Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LCD nyomtatóból!
Témaindító: Thomas10100, idő: Márc 4, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Kilátásba van véve egy LCD kijelző egy HP nyomtatóból (az újakon ilyenen lehet megnézni a képeket). Csak addig nem veszem meg, míg nem tudom, mit tud; a kijelzőn csak ezek a számok vannak: AO18ANO2 és van egy másik: 34D276B0003-01-F001204. A vezérlő IC-t nem lehet beazonosítani, mivel nem tokozott típus (a kijlző hátulján van). Segítséget szeretnék kérni a beazonosításához! A kijelző a következőképpen néz ki:
Hi!
Színes? Semmilyen IC-nek nincs számozása? Gondolom, jobban is szétszedted már, arról nem csináltál képet? Mi a nyomtató típusa?
Helló!
Hát színes képeket lehet vele nézegetni Még nincs nálam, mert még nem vettem meg.
Ja ezt láttam a Vaterán, Csak aztán müködjön is
Te mondtad, hogy egy laptop kijelzőért adsz egy RGB kijelzőt, de miért nem szóltál azóta vissza? Legalább, hogy nem kell vagy valami?
Hello!
Ezt a kijelzőt az AU Optronics gyártja. Mérete: 1.8"" Felbontása: 280x220 Fényerősség: 250cd/m2 Kontraszt: 150:1 Bemenet: alternated video signal Világítás: LED Egyébként a típusszáma az A018AN02 Nekem A015AN02 van (kicsit kissebb), konkrét adatlapom és lábkiosztásom csak ehhez van. Küldök egy táblázat szerűséget a családról:
Szia!
Ehhez akkor tudsz küldeni adatlapot? Amilyen neked van ahhoz! Köszi!
Hi!
Találtam hozzá adaplapot, UP018D02 néven (szerintem ez ugyaz a fajta, csak más gyártó - NEC).
Helló!
Köszi mégegyszer az infót! De most jön az hogy ehhez milyen vezérlés tartozik? Valaki tudja mi az az alternated video signal?
Ismét!
Neked van vezérlőd hozzá? Hogyan kell bekötni? A tiéd ugyanaz mint az enyém csak kissebb! Légyszi mesélj róla, használod-e? OK? Köszi!
Halihó.Szereztem egyNEC NL3224ac35-10 es tft lcd kijelzőt.
pdf--je Megvan a vezérlő panelja csak bevan dögölve, utoljára próbáltam kicsit volt menü is most már kicsit sem. Ezen ic-k vannak benne,sajnos rgb és sincron jel is kell a meghajtásához .a 6. oldalon van a bekötése. Ezen ic-k vannak a panelon: mtv212mv32,im4a5-32/32 (b045aa13), mtv004n Hátha valaki foglalkozott iennel, ismerős valami.
Hello!
Az én LCD-m nem AVS, hanem 6bites párhuzamos bemenetű. Egyenlőre még sehogy sem használom, mert nem akarom tönkretenni. Egy ideje már bújom az adatlapot, meg az irodalmat a neten, de kemény dió. Az AVS vezérlése sztem könnyebb, bár ahhoz tudnom kéne konkrétan mi s az az alternated video signal. Annyit kivettem belőlle, hogy RGB V-H jeleket kér, de többet nem tudok az AVS-ről. Az én típusom is kér V-H-t, de hogy ezen belül hogyan is megy azt még nem tudom. Mindenesetre hétvégén adok tápot a vertikális és horizontális modulnak, engedélyezem az adatbemeneteket, meg begyújtom a háttérfényt, illetve csinálok hozzá egy pwm generátort. Kezdetnek ennyi. Igazából valami meghajtó IC-t keresnék hozzá, mert biztosan van... ezt alkatrészenként megcsinálni több mint szívás... no meg házilag lesz vagy 1×1méteres a meghajtó ák. nyákja, aminek a végén egy 2×2cm-es lcd fog fityegni....áhhh. Szóval érdekel, de inkább csak elméleti síkon. Nem hiszem, hogy cél IC nélkül valaha is sikerül beüzemelni. Akkor inkább maradok a Nokia kijelzőknél :yes:
Ezek speckó cél ic-k. nem igazán beszerezhetőek... Tervezési filozófia: ha a modul bedöglik, dobd el.
Sziasztok!
Nekem is van egy lcd kijelzőm egy régi nyomtatóból. (képek) Elvileg ezt tudom csatlakoztatni az lpt portomhoz. (HD44780A00) Csak a bekötést nem tudom, hogy hogyan kell. És hogy milyen programmal lehet vezérelni. Ez 8karakter X 2sor és a sorok alatt vannak vonalak. Előre is kössz a segítséget. Üdv Darazsx
hi
kiméred (diódavizsgáló) a lábkiosztását a HD44780 lábkiosztása alapján, ha ez megvan akkor http://lcdsmartie.sourceforge.net/circuits.htm az első kép alapján rákötöd a párhuzamos portra, s használhatod ezt a progit is: LCDsmartie (az előző oldalról le tod szedni) üdv
Az adatlapján és a képen nem egyeznek meg az elnevezések, és így nem tom bekötni.
Én ezekre gyanakszom, hogy kellenek: CL1 CL2 Vcc (ez egyezik) M D RS (ez is egyezik) R/W (ez is egyezik) E (ez is egyezik) BB0 ... BD7 (ez gondolom a képen a D0 ... D7-ig) Amit nem tudtam hova párosítani az a VB- , VB+ , VLc , Vss
hi
cl1,cl2,m,d neked nem kell! azok máshova mennek (a latch-okba, de itt nicns csak nagyobb felbontsáú kijelzőknél) 14 láb kell neked (GND,VCC,CONTRAST*, RS,R/W,E,DB0...DB7,**) Vlc = contrast Vss= GND VB+/VB- háttérvilágítás *ez neked előre beállított itt (szerintem) ** háttérvilágítás, gondolom ez sincs, de jobb is ha nem kötöd be üdv
olyan nicns , ha ráadod a tápfeszt (5V) látnod kell 8 kockát -- vagy nálad az első sort -- teljesen "izzani"
Nem igazán értem, hova kössek 5V-ot? Bekötöttem meg minden és nem megy az lcd smartie progival. (abban nincs olyan 8x2-es beállítás mert ilyen a kijelzőm)
A kapcsoláson mi az a Vlc amit potméterrel lehet állítani 0-5V között?
a LCD modulra nem árt tápfeszt adni hogy menjen, tudod a villanymotor se forog 220 nélkül.
HA FELCSERÉLED A POLARITÁST LŐTTEK NEKI! (10sec) 1x16 válassz, az ugyaz, cska más a kijéezőn az elrendezés!, ha ráadod a tápfesz lácc 8 kocskát izani? gyre fel MSN RE!
Sziasztok
HP PSC 1610 All-in-One nyomtatóból bontott Lcdnek a bekötése megvan valkinek? Csak azt találtam róla, hogy 2*16 karakteres . A vezérlő nem tokozott igy nem tudom beazosítani a lábakat
Ha 2 x 16 karakteres, akkor valószínűleg szabványos a bekötése. Keresd meg a GND-t, a + tápot és vesd össze egy ilyennel: Bővebben: Link, vagy egy másikkal, amire jobban hasonlít, ha nem ilyen!
Sziasztok!
A napokban láttam egy HP multifunkcionális nyomtatón (fekete) érintőgombot az LCD mellett, aminek nagyon megtetszett az érzékenysége és a stabilitása, valamint a kis érzékenységi mérete. Tud valaki bővebb infót magáról az érintőgombról? - Nem érintőképernyőről van szó! Sajnos a nyomtató típusát nem jegyeztem meg.
Sziasztok!
Van nekem egy hp nyomtatóból bányászott kijelzőm meghajtó csippel együtt csak nem tudom a láb kiosztását sajnos.
A kijelzőről annyit tudtam meg hogy ledes hátérvilágítása van meg hogy lcd 2,5"
Keress szervíz manualt a nyomtatóhoz neten, abban kis szerencsével találsz kapcsolási rajzot. Igaz a kijelző vezérlését akkor sem fogod tudni. Nekem is kallódik egy ilyen kis kijelző a fiókban.
Ne viccelj már, google első találat: Bővebben: Link
Vagy a "HX8802BLBG"-re gondolsz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |