Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Én a sajátomat 10-es(10 egymás tetején) csoportokban kívülről azzal a széles csomagolószalaggal(olyan mint a cellux csak széles) ragasztottam össze, majd a 10-es csoportokat egymáshoz szintén ezzel módszerrel. A dobozokat egymással nem ragasztom össze, de így is elég szépen megfogja, és mivel az egész kicsit össze van szorítva, véletlenül nem tud kicsúszni a belseje.
Megrendeltem most 200doboz gyufát, meg kipróbáltam henkel folyékony ragasztót. Jó lesz, plusz a fenyőléc keret.
Köszönöm, ha kész lesz hozok képeket!
Szevasztok kollégák, gondoltam én is meg mutatom nektek hogy milyen műhelyben dolgozom, vagyis milyen helyen dolgozom ami egyben is a műhelyem is, és nagyon szeretek ott lenni. Én egy Samsung gyárban dolgozom ahol lcd tévéket DVD lejátszókat és monitorokat csinálunk. Én az smd-n dolgozom mint Repair technician, amit a gépek rosszul ültetnek be, vagy valami nem stimmel a panellel azt én meg javítom. Na de beszéljenek a képek.
És még egy pár kép.
Ez a jászfényszarui gyár? Ott dolgoztam én is egy keveset (tuner forrasztgatás).
Ez nem az, ez Biharon van itt Romániában.
Ja, mondjuk a beültetőgépek gondolom minden gyárban ugyanazok, Jászfényszarun is pont így voltak elrendezve, eléggé ismerősnek tűnt.
1 képem nekem is van a beültetőkről.
Tényleg úgy néz ki az a gyár mint ahol én dolgozom.
Sziasztok!
Új 'játékszerrel' bővölt a műhelyem. A Maxwell nyugodtan elbújhat. Gyoran mér, nagy határok között és ennek használható a szoftvere.
Hello!
Irigykedünk.. Mennyiért sikerült megnyerni? Látom az adó-vevő van az asztalon. Működik már? üdv! proli007
29e forint volt. Hála a reálhozamok kifizetésének.
Adó-vevő még nem működik. Azóta nem foglalkoztam vele. Most kicsit kikapcsolódom más problémát keresve.
Sziasztok!
Úgy másfél éve mutattam, hogy felköltöztettem a műhelyemet a szobába. Mostanra ez is kezd úgy kinézni, mint az előző. (most éppen rendet raktam, nehogy valaki infarktust kapjon a látványtól) A jó kis LCD monitorom döglődik, azért van szükség a nagyra. A rendrakást nem kell ám komolyan venni. Igazából csak leraktam az asztalról mindent olyan helyre, ahol már nem látszik.
Sziasztok!
A héten belefogtam a szobám átalakításába, mert már kevés volt a helyem benne (nem csak dolgozom itt, a saját szobám egyik sarka a műhelyasztalom). Odáig már eljutottam, hogy minden munkaeszköz visszakerült a műhelyasztalra (1. kép, a szoba egyben. Jól látható a különbség a bal oldal és a többi rész közt.), és a szoba többi része felszabadult (2. kép, számítógép és HiFi-torony. Jobb oldalt egy eddig nem használt lemezjátszó volt (az most végre bekerült a toronyba), a tetején mindenféle papírokkal, telefontöltővel, fülhallgatóval, USB-kábelekkel...). Sajnos olyan képem nincs, amin a szoba a takarítás előtti állapotban látható. Készítettem a HiFihez egy műsorforrás-választót is, hogy végre megszabaduljak a különféle kábelek folytonos cserélgetésétől, és a munkaasztalról az előlapi csatlakozóról rögtön ki tudjam erősíteni a javított cuccok kimenetét. Nincs ugyan túlbonyolítva, de teljesen zajtalanul teszi a dolgát, szóval egyelőre nagyon megérte, az anyagköltség szerintem 1000 Ft alatt volt, a bontott doboz miatt. Most már csak a műhelyasztallal kell(ene ) valamit kezdenem, mert ott még mindig nem lehet elférni (3. kép, a kábelek és a papírok alól épp csak kilátszik az asztallap). Alul a dobozokban egy csomó régi magnó és rádió vár javításra, az asztalon pedig egy félig már elkészült tápegység, végleges bedobozolás előtt. A whisky-s doboz nem azért van ott, mert munka közben iszogatok , nemrég ebben kaptam egy javításra váró készüléket (a nemrég itt annyit jelent, hogy körülbelül négy hónapja...).
És ha már a rendrakásról, átpakolásról írtam az előbb, hadd mutassam be, hogy volt még ennél sokkal rosszabb is. Az első szereléseket a régi szobámban az íróasztalomon csináltam, kevés hely, kevés felszerelés, és persze még itt kellett tanulnom is hétköznap délutánonként. Néhány héten belül a képen látható volt az eredmény.
A mostani helyre 2009. novemberében költöztem át, akkor történt is egy nagy lomtalanítás, rengeteg cuccot lebontottam vagy kidobtam. Bár tavaly ősszel a megmaradtak közül is elég sok dolgot eladtam, így majd két év után már esedékes lenne egy újabb selejtezés. Ha a mostanival készen leszek, jönnek még képek az új műhelysarokról!
Ha rend nincs is, legalább életerő van.
Üdvözletem!
Végre valahára sikerült megvalósítani egy kis műhelysarkot, amire már régóta vágyom, eddig ugyanis az íróasztalon dolgoztam. Nem túl nagy a műszerezettségem, de mindent nem pakoltam ki, van pl. egy MY64-es multiméterem és egy orosz szkópom is. Más: sikerült szereznem egy régi szerszámos-dobozt is. Kissé ütött-kopott, de nekem így is tetszik. Máté.
A ládát be is festheted, olyan lesz mint az új. Az asztal kicsinek tűnik, bár gondolom erre van lehetőség. A szkóp meg a multi el is foglalna minden maradék helyet. Egyébként jó munkát!
Köszönöm! Fontolgatom a festést, de leghamarabb jövő nyáron lesz rá lehetőségem/időm. Valóban, nem túl nagy, de amennyit "alkotok" arra bőven elég.
Lecseréltem a régebbi esztergámat egy E1N-re. Úgy tervezem, hogy teljesen letakarítom, és lefestem kalapácslakkal, ez legalább 1 hetes munka lesz
Az tényleg régi volt, még az Osztrák-Magyar monarchia idején készült valószínűleg, Bécsben. Lényegében egy kis egyszerű műszerészeszterga. Volt hozzá még a lábbal hajtós kerék is.
Pont egy ilyenen tanultam esztergálni vagy 30 évvel ezelőtt, jó kis masina ez !
Az is, akitől vettem. Ahogy néztem, ezek eléggé elterjedtek voltak. Gépkönyve nincs esetleg hozzá valakinek?
Az lesz, a futóbábon kipróbáltam a festéket, és nagyon frankón néz ki. Csak a régi festéket meg rozsdát leszedni nem lesz egyszerű, a gép alján talán nem is fontos.
Nincs, hirdettem az apróba is. Egy kisebb orosz van még, amit el akarunk adni, majd felteszem újra.
Na, akkor teszel fel a régiről is képet, ez lett eladva.
Hát jobban örülnék cserének, pénzt ezért nem akarok kiadni, pláne hogy ez is csak fénymásolat. Van cserébe E2N gépkönyvem pl.
Nekem valami ilyesmire fáj a fogam már régen. Persze csak ábrándozom róla.
Ha nem találtuk volna az olcsó E1N-et, akkor megmaradt volna, már egész jól kiismertem, most kezdhetem elölről
Jó kis masina, nekem is ilyenem van. Ott a sarokban talán látszik is.
Nincsenek véletlenül hozzá cserekerekeid, amiktől esetleg meg is válnál? |
Bejelentkezés
Hirdetés |