Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TFT monitor hibák

Témaindító: mrex, idő: Jún 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 9
(#) david224 válasza magyargergo hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Ok köszönöm ! MEgfogom nézni aztán írok!
(#) didyman válasza magyargergo hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Micsoda? Nagy ellenállású kábel? Nagyobb feszültségű áram? Ezeket a fogalmakat azért kicsit le kéne tisztítani.
(#) didyman válasza david224 hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Szedd szét és nézd meg főleg a táppanelt repedt forraszok után leskelődve (nagy, lábon álló alkatrészek, illetve hűtőbordás dolgok és panelen jól láthatóan nyomot hagyó, melegedő alkatrészek szoktak ilyen művelni), illetve próbáld felderíteni, mely terület melegedése váltja ki a bajt. Sokszor a vezérlőpanelen lévő processzor lesz az ok, azok között akad szériahibás, félvezetőszinten öregedő dolog is, ezesetben a hűtés fejlesztésével (borda) lehet javítani a helyzeten, de akár forraszhiba is lehet a forrása.
(#) david224 válasza magyargergo hozzászólására (») Júl 18, 2010 /

Lefényképeztem a kikacsolgató monitorom tápegységét.És rájöttem,hogy hol kell hűteni.raktam rá egy kis ventillátort azzal nem kapcsol ki,de ez nem megoldás mert így összerakni nem lehet arrol is teszek fel képet hátha valakinek akad valami ötlete.
(#) david224 hozzászólása Júl 18, 2010 /

ja a képek!
(#) Robchy hozzászólása Máj 31, 2011 /

Hali. NEkem a monitor panel oldalán van megszakadva a 3 kiálló szalagból a középső, vagyis nem megszakadva hanem inkább mintha zárlatos lett volna két sáv és az égett meg/el. Ezért csak a monitor felén van kép. De olyan vékonyak ezek a sávok hogy nem lehet forrasztani. Vajon cserélhető az a fólia vagy az egész kijelző panelt lehet csak cserélni?
(#) janikukac hozzászólása Júl 29, 2011 /

Sziasztok! Csücsül az asztalomon egy ViewSonic VA1916w monitor, amire anno (kb 3-4 éve ) azt mondták , jó kis monitor. Én alá is írtam volna, hogy jó, de mégsem: Mostanában ( már legalább fél éve ) néha bevörösödik a monitor, van, hogy csak fokozatosan vörösödik, és nem lehet megszüntetni. Néha , ha mozgattam a kábelt akkor eltűnt, de ezt mára már csak hülyeségnek tartom, és beképzelésnek, hogy azért tünt el, mert jobban figyelem és mégsem. Egy számítógép szerelővel szétszedtük a monitort (aki hasonlóval foglalkozik ) és semmi hibát se a táppanelon nem láttunk , sem azon a panelon, amelyikre a csatlakozó forrasztva van. Ő azt ajánlotta, hogy minden forrponthoz nyomjunk oda (monitor csatlakozó kék izéhez) egy kis ónt, ami tartalmaz ólmot, mert a mai dolgoknak mind az a hibája , hogy ólommentes ónt használnak, ami EU szabvány miatt van. Hát ezt meg is tettük, átforrasztgattuk, monitor bekapcs, örültünk semmi hiba. Tegnap újra kezdte. Amúgy sem volt gyakori ez, volt, hogy a héten csak 1-szer, de volt, hogy egész nap előjött. Ja, és mindig csak a piros árnyaltban, sosem más színben.

Mi lehet a probléma? Ért valaki komolyan ezekhez? Olvasgattam itt , látom ilyen kínai elosztó, meg rossz kábel rákötést írnak, stb. Nekem is "occó kinaji" áru az elosztóm, de ez négy éve is ugyanaz volt, meg a monitor kábeljait sem bántottuk soha. Ja, és a poén, hogy már 1000ft-ért vettem bele új kábelt, annak gyanánt, hogy biztos az töredezhetett meg, de NEM.
(#) didyman válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Kéne tisztázni, hogy ilyenkor eltűnik a kék/zöld, vagy az egész kép kap egy piros tintát (még a fekete is). A TFT panel csatlakozósorát is átnéztétek?
(#) janikukac válasza didyman hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Semmi sem tűnik el, csak a pirosabb lesz minden. Tehát a kép kinézhető, csak piros árnyalatban. Más csatlakozót nem néztünk meg...
(#) bbalazs_ válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Masik videokartya, masik gep?

Tegyel fel egy atlagos kepet a monitorra, harom fuggoleges csik, piros, zold, kek. Utana merd le a JO kepnel, hogy mekkora a fesz a harom szinen egyenkent.

Utana a hiba elofordulasakor ramerni a szinekre megint. A piros aranyaiban megvaltozott? Ha igen, akkor valahol arrafele lesz a hiba a feldolgozo videochip elott. Ha nem, akkor a chip vagy utana.
Elo tudod-e szandekosan idezni a hibat? (nyomogatas, melegites, razas, stb)
(#) janikukac válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Okés, ezt majd a sz.gép szerelőnek fogom mondani, én erősárammal nem foglalkozok.

Eddig nem sikerült előidéznem, de lehetséges. Köszönöm az információt !
(#) bbalazs_ válasza janikukac hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Itt nincs erosaram, maximum magasfeszultseg. De van egy remek ellenszere: ne tapogasd a trafo es kornyeket.
Amirol en beszelek, azok maximum par voltot fognak mutatni, multimeterrel merhetoen.
(#) janikukac válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Okés, köszi, de akkor sem. Majd mester. Félek is, szét se tudom szedni, apám se engedné egyedül..
(#) Senki8080 hozzászólása Aug 6, 2011 /

Sziasztok!
Nekem is lenne 1 problémám!
Még hozzá az hogy nekem is TFT monitorom van és vibrál a képernyőm!
Eddig nem csinálta ezt!
Probáltam már frissítési frekvenciát,felbontást váltani de sajnos nem sikerült!
Ezért kérném a segitségetek!
Előre is köszönöm!
Üdv Mindenkinek!
(#) Tomee hozzászólása Aug 20, 2011 /

Sziasztok!

Van nekem egy Nec 1760NX lapos monitorom. A probléma a következő, hogy vibrál. Szerintem a háttérvilágítás vibrálhat. Szétszedtem, megnéztem és a háttérvilágítás panelja a vibrálással szinkronban sípol... Lehet, hogy ez nem jó?

Segítségeteket köszönőm.

Ha valakinek kellene alkatrésznek, akkor szívesen megválnék tőle...
(#) vgyula válasza Tomee hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Szia!
Mindenképpen cseréld ki a kondikat.

Üdv.: Gyula
(#) vgyula válasza Tomee hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Ha ez sem segít, akkor a csöveid a végüket járják.
(#) putr4 hozzászólása Okt 12, 2011 /

Sziasztok!

Már jó ideje, hogy vibrál az lcd monitorom ( vízszintes irányba vannak kitérései ). Egy ideig nem zavart ugyanis bekapcsolást követően pár perc után elmúlt a jelenség. Viszont utóbbi időkben egyre többet kell várnom, hogy egyálltalán nézni tudjam a monitort, mert a vibrálás mértéke olyan, hogy a betűk olvashatatlanok. Nem voltam rest utána olvastam, hogy mik okozhatják ezt. Nos az első az volt hogy körbe vittem a házban és valamennyi falialjzatban megnéztem, hogy adódik-e a jelenség, adódott. Ezután átkötöttem másik gépre, nem-e lehet, hogy a videókártya készül a gépben megpihenni, ott is vibrált. Ezt követően szétszedtem és megnéztem belülről is, de semmi feltűnő nem volt. Ennek ellenére mai napon a tápjában valamennyi elko kondit kicseréltem, persze változás semmi. Most tanácstalan vagyok. Tudom szerelőhöz kéne vinni, de attól tartok jobban kijönnék akkor már egy újjal. Tudnátok adni valami tanácsot, mivel lehet a gond és amit esetleg még 'homemade' kategóriában meglehetne oldani?

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza putr4 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Beallitasok menupont a monitor menujeben. Ott talasz olyanokat, hogy optimalizalas meg frekvencia-atallitas, eloszor ird fel a regi ertekeket, aztan lehet probalkozni fazissal, eltolassal, masik felbontassal, stb.

Mondjuk az, hogy vibral, az egy elegge tag fogalom, de latatlanban eloszor ennyit kellene megprobalni.
Esetleg masik kabel? (persze, ha nem monitorba epitett)
Szoval minden olyan, ami akar rontja, akar javitja a kepet, forrasa lehet tovabbi vizsgalodasodnak.
(#) putr4 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Hello!

Először is köszönöm a válaszod.
Már próbáltam a felbontással és a frekvenciával játszani, de nem volt sikerem vele kapcsolatban 72Hz-en ugyolyan, mint 60Hz-en és a felbontás se segít. Ez a fázis eltolás viszont nem rémlik, hogy micsoda. Másik kábellel sajnos nem tudok próbálkozni, mivel speciális fej van a monitor és a kábel csatlakozásánál és ebből a kábelből csak 1 van.
Csatoltam egy képet, bár nem látszik rajta olyan jól. Jobb képet sajnos nem tudok csinálni, de lényeg, hogy abetűk olvashatatlanúl egybefolynak.
(#) tozso72 hozzászólása Nov 18, 2011 /

Üdv!
Van egy monitorom amely induláskor 1 s-ra felvillan majd sötét. Ki -be kapcsolgatásra is ezt csinálja. A power led világít végig.Nem látok púpos kondit!
(#) Matatka válasza tozso72 hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Csak nem egy Xerox 17-es? Nekem is ugyanez a hiba. Ha ki és be kapcsolom a monitort akkor egy röpke másodperce (vagy talán kevesebb) tökéletes képet ad, de egyből elsötétül. Mi okozhatja ezt? Én a tápjára gyanakszom. Vagy maga a kijelző?
(#) bbalazs_ válasza Matatka hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Hattervilagitasi problema. Cso vagy inverter (tap is lehet elvileg).
Errol szol a tobbi TFT/LCD topic kb haromnegyede. Keressetek azokat, olvassatok vissza kicsit.
(#) lukovicsek hozzászólása Dec 3, 2011 /

Sziasztok.
Segitségeteket szeretném kérni egy HP monitorhoz ami vibrál nagyon aprón de nagyon zavaróan, a képernyő beálitása :1280-1024. 60hz, ha erre állitom akkor vibrál igy, ha viszont 1280-900-ra állitom akkor viszont tökéletes de a képernyő nem fogadja el ezt és kiirja hogy rosz beállítás! és el megy aludni:. A herzt is próbáltam fejjebb de semmi.
Ha valaki tud valamit kérem irjon.
Üdv: Laci!
(#) bbalazs_ válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Szoktak lenni az advanced beallitasoknal olyanok, hogy pl. jeltologatas, fazisforditas, stb.
De ki lehtne probalni masik videokartyaval, masik kabellel is (ha a monitor olyan).
Masik konnektor, esetleg?
De jo lenne tudni, hogy a vibralas mit jelent. Szinbeli valtozast, fenyerovaltozast vagy valami remegest?
Ha kikuldesz ra teljesen fekete kepet, akkor is latsz vibralast az also/felso reszen, ahol csikszeruen megvilagitja alulrol?
Ha rahivod a menut, a menu is vibral?
(#) macskako hozzászólása Dec 15, 2011 /

Sziasztok!

Nálam egyértelműen a notebookom tápjától vibrál a külső monitorom. Sajnos nem tudom megoldani, hogy külön fázisra dugjam a két eszközt, így gondoltam megkérdezem, van e valami ami segíthet ilyen esetben? Dugvilla megfordításával már próbálkoztam, de nem segített.
(#) macskako válasza macskako hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Folytatva:
Talán földhurok. A két eszköz közös, "földelt" elosztóba van bedugva egymás mellé, azonban az elosztó egy földeletlen konnektorba van csatlakoztatva. Nálam, a nappaliban csak két vezeték vezet az aljzatokhoz, ezért gondolom, hogy nincsenek földelve, de a két eszköz földelése viszont ugye össze van kötve az elosztó által. Ezt megpróbáltam megszakítani, úgy, hogy a notebook tápegységének földelését leválasztottam, de nem segített. Szóval akkor, lehet, hogy nem földhurok?
Ha a táp be van dugva, de a notebookot nem csatlakoztatom rá akkor nincs vibrálás. Azonban, ha a notebook jobban dolgozik, gyorsabban pörög a venti és a merevlemez is jobban kaparászik, akkor intenzívebb a jelenség.
Továbbra is várok bármilyen segítő tanácsot.
(#) eSDi válasza macskako hozzászólására (») Dec 15, 2011 / 1

Üdv! Pedig az elégtelen földelés, vagy mint nálad a földelés teljes hiánya okozza ezt. Nálad még földhurok is keletkezik pluszba. Azzal, hogy a konnektornál leválasztod egymástól a két eszközt, nem érsz el semmit, mert a monitor csatlakozójánál ugyan úgy összekapcsolódnak.
Nincs mese ilyen esetben, ki kell építeni egy földelt konnektort a szobában. Neked is jobb lesz, a laptopnak is, meg a monitornak is.
(#) bozig hozzászólása Ápr 9, 2012 /

Üdvözletem!
Az a problémám, hogy a videókártyámra rá van kötve a TFT monitorom D-Sub csatival (mert csak az van rajta), illetve az LCD tv-m is HDMI-vel, ennek köszönhetően vibrált a TFT-m mikor rákötöttem az analóg tv antennát a tv-re, de ezt a problémát áthidaltam egy földhurok leválasztóval. Azóta viszont került a háztartásba egy IPTV Setbox is, amit szintén rákötöttem HDMI-vel a tv-re, és azóta megint vibrál a TFT, kipróbáltan az IPTV-nek köszönhetően, ezt szeretném kiküszöbölni, van valakinek ötlete?
(#) kokanyk hozzászólása Ápr 10, 2012 /

sziasztok, meg tudná valaki mondani, hogy hól lehet fénycsövet venni a monitorhoz? 19? os 16:9 tft. Egyszer találtam egy helyet de már nem tudom hogy lo. Légyszi segitsetek!
Következő: »»   6 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem