Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   519 / 1274
(#) erdoszoli válasza cserna hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szia
ez még akár lehet szinkronizálási probléma is a video jelnél. Megkéne keresni a video(/audio) IC-t és a környékét alaposan átnézni, minden referencia, visszacsatolás normálisan kontaktol-e, apró szűrő,hidegítő kondik jók-e .
(#) karaszbandi válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Ismét megkérdezem, hogy milyen antennáról használod?
(#) karaszbandi válasza spgabor hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

PTC csere!
(#) BarnaPili válasza spgabor hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

A lemágnesezés ment tönkre.Nincs hangfal vagy valami mágneses tárgy a TV közelében?Ha nincs,akkor cseréld ki a PTK-t.Kis fekete 3 lábú alkatrész a hálózati oldalon,egy tekercs két drótja megy rá.
István
(#) BarnaPili válasza cserna hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Teletxten is fut,illetve a menüje stabil,vagy az is vacakol?
(#) naka hozzászólása Júl 25, 2011 /

Kedves Fórumozók!

Kérdésem a következő lenne!
Van én nékem 1 labtec tipusú mélyládám, ami erositő is egyben!
Bekapcsolni be tudom, a mély része működik, viszont a többi csatornán se kép se hang!
Tudnátok vmi támpontot adni, h merre induljak el?Szerintetek mi lehet a gebasz?Nem 1 bonyolult szerkezet, ha jól láttam 2 kis fet végzi az erősitést.
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) kiskafka válasza kadarist hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Köszönöm a segítséget.
(#) cserna válasza karaszbandi hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Bocs de nem volt netem! Mindent kiprobáltam már! DVD,DIGI,VIDEO,LEPKEANTENNA! Nincs változás!
(#) cserna válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Mindent probáltam! Egyedül a menüben nem fut a kép!
(#) karaszbandi válasza cserna hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

A lepke antennára akartam kilyukadni, mert a tápegység hibája is tud futást okozni, mert az 50Hz rákerül az antenna bemenetre nagy szinttel és meghülyíti a videojelet. Ha scartról is fut, antenna kihúzva akkor ott más a gond. Valami video csatoló kondi lehet száraz.
(#) (Felhasználó 51715) válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Sziasztok

Leforrasztottam, és a TV elindult, fekete képernyővel, de gondolom ez normális úgy, hogy le van forrasztva a sokszorozó a sorkimenőről. Tehát ez azt jelenti, hogy a zöld szinű sokszorozó a rossz? Van esélye a cseréjének, vagy helyettesitésének?
(#) cserna válasza cserna hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Köszönöm a segítséget! Már csak holnap tudom megnézni. Éjszaka melózom!
(#) zsel55 válasza steelbird hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szia Steelbird. Zsel55 vagyok, megcsináltam a mit mondtál a PTK val kapcsolatosan és minden rend ben.Söt azota egy régi TV met is, aminek ugyan ez a baja volt.Most minnd a kettö király. Köszönöm szépen a segitséged.Köszönettel ZSEL55.
(#) Bigpeterson válasza karaszbandi hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Nekem egy samu tv-vel többek közt hasonló volt, kicseréltem benne a kondikat és megszűnt a probléma. Igazából azóta már az elkók nagy részét cseréltem, 15 éves, száradnak ki szép sorban. Nem nagy tétel, egy próbát mindenképp megér.
(#) BarnaPili válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Sokszorozó csere.Nézz szét az alkatrészeseknél a típusszám alapján.Mikor ment milyen volt a képe?
(#) fredee4444 válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Meglett a hiba, csak nem volt alkalmam visszaírni. Bocsi. Nos hát a problémát a fo bekapcsoló gombbal egybeépített mikrokapcsoló meghibásodása okozta, valamint forrasztási hiba valahol a panelon (minden hiányosabb forrasztást ujraforrasztottam). Ezek után minden tokéletesen mukodott. Koszi a segítséget.
(#) Bigpeterson válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szia!

Bocsánat, hogy csak most írok. A hiba úgy tűnik megszűnt, a ludasok a kondenzátorok voltak. A tápáramkörben. A tanácsodra vezérlőnél szintén kicseréltem újakra a kondenzátorokat. A hiba egyébként nem jött elő újra, így nem tudom melyik rész volt a ludas. Köszönöm a segítségedet .

Egyébként többféle hibát is produkált, előtte is, utána is. Mindennek az elkók voltak az okai. A tv már van vagy 15 éves, mostanság sorban mondják fel az elkók. Lassanként kicserélem benne az összeset, nem várok hibákra, és remélem megint ellesz egy darabig.
(#) Auth Zsigmond válasza homedve hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szakmailag valószínűleg barbárság, de miután a hasonló jelenséget produkáló pár éves CLATRONIC TV-mben, és a szomszédnak télen a kertbe kidobott (és a hó alól kibányászott) muzeális VIDEOTON TV-ben is hasonló gondok jelentkeztek, megfelelő kiszárítás után, a hátlapot levéve, tisztes távolról bekapcsolva meglestem a nagyfesz trafótól a sasszé testre áthúzó a szikra kiindulási helyét, aztán a kikapcsolt készüléknél a trafónak azt a felületét jó vastagon elektromos ragasztópisztoly matériával bekentem.

Szilárdulás után a a trafót a test felé térerőmegosztásként két, a trafótól és egymástól kb. 1 cm-re lévő, koncentrikus, csőszerű (irodai lefűzött dokumentumok A4-es méretű átlátszó műanyag, kb. 0,25 mm vastagságú anyagából kivágott), kb. 60mm magas, 120 mm hosszúságú csíkból kialakított burkolattal láttam el (a "csővégeket" cellux-szal összeragasztva), ügyelve arra, hogy a nyák felett kb. 10 mm hely legyen, a szellőzés miatt.

A kivitelezés ránézésre kissé komikusnak tűnt, de a nagyfesz kivezetés közelében szemmel láthatóan átégett CLATRONIC nálam rendszeres használatban hónapok óta probléma nélkül üzemel, a VIDEOTON pedig kölcsönkészülékként kb. három hónapig üzemelt úgy az egyik ismerősnél, hogy semminemű probléma nem jelentkezett. Csak azért került vissza hozzám, mert összejött a családnak egy akciós árú 80 cm-es TV-re elegendő tőke.

Tapasztalatom alapján érdemesnek tűnik ezzel a módszerrel kísérletezni, öreg, halálra ítélt (alkatrészhiányos, vagy donor TV hiánya) esetén. Azt hiszem, a ragasztópisztoly anyaga a lokális szikrahelyeken egy esetleges szikrakezdeménynél megolvadva regenerálja magát, így biztosítva a megfelelő szigetelési szilárdságot, amit még támogat a "szikraközt" megosztó szigetelő lamellák áldásos hatása.
(#) karaszbandi válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Ezzel a "javítással" csak az a baj, hogy ha már repedt, akkor ott előbb utóbb belül is elindul a szikra és azt már nem fogja meg a ragacs.
(#) Leba válasza karaszbandi hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Értem! Akkor B-C-D túlfeszvédelem a megoldás. Nagyon köszönöm a segítséget! Üdv.
(#) skarlik hozzászólása Júl 26, 2011 /

Üdvözlet mindenkinek.Egy kérdés.van egy Dimrson tévém,gyönyörü kép. csak elvan tolva oldara,vagy 15centit.milehet a god?Kondik jók.Előre is köszönm.
(#) homedve válasza karaszbandi hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Kedves Auth Zsigmond,

köszönöm a javaslatot, de szaktudás hiányában nem hiszem, hogy belefogok ilyen jellegű javításokba. Ha látom, hogy valami nem kerek benne, akkor inkább szakembert kérek meg rá.

Az viszont még érdekelne, hogy ha repedés van rajta, akkor az gondolom kuka és csere. Viszont az már kérdéses, hogy ez megéri még, vagy ebben az esetben már szakembert sem érdemes hívni, és inkább újban kellene gondolkodni? (nem szeretnék megválni a készüléktől, mert ezt a hibát leszámítva nagyon jó kis készülék.

Illetve még egy gondom lenne egy másik készülékkel, amely egy HannSpree Xv37 típusú LCD. A probléma azzal pedig az, hogy egy padlizsán színű hosszúkás folt jelent meg a kép felső harmadában, mintha egy áttetsző fólia lenne ráragasztva ott. A folt hol erősebben hol gyengébben látszik, viszont mindig jelen van. Ez orvosolható?
(#) karaszbandi válasza homedve hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Na lesz két válasz.
Az elsőre az, hogy te döntöd el, hogy megér e 10-12ezres javítást még a TV. Ha egyébként kifogástalan, akkor biztos.

A második az LCD. Az kukaérett. Elengedte a fóliakábel az LCD panelt. Ez nem orvosolható.
(#) karaszbandi válasza skarlik hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Van egy opel autóm és az a baja, hogy alapjáraton rángat.

Legalább egy tipussal vagy sasszi számmal kiszúrhattad volna a szemünket!
Azért látnokok még nem vagyunk!
(#) Auth Zsigmond válasza karaszbandi hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Egyetértek, valóban nem biztos, hogy örökös megoldás a ragasztópisztolyos javítás, de ha hónapokat, esetleg éveket nyer vele valaki (legalább tízezer forint megtakarítása mellett), talán érdemes foglalkozni a dologgal...

Van egy olyan érzésem, hogy a nagyfesztrafók szigetelése gyárilag (bizonyára az újratermelés ösztönzése érdekében...*) egy kicsit alul méretezett, s talán a villamos térerő (a testelt pontok felé) túlságosan igénybe veszi a műgyantát, amely kis kapillárisokon szépen elszenesedik, átég és átüt. Ezért tartom fontosnak a fóliás szigetelést együttesen a ragasztópisztolyos javítással.

*A fóliával történő villamos tér szakaszolás, talán még jó TV-k esetén sem haszontalan!

Úgy gondolom, hogy a már több hónapos hibátlan működés (a "sírból" visszahozás, szó szerint fillérekből!) megér egy kísérletezést. Nem beszélve arról, hogy nem igényel semmiféle TV szerelői szaktudást (a ragasztópisztoly megolvadt anyagát a szikra kiindulási helyére kell juttatni a nagyfesztrafón), természetesen a fedél eltávolítása miatt a TV kikapcsolt állapotában. A szikravizit után a kondenzátor kisülésére időt kell hagyni, de mivel jó minőségű kondenzátorok esetén azokon még órák múlva is töltés maradhat, nem kell a készülékben semmilyen alkatrészt tapogatni. Mivel fizikailag semmilyen TV alkatrészhez nem kell hozzányúlni, a minden villamos eszköz javításához elvárható alapvető villamos tudással, minimális TV működési ismeretek mellett baleseti veszély elvileg (és az egyik kezet zsebben tartva) gyakorlatilag sem áll fenn.

Persze, azért inkább a közelben elérhető szakemberrel javasolom elvégeztetni a helyszíni, ötperces beavatkozást.
(#) karaszbandi válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Szerinted ezt az 5 perces beavatkozást melyik szakember fogja elvégezni felelősséggel és mennyiért?

Adott esetben egy tűz esetében ki vállalja fel a felelősséget?
(#) Auth Zsigmond válasza karaszbandi hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Jó kérdés. Nekem is van egy: mitől lenne tűz?

Azzal, hogy megerősítek egy szigetelést, és részekre osztom a villamos térerőt, mitől okoznék tűzveszélyt?
(Egy villamos kötődobozban ha valamennyire visszaég a szigetelés a vezetéken, nem cserélem a teljes vezetéket, hanem leszigetelem az érintett szakaszt.)

Minden elektromos berendezés okozhat tüzet, nem hiszem, hogy ez a beavatkozás fokozná a tűzveszélyt.

Egy után gyártott, noname nagyfesz egység beépítésénél személy szerint kicsit nagyobb lenne az aggodalmam, mint a javasolt megoldással.
(Persze egy trafó belső zárlata okozhat további meghibásodást, de ez még sok más alkatrész hibája esetén is fennállhat.)
(#) skarlik válasza karaszbandi hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Üdv.Sajnos nincs tipus,mivel levették róla a papírt.A panelján annyi van írva:TH_P1008.Ha az autód rángat tökmindeggy milyen autó,mindegyik 1 elven működik.a levegő,benzin arány nemjól van beálítva.
(#) spgabor válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Helló!

Köszönöm a segítséget!
Holnap megvizsgálom, a tv-t közelebbről.

Üdv:
spgabor
(#) skarlik hozzászólása Júl 27, 2011 /

Szép napot.Ez a Tévé lenne,aminek oldalt van a kép.Dimarson.
Következő: »»   519 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem