Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Akár forrasztás hiba is lehet. Nézd át a panelt (ha van nagyítóval) hátha látható. Ha nem akkor érdemes lenne átforrasztani a vezérlőprocesszort, meg a környékét. A vezérlőprocesszor egy soklábú IC szokott lenni általában a kezelőlapi nyomógombok közelében. De persze más miatt is lehet.
Sziasztok mesterek! Nekem csak olyan bosszantó problémám van,hogy halkan hallgatva a tv-t pl este asszony mellett zavaróan búg némi képeknél jobban hol nem annyira ! Mi okozhatja nem új tv de nem is öreg ! Mire lehet gyanakodni? Előre is kösz!
Szia!
Köszönöm a válaszodat, majd próbálkozok. Szép napot. Mégegyszer köszi.
Van egy orion színes tévém a típusát nem néztem meg,de ha kell megnézem,amikor bekapcsoltam hallottam,egy erős sercegő hangot,és a színek megkeveredtek,azaz nem állnak össze,lehet e javítani,vagy vegyek újat,amit most igazán nem jön össze,vagy nézegessem a szobám falát,azért örülnék ha lenne egy nekem megfelelő ajánlat.
Lehet javítani.
Keress meg egy szerelőt, aki tudja is, hogy mit csinál, és jó lesz a tv. Hol laksz?
köszönöm,akkor ez annyira bonyolúlt?,hogy én mezei egér ne is kisérletezzek,azért örülnék ha egy kicsivel többet mondanál,hátha én is megoldanám,gyermekkori amatőr színvonalon.
Szia!
A hátulját vedd le, porold ki és nézz szét a belsejében. Szokatlan, égett, elszíneződött alkatrészt keress. Mi az, hogy nem állnak össze a színek?
Na látod, **
* Ha nem akarsz ne segíts ..
Kicseréltem az említett kondit, de a "hiba" továbbra is fennáll. Nem szoktak így kerregni a sorkimenők, ettől eltekintve működik, szép kép van, csak nagyon zavaróan hangos. Nem lehet valami hibája a sorkimenőnek mégis?
Aranyos vagy igazából imádom a felfogásod,te vagy a legjobb,az emberekeknek valóban segítesz,kérlek segíts nekem is.
Sziasztok.
Ma erőt vettem magamon és nekiálltam a garázsban egy éve porosodó videoton ts3361 tvnek. A probléma amiért odakerült a következő: a sorkimenő megrepedt és szivárgott belőle a HV, később már a kép sem jött be egyáltalán. Mivel volt itthon egy "donor" ts3341 gondoltam majd abból átmentem a menthetőt. Először is a sorkimenőt forrasztottam át, a szivárgás megoldódott de a kép ugyanúgy nem volt. Pedig fűtés rendben, eltérítő tekercs kerreg, a képcső kikapcsolásnál illetve bekapcsolásnál serceg, de fényjelenség nulla, semmi villanás meg ilyenek. Aki találkozott hasonló jelenséggel, illetve tudja a hiba forrását kérem írjon.
Szia!
Ha van fűtés és nagyfeszültség (lehet hallani a képcső feltöltődését) és mégsincs kép, akkor hiányzik a G2 vagy nem működik a video végfok. Csatlakozókat visszadugtad a helyükre? Pl. a képcsőpanelon lévőt. Ha minden a helyén van, akkor a képcsőpanelon meg kéne nézni megvan-e a G2 feszültség. Ez kb. 300-400 V, ha ennyit mérsz akkor az jó. Ha nincs meg, akkor kövesd vissza a sorkimenő trafóról jön pot. méteren keresztül. Nekem volt, hogy trafócsere közben a trafónak kiolvadt(leszakadt) a lába, pont amelyikről a G2 jön.
A video végfoknál ha jól emlékszem mindhárom színnél 103V volt.
Akkor többmint valószínű az lesz a baja, megfogom mérni a G2 feszt. Köszi a választ.
Sziasztok mesterek.
Sajnos elromlott a tv-m egy vihar után. a Tipusa Daewoo CP-785. Kibeleztem, mert egyáltalán el sem indult, pár dolgot kicseréltem, mint pl. a STRG6653-mat, meg pár alkatrészt korulotte, átkondiztam a szekunder oldalt( az 1000u-s kondikat cseréltem és a sortáp 2 kondiját). Ezenkívul cserélve lett az optocsatoló is. Nos hát annyit értem el vele, hogy a standby LED 1 másodpercre felvillan, aztán elalszik, tehát valami miatt tiltva van még mindig. A szekunder oldalon zárlatvizsgálóval rámértem a pufferekre, de egyik korben sem jelzett zárlatot és a sorttranyó sem zárlatos. Bekapcsoláskor rámértem a sortápra, aminek a rajz szerint 143V-nak kellene lenni és hát jóval nagyobb értéket mutatott a muszer, de nem tudom, hogy ez a bekapcsolásnál normális-e, vagy a táp szalad. Tanácstalan vagyok, mit kellene még átnéznem. Ha esetleg valaki elorébb tudna juttatni a megoldásban nagyon hálás lennék. Koszonom elore.
Szia!
A vezérlő (I501) megkapja a 3,3V-os és a 8V-os tápfeszültségeit? Ha megkapja, akkor lehet, hogy ő is megsínylette az incidenst. Ha a túl nagy feszültség miatt kapcsol ki a táp, akkor cseréld ai I806-os referenciát.
Szia Kadarist.
Nos hát igazad volt . Kicseréltem a referenciát (de csak SE135 volt itthon) és be is indult elsore Viszont elég hangosan zummog benne valami, azt hiszem a kitéríto tekercsektol jon a hang. Ezt okozhatja a sortranyó csatolókondija? (Legalábbis én arra tippelek).
Jó lenne az odavaló referenciát beépíteni, mert még valamit tönkretesz a nagyobb feszültség.
Szerinted nem lehet eltolni valahogy azt az 5V-ot? Mondjuk egy valahova beiktatott zener diódával?
Ez inkább 9 V lesz és ne tologassunk semmit sem, hanem az odavaló alkatrészt építsd be.
Ok. Csak kíváncsi voltam. Koszi a gyors segítséget.
Hali! Elsőre nem ugranék a procinak az tuti! Lehet hogy lecsökken a belső tápja a procinak. Mérni kellene egy kicsit! Nameg egy tious kellene! Úgy köönnyebb lenne nekem is!
Hali! Kicserélném a lemágnesező ptk-t!
Hello! Honnan hallod a búgást? hangszóró?
Sziasztok!!
Van egy disznónagy mitsubishi projektoros tévém. Sajna egy lelkes szerelőt sem találok hozzá, aki kijönne és megnézné. Sajna a méretei miatt a lakásból sem fér ki, nem még hogy egy kis műhelybe beférjen. 3 ajtós szekrény tipusú... Szóval.. A táp mellett elszállt két 200V 1000mf kondi. Ezeket orvosoltam, (szerintem ez volt a hiba) De még így is csak "standby" van rajta. Bekapcsolom, hallom a kis kattanást, majd 2-3 mp múlva kikapcsol.. Mit nézzek, hol keressem..? Esetleg Halásztelek környékén valamelyikőtök nem vállal háznál szerelést? Még ... A két konvergencia STK is el van szállva, de itt van az új zacsiban... Hálás köszönet előre is...
Akkor hajrá!
STK csere meg egy marék ellenállás ami ijenkor megnyúlik. A nem indulás lehet az STK-tól is, mert terheli a tápot.
Elvileg, ha kicserélem az STK-t akkor műxeni fog a dolog? Mert működött, torz képpel, ami kiadta, hogy az stk-k haltak el. Hideg volt mind a kettő... Utánna jött, hogy be sem kapcsolt.... És addig nem is merem kicserélni, amíg nem indul el, nehogy megint kiüsse őket... vagy hülye elmélet és csak a "farkamat" kergetem, mint egy kutya... Pontosabban, amíg nem cserélem ki, nem jutok egyről a kettőre...?
Ha valakinek jobban megy, vagy átláthatóbb, felraktam a komplett kapcsolási rajzot. Lehet, hogy még jól is jön valakinek, valami ilyen tévéhez.
http://www.roncsderby.com/service.pdf
Van egy Samsung TV-m, eléggé elterjedt, képcsöves (CK20S20BT).
Bekapcsoláskor se kép se hang, semmi, félóra múlva a standby led már világít, de indítani nem lehet a tévét, se távval, se az előlapi gombokkal. Táphibára gyanakszom, gondoltam belenézek mielőtt végleg kidobom. 5let? |
Bejelentkezés
Hirdetés |