Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A 18A-24V problémája megoldódott... Ezt nem tudom használni. Az lm317 viszont ígéretesnek tűnik. Holnap meg is rendelem. Apropó... A táfeszem 15V. Köszönöm mindenkinek!
A 15V stabil 15V Igazából a 2V már tökéletesen elég nekem tehát ez így gyönyörű. Köszönöm majd holnap kipróbálom.
Üdv !
Van egy 16 Amperes megszakítóm ami hálózatról ment (230V) . Működne a biztosíték 12V ről is??
Sziasztok!
A multimétereknél mit jelent pontosan a True RMS? Mi a jelentőssége?
Feltételezem, hogy az a bizti 230 VAC/16A.
12 VDC vagy 12 VAC melett akarod használni? Bár lényegtelen mert 12V esetén ez csak nagyon szélsőséges esetkben fog oldani. A célnak és felhasználásnak megfelelően válassz biztosítékot. Szerintem.
Igen 230V/Ac és 12V DC ről akarom használni
A True RMS az elvileg azt kellene hogy jelentse, hogy az az érték amit a műszer mutat, az mért érték, és nem számolt. Pl. Thrue RMS (igazi, valódi) mérése hőhatáson, alapuló mérés. A multiméterekben csúcsot, egyenirányított átlagot mérnek, de eff értékre (RMS) re skáláznak (számolják). Ez azonbam csak színuszra érvényes, más jelalak méréséhez ismerni kellene az alaktényezőt.
De milyen célra?
12 VDC mellett max., ha zárlat van akkor fog oldani. A/B/C... az automata? Ez sem mindegy!
Van egy akkum és azért szeretném használni hogyha gond van ne robbanjon fel az akku és ne legyen zárlatos amúgy pedig C-s a biztosíték
Ha ez a "kismegszakító", én nem használnám, mert 16A egyenáram akkora ívet fog húzni, hogy többet az már nem lesz használható, jobban jársz, ha olvadószálas biztosítást alkalmazol(sokkal kisebb helyet foglal).
Hello!
"Thrue RMS (igazi, valódi) mérése hőhatáson, alapuló mérés." Ma már nem. Hanem ténylegesen mikroproci által számolt négyzetes középérték, ahogy a nevében is van. Termokeresztes mérést, csak régen, és később általában már csak nagyfrekin alkalmaztak. Volt rá RMS képző AnalogDevice IC, multiméterekbe inkább az volt. (Természetesen tudom, hogy a "számolt" szót Te másképp értelmezted.) üdv! proli007
Igen, lehet rosszul fogalmaztam. Én a "számolást" az egyszerű multiméterekben alkalmazott skálázásra értettem, ami gyakorlatilag a mért feszültség egy konstanssal való szorzását értettem. Ez a konstans egy adott jelformára (színuszra) érvényes, másfajtára nem. Inkább azt mondanám, ma már vannak korszerűbb mérőáramkörök is, de a hőhatáson alapuló mérés ma is érvényes.
Itt vigyorog elottem egy Fluke 8506A multimeter. Ez bizony "Thermal RMS Digital Multimeter". Mondjuk nem mai gyerek, de azert ez azt hasznal.
Köszi akkor mindenképpen olvadósat fogok használni
Üdv!
Ha most 1Amperes a dióda híd és kicserélem mondjuk 3 amperesre akkor annyit fog leadni?
A 3 A a legnagyobb áramerősség, amit károsodás nélkül képes elviselni a dióda.
A dióda híd semmit sem fog leadni. Az azt jelenti, hogy 3A terhelést fog elviselni.
És ha összekötök 2 db ellenállás-t sorosan akkor össze adódék az értékük?
Na csináltam egy lm317-es "labortápot" de csak 0.20volt-ot változtat miért van?
Vagy rosszul számoltad az osztókörben az ellenállásokat vagy nagyobb valószítüséggel felcserélted a lábakat.
Az adatlapon világosan látszik, hogy a lábak nem in-adj-out sorban vannak!
820Ohm van benne és nincs felcserélve!! és a potmétert a földet meg a ki menetet kell össze kötni?
Az a max terhelhetösége..
Ezt most nem értem..
Milyen kapcsolás alapján dolgoztál?
Bővebben: Link Adatlap 8. oldalán van az alap kapcsolás próbáld ki azt. Az ellenállások számításához meg itt a HE-n is van segédprogram. [off] További kérdést légyszíves az LM317 saját topikjába tegyél fel!
Üdv az a kérdésem hogy mit mérnek henryben csak érdekel mert olvastam egy tekercsen
Bővebben: Link :google:
Sziasztok
Rendeltem két trafót egy ilyet LinkBővebben: Link Valamint egy torroidot. A problémám az, hogy az van írva a trafóra, hogy 12V és én 16V AC-t mérek rajta, a torroidra pedig 24V van írva és azon 28V AC-t mérek. A mérőműszer tuti, hibátlan kettővel is mértem és biztos jó mindkettő. Ez normális? Attila86 labortápját akarom megépíteni és gondom van vele, lehet ez a hiba oka. (Tudom a hiba nem ide tartozik, de a kimeneten folyton 0,5-0,6V-ot látok ). A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Trafóknál ez normális, ha terhelést teszel a kimenetre egyből lecsökken a feszültség. Üdv, mate_x |
Bejelentkezés
Hirdetés |