Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 576
(#) trex válasza toro hozzászólására (») Júl 13, 2011 /
 
Szia toro!
Kicsit elhúzódott a javítás, mert a mester nagyon elfoglalt volt.Tegnap jött, látott és győzött.
A hibák: váltószelep elkoszolódva(vszinüleg a vasiszap), nehezen váltott át, mikrokapcsolót cserélni kellett,beégve az érintkezők,reed cserélve, mert hol kapcsolt, hol meg nem.
A tágulási tartályban víz volt, hiba elhárítva, felpumpálva 0,75 re a nyomás.
Most müködik rendesen, de még jön két hét múlva, hogy a főégő gáznyomást beállitsa valamint az automata légtelenítőt javítsa,mert nem szuperál.
A tanulság, nem szabad a rendszeres karbantartást elbliccelni.Most már van egy mebízható szerelőnk .
Üdvözlettel:trex
(#) toro válasza trex hozzászólására (») Júl 14, 2011 /
 
Örülök, hogy sikerült elhárítani a hibát. Sajnos, minden a kazánon csapódik le, ha rossz vagy koszos a rendszer. Javaslom Neked az őszi tisztítását, Fernox F3-al. Nézd meg a honlapon: fernox.hu.
:yes:
(#) OTomi válasza toro hozzászólására (») Júl 26, 2011 /
 
Szia Toro!
Úgy néz ki tényleg megoldotta a problémát az elektróda smirglipapírral való kis csiszolása. Már tesztelem egy jó ideje és nem jön elő a hiba.
Számomra még mindig hihetetlen, hogy Veszprémben ezért meg akartak velem vetetni 60e Ft-ért két panelt. De hát mindegy, ezer köszönet a tanácsért!
Tamás
(#) toro válasza OTomi hozzászólására (») Júl 26, 2011 /
 

Használd egészséggel!
További szép napot!
:yes:
(#) Joe77 hozzászólása Aug 1, 2011 /
 
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Ferroli Domina Oasi C 24E /kombinált üzemű 55l melegvíztárolós ionizációs lángőrzésű elektronikus gyújtású/ fali gázkazánunk. Évente szoktuk karbantartatni, idén egy hónapja volt karbantartás és tisztítás, de a következő két probléma azóta is fennáll:
1. A megszokott nagy láng helyett kis lánggal ég, emiatt lassan melegíti a vizet (ez régebben is néha előfordult koszosodás miatt, de most a takarítástól nem szűnt meg). A szerelő szerint vagy a gázszelep, vagy a vezérlőelektronika hibásodott meg. Mivel mind a kettő igen költséges, szeretném a hibát pontosítani, ha egyszerűen javítható, esetleg javítani. A gázszelep típusa VK4105G 1070 3
2. A másik problémát a karbantartás óta észleljük: bár mind a szobai termosztát, mind a kazán nyári üzemmódban van, mégis a kazánon levő fűtés-led időnként folyamatosan villog, majd világít és a fűtés is beindul, hol rövidebb időre (néhány perc), egyszer pedig hosszabb ideig is fűtött (mintegy fél órát), és a radiátorok felforrósodtak. A hibajelenség a kazán resetálásával ill. ki-bekapcsolásával sem szűnik meg.
Bocs egy kicsit hosszúra sikerült. Előre is köszi a válaszokat.
(#) toro válasza Joe77 hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
A gázszerelőddel - ha már pénz kért a karbantartásért
- méresd meg az égő gáznyomását! A kis láng 2-2,3, a nagy láng 10-11,6 mBAR kell, hogy legyen.
:yes: :yes: :yes:
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
A fűtőköri szivattyú után van egy visszacsapó szelep - valószínű, hogy koszos. Tisztítsd ki a vasiszaptól.
• •
54 2 36901550 Valvola non ritorno 3/4"
:yes: :yes: :yes:
(#) Joe77 válasza toro hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
Szia Toro!
Köszi a gyors és szakszerű választ. Reméltem, hogy esetleg olyan választ kapok amivel én is tudok valamit kezdeni és közelebb visz a hiba behatárolásához. A gázszerelő kért pénzt a karbantartásért, de erre nem gondolt amit írtál, hogy megmérje az égő gáznyomását. Mentségére legyen mondva egy tisztítás-karbantartásra jött, bár a hiba utána is fentállt. Ez a gáznyomásmérés egyszerű rutin művelet?
(#) toro válasza Joe77 hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
Rutin művelet - annak akinek van műszere és használja is! Egyébként a karbantartásba ez is beletartozna!
:yes: :yes: :yes:
(#) Joe77 válasza toro hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
Ez a 2. problámára (kazán nyári üzemmódban is fűt) lenne a válasz. A visszacsapó szelep koszosodása okozhat ilyen hibát? Akkor is keletkezik vasiszap, ha minden rézzel van szerelve? Bocs a laikus kérdésekért és köszi a türelmet.
(#) toro válasza Joe77 hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
A 2-4 éves vaslemez radiátorok, víznyomás alatt is oxidálódnak. Ez az oxid (rozsda) kering a fűtéskörben. Ott rakódik le leggyakrabban a kazánhőcserélőn-, váltószelepeke-, szivattyúház-lapát.
:yes: :yes: :yes:
(#) Joe77 válasza toro hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
Köszi, akkor értem. Ha jól gondolom, akkor ehhez szerelőt kell hívnom. Visszatérve az előző problámára az égő gáznyomása mitől függ? Mert nagy láng nincs így nem lehet megmérni ekkor az égő gáznyomását. Vagy pont ez utalna a gázszelep hibájára? Honnan lehet eldönteni, hogy a gázszelep jó? :wink:
(#) becist hozzászólása Aug 5, 2011 /
 
Sziasztok! Renova kazánom van. Most kb. 2 hónapja volt kitakarítva, karbantartva. Sajnos az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy mikor engedem zuhanyhoz a melegvizet, akkor korlátozott ideig jön, először még rendben van, aztán egy idő eltelte után, mintha elfogyna. Nem is lehet akkor egy ideig megnyitni a melegvizet, hosszabb idő (15 perc) eltelte utánmegint van melegvíz! Régebben konkrétan F1-et jelzett ha ilyen baja volt, de most hibaüzenet sincs, hanem "nem kapcsol be a láng" ...
Kérem segítsetek van -e megoldás! Köszi!
(#) toro válasza Joe77 hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
A szerelődnek tudnia illik, hogy mit - hol kell a szelepen állítani - mérnie!

:yes: :yes: :yes:
(#) toro válasza becist hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
F1 Nincs láng
Kazán túlfútés
Alacsony huzat a kéményben
(csak RENOVA C 24 E esetében)
Ellenırizzük a gázellátást
Ellenırizzük a lángérzékelıt
Ellenırizzük a gyújtóelektródot
Ellenırizzük a gázarmatúrán lévı
gyújtásvezérlı egységet
Ellenırizzük a ventillátort (csak
RENOVA F 24 E-nél)
Nyomjuk be a hımérséklet
korlátozó gombját
Ellenırizzük a szivattyút
Ellenırizzük le a kéményt
A kazánt kikapcsoljuk és lezárjuk
A Reset gombbal indítható újra.
A kazán ki van kapcsolva..
Ezt írja a gép könyve. Szerintem az elektródát "smirglizd" (csiszold) meg!
:yes: :yes: :yes:
(#) becist válasza toro hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
Tudnál egy jó szerelőt ajánlani, aki megoldja? Nekem sajnos nincsenek jó tapasztalataim, a korábban jelentkező F1-es problémát sem oldotta meg senki, csak a "kitakarítás/karbantartás" lett lett felajánlva minden alkalommal... E-mailemre, ha elküldenéd nagyon megköszönném! Ahogy látom te Somogyban vagy az azt hiszem azért távol van...
(#) toro válasza becist hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
A kazánod egy "standard" kazán. Valaki kitalálta az un. bitermikus hőcserélőt, sajna ebben az van. Azért írtam, hogy nézd meg az elektródákat, nem oxidosak-e. Csiszold meg kicsit őket. Ha a probléma nem oldódik meg, akkor a Honeywell S 4565 a hibás. Ez a szerkezet "felel" a gázszelep nyításáért -, a gyújtásért-, lángőrzésért.
Kattints rá a Saunier Duval honlapra, s ott találsz hozzá értőt. Igaz ez pénzbe kerül, de lehet utána reklamálni.
:yes: :yes: :yes:
(#) adamovics hozzászólása Aug 7, 2011 /
 
Üdv!

Van egy jópár éve vásárolt, de még sosem használt, Radi 23 mffi tx turbós kazánunk. Melegvíz ellátás működik, viszont fűtés nincs. A termosztát helye rövidre van zárva. Fűtéskapcsoló bekapcsolásakor néhány perc múlva, kb fél percre elindul, majd leáll, aztán kb fél óra múlva bekapcsol és fél perc múlva leáll. Nem akar fűteni? Miért? Van valakinek ehhez leírása, kézikönyve?
Köszönöm a válaszokat!
(#) tibibalogh520 válasza adamovics hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Nem levegős esetleg a fűtésrendszer?
Emiatt előfordulhat, hogy nem tud megfordulni a víz a rendszerben, és a kazán az alatt a "félperc" alatt eléri a beállított előremenő hőfokot(ekkor leáll), majd "félara" alatt visszahűl annyira, hogy ismét próbálkozik...
Csapok nyitva vannak?
(#) adamovics válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Igen, csapok nyitva. Le légtelenítettük. Viszont a szivattyú forró és szerintem nem forog. A tengelyénél van egy nagy csavar, az kéne tudni forgásirányba forgatni, nem? Ez meg se moccan. Szal nekem a gyanum, hogy szar a szivattyú. A hőmérő meg 50 fokot mutat, tehát bekapcsol és nem megy el a víz.
(#) adamovics válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
A szivattyút szét lehet kapni?
(#) gazszeres válasza adamovics hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Tekerd ki a nagy csavart a szivattyú végéből. Egy kisebb csavarhúzó segítségével mozgasd meg a szivattyú tengelyét ( mindegy milyen irányba ), Ha még nem égett le, el fog indulni. Ha elindul légtelenítsd a szivattyút és tekerd vissza a nagy csavart.
(#) toro válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
A melegvized azért van, mert ez egy olyan hőcserélős kazán, ahol a melegvíz készítés a fűtőkörben lévő belső csőben keletkezik. Un. BITERMIKUS! A melegvíz készítésnél nem kell a szivattyúnak forogni. Szerintem az a baj, hogy a szivattyú szorul. Lazítsd meg a szivattyún lévő fényes csavart egy széles pofájú csavarhúzóval, a szivattyút enyhén forgasd meg - utána forogni kell neki.
:yes: :yes:
(#) adamovics válasza gazszeres hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
A nagy csavart kitekertem, kijött pár csepp rozsdás víz. A ki csavar meg se mozdul. Az imbusz csavarok kiszedésével folytassam?
(#) adamovics válasza toro hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Ok. elindult. Sikerült megmozgatnom a kis csavart, most fasza, működik. Nagyon köszönöm az infókat! ha esetleg van valakinek dokumentációja erről a készülékről, azt megköszönném!
(#) adamovics hozzászólása Aug 7, 2011 /
 
Újabb kérdések:
A szivattyút hogyan kell légteleníteni?
Az egyik radiátorban hallani ahogy folydogál a víz, azzal mit lehet kezdeni?
Hogyan kell beállítani a visszatérő szelepeket a radiátor alján?

Köszönöm
(#) toro válasza adamovics hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Zárd el a kazán alatt az előre menő és a vissza térő vezetéket. A biztonsági szelepnél engesd le a nyomást. Szedd ki az 5-ös imbusz csavarokat és finoman próbáld forgatni! :yes: :yes: :yes:
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Ok, közben látom, hogy ügyes vagy!
(#) toro válasza adamovics hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
A radiátor előre menő ágát elzárod (felső szelep) és a tetején (a radiátor másik oldala)kiengeded a levegőt! :yes: :yes: :yes:
(#) toro válasza adamovics hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Ez függ attól, hogy 2 vagy 3 vezetékes a rendszered.
:yes: :yes: :yes:
Következő: »»   40 / 576
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem