Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm ! Na most térek át a nyomtatott kézikönyvről a PDF-re és használom a keresőt… Nem állítom, hogy néha nem aludtam bele az olvasásába, de ez elég egyéretműen volt leírva.
Más: a riasztásszámlálást, mint zóna attribútumot érdemes -e használni ? Azt látom, hol lehet ki-be kapcsolni, de azt írja "programozott számláló", tehát valamilyen érték adható hozzá. Mi az elfogadott értéke és azt hol lehet állítani ?
Üdv Mindenkinek !
A PC5108-as zónabővítők tamper bemenetére lehet-e kötni a központ dobozának a tamperkapcsolóját? Kell-e lezáróellenállás ? Tudtommal, ha nincs használva, sima vezetékkel kell a COM-ra kötni. Ez a hiba, hogyan jelenik meg a központon ? Esetleg, ha kevés a szabad zónám, használható-e ez a tamperbemenet a kürt tamper jelzésére ? /Azt, hogy a riasztásszámlálásnál mennyi jelzés után nem küld több üzenetet a központ, és az lehet -e állítani, még mindíg nem tudom.../ Hálás lennék minden válaszért. Saját magamnak készülök telepíteni egy 1864-es központot. Sajnos anyagilag nem engedhetem meg magamnak, hogy mással kiviteleztessem.
" A PC5108-as zónabővítők tamper bemenetére lehet-e kötni a központ dobozának a tamperkapcsolóját? "
Ha bent van a bővítő a központ dobozában akkor igen. "Kell-e lezáróellenállás ? Tudtommal, ha nincs használva, sima vezetékkel kell a COM-ra kötni." Jól tudod. " Ez a hiba, hogyan jelenik meg a központon ? " Általános rendszer tamper (azt hiszem ![]() "Esetleg, ha kevés a szabad zónám, használható-e ez a tamperbemenet a kürt tamper jelzésére ? " Én nem tenném, mert nem ellenállással védett kör. "/Azt, hogy a riasztásszámlálásnál mennyi jelzés után nem küld több üzenetet a központ, és az lehet -e állítani, még mindíg nem tudom.../" Ezt nem tudom, de utánaolvasok.
Tisztelt Szakemberek!
Egy DSC Classic PC585H központban szeretnék aksit cserélni, mert az eddigi megadta magát: lekapcsolom a kismegszakítót, és 15 másodpercre rá már be is riaszt. A cserét persze jó lenne úgy megoldani, hogy a sziréna ne szólaljon meg. ![]() Mire kell figyelnem? A 220V-ot rajta kell hagynom vagy kapcsoljam le a kismegszakítót? Esetleg a trafó után kéne valahol megszakítani az áramkört a csere idejére? Milyen sorrendben kell leszednem a csatlakozókat, és milyen sorrendben tegyem fel az új aksira? Túllihegem a dolgot? ![]() Teljesen laikus vagyok a témában, úgyhogy a 3-4 betűs rövidítésekkel (amit nem találok meg a központ elemeire rászitálva!) nem fogok tudni mit kezdeni. Előre is köszönöm a segítséget!
A szirénának jobb esetben van egy ún. szervíz bemenete, amit ha testre kötsz, a sziréna nem szólal meg. Ennek a vezetéknek ott kellene lennie a központi panel mellett, ha precízen csinálták, lehet, hogy le is van szigetelve a vége. Ezt csatlakoztasd valamelyik com-ra ( Z1 és Z2 illetve Z3 és Z4 között van egy-egy ilyen). Ezután kapcsold le a hálózati áramot - célszerűen és biztonságosan a kismegszakítónál -, majd kösd le az aksit (szép sorrendben: pozitív majd negatív kapcsok) Aksi csere után fordított sorrendben visszakapcsolhatsz mindent és a végén a szervíz vezetéket is kösd ki. Ha nem találod a szervíz szálat, akkor egy kis szirénázás mellett azért ki lehet cserélni az aksit.
Visszakapcsolás után hibajelzést fogsz kapni, a kezelő csipogva jelzi majd, hogy elvesztette a központ az óra adatokat.
Nem teljesen így van...Addig oké, hogy van a szirénának szervíz bemenet és a testre kell kötni. Normál esetben a riasztó doboznak is védve kell lennie. Mihelyt kinyitod a fedelét( hogy testre kösd a sziréna szervíz bemenetét) már visítani is fog a sziréna. Ha van kód a riasztóhoz, akkor bepötyög és elhallgat, ha nincs, akkor gyorsan el kell spurizni még mielőtt a rendőrség kiér
![]() Ha ki tudod nyitni a dobozt és kóddal el tudod némítani a szirénát, akkor csak annyi teendőd van, hogy lehúzod az aksiról a sarukat és rárakod az újra. 230V-ot fölösleges lekapcsolni.
A doboz infrával van védve, úgyhogy a fedele szabadon nyitható. Kód és tulajdoni lap is van, nem félek a rendőrtől. :no:
És a szirénától sem tartok, csak azért keresem a csendes (elegáns) megoldást, hogy ne égjek az asszony előtt. ![]() A 230V kikapcsolására azért gondoltam, hogy a sarukkal ne kelljen óvatosan bánnom: ha hozzáérnek valamihez, vagy egymással kerülnek közelebbi kontaktusba, ne kelljen üvegbiztosítékot cserélnem... MPi-c válaszát köszönöm, beszámolok az eredményről.
Ha mint írod nincs tamper-kapcsoló a központban, akkor nem kell nagy feneket keríteni a dolognak. Akksiról saruk le, másik akksi betesz, saruk vissza. A saruk le vannak szigetelve, nem igazán tudnak hozzáérni semmihez. Eleinte lehet, hogy a hiba még egy kis ideig megmarad, ha az akku már tárolás közben némileg kisült, de mihelyst visszatölti a központ el fog tűnni.
Idézet: „230V-ot fölösleges lekapcsolni.” Nem értek egyet, az ember ne lazáskodjon, csinálja biztonságosan, főleg magának. Ráér az aku cserével, nem kell napi 5 helyre mennie... Doboz tamperkapcsoló észrevétel jogos!
Szia!
Kezd azzal hogy a szirčnŕrol kösd le az aksit amúgy is illendö azt is cserčlni.
Üdv!
DLS kapcsolat beállítása hogyan történik. Nem látja a központot. Tudna valaki segíteni?
Sziasztok! Riasztót építek, pic-el a szívében. Valami gyári keypadot szeretnék illeszteni hozzá, de elég titokzatosak a gyártók a leírások terén. Azt szeretném tudni, milyen protokolt használ a kommunikációra, mit küld, vagy miszerint kapcsolja a ledeket, stb. Akár kapcsolási rajz is jó. Köszönöm!
Fölösleges lekapcsolni a hálózatot. Az aksi az "különálló táp" , ha nincs az sem vészes. A riasztó folyamatos működésre van tervezve, nem kell leáramtalanítani. Felesleges időpocséklás újra a dátum idővel szórakozni.
Üdv:segitséget szeretnék kérni DSC-585 központ,2db kezelő PC1555RKZ egy a földszinten,egy az emeleten . az emeleten lévő érzékelőt szeretném megkésleltetni 3-4 mp-el, ehez kellene a segitség,ha valaki tudja legyen olyan kedves leirni a folyamatott , előre is köszönöm.
Az emeleti érzékelőt 02 -es típusúra (késleltetett 2.) programozod majd a 005 -ben a rendszeridők programozásánál a belépési kettes késleltetést beprogramozod tetszőlegesen.
Érthető? Ha nem akkor leírom lépésről-lépésre. Ha van leírásod akkor egyértelmű. Ha nem megy írj.
Üdv:nagyon rendes töled ,hogy segiteni probálsz , hétköznapi használló vagyok, ha leirnád lépésről lépésre az jó lenne , irhatod privátban is ,köszönöm.
Itt válaszolok, hogy más is tanulhasson belőle, erre való a fórum.
Írd le, hogy milyen zónáid vannak. Pl.: 1 ., bejárat késleltetett, 2 ., infra azonnali 3 ., emelet infra 2-es késleltett, stb. és akkor leírom lépésről-lépésre, hogy mit kell beütnöd. A programozói kódot tudod, ügye?
Oké.1-es késleltetett /kezelönél/ 2,3,4,5,6, azonnali, a 6-ost szeretném késleltetni /emeleten,kezelőnél/ a kodot nem tudom biztosan ,valami 40-es. azért szeretném késleltetni a 6-ost mert .reggel elmegyünk othonrol és a gyerköc othon marad ,bekapcsolnánk a riasztot ,és amikor felkel lenne ideje kikapcsolni a fenti kezelőnél mielőtt riasztana.
Amíg nem tudod a programozói kódot, addig nem fogod tudni átállítani. Hiába írom le.
a programozói kód 4 jegyű. Tehát *8 (programozói kód) és ekkor a panel belép programozói módba. Innen írnám lépésről-lépésre, de ha nincs kód !! ..... Próbáld elkérni a telepítőtől.
/Azt, hogy a riasztásszámlálásnál mennyi jelzés után nem küld több üzenetet a központ, és az lehet -e állítani, még mindíg nem tudom.../
Na megvan. [377] Kommunikációs Számlálók 003 Riasztás számláló (riasztás/visszaállás) Tehát az első értéket kell átírnod és utána # -el kilépni. A beállítás itt a gyári, mint látod ez 3. Vonatkozik a kommunikátorra és szirénára is. Minden éjfélkor (a riasztó órája szerint) és be/ki kapcsoláskor nullázódik a számláló.
Azért csak leírom, hátha közben megtudod a kódot.
*8 (programozói kód) 001 01 03 03 03 03 02 # 005 030 Belépési 1 késleltetés másodpercben 045 Belépési 2 " 120 Kilépési " 004 Sziréna idő # Az időket tetszés szerint írd be, ezek a gyári beállítások.
Túl vagyok az aksicserén.
A sziréna szervízbemenetét nem találtam meg. Olyan vezetéket kerestem, ami szabadon lóg, de az összes hozzá volt kötve valamihez. ![]() A tápot inkább hagytam, hiszen ha lekapcsolom, akkor 100% a sziréna. Sarukat leszedtem, átraktam. Sziréna néma maradt, minden rendben volt. Ahogy a jóslat szólt, egy percig még jelezte az aksiproblémát, aztán már csak az órát kellett beállítani. Köszönöm a segítséget!
Köszönöm a segitséged,de kódom még mindig nincs,majd jövő héten hazaérkezik a kivitelező és beállitja.azt gondoltam ,hogy nélküle is megoldom ,de mégsem, a kódot azért majd feljegyzem . Köszi.
PC1555RKZ kezelőt keresnék akár használtan is, bontottan, olcsón. Van egy kezelő nélkül vett 585-ös panelom, ahhoz kellene.
Felajánlok érte cserébe egy PCMCIA soros port kártyát, amivel megy a DLS programozó.
Szia milyen olcsóra gondoltál mert pár ezerért van zsír új
.
A legolcsóbb, amit láttam, 6e+sarc. Ennél olcsóbban, mondjuk a feléért.
Sziasztok!
DSC 1616-ot raktam fel apósoméknál és mivel nincs vezetékes telefon vettem hozzá egy DSC GS3100 típusú GSM modult. Bekötöttem neki a tápot (AUX-ról) és összekötöttem a 1616 TIP/RING-jét a GSM modul LI portjaival. (Jó így?) Sajnos nem csináltam még ilyet, ezért segítséget szeretnék kérni abban, hogy a központban mit kell beállítani? Újabb gond lehet, hogy ez a szlovák határon van, hogyan tudom azt megoldani, hogy ne egy szlovák szolgáltatón keresztül kommunikáljon?
Üdvözlet a társaságnak!
Mivel megtanultam, hogy semmi sincs ingyen, az információ sem, ezért azzal kezdem, hogy megosztok egy információt és utána teszem fel a kérdésemet. DSC központ programozás: problémát jelent a soros port hiánya a mai modern laptopokon. Nem mindegyik USB-Soros átalakító működik rendesen. DSC-ék ha jól tudom, a MOXA-t ajánlják, ami lehet, hogy jó, de bazi drága. Én kipróbáltam az ATEN UC-232-t, amit eddig a legjobb USB-Soros átalakítónak tartottam. (Előző életemben, amikor GSM-mobiltelefon bázisállomásokat szervizeltem, akkor az ATEN volt a standard, mert az minden Ericsson és Nokia bázisállomás soros programozását lekezelte.) Sajnos az ATEN-el csak részeredményt értem el: A PC585-öt és 1616-ot tudtam vele programozni, de pl. a 1864-et nem. Azóta megtaláltam és kipróbáltam az ATC ATC-810 típusú átalakítóját, amiben FTDI chip végzi az USB átalakítást. (Alapvetően 2 nagy család van, a Profilic és a FTDI) Ez az ATC gyártmány kiválóan működik, azóta ki tudtam próbálni néhány egyéb típussal is. (1832, talán 1550?) meg más jellegű -nem riasztós- soros portos eszközökkel is. Kitűnő, korrekt átalakító, úgy tűnik, hogy a soros port emulálása ebben a legkorrektebb. Ráadásul még olcsóbb is, mint a Moxa. Forgalmazó céget szándékosan nem írok, de kapható itthon, 5000 Ft körül. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki _jó_ USB-soros átalakítót akar. Eddig volt az info. És most kérdésem lenne: Valaki ismeri-e a PIMA központokat, használja-e? Forgalmazza pl. az electropoint.hu Ehhez létezik egy soros letöltő kábel LTL-11A néven. Nem akarok 12 000 ft-ot kiadni érte. Nem sűrűn használnám, de most kéne egy ilyen központhoz. Nincs meg ennek a rajza valakinek? Neten nem találtam. Szerintem csak egy RS-TTL szintáttevő (MAX232 vagy hasonló) de jó lenne látni és a bekötését ismerni.
Sziasztok nekem van a lakásba egy dsc pc1565H-2p tipusu riasztó belekötöttük a telefont de valami miatt nem akar telefonálni a beálítást is elvégeztük a vonal is jó Invitel terület.
Esetleg probléma lehet h mobilt hív? ![]()
Kevés az információ.
Mit állítottál és hol, biztos valami kimaradt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |