Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   228 / 564
(#) dara válasza HDD hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Szerintem nem,mert a Pic programot nem tette a közösbe.Pedig kértük tőle mikor a rajzot feldobta,de azóta nem irt ide a fórumba.
(#) HDD válasza dara hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Szia
Felrakott egy C kiterjesztésűt de szerintem ez nem elég
Sajnos akkor nincs forrásanyag

PIC_program.c

(#) mpisti válasza HDD hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Pedig ez a progi.

Ezt hol találtad?ez tényleg a progi.Le kell fordítani mplabbal.Linkeld légyszives a rajzot is vagy ahol ezt találtad.
(#) HDD hozzászólása Szept 12, 2011 /

Hi hi
Nem fogjátok el hini hol találtam
A (Ki, mit épített?) Témában rakta fel

http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_634.html?pcount=0&pg=425...%3E%3E

(#451432)

Ez nagyon jó,de linkeld mert napok mire az ember megtalálja.Ha van rajz meg egy kis leírás,én biztosan utánépítem.
(#) erdgab válasza dara hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Bocsi Barátom,de még az előző Teremtő idejében linkeltem a témát a T. fórumnak.Még Pisti barátom is említette,hogy ismeri az alkotót (?) és valóban működik a masina,de mint általában ki sokat alszik az későn ébred mint e T. fórum ,mint ahogy az utóbbi időben volt rá néhány példa.Kéretik nem sértésnek venni.
(#) HDD hozzászólása Szept 12, 2011 /

Bővebben: Link

(#451432) hozzászólás

Bővebben: Link 2

Bővebben: Link 3

Ennyit találtam csak
(#) dara válasza erdgab hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Szia Gábor.Először is sok sok boldog szülinapot kívánok neked.Másodjára rég hallatad szavad a fórumon,harmadjára a rajzra emlékszem de a Pic programját ide nem tette fel a készítő,csak egy hozzászólással a rajzot hogy ő mit készített.Ha átsiklottam volna felette,elnézést kérek,de a progira nem emlékszem.Úgy rémlik a rajz megragadta a fantáziám,de nem volt progi ezért nem is foglalkoztam vele,mivel anélkül tejesen felesleges.Na de most hogy megvan,biztos hogy nekiállok.Köszi HDD hogy találtad.Talán te is neki akarsz állni?
(#) erdgab válasza dara hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Köszönöm Barátom,sajna szalad az idő.
(#) mpisti válasza erdgab hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Szia Gábor barátom!
Igen, ismerem a Zolit, de nem a hegesztőgépek világából.
Miután a dokumentációt megtaláltam itt a fórumon, felhívtam telefonon hogy ugyanarról a személyről van-e szó, akit én a rajzon szereplő néven ismerek. Elmondta,hogy Ő követte el ezt a gépet, és már csinált egy jobbat is. Neki ez afféle szórakozás, amit talán a programozói képességeinek pallérozása céljából csinált -bár nem faggattam az okokról.
(#) dara válasza mpisti hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Szia Pisti.Nem lehetne a pallérozott tudását ide fel tenni?Ha már csinált egy jobbat is,az milyen lehet?Ha már ismered rá beszélhetnéd hogy a tudását, termékét ,meg ossza velünk?Szerintem mindenkit érdekelne.
(#) mpisti válasza dara hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Szia Sanyi!
Megpróbálhatom, holnap felhívom telefonon,és megemlítem neki,hogy komoly érdeklődés van a 2.0 verzió iránt. Remélem közkinccsé teszi. Ettől függetlenül: nem rég egy orosz oldalról töltöttem le egy MMA-TIG-MIG AC/DC gép dolgait, amelyik tartalmazza a szoftvert is. Sajnos a céges gépemen van, a doksi elég érdekes kiterjesztésű fájlokat is tartalmaz, a szerver viszont nem enged egy csomó fura kiterjesztésű fájlt megnyitni,illetve a megnyitáshoz szükséges programot sem engedi letölteni. Annyira viszont nem hozott lázba(még)hogy hazahozzam és itthon foglalkozzak vele. Ha érdekel valakit, feldarabolom és felrakom. Aztán ha fent lesz, csak lesz valaki aki a doksi szövegét le tudja fordítani magyarra. :yes:
(#) Temela válasza mpisti hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Igen! Engem biztosan érdekelne.

Köszönetel
(#) akrobu hozzászólása Szept 13, 2011 /

Sziasztok. Sikerült szereznem E65/27 CF139 ferritet, szerintetek ez jó lesz a Maci hegesztőhöz? Csak azért kérdezem mert nem tudom, hogy a CF139 mit takarna.?
(#) p_istvan válasza akrobu hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

(#) HDD válasza dara hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szia Dara barátom
Igen régóta szemezek vele de, talán most meg is építem
Eredetileg ott vagyok el akadva, hogy a C progit hogy tudom Mplab progival lefordítani HEX-re
(#) mpisti válasza dara hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szia Sanyi!
Ma beszéltem telefonon a Zolival a 2.0 verzióval kapcsolatosan. A két verzió közti különbség csak annyi,hogy a 2.verziónak sokkal egyszerűbb a szoftvere,mivel egy csomó funkciót nem tett bele, valamint nincs RS232-es port rajta. Ezek a funkciók nem a hegesztéstechnológiai képességeket szolgálták, hanem a kommunikációt. Ettől eltekintve a két gép ugyan azt tudja. Említette hogy gondolkodik egy teljes hidas változaton, a teljesítmény növelhetőség miatt(is). Ha elküldi a dokumentációt, akkor az Ő engedélyével felteszem ide.
(#) dara válasza mpisti hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szia Pisti.Nagyon szépen megköszönöm mindenki nevében.A 2.0 verzió jobb is lenne,úgy sem akarta volna soros porti csatlakozást.
(#) dara válasza HDD hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szia HDD.Kicsit ráérek,lefordítom és felrakom ide hex be.Nyugodtan kezd el a panel tervezését,hátha nekem is jól jönne.
(#) HDD válasza dara hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szia
Akkor én elkezdem tervezni a nyáktervet
Ha meg van jelentkezem
(#) mpisti válasza mpisti hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Tegnap este említettem egy orosz oldalon talált multifunkciós gépet. A mellékletben a fellelt doksi.
(#) mpisti hozzászólása Szept 13, 2011 /

Ésa itt van az orosz nyelvű írás hozzá.

??????.docx

(#) HDD hozzászólása Szept 13, 2011 /

Sziasztok
Ez a terv meg van valakinek nagyobba?

Bővebben: Link
(#) erdgab válasza mpisti hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Idézet:
„Tegnap este említettem egy orosz oldalon talált multifunkciós gépet.”

Mikor is linkelte guliver83? 2011.02.08.
Hát nem tudom,egyszer mindennek eljön az ideje. Az oldal linkje.
(#) mpisti válasza erdgab hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Gábor barátom!
Van egy csomó olyan doksim, amiket ha megnyitok, újdonságként hat az,ami benne van. Mikor volt már február..... ki emlékszik arra hogy akkor mi volt. Egyébként is: inkább kétszer legyen meg,mint egyszer sem.
(#) mpisti válasza erdgab hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Most hogy a linket megnéztem, már rémlik valami.
(#) Temela válasza mpisti hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Attól én még köszönöm.
Legalább most alaposabban megnéztem, rátaláltam legalább a gáz és egyéb vezérlésre (bár a tolómotorra még nem)- csakhát az a pic! még mindig nem értek hozzá és nem is tudom semmivel égetni, és legfőképpen így kielemezni a programját. Nos, ha valaki esetleg terjesztené az égetett pic-et, akkor a magamfajta is eltudna indulni a rögös úton...
(#) mpisti válasza Temela hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Kb. 6-8 éve tervezem hogy megtanulok PIC-elni de most lehet hogy rászánom magam. Tanulni sose késő, legfeljebb az ember rövidebb ideig élvezi a tudás gyümölcsét.
Más: most van nálam egy inverteres Co hegesztő javításon, de sajnos sürgős a gazdinak, így nem lesz időm a lényeget megfejteni. Nem túl komplikált, de annál komplikáltabb,minthogy egy-két nap alatt az áramköri szintű működést feltérképezzem. Talán majd legközelebb...
(#) dara válasza mpisti hozzászólására (») Szept 17, 2011 /

Sziasztok.
Nincs valaki itt a fórumon aki ért a c ben való program íráshoz?A feltett heghez való progit nem tudom lefordítani mert hibát ír ki.Kiírja hogy mi a baja,de én ennél többet nem tudok nem ismerek egy programozási nyelvet se.Ha valaki le tudná fordítani asm be,netán hexbe,a forumon sokan megköszönnék,velem együtt.
Következő: »»   228 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem