Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Szerintem nem,mert a Pic programot nem tette a közösbe.Pedig kértük tőle mikor a rajzot feldobta,de azóta nem irt ide a fórumba.
Szia
Felrakott egy C kiterjesztésűt de szerintem ez nem elég Sajnos akkor nincs forrásanyag
Ezt hol találtad?ez tényleg a progi.Le kell fordítani mplabbal.Linkeld légyszives a rajzot is vagy ahol ezt találtad.
Hi hi
Nem fogjátok el hini hol találtam A (Ki, mit épített?) Témában rakta fel http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_634.html?pcount=0&pg=425...%3E%3E (#451432)
Ez nagyon jó,de linkeld mert napok mire az ember megtalálja.Ha van rajz meg egy kis leírás,én biztosan utánépítem.
Bocsi Barátom,de még az előző Teremtő idejében linkeltem a témát a T. fórumnak.Még Pisti barátom is említette,hogy ismeri az alkotót (?) és valóban működik a masina,de mint általában ki sokat alszik az későn ébred mint e T. fórum ,mint ahogy az utóbbi időben volt rá néhány példa.Kéretik nem sértésnek venni.
Szia Gábor.Először is sok sok boldog szülinapot kívánok neked.Másodjára rég hallatad szavad a fórumon,harmadjára a rajzra emlékszem de a Pic programját ide nem tette fel a készítő,csak egy hozzászólással a rajzot hogy ő mit készített.Ha átsiklottam volna felette,elnézést kérek,de a progira nem emlékszem.Úgy rémlik a rajz megragadta a fantáziám,de nem volt progi ezért nem is foglalkoztam vele,mivel anélkül tejesen felesleges.Na de most hogy megvan,biztos hogy nekiállok.Köszi HDD hogy találtad.Talán te is neki akarsz állni?
Szia Gábor barátom!
Igen, ismerem a Zolit, de nem a hegesztőgépek világából. Miután a dokumentációt megtaláltam itt a fórumon, felhívtam telefonon hogy ugyanarról a személyről van-e szó, akit én a rajzon szereplő néven ismerek. Elmondta,hogy Ő követte el ezt a gépet, és már csinált egy jobbat is. Neki ez afféle szórakozás, amit talán a programozói képességeinek pallérozása céljából csinált -bár nem faggattam az okokról.
Szia Pisti.Nem lehetne a pallérozott tudását ide fel tenni?Ha már csinált egy jobbat is,az milyen lehet?Ha már ismered rá beszélhetnéd hogy a tudását, termékét ,meg ossza velünk?Szerintem mindenkit érdekelne.
Szia Sanyi!
Megpróbálhatom, holnap felhívom telefonon,és megemlítem neki,hogy komoly érdeklődés van a 2.0 verzió iránt. Remélem közkinccsé teszi. Ettől függetlenül: nem rég egy orosz oldalról töltöttem le egy MMA-TIG-MIG AC/DC gép dolgait, amelyik tartalmazza a szoftvert is. Sajnos a céges gépemen van, a doksi elég érdekes kiterjesztésű fájlokat is tartalmaz, a szerver viszont nem enged egy csomó fura kiterjesztésű fájlt megnyitni,illetve a megnyitáshoz szükséges programot sem engedi letölteni. Annyira viszont nem hozott lázba(még)hogy hazahozzam és itthon foglalkozzak vele. Ha érdekel valakit, feldarabolom és felrakom. Aztán ha fent lesz, csak lesz valaki aki a doksi szövegét le tudja fordítani magyarra. :yes:
Igen! Engem biztosan érdekelne.
Köszönetel
Sziasztok. Sikerült szereznem E65/27 CF139 ferritet, szerintetek ez jó lesz a Maci hegesztőhöz? Csak azért kérdezem mert nem tudom, hogy a CF139 mit takarna.?
Szia Dara barátom
Igen régóta szemezek vele de, talán most meg is építem Eredetileg ott vagyok el akadva, hogy a C progit hogy tudom Mplab progival lefordítani HEX-re
Szia Sanyi!
Ma beszéltem telefonon a Zolival a 2.0 verzióval kapcsolatosan. A két verzió közti különbség csak annyi,hogy a 2.verziónak sokkal egyszerűbb a szoftvere,mivel egy csomó funkciót nem tett bele, valamint nincs RS232-es port rajta. Ezek a funkciók nem a hegesztéstechnológiai képességeket szolgálták, hanem a kommunikációt. Ettől eltekintve a két gép ugyan azt tudja. Említette hogy gondolkodik egy teljes hidas változaton, a teljesítmény növelhetőség miatt(is). Ha elküldi a dokumentációt, akkor az Ő engedélyével felteszem ide.
Szia Pisti.Nagyon szépen megköszönöm mindenki nevében.A 2.0 verzió jobb is lenne,úgy sem akarta volna soros porti csatlakozást.
Szia HDD.Kicsit ráérek,lefordítom és felrakom ide hex be.Nyugodtan kezd el a panel tervezését,hátha nekem is jól jönne.
Szia
Akkor én elkezdem tervezni a nyáktervet Ha meg van jelentkezem
Tegnap este említettem egy orosz oldalon talált multifunkciós gépet. A mellékletben a fellelt doksi.
Idézet: „Tegnap este említettem egy orosz oldalon talált multifunkciós gépet.” Mikor is linkelte guliver83? 2011.02.08. Hát nem tudom,egyszer mindennek eljön az ideje. Az oldal linkje.
Gábor barátom!
Van egy csomó olyan doksim, amiket ha megnyitok, újdonságként hat az,ami benne van. Mikor volt már február..... ki emlékszik arra hogy akkor mi volt. Egyébként is: inkább kétszer legyen meg,mint egyszer sem.
Most hogy a linket megnéztem, már rémlik valami.
Attól én még köszönöm.
Legalább most alaposabban megnéztem, rátaláltam legalább a gáz és egyéb vezérlésre (bár a tolómotorra még nem)- csakhát az a pic! még mindig nem értek hozzá és nem is tudom semmivel égetni, és legfőképpen így kielemezni a programját. Nos, ha valaki esetleg terjesztené az égetett pic-et, akkor a magamfajta is eltudna indulni a rögös úton...
Kb. 6-8 éve tervezem hogy megtanulok PIC-elni de most lehet hogy rászánom magam. Tanulni sose késő, legfeljebb az ember rövidebb ideig élvezi a tudás gyümölcsét.
Más: most van nálam egy inverteres Co hegesztő javításon, de sajnos sürgős a gazdinak, így nem lesz időm a lényeget megfejteni. Nem túl komplikált, de annál komplikáltabb,minthogy egy-két nap alatt az áramköri szintű működést feltérképezzem. Talán majd legközelebb...
Sziasztok.
Nincs valaki itt a fórumon aki ért a c ben való program íráshoz?A feltett heghez való progit nem tudom lefordítani mert hibát ír ki.Kiírja hogy mi a baja,de én ennél többet nem tudok nem ismerek egy programozási nyelvet se.Ha valaki le tudná fordítani asm be,netán hexbe,a forumon sokan megköszönnék,velem együtt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |