Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   169 / 274
(#) reloop válasza sportsboypaper hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Örülök ha segítettem Trafó ügyben vedd fel a fórumtársakkal a kapcsolatot Bővebben: Link
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Mivel toroid trafó van benne, arra nyugodtan tekerhetne pár menetet segédfesznek, és utána azt egy egyutas egyenirányitással bekötni a hangszinnek tápnak. Természetesen stabilizálhatja is. Igy külön lenne az erősitő tápjától, és tutira nem búgna semmi. Én így oldottam meg annó az ST151-ben a hangszin panelom tápját. Abban is LM1036 volt.
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Szia! Teljesen egyet értünk. Bővebben: Link
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Huu... ezt vagy átugrottam, vagy nemtudom.
(#) sportsboypaper válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Szia, igazad lehet, reloop is említette, de végülis elvetettem, mert ez jobban kezelhető, megbarátkoztam a 2 trafóval, vettem egy 5W-os kis trafót 350Ft-ért ez pont jó lesz szerintem.
Legalább azt a pár ledet is meghajtja, ami a bemenetválasztóhoz kell.

Már csak a dobozon agyalok, ezt képzeltem el.
(#) Robi85 válasza sportsboypaper hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Igen, az épités legnehezebb része a bedobozolás. Amugy nekem tetszik.
(#) sportsboypaper válasza sportsboypaper hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

SZiasztok,

nos, jelentem, az erősítőm működik, 2 trafóval ugyan, de működik.

Nem is zúg, szép hangja van, úgyhogy mindenkinek köszönöm a segítséget! Ha kész lesz az egész, "hálából" felteszek néhány képet is.
szep hetveget!
(#) ricsippi hozzászólása Szept 29, 2011 /

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok!
Szeretnék egy TDA 2030-asból végfokot csinálni!
Találtam az alapkapcsolásoknál egy megfelelő topikot ami egy kezdőnek való!
Egyszerű 14 W-os erősítő TDA2030-al

Lenne pár kérdésem!
Na most én számítógépre szeretném kötni!

1.miért csak 1 input van megadva a rajzon?egy jackdugóban 2 eres kábel van!Azokat össze kell kötni?vagy mégis azt hogy kell megoldani?

2.Gnd!(földelési pont!
A rajzon ha nem tévedek 2 földelési jel is látható?Miért?
A gnd ágához nem lehet kötni?vagy csak simán egy fadarabhoz kössem?És a GND ágban miért van külön jelölve a föld?

3.A tápfesz (-)-ja az megegyezik a GND-vel?

Bocsi még nagyon kezdő vagyok!

Válaszotokat előre is köszönöm!
Tisztelettel:Ricsippi
(#) Hx-2 válasza ricsippi hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

1- mert a rajz egy mono erositot abrazol
2- ha stereot szeretnel kettot kell csinalnod (mint az utolso kepen)
3- igen
(#) vasek hozzászólása Okt 3, 2011 /

Sziasztok!

Nemrég megépítettem ezt az erősítőt, szépen elindult működik normálisan csak egyszer azt vettem észre, hogy a fülemet zavarja valami. Egy spektrométerrel rámértem és azt tapasztaltam hogy a egy kb. 20KHz es tűske állandóan jelen van ha szól az erősítő. Szerintetek ez mitől lehet és hogyan tudom elűzni.
A rajzról nem látszik de TDA2030 IC van benne, és a tranyókat BD711 és BD712 -val helyettesítettem. Még annyi változás van hogy az egyentápfeszről kivezettem egy vezetéket egy 7805-re amivel hajtom a ventillátort. Előre is köszi.

image003.jpg

(#) gabesz.mi074 válasza vasek hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Érzékeny a tápra ez a kapcsolás én is meg csináltam , igaz én BD Tranzisztorokkal . A pufer kondik után tegyél még 220nf kondikat azzal kísérletezzél hogy a legjobb . És a tápod+és - kivezetését is kösd össze ilyen kondival .
(#) WaRL0 hozzászólása Okt 13, 2011 /

Sziasztok. Egy TDA2030 híd mennyi maximum feszültséget kaphat 4ohm esetén ? Jó lenne ha 38V-ot elviselne.
(#) Hx-2 válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Hat az adatlapja max +/-18V -- 36V -ot ir igy necces.
(#) mindenes válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Be kell építeni az egyenirányitás után néhány feszcsökkentő diódát amiken a feszültség esni fog 1nyéhány tized voltot ,akkor jó lehet.
(#) WaRL0 válasza Hx-2 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Akkor elolvastam egy picit! Valamiért én +-22V ra gondoltam. Mondjuk letekerem én a toroidot úgy, hogy 33V DC legyen csak az gond, hogy fogja-e bírni hídkapcsolásban a 4ohm-ot ilyen magas tápfesz mellet.
(#) reloop válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

A TDA2030 3,5A áramot képes leadni. 4 ohm -on ez 14V-ot jelent. Az e feletti táp csak hőt termel. Természetesen kell ráhagyás a maradék feszültségnek, de a híd kapcsolásnak 22, vagy +/- 11V-nál értelmetlen többet adni. Változik a helyzet, ha tápáram vezérelt tranzisztorokkal egészíted ki.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Okt 25, 2011 /

Sziasztok ! Szeretném kérni a segítségeteket , hogyan tudna ez a kapcsolás megvezérelni 1TDA2030IC t? Amúgy jól működik de mint ki derült korántsem hangszórós vevő, csak fejhallgatóval működik . Milyen kapcsolással lehetne megoldani hogy megvezéreljen egy ilyen ic t ?
http://bsselektronika.hu/index.php?id=477
Ez volna az.
(#) blackdog válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Pedig egyszerű.
Megépíted a TDA2030 adatlapi alapkapcsolását. A bemenetére megy a kis kapcsolásod a kimenetre meg a hangszoró.
(#) gabesz.mi074 válasza blackdog hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Én TDA2030Hídkapcsolást kötöttem rá ami egy cd le játszót működtet jelenleg ide haza tehát működő képes a híd. Viszont nem vezérelte meg valamiért.
(#) ricsippi hozzászólása Nov 2, 2011 /

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!Nemrég kezdtem építgetni és találtam Takee kollégánál egy megfelelő rajzot meg hozzá minden egyéb szükséges dolgot!
Viszont 2 problémám van!
1.Az R6-os ellenállás értéke lemaradt!
Meg tudná valaki mondani milyen értékű ellenállás kell oda?
2.A panelrajzon van egy nagyobb méretű kör!Annak mi a szerepe?Vagy az csak felfogatás? A rajzokat mellékeltem!
Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdvözlettel
(#) Korolasz hozzászólása Nov 16, 2011 /

Sziasztok!olyan kérdésem lenne hogy a tda2030 as erősítő sima (+ 18v) és (gnd) tápfeszszel is elmegy vagy csak középpontmegcsapolású Trafóval ahol +18V és-18V kell??????mert szerintem elég neki +18v és egy Test(GND)
A Válaszokat előre is köszi
(#) neocska válasza Korolasz hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Szia.
Elég a 18V és GND
Bővebben: Link
(#) Korolasz hozzászólása Nov 16, 2011 /

Köszönöm a választ
(#) Dzót hozzászólása Nov 19, 2011 /

Sziasztok!
Agyaltam rajta hogy 2 ohm os hangszóróhoz mélyládába milyen erősítőt tudnék tenni nekem elég lenne kb 100 watt teljestményű.
A következő kapcsolást találtam:

http://www.eleccircuit.com/power-amp-super-bridge-120w-by-ic-tda2030/

Olvasgatam róla azt írják néhányan hogy gerjedékeny meg nincs jó hangja. De SUB ba talán megteszi. Ha valakinek bármilyen tapasztalata van kérem ossza meg velem, vagy ha kész panelterve pdf ben vagy valami nyomtatható formátumba amiből panelt lehet csinálni.
(#) Dzót hozzászólása Nov 19, 2011 /

Találtam egy lengyel kapcsolást! Elég komoly munka mi a vélemény? Bővebben: Link
(#) reloop válasza Dzót hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Szia! Ezek a tápvezérelt megoldások bár működőképesek, mégsem terjedtek el. Nem tartom szerencsésnek. Ha IC párti vagy köss párhuzamosan TDA7293-at, az nálam 2 ohm-on bevált.
(#) Dzót válasza reloop hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

SUB hoz megfelelő hangja van. Tda 7294 es ic ből van itthon pár meg kb 500 ft az IC+ alkatrészek. Olcsó stabil viszonylag jól szól. Azt mondod ha 2db TDA 7294 est párhuzamosan kötök kibírja?
(#) reloop válasza Dzót hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

A TDA7294 nem támogatja a párhuzamos kapcsolást, csak a '93. Nyák. Panel.

Pedig jó lett volna mert az van ...
Részleteket tudnál írni ? Tápfeszültségről kapcsolási rajz nyomtatható panel

Következő: »»   169 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem