Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1441 / 3997
(#) nagy_david1 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

u.i: Na és persze az akkumulátorok is ahogy megállapítottad hamar elhaláloznak. 99% ezért kerül eldobásra. Mellesleg a motoron se szoktak értékeket feltüntetni csak a szokásos "Made in China"-t.
(#) Action2K válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Ha értéket nem is, de egy típusszámot/part number-t azért szoktak.
(#) Hp41C válasza Davidd hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Sajnos, úgy néz ki, hogy P-MOS fet ... Valamilyen áramkörből kellene N-MOS fet -et bontani...
Bővebben: Link
(#) Davidd válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Ezt akkor ugy csinalom hogy amig nem szerzek egy N csatornas mosfetet adig berakom a tipet.. igaz meg nyakot kel csinaljak stb.Most eloszor ugyse rakok ra 50 w ot.Majd egy kocsi halogen egojet akarom addigra rendelek akor Mosfetet,de adhacc tipet mibe van n csatornas mosfet
(#) minicooper válasza nagy_david1 hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

*Törölve a smilék !
(#) Hp41C válasza Davidd hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Bontásra itélt, modernebb PC alaplapokon, a cpu, ram tápegységében, sok-sok elektrolit kondenzátor között...
(#) qwertz0 válasza bmajor hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Szia!
Köszönöm a gyors választ!

Nem lehetne egyszerűen csak diódákkal megakadályozni a ceruzakakkuk töltődését?
Nincs most semmi pénzem akkut venni, itthon meg nincs elég AA akkum ehhez, azokat is digitális fényképezőhöz használom.

Elég lenne 18 volt is, tudnál segíteni, hogy hogyan kössem össze a 10 db 9 voltos elemet, mert egy elem szerintem kb. 100-150 mA-t adna le, ezért 18 V 1 Ampert szeretnék kb.
(#) minicooper válasza minicooper hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

de hát mondjátok meg akkor hogy hány amper vagy hány volt a viz elektromos ellenállása
(#) nagy_david1 válasza minicooper hozzászólására (») Szept 7, 2011 / 1

Olvasd már el az ellenállás fogalmat wikipedian, még el is küldte valaki az előző oldalon. Ez ugyan az a mese, hogy áram nincs feszültség nélkül és fordítva. Mint látod a képletből is kiindulva (R=U/I) a három mennyiség összefügg. Fogd fel egy egyenletnek vagy már magam sem tudom, hogy fogalmazzak. Egy adott áramerősség átfolyásakor adódó feszültségesést takar magában. Ennél "konyhanyelvebbűl" nem tudok már fogalmazni.

Reményelen...
(#) meddu válasza Action2K hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

A motoron ez van feltüntetve: 62850 JOHNSON 3H1521
(#) qvasz2 válasza qwertz0 hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Nagyon tévúton jársz . . .
9V-os elemmel nem szokás erősítőt táplálni, mert totál értelmetlen. Hatalmas a belső ellenállása, nagyon kicsi a kapacitása, cserébe rettentő drága! Szerezz egy, vagy inkább két db riasztó akksit (2*12V, és minél több Ah), és azzal harcolj!
A TDA amúgy nem 22V-ot bír, hanem + - 22V-ot, ami óriási különbség!!
(#) minicooper válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

véletlen a 30-as oldalra klikkeltem és megtaláltam a megoldást!!!
De azér kösz mindent!!!

ez működhet forditva is?
és ha igen mitől fugg az ellenállás mérete?
(#) kadarist válasza minicooper hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Mi az hogy fordítva? Az ellenállás termeljen áramot, amit visszatáplálsz a bemenetre?
(#) sastas01 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

gondolom a dióda helyzete érdekli
(#) kadarist válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

De mi az, hogy "gondolom". Írja le bővebben, hogy mit szeretne, mert senki sem gondolatolvasó.
(#) Davidd válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Hogy tudom megallapitani hogy P vagy N csatornas ?ezt elfelejtettem megkerdezni.

Hát a bal tekercsre rátáplálunk egyeneármat a terhelés ,,terhelli,, a +-tvagy a--t a jobb oldali tekercsben meg kész is a váltóáram.
NEM?

A transzformátorral csak váltóáramot lehet átalakítani. Tehát a trafóval feszültséget alakítasz át, csökkented vagy növeled, de csak váltakozóáramot. Egyenáramot is átvihetsz trafón, csak azt meg kell szaggatni a primer oldalon, hogy váltakozóvá alakuljon.
(#) koczka hozzászólása Szept 7, 2011 /

Üdv.

Az induktivitásokra ráírt számkód milyen nagyságrendben adja meg az értékét?
(#) mindenes válasza koczka hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Mikrohenri kell legyen az eredmény..
(#) koczka válasza mindenes hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Köszönöm, én is erre gondoltam csak nem voltam benne biztos.
(#) minicooper válasza kadarist hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

és nem tudod hogyan lehetne megszaggatni legalább 20 hercel?

figyu jól látom hogy ez egy DC/AC konverter ami még fesz.-t is növel?

CIMG2382.jpg

(#) yohnsee válasza minicooper hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Szerintem ez egy szilárdtest relé....ami, ha egy sima relé volna, az érintkezői között 24-380 VAC folyhatna.
Szerintem, de nem látok az SSR-ek lelkébe (igen, ez a felirat a képeden szereplő, általad "ismeretlen" alkatrészen)

Ez egy szilárdtestrelé, ami olyan mint egy kapcsoló, csak érintkező nélkül.
(#) yohnsee válasza yohnsee hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Ja, és 25 amperes (kb 1 percbe tellett a google segítségével)
Félre ne érts, nem lehordani akarlak, csak megspórolunk néhány sort, ha először utánanézünk kicsit a dolgoknak.
Fotek szilárdtest relék
(#) giskard hozzászólása Szept 8, 2011 /

Sziasztok RS485-ön Rx,Tx mellett RTS jelet át tudom e vinni mint független vezérlő jelet (persze külön ic-vel) ?
(#) giskard hozzászólása Szept 8, 2011 /

És egy csatorna átviteléhez (pl Tx) kell e harmadik vezeték (GND) ?
(#) minicooper válasza kadarist hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

Na és hogyan lehetne ,,szaggatni,, az áramot a primeren a trafónál legalább másodpercenként 30-szor azaz 30 hercel?
Következő: »»   1441 / 3997
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem