Fórum témák
» Több friss téma |
Hello mindenkinek!
Nekem van egy UC3843-as IC-m egy kapcsolóüzemű tápból. Nagy valószínűséggel rossz .A kérdésem az lenne hogy hogy tudnám letesztelni hogy működik-e? (Nagyon egyszerű kapcsolással vagy csak simán multiméterrel)
Szia!
megtudnád mondani miből tudok kiszerelni zümmert? van egy csomó alkatrészem és panellok. üdv dava
Hali. Próbáld meg számítógép alaplapról esetleg telefonkészülék. Vagy játékokban találhatsz még.
Szia!
máris sikerült ahogy írtad köszi. de van még egy kérdésem az alábbi alkatrész ugy tünik kondi de nem értem a számozását . megtudnád még ezt irni. üdv dava.
Szia!
8,2 nF, 1600V
Köszönöm.
szerinted betehetem egy 1nf 250 v helyett üdv dava
Milyen áramkörbe kellene beépítened? Ne nyomj entert, hanem folyamatosan írj és a nagybetűket se hanyagold!
Szia!
Telefon csengetéshez .. Dava
Ez egy velős válasz volt
Sziasztok!
Valaki tudna felvilágosítást adni a képen látható alkatrészről ? polaritás függő ,vagy nem. Kösz.
Szerintem 60 V -os varisztor, és nem polaritás függő.
Szia!
Azt szeretném még megtudni mi a funkcioja ,egy vezetékes telefonban volt. Üdv Dava
Túlfeszültség védelem. Minden +/- 60 V nál nagyobb feszültségre nézve rövidzárként viselkedik megvédve a mögötte álló elektronikát. Vezetékes telefonnál, különösen ha elektronikus áramköröket tartalmaz, (a mai telefonok ilyenek) igen fontos dolog, mert a telefonhálózat tartalmazhat légvezetéket is, amely feltöltődésnek, villám csapásnak lehet kitéve. Ez az eszköz ezen védelmek egyike.
Köszönöm! Ez igen frappáns válasz volt.Üdv.Dava
Udv.
Lenne nekem egy kerdesem, van egy autos erositohoz egy kapcsolo uzemu tapom es elszallt, egz kitben vettem meg anno, van az alkatresz listaban ket tranzisztor amiknek a jelzesuk FT1, seholsem talalok ilyen fajta tranzisztort a neten, tudna nekem valaki segiteni hogy ez megis milyen fajta lehet? Elore is koszonom a valaszokat.
De hogyan segítsünk ha nem csatolsz kapcsolási rajzot linket vagy nem adod meg az alkatrész nevét?
kapcsolasi rajzot nem tudok, mert nem volt mellékelve, a tranzisztor megnevezése az alkatrész listában az FT1
És a tranzisztorokra is ez van írva?
Ez az FT1 a panelre van írva. Magán az alkatrészen biztosan van valamilyen értékelhetőbb jelzés.
panelon BIZTOS hogy nincsen írva semmi sem ugyanis nem szitázott a panol, hülye nem vagyok, és a tranyóra van írva.
Márpedig ilyen tranzisztor nincs. Mérd ki, hogy jó-e. Az alkatrészlista meg van elektronikus formátumban?
Akkor legalább egy képet tegyél fel a panelről. Ki tudja így mit csinál az a tranzisztor?
Már mértem, nem jó, elszállt. Itt egy kép az alkatrész listáról.
És hogy néz ki ez a tranzisztor? A tokozásból következtetni lehetne a teljesítményére. Kapcsolási rajz van hozzá?
sajnos nincs kapcsolási rajz mert ez egy KIT és nem adtak hozzá kapcsolási rajzot csak építési leírást, TO92-es tokozású olyan mint egy BC182-es, tehát nem hiszem hogy nagy teljesítményű lenne
Tehát mindkettő elszállt és azt sem tudjuk megállapítani, hogy PNP vagy NPN típusú. Ha esetleg mégiscsak meg lehetne tudni, hogy milyen felépítésű, akkor egy BC337-szerű típussal meg lehetne próbálni helyettesíteni őket.
Sziasztok
A hétvégén nagypakolást tartottam és találtam két panelt amiből több darab van, de nem tudom mire lehet használni.Ezért az a kérdésem ha valakinek van ilyene akkor írjon!
Szia!
Arra lehet használni, hogy kiforrasztod a TTL-digitális IC-ket és építesz belőlük valamilyen érdekes kapcsolást. |
Bejelentkezés
Hirdetés |