikat? Esetleg blackgate kondikat? Én is kipóbálnék ilyen minőségi holmikat!
(#) rolitechno válasza Dr Endugu hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
Valamelyik lehetséges hogy eladásra kerül nálam,ha nem akarsz rá heteket várni. A SilmicII színesebb fülbarátabb ,a Cerafine viszont dinamikusabb és élénkebb. Még én sem tudom melyiket szeressem. A BlackGate ből csak 50V os van 220uf ban, ezért nem rendeltem mert nem férne el. Még ezek is alig férnek el. A Silmic kb 4x nagyobb mint egy átlagos elko ugyan abban az értékben. Rendelni innen tudszBővebben: Link Egyébként a SilmicII nagyon eltérően szól a többihez képest....
(#) rolitechno hozzászólása Júl 25, 2011 /
 
Bocs hogy egy email címet tettem be linknek Bővebben: Link
(#) Dr Endugu hozzászólása Júl 25, 2011 /
 
Nekem nincs szerencsém a B5-tel! A hétvégi bulit végigzenélte, de valahogy az a kérdéses ellenállás csak melegszik! hűtőtönk szigetelve meg földelve beépítve a dobozba és mégis! Egyébként szólt, de a panel eléggé megégett!
(#) rolitechno válasza Dr Endugu hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
Az is lehet hogy az egyik tranzisztor gyári hibás és csak beépítve menet közben nem működik rendesen, kiforrasztva műszerrel meg jó....
(#) Dr Endugu válasza rolitechno hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
Most azt csinálom, hogy az egész panelt kicserélem. Mivel eredetileg egy 5.1 hangrendszerhez szántam a b5-öt, ezért akad félig kész. Esetlegesen nem lehet probléma okozója az, hogy R11-R12 12K helyett én 15K ellenállásokat tettem a megemelt tápfesz miatt? Nálam UT=2X45V DC! Ezt a módosítási javaslatot Alkotós rajz lábjegyzetében láttam. A KD Mester-féle leírás nem említi, csak a zénerek előtti ellenállások cseréjét.
(#) Alkotó válasza Dr Endugu hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
Az én leírásomban ezt írja KD-mester:
Idézet:
„+-36V tápfeszültség fölött ajánlott a nagyjelű erősítő fokozat 12KOhm-os kollektorellenállásainak növelése 15-18Kohm-ra. Elsősorban azért, hogy ne legyen nagyobb jelre szükség a kivezérléshez, másodsorban hogy ne növekedjen a nagyjelű erősítő kollektoráram változása és ne nőjön meg a torzítása a nagyobb kivezérlési igény miatt.”

Ha jól emlékszem, ez a leírás a letölthető RAR fájlban van.
(#) Dr Endugu válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
Ezek szerint akkor ezen ellenállások nem okozhatják, hogy gerjed az egyik oldal. Mekkora tápfeszültség változáshoz mekkora ellenállás érték tartozik? +/-45V-nál mekkora legyen az a két ellenállás? R11/R12? Esetleg legyen az eredeti 12k?
(#) rolitechno válasza Dr Endugu hozzászólására (») Júl 25, 2011 /
 
15 vagy 18K szóval teljesen mindegy ,mert amúgy sem a gerjedésbe szól bele. Nem értem hogyan gerjedhet neked az egyik oldal (annyira hogy füstöl)amíg a másik nem....
(#) rolitechno hozzászólása Júl 26, 2011 /
 
Egymás mellé téve a hangfalakat ,monoba kapcsolva az aimp3 at meghallgattam hogy tényleg miről van szó. Hát tényleg sok különbség van és a 220uf bebizonyította hogy mennyire belehallatszik. Nálam a Cerafine nyert. Minden hol azt olvasom ,hogy a SilmicII az Elna legminőségibb és legdrágább kondija ,de nekem nem tetszik mert lehet hogy kellemes, de visszafogott és hiányos. Lehet hogy más kapcsolásban jól szerepel de ebbe inkább a Cerafine illik. Sokkal testesebb minden frekvencián.
(#) rolitechno hozzászólása Júl 26, 2011 /
 
Leginkább a kettő együtt lenne az igazi, de ezen a kis panelon örülök ha egy pár elfér
(#) ptesza válasza rolitechno hozzászólására (») Júl 26, 2011 /
 
Off Milyen zenével hallgatózól ?
(#) Alkotó válasza rolitechno hozzászólására (») Júl 26, 2011 /
 
Megnéztem a rajzot, és feltételezem, hogy a C2 és C3 kondiról van szól. Ezeknek aligha van jelentős hatása a hangképre, én egyáltalán nem költenék erre. (Persze minden mindennel összefügg, és minden mindenre hatással van, és jól hallható mikor a falban lévő hálózat kábelének szigetelése barna vagy fekete színű.... -Az utolsó megjegyzést mostanában hallottam valakitől, és számomra ez vicces kategória-.)
(#) rolitechno válasza ptesza hozzászólására (») Júl 26, 2011 /
 
Audiofil válogatások 2400kbps mintavételezéssel.
(#) rolitechno válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 26, 2011 /
 
Elhiszem, de én hallottam. Sőt még ahogyan jellemzik ezeket a kondikat az is igaz. Szóval nekem ennyi elég hogy "hallottam"
Következő: »»   41 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem