Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Persze, hogy nem ért vírusírtó. Én is nod-ot használok, meg persze ésszel kell böngészni, nem bedőlni mindenféle álreklámnak (adathalász módszereknek, stb)
Az elmúlt 5 évben kb 2 trójaim volt.
Én meg most Avastozok, mert az Avira mára már kezelhetetlen lett. Van Avast-tól jobb?
Én mióta netezek sőt előtte is nod-ot használtam nekem bevált. De ebből úgy is csak vita lesz, ki mit prefarál. Ha normálisan van beállítva, meg ésszel netezik az ember, akkor többnyire minden vírusírtó alkalmas a feladata betöltésére.
Vegul is nagyjabol mindegy milyet hasznal az ember. Sokkal fontosabb a gepeken a kulso adathordozok hasznalata. Nalunk a nyomdaban elterjedt modszer volt a usb-s flash drive hasznalata. Na ezt kell messzirol kerulni. Ezek miatt volt olyan hogy vegigferoztek a 10-15 gepet, Utana megtiltottam az USB hasznalatat, es a terveket csak CD-n, vagy neten lehetett kuldeni. En mar alapvetoen ugy kezdem, hogy beinditom a virusirtot, es mikor bedugom akkor egy scan, es ha rendben van, nezzuk a tartalmat. Masik jelentos problema volt a MSN. szinten sok fejfajast okozott. Letiltottam a MSN hasznalatat, megint csokkent a fertozesek szama. Vegul is egy kozpont szuro szerver oldotta meg a problemat. Csak keves oldalra engedte be a ceg gepeit, es csodak-csodaja, azota nincs (szinte) virusveszely. Persze nincs MSN, nem lehet XXX oldalakat latogatni, de hat ez munkahely. En a sajat gepeim kozott sem hasznalok USBt hanem dropbokszot. Egyszeru, kenyelmes, es nem tudom elveszteni.
Elképzelhető, hogy "a hiba nem az ön készülékében van".
Sajnos előfordulhat, hogy egy levelezőpartnered címtárát lopták el, így került rossz kezekbe a címed. Ha tört win7-et használsz, az is lehet a baj okozója, akár egészen "alacsony szinten" is lehet a vírus, ami így könnyen áthintázhat bármilyen víruskergetőt, bár az ilyen ritkább mert zárt oprendszernél ezt elég melós megvalósítani. Talán a legcélszerűbb (Gmail esetén), ha ezeknél a leveleknél az archiválás melletti spam gombra kattintasz, általában 2-3 levél után megjegyzi, és mivel a spamszűrő közösségileg tanul, ezzel másokon is segítesz. Esetleg szűrőt is létrehozhatsz: a keresés a levelek között gomb mellett szűrő létrehozása link, tartalmazza a következő szavakat: mezőbe bemásolod a powered by interspire szöveget, műveletként pedig megjelölöd a Törlés-t. Ez viszont veszélyes, mert az összes interspire motorral működő hírlevelet (ami nem feltétlen spam) kidobhatod vele. Ha nem Gmailes vagy akkor is lesznek valószínűleg hasonló opcióid.
Téma "kitakarítva", köszönjük a visszajelzéseket.
Bocs, kicsit beleköhögök.
Sok minden szóba került spam-ek kapcsán itt az elmúlt napban. Megjegyezném, hogy a spam-et - fogalmazzuk így: kéretlen levél - általában kapja az ember fia (lánya) Ergo alap esetben ennek semmi köze ahhoz, hogy van-e vírus a gépen, vagy nincs. Ha van valamilyen vírus a gépen, az inkább ártani szokott, és kifejezetten az adott gép használójának. Azt meg, ami befészkeli magát az adott gépre, és saját maga szórja a spam-eket, azt féregnek szokás nevezni. A férgek jellemzője, hogy általában "csak" annyit ártanak a gazda gépnek, hogy akadálytalanul tudjanak "dolgozni", míg a vírusok gyakran tényleges, vissza nem állítható kárt okoznak. Azért az előfordul, hogy bármelyik eset - akár vírus, akár féreg - van egy gépen, csak teljes formázás-újra telepítés után takarítható le maradéktalanul. Ekkor a számunkra fontos adatokat pl. egy külső tárra le kell előtte menteni (ami a visszaállítás után formázható, tehát más ne nagyon legyen rajta, mert esetleg elveszik) A friss gép telepítése lehetőleg minden esetben router mögött történjen, mint ahogy a használata is. Muszáj így eljárni, mert a telepítéshez szükség lesz internetre, akár vindóz, akár linux az op. rendszer. A kész op. rendszeren soha nem szabad kikapcsolni a tűzfalat, max. a számunkra megbízható programok számára "kilyukasztani" (ehhez úgyis engedélyt kérnek ezek a programok) A frissítéseket - főként vindóz esetén - minden esetben napra készen kell tartani, bármennyire is kényelmetlen ez időnként. Legyen valamilyen vírus védelem telepítve, hogy az egyéb módon (email, támadó webhely, stb.) fertőző vírusokat online szűrje, igaz, ez időnként jelentősebb processzor terhelést is előidézhet. És mindezzel még mindig csak próbálkozunk megelőzni a lehetséges károkozást... Tökéletes védelem nincs, amit ember kitalált, annak "ellenszerét" is ki fogja, úgy pro, mint kontra. De legalább tettünk valamit, vagy mondjuk így: a tőlünk telhető legtöbbet. Mindezek tanácsok, azért írtam le, hogy próbáljak kicsit rendet tenni a fejekben. Kifejezetten nem vírus védelemmel foglalkozok, de informatikus rendszergazdaként láttam már ezt-azt. A saját példám: több éve Win7 x64-et használok, alap böngésző Firefox, alap levelező Thunderbird, vírus védelem Avast! (a felkiáltójel a nevének része) A munkám miatt nem minden esetben tudok router "mögé bújni", de a tűzfal is eléggé jó védelem, csak hát azt néha megtörik... Az Avast! - szerintem - nagyon jó vírus védelem, beépülő modulokkal pl. Outlookba, figyeli a levelezésben érkező ártalmas dolgokat. De mindenre az Avast! sem alkalmas! Vírus talán nem is létezik olyan, amit ne fedezne fel, meggátolva a "betelepülést" Ellenben a férgek még így is bejuthatnak, abban lehetséges, hogy más védelem jobb. Tapasztalatom az, hogy a NOD a férgek tekintetében még rosszabb... A Thunderbird nagyon okosan megtanítható spam szűrésre, a Firefox pedig pl. egész érthető módon véd meg (és jelzi) a bejelentett támadó webhelyeket. Hozzáteszem, hogy a fentiek a saját példáim, bármilyen böngésző-levelező használható, csak számomra ezek jöttek be leginkább. Ezen kívül még legalább 3 féle WebMail rendszert is használok, mint ahogy böngészek IE-ben, vagy Google Chrome-ban is. Elég sok esetben szükséges ez a munkám végzéséhez. Konklúzió: kis odafigyeléssel sokat tehetünk a saját biztonságunk tekintetében. Soha ne felejtse el senki: a számítógép nem kényszerít minket rá, hogy használjuk, ez minden esetben saját döntésünk; még ha ez adott esetben valamilyen "ráhatásra" is következik be. Így végül is saját magunk tudunk a legtöbbet ártani magunknak, az általunk elkövetett (vagy éppen el nem követett) tetteinkkel. Legalábbis a hozzászólásom tárgyát érintő szemszögből vizsgálva a dolgokat Remélem segítettem. ***HT***
Amit leírtál az mind igaz, annyival egészíteném ki, hogy én nem is hoztam összefüggésbe a spam-eket a vírusírtókkal. Csak janikukac érdeklődött, hogy van-e "jobb" az általa használt vírusírtónál.
Igen, a Gamil az elég jó, elég szép szabályokat, szűréseket be lehet állítani, stb, arra a címre nem is jönnek spam-ek.
Van aki ismeris a Race07-es játékot? Lenne vele kapcsolatban egy kérdésem.
Sziasztok !
Képzeljétek 50cc-s motoron tudok már váltani, 4.ből hajtani (4 sebességes). Azért érdekes, mert nem mert teljes sebességgel eddig sosem hajtani. Mezőn gyakorolok, de nincs saját gépem, se hajtásim. Sajnos a leváltás még gyatra, de felfele elég tűrhető.
Szia! Gratulálok! Milyen motoron gyakorolsz?
A nálunk ismert Tomos APN 4-en! Szerbia... :yes:
Fog az menni lefelé is. Csak még egy kicsit gyakorolni kell. Csak fül meg ritmusérzék kell hozzá mint a zenéléshez.
Mostmár azt tudom, hogy elméletben, hogyan kéne, de nem ment még rendesen. Tehát kuplung-fék-lelassul ; kuplung ki egy pillanatra- kuplung vissza - levált... Így kéne de nem igazán megy. De nagyábból a 0.adikat eltalálom már, mert úgy megy, itt , hogy 1. le, üres fölötte, fölötte 2-3-4
Nem egészen jó a sorrend. Kuplung ki levált kuplung vissza ez a helyes sorrend. Egy párszol gyakorlod,, ráérzel és onnan automatikus lesz. Nem is kell figyelned rá, megy magától. A legtöbb motoron ilyen a váltó, csak a negyedik fölött is vannak sebességek.
Ezt nem értem. Ilyet autóknál használtak, még a szinkronváltó előtti időkben. Ezt nevezik duplakuplungnak, de ez sem tökéletesen így van, ráadásul motorknál érdekes lenne kivitelezni, mert előbb üresbe kell kapcsolni, kuplungolni, utána a kíván sebesség és kuplungot felengedni. Motornál ilyenre semmi szükség, egyszerűen kuplung ki, váltasz, kuplung vissza és gáááz.
De a váltáshoz kell KUPLUNG, emberek. Akkor elromlik, vagyis ezeknél fontos, nem igazán értek hozzájuk..
Köbüki: ez jó vicc volt !
Nem is mondtam, hogy nem kell. Csak nem kell 67-szer kuplungolni, elég egyszer.
Ja, értem.. Jó lenne egy saját motor nekem...
Nekem sincs, de szeretnék majd egyet. De ha lenne, akkor az biztos nem lenne egy hétköznapi járgány.
Akkor csináld azt, hogy veszel sok alkatrészt, és azokból rakod össze egyedi , original RICSI style-ban !
Jawa esetén van automata kuplung. Sajnos megfújták az egyémet pedig nem is trombita
Hát nálunk a faluba is meg szokták fújni a dolgokat. Legutóbb anyuci bicaját, egy 8 éves, de nem mondhatom milyen nemzetiségű, mert majd törlik a hsz-t... :no:
Manapság csak autózom. A te korodban Panni robogót, meg Bervát. Később Simson, saját építésű Java Mustang (115km/h síkúton) Danúvia, P20, ETZ, MZ, KTM, és még sokan mások.
Azt nem, de ilyet néha néha.Bővebben: Link
Berva, Panni
Csak úgy mondom hogy Dongót ismét lehet kapni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |