Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   241 / 1149
(#) tiggersoft válasza Beachway hozzászólására (») Szept 17, 2011 /

Tipusszám alapján (PC100-222-620) 128MB.
(#) laszlokunstar válasza CsemanAttila hozzászólására (») Szept 17, 2011 /

Ezek szerint csökkentett jogokkal rendelkezel, tiltani nem tilthatsz, új programot nem telepíthetsz, használod ami van. Bár milyen módszert javasolnék észreveheti. Távolról abban turkál amiben akar. Nem is kell bejelentkeznie távoli asztalkapcsolattal, hogy a fájlok között matasson, másoljon, töröljön... Ennek nincs logja, mivel megosztások között böngészik.
Milyen módon oldja meg a távoli hozzáférést? Távoli asztal, VNC, Hamachi?
Legjobb a szöget kibújtatni a zsákból. Egy fals dokumentum, vad tartalommal, amire ugrik. Pl. magánlevél havernak, hogy a rendszergazdát hamarosan kirúgják, lesz üresedés, majd szólsz neki hamarosan, el tudod intézni neki az állást. Ha ugrik rá akkor matatott.
Ha valami jobb beugrik megírom.
(#) laszlokunstar válasza CsemanAttila hozzászólására (») Szept 17, 2011 /

Milyen eszközei vannak még a rendszergazdának amit nem tudsz logolni?
Elég veszélyes dolog, felhívom a figyelmet a büntetőjogi következményeire is. Én csak a lehetőségről tájékoztatlak. Ha ilyet tapasztaltok a cégnél kreáljatok bizonyítékot és jelentsétek fel.
Ha van a hálózatban menedzselhető switch, annak a menedzselő portjára kell csatlakozni egy számítógéppel. Ezen, és csak ezen a porton elkapható a teljes hálózati forgalma a cégnek, elmenthetők akár a skype-os, ip telefonos beszélgetések, e-mailek, böngészéseid, letöltéseid is letárolhatók, és visszahallgathatók. Szóval minden. Nagyon nagy a tárigénye a feladatnak. Ez az eszköz általában a rendszergazda szobájában van (ilyen van az internet szolgáltatóknál is, lehetőség számukra is adott) Az erre használható ingyenes szoftver a wireshark. Futtatásához nem kell rendszergazdai jog. Tovább lépve vezetéknélküli hálózatokra használható ingyenes eszközök az aircrack+wireshark. Titkosított forgalom dekódolására is van ezekkel mód... Azt hiszem ennyi elég.
Szóval be se kell lépni a gépedbe.
(#) CsemanAttila válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Nincs korlátozva semmi! Bármit lehet csinálni. A legtöbb laptop otthon van, szóval a hálózat kizárva. Ezért gondoltunk a távoli asztalra. Köszi!
(#) laszlokunstar válasza CsemanAttila hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Ha jól értem, azt feltételezed, hogy az otthoni gépekre bejelentkezik a rendszergazda. Ha így van a korábbi levélben levő beállításokat végezd el. ebben illetve nézd meg a telepített programok között van-e valamelyik.
(#) Beachway válasza tiggersoft hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Ez egészen biztos? Mert én találtam 64-et is, és 256-ot is erre a tipus számra.
(#) Tomi20 hozzászólása Szept 18, 2011 /

Sziasztok

Hoztak egy gépet hozzám, idős bácsi lejelszavazta az egyetlen felhasználói fiókot (XP), és elfelejtette a jelszót. Néztem a rendszergazdai fiókot is, de az is jelszavas... Suliban tanultunk cmd parancsokat pl felhasználó létrehozáshoz, de azokat gondolom pl DOS-ba hiába írom be. Mit tudok csinálni ilyenkor? (újratelepítés az utolsó lehetőség lenne) Köszönöm.
(#) neogeo2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Tölts le egy hirens boot cd-t, azzal meg tudod oldani ezt a problémát. Amikor bebootolsz róla, a megjelenő menüben közvetlenül lehet választani egy erre megfelelő alkalmazást...
(#) laszlokunstar válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

NTPWD erről a cdről bootolva.+ a bácsinak cavinton.
(#) Tomi20 válasza neogeo2 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Köszi, van is Hirens boot CD-m csak nem néztem végig, nem hittem, hogy ez is van benne. Sikerült is törölni a jelszót, köszönöm a segítséget.
(#) belfi2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Szia!
Indítsd el csökkentett módban és töröld a jelszavakat.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 19, 2011 /

Sziasztok van pár régi merevlemezem aminek szeretném megváltoztatni a CHS bejegyzését, hogy végezetül nagyobb adatterületet tudjak kinyerni.

A merevlemez egy fusi MPE3043AE.

A kapacitása 4,33Gbytes ami 8959 cilindert 15 fejet és 63 szektort jelöl szektorcsoportméretenként.

Ezt az értéket szeretném megváltoztatni a következőre: 8.45Gbytes 16383 cilinder 16 fej 63 szektor szektorcsoportméretenként.

Milyen programmal tudom megadni az új CHS értéket, majd ezután LLF -el formattálni a legbiztonságosabban?
(#) CsemanAttila válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Üdv! Minden gépen be van kapcsolva a távoli asztal... Úgy néz ki, ezen keresztül lép be. Bármit csinál a gépen, az baj, mert a tulajdonosa nem tud róla!
(#) belfi2 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Hali!
Idézet:
„mert a tulajdonosa nem tud róla!”

Ha jól tudom amiről szó van az céges gép,ennélfogva a cég a gépek tulajdonosa.A rendszer gazdának joga van pl a nem a cég érdekeit képviselő adatokat törölni.Azért rendszergazda hogy koordinálja a gépek működését, frissítse a céges szoftvert javítsa a hibákat és erről neked nem kell tudnod.Sőt azt is megteheti hogy korlátozza a hozzáférést és csak a céges dolgokhoz enged hozzá nyúlni.Hiába mész panaszra, mint írtam a cég rábízta a gépeket.Egyedül csak akkor tudod csőbe húzni ha azokkal az adatokkal vissza él ami nem tartozik rá(PL magán levelezés nyilvánosságra hozása) és ezt bizonyítani is tudod.Ha betartja a szabályokat nincs mit tenni.Megtörtént hogy a rendszergazda egy új később használni kívánt szoftvert telepített a gépemre még pedig úgy hogy egyszerűen átvette az irányítást ,és helymegtakarítás gyanánt törölte az összes zenémet.És még örülhettem hogy csak azt.
(#) bbb válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Mi meg szoktuk kérni a felhasználót, hogy törölje a szemetet a gépről/hálózatról. Ha nem teszi meg, akkor szívbaj nélkül letöröljük mi. Azért amikor a napi mentésbe a szerveren 297gigából 70giga zene/fénykép/videó/... kerül, valahogy nagyon nem mindegy.
A másik fele, amikor a gépen fogy a hely (olyan szinten telerakja szeméttel, hogy a végén a cache megeszi a maradékot) és már a win se indul be, akkor szoktak meglepődni, hogy jéé lehet, hogy emiatt van?

De! Ahhoz, ami nem a mi dolgunk, szórakozásból nem fogunk nyúlni (jegyzőkönyvek, céges doksik, ...), minek is tennénk? Azzal nem mi dolgozunk, és van munkánk bőven elég

Könnyen kideríthető, hogy mikor lépett be valaki a gépre (eventlog), onnan meg egy egyszerű keresés megnézni milyen fájlokat nyitott meg/módosított...

Ha meg nem bíztok meg a rendszergazdában, akkor szépen el lehet küldeni és mást felvenni a helyére.
(#) _ampervadasz_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Sziasztok Senkinek semmi ötlete nincsen?
(#) Powerslave válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Ami nekem akad, annak nem fogsz örülni
Ezek az értékek tudtommal a lemez fizikai képességeihez vannak konfigurálva, így ha nem vagy benne biztos,hogy az adott nagyobbat is tudja,akkor ne bántsd, mert csak nem fog működni. Ezenfelül nem venném biztosra, hogy beletúrhatsz a mikrokontrollerbe, plusz leginkább az LBA címzés használatos, ha esetleg méretet növelni szeretnél, a CHS "legacy" és bár elméletileg támogatott, nem érdemes támaszkodni rá.
Mihez kell?

Ezek már nem "azok a vinyók", amiket LLF -elget az ember, precízen belőtt szerkezetek, belső programmal.
Van itt az oldalon valahol, valakitől egy egészen jó "IDE tutorial", abból megismerkedhetsz a kontrollerrel.
(#) Powerslave válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Ha egészen biztos vagy benne, hogy el tudod sütni ezt a poént a kérdéses vinyókkal, akkor pl. nézd meg, hogy a hiren's tud-e ilyen utilt.
Ha nem, akkor passzolok, de valszeg megírni sem nagy ördöngősség (bootolósat - a win32 api az más tészta).
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Helló Póverszlív.

Idézet:
„ek az értékek tudtommal a lemez fizikai képességeihez vannak konfigurálva, így ha nem vagy benne biztos,hogy az adott nagyobbat is tudja,akkor ne bántsd, mert csak nem”

...elvileg csak de, vagy is támogatja, mert rá is van írva.

IDEHDD.JPG

(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Üdv!

Jelen esetben azért van a címkére írva, mert a Fusi lusta volt anno a 4 különböző típusú vinyóra négy különböző címkét nyomtatni. Valószínű költségcsökkentési okokból...
Ott is van mind a négy típusszám. Ezek az adatok mind fizikai adatok, ennyit tud a vinyó. A 4.3G-ből sosem fogsz tudni 8.4G-t csinálni... fizikailag lehetetlen. Ellenben fordítva működik a dolog, bár akkor sincs semmi értelme, mert az OS e téren nagy ívben sz**ik arra, hogy mit állítasz be a BIOS-ban. Szépen LBA módban fogja kezelni a HDD-t. (Kivéve a DOS...)
(#) Powerslave válasza eSDi hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Ott a pont, röviden, tömören.
Annyit fűznék még hozzá, hogy a hangsúly nem annyira az LBA vs CHS viszonyon van, mint a tényen, hogy az OS a hardvereléréshez a saját drivereit használja, a BIOS-szal meg nemigen áll szóba.

Illetőleg visszafelé is csak méret/n (ahol n pozitív egész szám) működik a dolog, azt hiszem.
(#) Rober_4 hozzászólása Szept 22, 2011 /

Sziasztok!
Egy hete áll a munka nálunk, mert nem találok hálózati kártya drivert az egyik IBM géphez. Az IBM terméktámogatása eléggé használhatatlan.
A gép egy fekete fekvő gép. Adatai:
MT-M 8132-7AG (ez szerintem a géptípus)
Van még egy szériál-számom is, azt most nem írom ide
Szóval ha tudtok segíteni,hol találok gyári drivert hozzá, az jó lenne. Ha nem akkor kénytelen leszek beletenni egy pci-os hálókártyát, de ezt csak ha muszáj.
(#) Mexbacsi válasza Placi84 hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Nekem is volt egy hasonló problémám, amit vinyó okozott. Kattanást lehetett hallani a gépből és hirtelen megfagyott a kép vagy kékhalál, majd néha újraindult és boot failure...

Szerintem szedd le a gép oldalát, vinyót ki a rackből, úgy hogy ne érjen hozzá a gép házához(rezonálás miatt), csak egyszerűen lógasd ki a házból.
Ha megint előjön a probléma fogd meg rögtön vinyót. Ha nem jár, akkor a hiba azzal van, ha működik akkor nem vszínű.
(#) neogeo2 válasza Mexbacsi hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Szerintem 5 év alatt sikerült megoldania ezt a problémát
(#) belfi2 válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Szia!
Látogass el erre az oldalra.ott közép tájon van három link .talán jó lesz.
(#) belfi2 válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Talán még EZ segíthet!
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Szia Robi. Itt van egy illesztő a hangkártyához:

Broadcom NetXtreme BCM5750F Fast Ethernet Controller
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Ne használd, nem jó valószínüleg.

Helyette ezt töltsd le. (közvetlenül a "felvonó" szerveréről):
Broadcom Fast Ethernet Controller 63.97 MB 9.52.0.0 15 Aug 2006
(#) _ampervadasz_ válasza eSDi hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Köszönöm az információt, ez azért kár. marad két IDE lemez.
(#) Rober_4 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Köszönöm fiúk a segítséget!
Ki fogom próbálni, egy picit béna is voltam, mert az IBM-re koncentráltam, közben Lenovo-ra kellett volna, mert az, az alaplap benne. Egyenlőre beledobtam egy másik hálókártyát, így talán legközelebb ha telepíteni kell, akkor nem lesznek ugyanilyen problémák...
(Ampi nem téged láttalak valamikor az Ubuntu fórumon? Olyan ismerős voltál...)
Következő: »»   241 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem