Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kerékpár, robogó házilag
Lapozás: OK   79 / 229
(#) bartalus válasza leonhart hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Szia!
Jobban jársz, ha veszel egy 36V-os töltőt. 5e ft-tól már lehet kapni. Hol laksz?
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Ez bizony így van. Ha hosszabb életet szeretne az akkuknak külön tölti őket. A párhuzamos töltést csak akkor, ha muszáj gyorsan.
(#) leonhart hozzászólása Okt 3, 2011 /

Sziasztok!
Nagyon megköszönöm mindnyájatoknak a segítséget-eligazítást az akkutöltő témában!
Arra gondoltam, hogy: páhuzamos töltés, "terhelhető" soros-párhuzamos válltókapcsolóval/kapcsolással/,egyenkénti töltés 12V-al /hoszabb akku-élettartam/, ha ráérősebb a dolog. 36V-al, ha netán sűrgetőbb lenne a biciklit használatba venni. /Persze 36 V-os töltőt vennem kellenÍgy, vegyes módon töltve az akkuk biztosan hosszabb ideig életképesek maradnak..Egyébként teljesen újak az aksik, még nem is lettek egyszer sem lemerítve
Jaa..majdnem elfelejtettem: Felsőörsön lakom, Veszprém közelében.
Köszi még egyszer Mindnyájatoknak!
További szép napot, meg minden...
Üdv!
Imre
(#) etm válasza Poc hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Köszi a választ, két napig csináltam nem akart menni.A motorban is cseréltem a hall-okat,meg a gázkarban is. igaz,a műszerfal még nem működik,de a motor az pöngeti!
(#) bubuc17 válasza leonhart hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Ha 36v ra töltöd akkor nem lesz hosszabb élet tartalmú.
Sok gyártó meg is adja az adott akkumulátor töltőfeszültségét.
Ólom akkumulátoroknál 42,6v körül van.
A megoldás a töltőáram korlátozása lenne.
(#) bubuc17 válasza etm hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

A műszerfalnál a trimerek szoktak szarakodni.
(#) etm hozzászólása Okt 3, 2011 /

Hello! Szerintetek ugyanazzal a hall ic-vel működik-e a gázkar amit a motorba szerelnek? Ha nem akkor tudja-e valaki,hogy miben különbözik egyik a másiktól? köszi!
(#) etm válasza bubuc17 hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Az a három lábú alkatrész? Vagy az hogy néz ki?

Egyik lineáris, másik digitális negatív haljel.

Elnézést a hibáért trimmer a pontos neve, és Google.hu
(#) Poc válasza etm hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

itt a fórum eleje közepe felé megtalálod a típusát a gázkarénak is meg a motorénak is!nem ugyanaz a kettő.a gázkaré potméterként működik,a motoré kapcsolóként!

A műszerfalat szokták külön biztosítékkal ellátni.lengőbiztinek kéne valahol legyen a vezérlő környékén a kábelen.A trimmer 3lábú.Olyan potméter amit csavarhúzóval tudsz állítani.Valahova a panelra van ráforrasztva,de azzal igazából a műszer kitérését tudod finomhangolni!
(#) etm hozzászólása Okt 4, 2011 /

Joreggelt mindenkinek! Ezen a panelon nincs olyan. Tudom mire gondolsz. Itt csak 2 drb. kondi van, egy 3 lábu gondolom ic lehet,és 2 drb ic,ami egyformának néz ki,és van vagy 18 lába. Fekvő,és a lábak fele egyik oldalon,másik fele másik oldalon van. Csak led kijelzők vannak, felső sorban balrol kettő,jobbrol öt,ez a töltöttséget jelző,alattuk középen három,ez a sebesség fokozat jelző.A feszültségeket megkapja az 50voltot is,és az 5 voltot is a vezérlőtől ami jön megvan,és csak az irányjelző diodája jelez vissza,a többi meg sem nyikkan. Nem tudom mi lehet a baj

Ezek szerint van multimétered!Dióda állásban mérj rá a ledekre.ha polaritáshelyesen teszed rá akkor fel kell villanjon a led.Ha azok jók,akkor az ic adatlapját nézd meg,hogy megkapja-e a tápot,testet!
(#) etm válasza Poc hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Igen van multiméterem,és mértem is,az ic megkapja a negatív pólust egyik sarkán,a többi lábakon mindegyiken közel 5 volt körül mérek. Az ic lábaira vannak kötve a ledek,és oda már nem megy feszültség negatív polusa.Az ic nem melegszik,de az egyik ic működteti fele ledet,a másik ic pedig a másik felét.Mindkét ic-n egyformán jelennek meg a feszültségek,és egyik sem működik.Magára a panelra amin az ic-k is vannak,bemegy minden feszültség aminek kell,a csatlakozókon keresztül.Lehet hogy az ic lábain nem jelennek meg a ledekhez hiányzó negatív polusok?
(#) bubuc17 válasza etm hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Egy kép a panelról és pontos ic típus szerintem mindenkinek sokat segítene a hibakeresésben.A panelra menő vezetékek felderítése is jó lenne. Neme valami külső tényező az oka.

Tehát két kondi,egy tranyó és 2 18lábú ic.Meg 10 led ha jól értettem.Ha egy ic lenne akkor azt mondanám lm sorozat,de annak csak a 9-es lábán nincs led a sarkon,oda meg a tápnak kéne menjen,nem a testnek.Rakj fel a panelról egy képet,és írd le mellé hogy melyik ic-re mi van írva,ha nem látszana a képen!Ja a panel mindkét oldaláról kéne igazából.

Azt ki tudod mérni.A ledek egyik lába fixen tápon van!Az ic kapcsolja a negatívat.Mérd meg hogy a ledek fix lábán megvan-e a tápfesz(5-12V).Ha igen,akkor nézd meg az ic lábai és a ledek pozitív lábai között.Ha ott semmi,akkor az ic nem kapcsol.De az ic típusa sokat segítene.
(#) etm hozzászólása Okt 4, 2011 /

Tennék fel képet,de amit gép készít az 3Mbit.Itt pedig ekkora mérettel nem engedi felrakni.Nem tudom átméretezni.Az ic-n ezt írja 74HC164.és kétszer hét lába van,tehát 14láb az egyiknek és ennyi a másiknak.Van még egy 3 lábu valami,aminek a jelzése A1275 YK701.Ezenkívül 2drb kondenzátor
(#) SzervízMacska válasza etm hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Minden PC-n lehet képet méretezni, nem a HE szerverétől kell a csodát várni. A windowsban például alapfelszereltség a Paint. A kamerán is lehet kisebb felbontást, nagyobb tömörítést beállítani...

No akkor kezdjük úgy hogy a fent említett ic-nek az egyik sarkán van egy pici kör jelölés,vagy az egyik oldalán ahol nincsenek lábak van egy u alakú bemarás.Ez jelöli meg az ic lábak számozását.Ha kör alakú jelölés van a sarokban,akkor az lesz az 1. láb,ha u alakú jelölés van,akkor ha úgy fordítod az ic-t hogy az az oldal legyen tőled legtávolabb,akkor attól balra lesz az 1.láb.A lábak számozása sorban egymás után "U"alakban történik.Nos ennek függvényében nézd meg hogy az ic 7.lábán megkapja-e a testet(negatívat),és a 14. lábon kellene kapnia a tápot(pozitív).
(#) etm válasza Poc hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Hello! Ma nem volt időm a bicajjal foglalkozni, de holnap leellenőrzöm amiket írtál. Annyit viszont láttam,hogy az ic-n nincs sem kör alaku jegyzés,sem u alaku.Tudom mire gondoltál,de ezen semmi hasonlo nincs.Különben egy elektromos bicaj villamos alkatrészeit akarom átrakni egy közönséges bicaj vázba.Asztalon a kerék rendesen működik,csak műszerfal nélkül,de majd az is megoldódik,remélem.Holnap lemérem amit írtál! Köszi!
(#) ibpeti hozzászólása Okt 7, 2011 /

Sziasztok! Fontos lenne! Vettünk egy elektromos kerékpárt, rossz gázkarral, volt 3 vezeték Piros-Fekete-Sárga. Ha a Pirosat a Sárgával összeérintettem akkor max fordulattal pörgött a kerék! Ez igy jó? Most vettem hozzá uj gázkart, Piros Sárga Zöld színkiosztással, Pirosra kötöttem a + ot a Sárgára -5V ot, illetve a Zöldre a jelt Sárgát. A kerékpár max fordulaton pörög alapállásba, ha ráhuzom a csutka gázt akkor lelassul, tehát fordítottan müködik! Mi lehet a gond? Pls help! Kötözgetni nem akarok, mert aztál leég a szenzor. Előre is köszi!
(#) Poc válasza ibpeti hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Az a baj hogy rosszul kötötted be!Az új gázkarnál a zöld lehet a test.A piros maradjon a pirossal,a másik kettőt cseréld meg!
(#) fater0827 válasza ibpeti hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Üdv ibpeti
Legtöbb gázkarnál a piros (+) a fekete (-)
sárga vagy zöld jel ki , sőt egyéb új kütyüknél is megáll a színsor.48V-os gázkar egyezik a 36 vagy 24 V-os gázkarral (Kínai) .
Üdv
(#) Poc válasza fater0827 hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Mivel írta hogy nem működött megfelelően,így ez esetben a zöld nem kimenet.Egyébként az e-robogómon is a zöld a test. sőta 12V-os részen(villany)a fekete a táp.Gyárilag!!!
(#) fater0827 válasza Poc hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Üdv Poc
Kis Kínai hamisítja a másik Kínai termékét .Bocs.
Üdv
(#) etm hozzászólása Okt 7, 2011 /

Hello!Köszönöm Pocnak a segítséget,cinezési hiba volt a műszerfalon,azért nem működött.Már jó.Csak megkérdezem,tudja-e valaki hogy mi történik akkor,ha 120 fokos motor vezérlőt kicserélem 60 fokosra? Nem működik a motor? Vagy gyengébb lesz? vagy csak morog és nem forog? Üdv!
(#) Poc válasza etm hozzászólására (») Okt 8, 2011 /

Szerintem morogni fog,ha véletlen el tud egyáltalán forogni a motor.A 60 ill. 120 fok a motor tekercseinek az egymáshoz viszonyított szöge.Nem jókor fogja a vezérlő kacsolgatni a fázisokat.olyan lesz mintha felcserélnég a fázis vezetékeket.
(#) ibpeti hozzászólása Okt 8, 2011 /

Hali! Köszi a válaszokat! Bekötöttem a Zöldet test-nek, de akkorviszont nemcsinál semit! Mértem multiméterrel, ha a sárga a test, piros az 5v, zöld a jel, akkor a test és a zöld között alapállásban 5v-ot mérek. Ha max gázon van akkor 1 v körül. Tehát pont forditva. Mit csináljak?
Következő: »»   79 / 229
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem