Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Hozzám került egy lg projektoros tv (re-39nz40rb) ami konvergencia hibás. Volt kint egy szaki, két ellenálást cserélt, majd elkért 1500ft ot, és elment azzal, hogy nem érdemes csinálni, igaz azt hozzátette hogy ő még projektoros tv-t nem csinált. Hort környékén volna valaki, aki ért ezekhez, már nézelődtem, hogy valószínű stk ic-k mentek el benne. Ha valaki vállalná, mennyibe fájna kb?
Sziasztok van egy LG tipusú Projektoros TV-m,az biztos,hogy kiégett az izzó benne,és lehet is kapni majdnem 40000értcsak nem merem megvenni,mert lehet más baja is. készenlétbe kekapcsol,és világít is pirosan de ha bekapcsolom el is indul,de olyan a hangja,mint amikor felpörög egy vínyó,és átvált sárgára és villog!és a nagyfeszt is adja,az izzónak,de idő után visszaáll készenlétbe,most azért,mert nincs benne az izzó?vagy mert valami baja van?fontos lenne köszönöm!
A vezérlő intelligens, és érzékeli, hogy nem folyik áram az izzó felé, ezért leáll az inverter.
Nyugottan vedd meg és cseréld ki. Csak a számlálót is állítsd vissza.
Sziasztok.
Most kaptam egy LG projektoros tv-t ami valószínű, hogy konvergencia ic hibás mert egyszer csak szellemképes lett. Azért adták nekem mert nem akarta megjavítani mert sokba kerül bele az izzó ő szerinte. Hogyan tudom meg, hogy jó e az izzó? Mert levettem a hátlapját és a sugárcsövek mind a három világít.
Itt mindjárt van egy problema.
Abban nincs "izzó" ha 3 "sugárcső"van benne! A konvergencia IC ket kell cserélni és beállítani utána. Így látatlanban.
Köszönöm a gyors választ.
Akkor meg is rendelem hozzá kb 2-hét múlva meg is jön kicserélem benne. A tv menüjében kell beállítani?
A szervízmenüben, de tapasztalat nélkül nem ajánlott!
Az sajnos nincsen. Sehogy nem fogom tudni beállítani? Te esetleg nem tudnád beállítani? XIX.ker ben vagyok.
Hát, ha lehozod Tótkomlósra, akkor szivesen beállítom!
Hu, köszönöm de nagyon messze vagy hozzám képest.
Valahogy majd csaj sikerül beállítani. Lehet majd kérek instrukciót itt.
Érdeklődöm, a konvergencia IC-k, kb. milyen árban szerezhetők be általában?
Általában 5000-20000Ft.
Szia.
Én 2200 Ft ért vettem 2-db ot és 2 hét mire megjön.
Szia!
Azt is áruld el, hogy hol vetted.
Vagy bontott vagy ebay.
Csak is ebay vadi új.
Kedves Gabriell1!!
*** Törölve, priviben ha kérhetem ! Ha nem akkor is .
Sziasztok Mesterek, segítséget szeretnék kérni.
Van egy LG projektoros tv-m (RE-39NZ43RB). A képernyőn a csatolt képnek megfelelően alul egy sárga sáv, felül egy kék sáv jelent meg, és a képernyőn. Ez a konvergencia hiba? Kb mennyiből lehet egy ilyet megjavítani? Van-e valaki, akit Szegeden ajánlani tudtok erre? Előre is köszönöm a türelmet és a segítséget! Csaba
Hát, a kép többi részét nézve, feliratokat, nem igazán konvergencia hibára utal. Az RTL felirat fehér és egy példányos.
Akkor esetleg van más ötleted, hogy mi lehet vele?
Tegyél rá egy hálóábrát és azt fényképezd le.
A kép alján látszik a kék illetve sárga sáv, illetve sokszor van olyan, hogy egy adott pl fehér felirat mögött eltolva megjelenik egy kék, torzított felirat, ezen kívül a jobb felső sarokban egy kék sáv.
A holdról készített képről semmit se lehet kinézni.
Azért mondtam, hogy egy hálóábrát meg sokkal közelebbi felvételt.
megvárom, míg lesz egy olyan csatorna, ami sugároz ilyet és csatolom a képét. Köszönöm a segítséged és a türelmed.
No, sikerült hálóábrát fényképeznem. Bízom benne, hogy ki tudsz belőle olvani valamit Nagyon köszönöm!
IC csere. Ez már jó kép.
Akkor konvergencia IC hibás...
Abból van több is vagy csak 1 db-ról van szó? Bocs, hogy ilyen hülyeségeket kérdezek... Árban szerinted mit jelenthet ez? Köszi
Ha nem akarsz rá sokat költeni feleslegesen, akkor elkíséred egy megfelelő tudású szakemberhez, aki megcsinálja anélkül, hogy kétszer kellene megvenned az alkatrészeket, mert valamiért meghalnak. És könnyen halnak a szakszerőtlen beépítés következtében.
Van esetlegesen ötleted arra, hogy Szegeden ki lehet ilyen?
Rábízhatom a hivatalos szakszervízre vagy - mint az autóknál - itt sem ajánlatos ilyet tenni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |