Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Orion TV végfok IC
Témaindító: Balázs 1.3 JTD, idő: Júl 19, 2007
Témakörök:
Sziasztok.
Van ergy Orion TV-m és sajnos az erősítő végfok IC szétrobbant benne. Annyit látni, hogy valami TDA, de hoyg pontosan milyen azt nem tudom. Ha esetleg valaki tudja, hogy milyen kell bele, írja meg legyen szives, vagy ha valakinek van ilyen TV-je ha van rá mód nézze meg. Előre is köszönöm!
szia!
ha tápfeszt mérnél az segítene, van egy két tippem, ja és a hsz teljesítménye is kéne, stereo/mono ic?
Na még adatok:-az IC 15 lábú
-a hangszórók 8ohm 7wattosak (2darab=sztereo TV) -és mintha TDA749 lenne ,de nem biztos. Tápfeszt nem tudom, h hol kellene mérni, és nem is merek.
nincs 749es TDA, a TDA után mindig 4 szám van
szerintem ő egy TDA7495(11W) vagy TDA7496 (5W) lesz! Próbáld a 6-os és a 14-es vagy 13-as láb közt mérni a tápfeszt! (de előbb forraszd ki az ic-t) De ha megnézed a nyákot el tudsz jutni a tápig és egyértelműen megtudod h hol kel mérni! De lehet h valami más is elszállt benne! Ha mondasz pontos típust nézek hozzá kapcsolási rajzot és abban tutira benne van.
pontos tipus:T2125A STX-SILVER
Ja tudom, hogy a TDA után 4 szám van,csak ebből a 749 az ami talán kivehető, az utolsó helyén már a lyuk van.
Amúgy hány néven fogsz még az oldalra regisztrálni??? :wilting:
amúgy hányszor leszek még bannolva?
a másik regnél meg a jelszót elfelejtettem, a mailnál is meg itt is, szal...
Szia Balázs,
nekem is hasonló Orion TV-m van, még nem néztem bele, de szerintem TDA7297 van benne. Nekem régebben volt ilyen áramköröm készen, sok tévébe meg rádióba tettek ilyet, multiwatt 15 a tokozása, ha jól emlékszem. 18VDC-nél 2x15W/8ohm. Valahol a Ki, mit épített? topicban raktam fel róla képeket is, csak a sokezer hsz között meg kéne keresni.... TaTa
Hm....
AUPT90 lehet a kaszni?
És ez mennyire biztos? Mert nekem úgy tűnik, hogy TDA749 az eleje. És ez nem nagyon téveszthető össze a TDA2822-vel. Most akkor mégis mit csináljak?
És ez a TDA2822M van többféle tokozásban is? Mert találtam egy adatlapot, de abba egy kis nyomi 8 lábú IC-nek néz ki, mint pl az 555-ös, és a TV-ben egy 15 lábú Hűtőbordára szerelhető IC van.
Szia !
Elvileg TDA7495.Itt az adatlapja, az áramköri környezetből könnyen be tudod azonositani. Üdv ! Luki
Na hát elvileg TDA7495. Köszi Luki, már pont meg volt, csak nem írtam mert jöttem el otthonról. Na és hol lehet ilyet kapni? Rákerestem nem találtam. Lehet h valami hasonló adatokkal rendelkezőt fogok beépíteni.
Köszönöm mindenkinek!
Szia !
Ha nem kapsz, keress meg magánban, nekem van egy "csővel". A passziv elemeket, tápját nézd meg, ezek az ic-k ritkán hibásodnak meg. Üdv! Luki
Hali.
Köszi szépen minednkinek. Kedden megyünk Pestre. Majd aakkor veszek. UI:Lehet, hogy ritkán hibásodnak meg MAGUKTÓL, de ez rövidzárat kapott a kimenetén, mert hangfal volt rákötve, csak leszedtem, és én hülye nem szigeteltem le a vezetéket, tesóm meg bekapcsolta a TV-t és összeért és füst.
Sziasztok!
Na kész lett a TV. Működik . Mégegyszer köszi a segítséget! Üdv:Balázs
Orion TV hangmodul HL744F-5 BC509L OC
Azt szeretném tudni hogy melyik láb micsoda. Vagy hogy ki tudom-e mérni valahogy, na és ha igen akkor hogy? Előre is köszönöm a segítségeket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |