Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha nem használod a válasz gombot, nem tudjuk kinek válaszoltál. Így nem is sejthetjük milyen vezetéket szeretnél hova kötni.
Találtam neki egy picike bordát azt a nyákra ragasztom aztán beforrasztom a tirisztor és remélem jó lesz. Sajnos nincs felesleges tirim...
Hali!
Valaki megtudná mondani a 6lr61 9Voltos e-block elem paramétereit?(gondolok itt mA) előre is köszi!.
Ha USB-csatlakozós a minikamerád, akkor nem lehet rákötni.
Nem tudom ,h velem van-e a baj ,de mA-t nem sűrűn látok termékismertetőbe.
Hát próba szerencse. De mint tudjuk minél nagyobb a borda annál jobb .
A ragasztó remélem nem cellux volt .
Azért nem látsz, mert a gyártók nem úgy számolnak. Terhelőellenálls-feszültségcsökkenés-idő összefüggést mutatnak az adatlapok. Bővebben: Link. Ez az adatlap egyébként tartalmaz milliamperes diagramot is.
Köszönöm, na most ez tényleg egy kezdő kérdés lesz, tehát ha tekercsről van szó akkor most feltétlen trafójára kell gondolni? tehát végülis a tápja, vagy valamelyik panel- trafója égett le? Mert ha nem a feszültségek transzformálására még mire használhatnak tekercseket nyáklapokon?
Tehát ha azt mondja a szervizes, hogy tekercs csere, akkor olyan tekercsre kell gondolni ami a táp része volt?
Sziasztok
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy van e olyan program amivel szimulálni tudok nyáktervet, illetve hogy az működőképes e? Köszönöm!
"Tekercset geometria alapján nem tud gyártani. "
Dehogynem tud. Tervezni nem tud, de egy mintapéldány (leégett alkatrész) alapján akárhányat le tud gyártani. A gyárakban is rajz, méretek alapján gyártják a tekercseket. A tekercselőgép mellett a munkásnak már nem kell feszültségről, teljesítményről, indukcióról tudnia. Elég, ha méreteket, menetszámokat tud. De a méretek alapján egy leégett tekercs menetszáma is elég jól saccolható, de sokszor még az sem kell. Ha az látszik a tekercsen, hogy 10 x 10 mm ablakkeresztmetszet tele van tekercselve pl. 0,15-ös huzallal, akkor nem kell tervezgetni, agyalni, hanem szépen meg kell tölteni ugyanolyan huzallal az adott keresztmetszetet. Tekercs meg nem csak trafó lehet.
Üdv!
Segitséget szeretnék kérni xbox játékkonzollal kapcsolatban.Hiba:Ha kikapcsolom nem kapcsol vissza csak akkor ha kihuzom a konnektorból és visszadugom utánna indul .válaszokat köszönöm!
Sziasztok!
Két kérdésem is lenne, létezik olyan, hogy átlátszó nyák? Próbáltam keresni, de így ebéd előtt nincs gyomrom mazsolázni a sok nőgyógyászati probléma között amit feldob a google... A másik, hogy maratás helyett nincs olyan módszer, hogy egyből a vezető réteget rajzoljuk fel egy tetszőleges alapra? Van valami ezüst oldat azt hiszem, a szélvédőfűtés szálainak szakadását lehet vele javítani, az megfelelne erre? Biztosan drágábban jönne ki, de ha csak ritkán kellene ilyen nyák akkor működne? Plexin pl. jól nézne ki.
Létezik ilyen festék, de egyfelől nagyon drága, másfelől a házilagos kivitel nem egyszerű. Részletesebb NYÁK esetén a kivitelezés nehézkes.
Átlátszó NYÁK: fólia NYÁK. Így keress rá, akkor nem a nőgyógyászati oldalak jönnek be.
Az a másik baj a vezető festékkel, hogy ahhoz nem tudsz forrasztani sem. Bővebben: Link
Szia
Én kapcsolatban vagyok egy angol céggel, akik gyártanak NYÁK lemezt is/ TACONIC/ Kaptam mintakollekciót, de nem találkoztam átlátszóval.Persze lehet hogy más gyárt.... Üdv: Csupasz
nem USB-csatlakozású hanem lengődugós ilyen azzal elvileg meg lehet oldani csak nem tudom pontosan h hogyan
hello. van egy ST-9290D nevezetű hőfokmérőm. Az a baja hogy a termisztornak ami méri a hőmérsékletet töben leszakadt az egyik lába. Így lehetetlen mind visszaforrasztani mint ellenállást mérni. Ami biztos hogy PTC viszont az értékét nem tudom. Az a baj hogy annyira pici hogy van rajta valami barna de hogy színkódóot látni lehessen...
Kétkomponensű epoxi ragasztő. Régen volt egykét celluxos manőver de az már rég volt.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy 7805-ös ic mennyire forrósodik 9V stabilizálásánál?(Mekkora hűtőborda kell rá)
Értelmetlen így a kérdésed, hiszen attól függ, hogy mekkora áramon használod. Ha ezt tudod, akkor egy szorzással megkapod az elfűtött teljesítményt, amiből már következhet a hűtőfelület.
Szerk: úgy 100mA-ig általában elvan "egyedül", hiszen az L-es tesója is elvan hűtés nélkül. Persze, ha teszel rá akár egy picike lemezt is, nem fog megharagudni.
Sziasztok! Nos, a kérdés érdekes lehet első látásra, talán némelyek fejében meg is fordul, hogy miért itt kérdezem ezt, de valójában a kérdésem -bizonyos szempontból legalábbis- egyszerű. A Net-en gyorsulás-érzékelőket kerestem, meg is találtam a gyártó honlapján, MMA7341LC adatlap Nos a kérdésem tehát:
Hogyan lehet ezt az eszközt egy saját gyártmányú nyák-lapocskára felforrasztani, Otthon, a konyha asztalon akár? A válaszokat előre is köszönöm.
Először azt gondoltam nem is olyan drága, aztán láttam, hogy 7gr... Ez a nem forraszthatóság elég elszomorító. Akkor marad a hagyományos. Köszönöm a válaszokat!
"Konyhaasztalon" sehogy. Ezeket a fajtákat ún. "reflow" kemencében lehet csak forrasztani, ami házilag nem egykönnyen kivitelezhető, és nem is gazdaságos.
Sziasztok!
Miért van az, hogy egy trafót egyenirányítás nélkül tudok terhelni, egyenirányítás után viszont már nem. Konkrétan feltekertem egy trafó szekunderét, hogy 4V-ot adjon le. Üzembe helyezés után 4,6V-ot mértem, és ha megterheltem 7W-al, akkor a feszültség leesett 3,6V-ra. Ez teljesen rendben van, ezzel számoltam. Egyenirányítás után a feszültség 5,6V lett, ez így jó, mert nekem erre lenne szükségem, de már 3W-al megterhelve a feszültség 2,5V alá esik. Az egyenirányítás bírja az áramot és a pufferelkónak is kéne simán a 2A-t (2200µF van benne), a trafómag pedig elvileg 20W-ra lett tervezve. Miért van ez? Egyenirányítás után 5V mellett meg szeretném terhelni minimum 10W-al.
Szia! Hát sajnos én is ettől tartottam. Felvillanyozódtam amikor láttam, hogy ebből a típusdból a Frescale-nél Free-sample is rendelhető. hát akkor lehet hogy marad a 7800 HUF itt magyarországon?
Igen, nem véletlen, hogy csak ez a tokozás kérhető free sample-ként.
Sziasztok!
Egy apró kérdésem lenne a csatolt kapcsolással kapcsolatban. Nekem csak az EWR (fényszóró védőáramkör) rész kellene, méghozzá egy 6V-os rendszerbe. Kérdésem magától értetődő... milyen módosítás kell, hogy 6V-os jó legyen? Üdv.: Gabesz Képlink |
Bejelentkezés
Hirdetés |