Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 576
(#) adamovics válasza toro hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Szerintem 2 vezetékes. A radiátor egyik oldalán fent bejön, a túloldalon lent kimegy a víz. A kazántól pedig szintén kettő cső megy, azok 18asok és ezekről vannak a leágazások, ezek 15ösek.
(#) toro válasza adamovics hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Bocs az előbb hülyeséget írtam!
1-vagy 2 vezetékes. Az 1 azt jelenti, hogy az előre menő az első radiátor után a 2.-hoz megy s tovább.
A 2 vezetékes meg minden radiátorhoz mindkettő direktbe.
(#) toro válasza adamovics hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Ügyes szerelő volt aki 15-ös csővel csinálta meg! Nem hallott még a víz tömegáramról.
A kazánban van egy 50-es szivattyú, ami fűtési idényben derekasan küzd! A kisebbik gyerekem jött közben s meghorpasztotta az autóm.
:yes: :eeknoes:
(#) adamovics válasza toro hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
hm.... Szerintem két vezetékes, mindegyiket el lehet külön zárni, nem befolyásolják egymást.

Kevésnek tartod a 15ös rézcsövet? Akkor azt minek árulják? Én úgy tudtam, hogy a főágnak jó a 18as, a mellékágak, amelyek az egyes radiátorokhoz mennek, pedig elég, ha 15-ösek. Ráadásul egy egész sokak által kedvelt, elismert szerelő tervezte így. Aki pedig kivitelezte, az mondjuk már más volt, mivel az előbbi nagyon drágán akart dolgozni. De lényeg ami lényeg, egyik sem mondta, hogy kevés lenne a 15-ös cső.

Ez a nyamvadt radiátor amugy még mindig hallhatóan folydogál belül, pedig próbáltam légteleníteni, de csak víz jön. Lehet hogy szét van rohadva belül?
(#) toro válasza adamovics hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Pedig még van benne levegő!
:yes: :yes: :yes:
(#) gazszeres válasza toro hozzászólására (») Aug 10, 2011 /
 
Sziasztok! üdvözöllek István!
Jól bele szaladtatok a problémába: pedig ez csak kazánokról szóló oldal.
A fűtés kivitelezés és , hogy csak 15- ös rézcső igazából a kazánnak???
Maradjunk a kazánnál, hisz te is tudod pista, hogy a bekötés mérete nem igazán befolyásolja magát a kazánt.
Egy 40 m2 lakásban még ez is sok.
Annyiban befolyásolja a rendszert,hogy max zajos lehet, de ezt nem a 15-ös réz cső okozza, hanem a bőséges keresztmetszetre állított radiátor szelepek. Az is tévhit, hogy levegő a radiátorban, akkor amikor túl nagy tömegáramlást engedek át rajta, ahhoz képest, hogy milyen átmérőjű vezetékkel kötöttem. A jó megoldás zajos rendszereknél, szivattyú szállítási kapacitás korrekt beállítása,esetleg kissebre cserélése ( ami itt nem adott). A radiátor szelepek beállítása viszont szüntetheti az áramlás okozta zajt. Hangsúlyozom még egyszer a rendszer lehet zajos levegő nélkül is. Csak egyszerűen szűkíteni kell a szelepeken át áramló víz mennyiségét. És a zaj megszűnik. Tapasztalatom szerint a szűkítés gyakran drasztikus kell, hogy legyen.
Megjegyzés: a kis rendszerekhez nem gyártanak kis kombit. csak azért nem mert a meleg víz elvételt egy cseppnyi kazánnal meg sem lehetne oldani, így marad a 24-Kw kazán teljesítmény és oldják meg a szerelők. És még valami egykörös rendszerekre 3 radiátor/kör az ökölszabály,ha ezen túl szalad a szerelő akkor az már komoly szabályzást von maga után.
(#) Zsuzsafi hozzászólása Aug 13, 2011 /
 
Sziasztok !

Van nekem egy Beretta Idra Exclusive 24i kazánom. 15 éves darab, eddig egészen jól teljesített most azonban nem működik. A hibajelenség a következő: szikrázik, gázszag van, de nem indul el. (illetve ha néha mégis, akkor az összegyűlt gáznak köszönhetően nagy durranással). Kitisztítottam, de ez sem segített. Szerintetek mi lehet a problémája ?

Köszönettel:

Gábor
(#) VIM válasza Zsuzsafi hozzászólására (») Aug 13, 2011 /
 
Szia! Szerintem ez a típus fázisérzékeny, tehát a villásdugót ellenőrizni kell, jól van-e bedugva. A másik az ionizációs elektróda eloxidálódása, amit meg kell tisztítani és beállítani a megfelelő magasságra. A gyújtóelektróda kellő intenzitású szikrákat ad gyújtáskor? Nem zárlatos és "lehúz" testre és nem a fúvókák felé?
(#) toro válasza Zsuzsafi hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Szia Gábor!
Ez a Beretta - szerintem - legjobb kazánja. Láthatod, ezért bírja 15 éve. Természetesen, ha még nem volt rajta kazánköri hőcserélő cserélve! Mit jelent a kitisztítottam-, hol van a lakásban felszerelve?

A hiba okai:
1. Nézd meg mekkora a szikraköz gyújtásnál,4-5 mm a jó. 2. Az induló gáznyomást is meg kellene mérni, 2-2,3 mbarnak kellene lennie.
3. Az égősor levegőcsövei tiszták-e?
4. Pótalkatrészt itt találsz:
http://epitkezes-otthon.vatera.hu/epitkezes_felujitas/epuletgepeszet_hutes_futes/kazan/beretta_idra_exclusive_cirkokazan_1446883626.html
(#) caverman hozzászólása Aug 14, 2011 /
 
Sziasztok!

Ariston Genus Premium 24 -el vannak meghibásodási tapasztalatok? Meg szabad venni?
(#) toro válasza caverman hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Szia!
Viszonylag jó kazán. A fűtésrendszernek nagyon tisztának kell lennie, mert az összes DZSUVA lerakódik benne. Ha megveszed és üzembe helyezteted, kizárólag szakszervízzel csináltasd. Igy megelőzöd a későbbi kellemetlenségeket! :yes: :yes: :yes:
(#) Zsuzsafi válasza VIM hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Szia !

Nem villásdugós, hanem fixen bekötött.

Elektróda tiszta, fúvókák tiszták, jó helyre megy a szikra, de mégsem gyújt be. Én is az intenzitásra gondolok, de nem tudom, hogy ezt hogyan tudom lemérni.
Még próbálkozok az elektróda távolságon állítani, de nem tudom mi lenne a helyes távolság.

Köszönettel:

Gábor
(#) Zsuzsafi válasza toro hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Szia !

Nem volt kazánköri hőcserélő, néhány éve az égőtér szigetelését kellet cserélni benn, mert már össze volt töredezve.

A kazán a fürdőszobában van elhelyezve. Amikor elkezdett vacakolni, akkor szétszereltem, membránokat kipucoltam,elektródát megcsiszoltam, ad szikrát, jön a gáz, de mégsem gyújt be.
Az induló gáznyomást nem tudom mérni, a szikraköz állítását még megpróbálom.

Köszönettel:

Gábor
(#) Zsuzsafi válasza toro hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Ilyen szikrát ad.

DSCF8503.mp4
    
(#) toro válasza Zsuzsafi hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
És hol vannak a fúvókák az égősorból?
(#) toro válasza Zsuzsafi hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
A kazánköri hőcserélődön látszik, hogy elkezdett oxidálódni. Érdemes lenne kiszerelni, gyenge savval leoldani és lefújni hőálló festékkel (700-800 fokot bírjon).
A fúvókákat meg ragd vissza!
:yes: :yes: :yes:
(#) Zsuzsafi válasza toro hozzászólására (») Aug 15, 2011 /
 
Szia !

Éppen tisztítás alatt voltak a fénykép készültekor, de a próbánál már tényleg visszaraktam...

Gábor
(#) Zsuzsafi hozzászólása Aug 19, 2011 /
 
Sziasztok !

Volt a Beretta Idra exclusive 24i kazánnál szerelő, de a hiba továbbra is maradt. Ad szikrát, jön a gáz, de nem gyújt be. Ha meggyújtom gyufával gyönyörűen ég, és a következő gyújtásnál már meggyullad. Ha egy-két óra múlva karaom használni, akkor ismét nem gyullad be. Mi lehet az oka ?

Gábor
(#) gazszeres válasza Zsuzsafi hozzászólására (») Aug 19, 2011 /
 
Szia!
Több oka is lehet annak, hogy ez a hibajelenség felálljon. De abból kiindulva, hogy kazánod már 15 éves először a gyújtó trafó gyengülésére gondolnék. de sorolom azért a többi lehetséges okot is.
Az égő fej tisztítása: ( nem a fúvókák ) vízzel kimosni.
Lehet repedt a gyújtó elektróda. Vagy már elégett, és ez által rövidült, vékonyabb oxidosabb lett. Csere ajánlott.
A gázszelepen beállított gáz mennyiség, ami a gyújtáshoz kell, a szelepben lévő membránok, rugók elöregedésének folytán gyengült.
Magának az égő fejnek a test potenciálja gyenge.
Sok számodra érthetetlen dolgot leírhatnék még
de szerintem kezd az elsőnél.
Üdv
András
(#) szrim hozzászólása Aug 21, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Demrad HK D224-es turbos kombikazánom.
Egy átalakítás alatt álló házban lett 2009 decemberben üzembe helyezve. Lakva még nem volt, ezért csak a minimális 12-13 fokos szintet tartattam vele az elmúlt 2 télen. A HMV csak próba szinten volt használva. A rendszer -további bővítés és átalakítások miatt- le volt engedve a tavasz óta. Most jutottam el odáig, hogy helyére került az utolsó radiátor is. Feltöltöttem, légtelenítettem mindent. A kazán be is indult szépen fűtött ahogy kell de a HMV nem működött sem nyári, sem téli állásban. Mint nagy nehezen kiokumláltam, az áramlásérzékelő volt beragadva, valamint a csatlakozója is szépen eloxidálódva. Szétszedtem, a forgó alkatrész tengelyét WD40-nel alaposan megúsztattam, a csatlakozót megtisztítottam és így már tökéletesen bekapcsol. Ami viszont aggasztó egy alig 2 éves alig használt készüléknél, hogy akár fűtésnél, akár HMV vételezésekor egy idő után, ha a láng eléri a maximumot egy nagyon erős sercegő, fortyogó, sistergő hang hallatszik, mintha csak forrna benne a víz, de ez jelentkezik akár 60, akár 75 foknál is és megszűnik, ha visszább veszem egy kicsit a hőszabályzót és fokozatosan emelem a hőfokot, mert akkor nem egyből teljes lángon megy. Tudtok ebben segíteni, hogy mi okozhatja, illetve hogy lehetne ezt megszüntetni?
(#) toro válasza szrim hozzászólására (») Aug 21, 2011 /
 
Szia!
A baj ott kezdődött, hogy leengedted a vizet. Szépen elkezdtek a radiátorok belül oxidálódni. Ráengedted újra a vizet és az összes "rittyót" lerakta a kazán hőcserélőjében. Savazással megszüntethető. Lehetőleg citromsavat használj, az nem olyan agresszív.
Egyébként a kazán olyan amilyen. Olyan oroszos típus, jó masszív minden benne. Az elektródák biztosan nem fognak tönkre menni benne. 3-4 éves használat után, a váltó szelep tömszelence megadja magát. Ha csepegő vizet látsz a bal oldalon, az a tömszelence. Csináld meg, mert követi a váltószelep motor is.

:yes: :yes:
(#) Zsuzsafi válasza gazszeres hozzászólására (») Aug 22, 2011 /
 
Szia András !

Köszönöm a választ. A tisztítás megvolt, elektróda csere megvolt, égőfej test potenciál (ha a földelésre gondolsz) megfelelő. Ha gyufával begyújtom, utána már az elektronika is be tudja gyújtani egy darabig.

Most az elektronika cserére várok. Köszönettel: Gábor
(#) Zsuzsafi válasza gazszeres hozzászólására (») Aug 22, 2011 /
 
Szia András !

Még egy kérdés: az egész elektronikát cserélni kell vagy lehet csak a gyújtó trafót ? Az egész elektronika 50eFt lenne.

Gábor
(#) gazszeres válasza Zsuzsafi hozzászólására (») Aug 22, 2011 /
 
Szia Gábor!
Természetesen lehet külön csak a trafót cserélni, de ezt a készülék szerelőd nem biztos, hogy megteszi. Elektron műszerészhez fordulj.
üdv. András
(#) Tudatlan01 hozzászólása Aug 22, 2011 /
 
Tisztelt Szakértők!

A következő problémámmal fordulok hozzátok:
Van egy Immergas kombim (Zeus Maior 21), s az utóbbi időben a normál működést nagy csattanásokkal fejezi be. (némi víz is kijön belőle a leeresztő szelepnél, de nem a 3 bar-os biztonságinál) Ezután 1-2 perccel ismét bekapcsol a kazán, láng van, lehet hallani, hogy a víz (jelenleg csak a melegvíz szükséges, fűtés értelemszerűen nem megy, de állítólag ez akkor is bekapcsol 24 óránként a szivattyú miatt...) forrásközeli állapotba kerül, majd ismét nagy csattanásokkal leáll. Majd lehet hallani, hogy a szivattyú beindul, ami elviszi a meleg vizet a kazántól, majd kis idő múlva leáll. S ez így ismétlődik, amíg ki nem kapcsolom. melegvíz van rendesen, a fűtés is megy (tavaly is ezt csinálta, de "elmúlt" magától egy idő után), letiltás nincs, hibát nem jelez. Csak le akar jönni a falról...
Köszönöm előre is az értő hozzászólásokat, tisztelettel: Tóth Béla
(#) szrim válasza toro hozzászólására (») Aug 22, 2011 /
 
Szia toro!

Köszönöm a gyors segítséget!
A kazán előtt a visszatérő ágban van egy szűrő, ennek ellenére is belejuthat a szennyeződés, vagy inkább ott keletkezett?
Sajna nincs itthon citromsav, de sósav van. Ha erősen hígítom nem jöhet szóba?
Avagy a citromsav nem azonos a borkősavval?
Az tudtommal kristályos. Milyen arányban keverjem (feltételezem vizzel...)?
A kazán hőcserélőjéhez hozzá tudok férni? Nem zárt rész? Előről biztosan nem lehet, mert egy szegcselt lemezzel van zárva az égéstér. Ha leszerelem a kazánt a falról, hátulról hozzáférek? Rég raktam fel, nem emlékszem már igazán, hogy is nézett ki hátulról, de mintha ott a kiegyenlítő tartály lenne...
(#) Zsuzsafi válasza gazszeres hozzászólására (») Aug 22, 2011 /
 
Szia !

Hol fogok olyat találni ?

Gábor
(#) gazszeres válasza Zsuzsafi hozzászólására (») Aug 22, 2011 /
 
Szia!
Nos , ha nem tudod hol találsz ilyet, hát bajban vagy!
Javaslom: tegyél fel egy fotót a panelról, én ha sikerül rámutatok arra az alkatrészre amit cserélned kellene.
Vagy segítek abban honnan, hogyan szerezheted be.
Ha végképp nem bízol magadban, elküldöd a vez.panelt és én kijavítom.
Sajnos fejből nem megy, milyen panelod van a beretta vagy 30 félét használ.
Legyen első a fotó. Abból induljunk.
Meg javítjuk!
Üdv: András
(#) toro válasza Tudatlan01 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
Szia!
Ez egy 60 literes tárolós kazán?
(#) Tudatlan01 válasza toro hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
Üdv!

Igen, 60 literes.
Következő: »»   41 / 576
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem