Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu

Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   73 / 174
(#) Topi hozzászólása Szept 26, 2011 /

A HEStore ügyfélszolgálat nyitva tartása Október 1-től megváltozik:

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00-16.00
Kedd: 8.00-16.00
Szerda: 8.00-16.00
Csütörtök: 9.00-18.00
Péntek: 8.00-15.00

A reggeli nyitás 9.00-ról 8.00 lesz!
(#) barkacsi hozzászólása Okt 4, 2011 /

Én azt szeretném megkérdezni, hogy a megadott pákahegy méretek miért nem valósak?

Meg van adva a páka hegy végének átmérője a termék ismertetőjén, de 0,4 mm-es elcsúszás van felfelé a megadott méretekben, és én inkább vékonyat keresek max 0,4mm-est keresnék -mert még ez is nagy, de abba a pákába akkor nem kapható? még a 0,4-es sem?
- Az szerint ami ki van írva és ami a valóság.-

Ugyanis, volt két megrendelésem korábban mindkét hegy 0.4mm-a rendelés szerint a számlán stimmel a hegy azonosítója amiket rendeltem, de most, hogy nem rég beszereztem egy gravírtűt (egyik szombaton voltam hobbycnc székesfehérvári találkozón) ott vettem a tűket, itthon mikroszkóp alatt és mikrométerrel lemértem a méreteket. a gravírtű hegye 0,2mm mint, ahogy az a tűt védő szilikoncsövön is rá van ragasztáson a cimkére jelölve, az stimmelt.

De a HEStore-ban rendelt és átvett pákahegyek nagyobbak mégpedig:
pl. a SR-G2 Pákahegy SR-965-höz 0,4mm (elvileg a mérete- ez valójában 0.8mm-es, ebből 2x rendeltem eddig és mindig a 0.8-ast kaptam ami pedig a páka vásárláskor alaptartozék az pedig szintén nagyobb mint ami a kiírás szerint van:
SR-965-B Forrasztópáka 230V/40W ehhez a pákához elvileg a SR-G1 Pákahegy SR-965-höz 0,8mm megnevezésű hegy tartozna, de a lemért, hegy csúcs átmérője 1.18mm vagyis ez is kb 0.4 mm-erel nagyobb..

Hogyan kell rendelni, hogy valóban 0.4mm-es legyen az a hegy ahhoz a pákához?
Vagy milyen másik heggyel pótolható ami beleillik és valóságban is az a méret mint ami meg van adva az oldalon?
Nekem nagyon vastag az a valós 0.8mm-es hegy vég amit 0,4mm-ként árulnak. Még igazából a 0,2-es lenne a legjobb mert nagyon nehéz odaférni az ügyes kínaiak miatt túl szűk helyet hagytak az alkatrészekre. az ic és a kondik közé. aki javította már az is leégette a kocka ic-t saját pákájával a sarkát, hát nem is csodálom, de addig én nem nyúlnék bele míg nem lesz megfelelő hegyem.)

A fenti pákában milyen heggyel lehet pótolni azt, hogy valóban olyan hegy legyen mint ami a rendelés szerinti méret?
ezeket a hegyeket már használtam,olyn helyre ahol hozzálehetett férni... saját megépítésből...

(Csak megjegyzésként, hogy pontosan volt befogva a méret vételkor a hegy, azt mikroszkóp- alatt nézve vettem le a méretet a hegyek végcsúcsain.)
(#) Tocska válasza barkacsi hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Sajnáljuk, hogy ilyen mérvű az eltérés, de mi elég keveset tehetünk az ügyben - hacsak el nem cseréltük, de ennek holnap utánajárunk.
Az adatok gyári adatok, a hegyek gyári hegyek, amiket egy automata fossa rá a futószalagra. De ez a hiba nem csak nálunk, hanem bármelyik másik forgalmazónál is benne van a pakliban. Mellesleg... biztos, hogy ilyen "nano-technológiás" művelethez a 230-as páka a megfelelő eszköz?
(#) Tocska válasza barkacsi hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Na, megmértük a hegyeket. Egyedül az SR-623, ami stabilan 1mm alatti csúccsal születik, de ott is van szórás.
Bátran kijelenthetjük, hogy ezek nem a mikro igények kielégítését szolgálják. A szűk helyekre benyúlni esetleg az SR-627-es is jó lehet, aminek ugyan nem túl hegyes a vége, de a nyaka viszonylag karcsú.
(#) barkacsi válasza Tocska hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Köszönöm a gyors választ.
A pákát általános furatszerelt és SMD-re vettem, de már többször adott gondot, laposabb alkatrészeknél, hogy a kontakt felületre nem tud rendesen a hegye beérni a megfelelő homorú íves forrasztást elérni, helyette egy csomó ón dagad rajta....

2. Milyen forrasztóállomás nélküli páka kapható ami rendkívül vékony heggyel rendelkezik profin felhasználásra alkalmas lehet és be lehet férni a kocka ic kb 0,2mm-es lábakhoz? Lehet nem csak 230V-os változat is...

1. Továbbá keresek pákahegy óntisztítót, ami olyan mintha esztergált anyagból szalag forgácsszerű formája van. Gyárakban szokták használni hegy tisztításra. A szivacsost tisztítást nem szeretem igazán. azért a szivacsos akkor is javasolt, ha volna a "spirálforgácsszerű".

2. Folyékony folyasztó szert a zselés helyett keresek.
Mert túl sok a gyanta a forrasztáskor ami a folyasztószerből és az ónból is jön. (pedig kevés zselét teszek fel) ezért keresem a folyékony folyasztót.
Jobban tetszene a folyékony féle megoldás.

3. Olyan ónt keresek ami megtapad, nem azonnali beültetésre használva, megvédi a forrasztani kívánt réz felületet az oxidációtól, de krémszerű a felületre elkenve, kb 4-5 nap múlva is beforrasztható, és pákával könnyen lehet forrasztani. Létezik ilyen megfizethető áron?

4. Ha valaki említi a Conrádot, voltam már nem egyszer ott, de mindig vásárlás nélkül jöttem ki a horror áraik miatt, vagy nem volt olyan ami az elképzelés.
Kb úgy forgalmaznak, hogy megvennék itt a HEStornál, és ott azt adnák el némi haszonnal pedig valószínű nem egy közös helyről szerzik be a cuccokat.
Akinek megéri többet kifizetni az csak rajta...
(#) Sir-Nyeteg válasza barkacsi hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Megpróbálok segíteni, hátha...
[OFF]Érdekes a sorszámozásod.

2. Kattogós Veller pákának vannak jófajta hegyei, szó szerint tű hegy is van hozzá, de szerintem Te a technológiai gyakorlatlanságot próbálod meg a pákaheggyel orvosolni. 0402-es SMD alkatrészeket és TQFP100-as procikat is normál 2-3mm-es pákaheggyel szoktam javítani.

1. Amire gondolsz, az olyan, mint a fémdörzsi. Nem olcsó, aranyozott. Hagyományos alkatrészek forrasztásához jó, mert mindig hagy ónt a pákahegyen, így az nem ég el, viszont néha sokat hagy rajta az SMD forrasztáshoz.

2: A zselés folyasztószerben nem gyanta van. Tudtommal. A jófajta folyékony még nagymennyiségben is borzasztóan drága.

3. Ha krémszerű, akkor vagy nem véd az oxidációtól, mert nem tudod a pad-ekre megfelelően felkenni, vagy gyantát/lakkot használsz.
4-5 nap múlva elpárolog a "krém"-ből a folyasztószer, és semmire sem lesz jó a forrasztópaszta. (8 órányi levegőn hagyás után már bedöglik a sima paszta.)

4. Jó szerszám és megfelelő alapanyag bizony sokba kerül. Viszont... ha eddig 230-as pákával dolgoztál, akkor egy Veller hegy is drága lesz szerintem számodra egy boltból. Ebben az esetben az apróhirdetéseket tudom ajánlani.

Bocsi, hogy belekotty! Ez inkább egy forrasztástechnikai továbbképzés lett.[/OFF]
(#) barkacsi válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Bocs, hogy ide válaszolok és az off -ért.
Nézd meg a képet és látni fogod, hogy a 2-3mm-es hegy nem megfelelő oda, mert ugyan az IC tokozása és a csatlakozó műanyag széle közötti távolság 3 mm, de a forrasztásra már nem alkalmas az általad nagy pákahegy arra a részre. Azok a 2-3 mm-es hegyeket én csak tápok készítésére használnám fel egy szűk helyű forrasztásnál ez nagyon lehetetlen. Megnézném te hogy forrasztod azt a nagyon pici kondikat ahová a hegy be sem fér azzal a 3mm-es hegyel, ahol a kondi mérete hosszában kb. 1-1,2 mm.

De lásd a képet, miért kell olyan kicsi hegy.
Ez a készülék egy EZAV-EMP-600-as, (1GB-os) már ebben a memória méretben nem kapható.
ON:
A képen látható IC feletti kondikhoz a hegy vég fizikailag 0,8 mm-es mérettel nem lehet hozzáférni első soron maga a hegy vége eleve túl nagy ehhez.

Az ajánlott SR-627, a 1.6-o heggyel már neg sem próbálnám, még ha 45°-os is a vége, mert az 2x olyan vastag ami most van, és ha azzal nem férek hozzá akkor ezzel végkép nem, az a 45° nem elegendő, és a hossza annak a 45° miatt is ezért rövid. Hogy ne sérüljön semmi más alkatrész, nem lehet kellő mélyen leérni vele, mellesleg a vastag hegy túl sok látóhelyet is takar.

Jelenleg ehhez a fenti képhez való munkára keresek valami megoldást. Kiadni ezt a melót nem akarom, mert nem a kockáztatnám meg hogy azért történne valami az eszközzel, mert nem megfelelően lett javítva. Másrészt nem érné meg.

Ez a javítandó készülék a régebben be lett adva a terméket forgalmazó cég külsős ismerőséhez aki volt a "hivatalos szervize" (mert nem akartak annyi hibás készüléket visszaküldeni a gyártónak, kivételesen nem ez a típus volt annyira elcseszett. (Ebből csak olyan 1.5%) Olcsóbb volt helyileg megoldani, igaz az viszont cserébe oldották meg. A mikroszkópi látvány alapján, én nem bíztam volna rá a feladatott, ami szabad szemmel nem látszik mit hagyott ott a forrasztás után. csoda, hogy még nem volt valahol zárlat.

Ami a képen nem látszik de mikrószkóp alatt igen van képem is (de nem tudom ide, hogy lehet több képet betenni) látszik a gyanta nyoma, és egyéb ón golyó és maradványok, amit nem takarított le. A hiányzó PAD-et is pótolnám, ennek javítási munkájára keresem megfelelő eszközt a forrasztáshoz.

Akkor megkérdezném, hogy ha egy másik feladathoz kellene nekem 0.8-as hegy, (mert mint a fennáló probléma a gyártó oldaról van) akkor a 0,4-est kéne rendelnem ehhez a jelenlegi pákámhoz ahogy eddig is, vagy a rendszerben és adatbázisban korrigálva lesz, és így a 0,8-ast kell akkor kérnem, és így nem lenne adatbázisban és tévedések elkerülése véget 0,4-esként forgalmazott hegy, ami valójában nagyobb.
Vagy ha a 0,8-ast kérem, akkor akkora mint ami a pákával együtt jönne? Mert akkor nem változik semmi, viszont fel kéne tüntetni, hogy nem pontos adat és akár 0,4mm-el is több lehet az eltérés, ami viszont elég sok.
Nem beszélve, hogy a hegyre ón is kerül ami megvastagítja. Arra tökéletes a 0,4-esként eddig forgalmazott 0.8-as fizikai méretű hegy, hogy új saját fejlesztésű amatőr vagy újraépíthető dokumentált cuccokat elkészíteni, de apróbb igényű munkára, és javításhoz már nem. Pedig a valós 0,4-es azért az egész jó lett volna. Igaz nem erre hanem egyéb helyre ahol a jelenleg használt hegy már nem kimondottan ideális.

Ha konkrétan olyan hegyet kaptam volna ami a leírásban meg van adva, ezen nem szőröznék annyit.
Köszönöm a választ.
(#) barkacsi válasza barkacsi hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

képet nem enged berakni hiba választom ki hozzászólásba nem teszi be...
Sir-Nyeteg: neked emailban elküldöm.
(#) Moderátor hozzászólása barkacsi hozzászólására (») Okt 5, 2011

Uraim!
Kérlek Titeket, hogy a forrasztástechnikai kérdéseket ne jelen témában beszéljétek/vitassátok meg, ez a téma a HEStore-é, tartsuk ezt tiszteletben, ha lehet!
Köszönöm.
(#) barkacsi válasza (») Okt 5, 2011 /

Tiszteletben tartom.

Én csupán megfelelő eszközöket keresek, amit a HEStornál nem kaptam vagy mást kaptam eddig mint rendelten a megadott infók alapján, ezt fejtettem ki csupány ami tény.. és azt írtam le, hogy mihez kéne, hogy a HEStore tud-e olyan változásokat vagy nem akar,esetleg új segédeszközöket beszerezni nem akar az más kérdés.
Lehet, mivel mást is érdekelhet, találkozott ilyen "hiányosságokkal" vagy tévesztésekkel, ami személy szerint engem zavar vagy egy javaslat, ha a HEStore beszerezne vagy módosítana a megtévesztő adatokon...

Volt már, hogy egy olcsóbb eszközt kaptam a csomagban, mint amit rendeltem, ezt is nézem át mit kapok ott helyben és az átvevő helyen lehetett éppen korrigálni, mert minta darabként ott volt, Persze az volt kiszámlázva amit kértem megrendelésben.

Ezek ismeretében lehet innen engem kitiltani, de az igazság attól még az marad.... Nyilván emberből vagyunk és hibázunk, de törekszünk, hogy minél kevesebb legyen a hiba. Vagy nem? És miből lehet tanulni, ha nincsenek visszajelzések? Nem szeretném ismételni magam mire gondolok itt: Lsd: pl. pákahegy csúcs méretmegadás-eltérés a fizikai valóságtól...)
Építő jelleggel írtam be, hogy a kiszolgálás színvonala jobb legyen.
(#) kas10 hozzászólása Okt 5, 2011 /

Hello, szeretnék érdeklődni hogy milyen a Hestore áruház. ( kezdő vagyok )
(#) vicsys válasza kas10 hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Jó. Bővebben: nagyon jó.
(#) kas10 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Hogy milyen, megbizható-e a vebáruház, mert elég jónak tünek árakis meg a minőségis.
(#) poros válasza kas10 hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Már sokszor rendeltem a HEStoré-ból. Mindig azt kaptam amit kértem. Nyugodtan rendelhetsz. Nem fogsz csalódni. Ha kérdésed vagy egyéb problémád van e-mailon vagy telefonon szívesen segítenek.
(#) kas10 válasza poros hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

kösszi a segitséget
(#) Zerocross hozzászólása Okt 6, 2011 /

Üdv!

Kérdésem lenne erről a Lítium elemről.Bővebben: Link

...hogy most elem vagy akku? Mert fel van tüntetve , hogy 16000mAh.
(#) Ricsi89 válasza Zerocross hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Ez Lithium elem ha minden igaz. Adatlapja szerint annak kell lennie. Mindenhol elemet említenek és csak kisütési grafikon és adat van.
(#) Tocska válasza Zerocross hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Úgy van, ez elem és nem tölthető. Viszont van benne elég kraft, ha nem "zabálós" az alkalmazás, eltengődik róla egy ideig.
(#) zolika60 válasza Zerocross hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Az elemnek is van kapacitása. Igaz csak egyszer.
(#) barkacsi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Erről beszéltem korábban, hogy a Conrád 3-4x drágábban ad mindent, és mint a korábban említett 0,4-es hegy, valójában 0.8-as a HEStornál legaálbbis ahoz a pákához valóba, ami most nekem van.
Nem vagyok biztos, hogy ez a "nagyon drága" wellerhez való is pont nem nagyobb-e a valóságban, mint ahogy méret rajzon van. Abban sem vagyok biztos az én pákmhoz az a hegy méretileg megfelelne összeszerelésre mivel a hegy szár átmérő méretét nem adták meg és akkor egy páka is kéne hozzá ami meg eddig a legdrágáb amit láttam a weller. itt ebben az árban jóval töbet kell kifizetni csak azért mert "Márka". Ha a hestor adná azért biztos ennél kevesebb lenne.
Akkor inkább már ez a hegy és akkor páka is, a tápot meg összerakom hozzá:HEStore -> 28941 Pákahegy (FAHRENHEIT 28111 pákához), ez 0,3mm elvileg. és egy jóval olcsóbb páka nyilván más minőség is mint a weller meg ez amúgyis HEStore page, ne Conrád linkezzünk már.
(#) Ge Lee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 7, 2011 /

Igen, viszont itt is van egy ésszerűségi határ. Nekem van Weller-em és Solomon-om is, az előbbi nyilván valamivel jobb, azért is kerül közel tízszer annyiba. Ennek ellenére ugyanúgy tudok forrasztani a solomonnal is.
(#) Zerocross hozzászólása Okt 7, 2011 /

Kösz Mindenkinek a felvilágosítást!
(#) Balaa16 hozzászólása Okt 16, 2011 /

Sziasztok!
Erről a kódzárról szeretnék kérdezni. Ha beütöm a helyes kódot, akkor a relé addig marad behúzva, amíg újra be nem ütöm? Vagy a kód beütése után x másodpercig van behúzva, aztán elenged?
Üdv! Balázs
(#) vicsys válasza Balaa16 hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Idézet:
„A nyitási idő az R5-C2 taggal állítható.”
Ez van a leírásában.
(#) Balaa16 válasza vicsys hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Szia!
Legalább 2-szer elolvastam, de ez úgy tűnik, hogy elkerülte a figyelmemet. Köszönöm a választ!
Üdv! Balázs
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Okt 17, 2011 /

Szerintem az ügyfélszolgálat reakcióidejét lehetne fejleszteni, mert az oldalról délelőtt küldött üzenetemre mostanáig nem érkezett válasz, pedig elég sürgős lenne. Így nincs sok értelme a az Üzenetek menüpontnak.
A másik dolog az, hogy állítólag lehet a még el nem postázott rendeléshez másikat hozzáadni, hogy a postaköltség ne szerepeljen kétszer. (Előző rendeléssel együtt szállítás (több rendelés, egy szállítási költség)
Csak az a baj, hogy a jelenleg "Nem kifizetett rendelés" állapotban lévő rendelésemnél már nem jelent meg ez az opció,tehát megint hozzáadta a szállítási költséget, ami elfogadhatatlan. Az ügyfélszolgálatnak hiába írok, ha nem válaszolnak, márpedig nekem tudnom kellene, hogy most mennyit is kellene utalnom.
Remélem azért a negatív kritika is meghallgatásra kerül itt.
(#) barkacsi válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Amennyiben nem került postára addig az azonos azonosítóval rendelkező regisztrált személynek rendelése összegyüjtő csomagba kerül.
Személyes átvételnél legalábbis nekem egy megrendelésként kezelték egy nagy papír tasakban, de a megrendelési kódja mindkettő rajta volt a csomagon a könnyű azonosítás miatt) Mikor a csomagot keresték és utána látták, hogy az két megrendelés egy csomagban.
Bocsi, hogy beleszóltam. Ha nem így van a postázásnál is akkor javítsatok ki.
(#) Tocska válasza barkacsi hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Mindenkinek igaza van egy kicsit. A személyes átvételű csomagokat simán össze lehet fűzni, mert nincs rajtuk szállítási költség, viszont az előre utalásnál, kártyás fizetésnél más a helyzet.
Egyébként mindenkinek azt tudjuk tanácsolni, hogy problémás - pláne sürgős - esetben HÍVJÁK az ügyfélszolgálatot, mert a levelezgetés bizony a sor végén áll, vagy marad rá idő vagy nem. Amikor csúcsra jár az üzem, bizony előfordulhat késedelem a levelezésben.
Alapelv, hogy az együtt küldött csomagoknál csak egyszer kell szállítást fizetni, a többi már puszta adminisztráció, vagyis a lányoknak be kell állítani a megfelelő kondíciókat.
(#) (Felhasználó 51715) válasza Tocska hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

A számla szerint hozzá van adva mindkét szállítási költség, akkor a másik rendelésből vonjam le?
Rendben van, hogy elfoglaltság van, de megválaszolni néhány rövid mondatot nem jelenthet akkora késedelmet. Azért én, mint az ügyfél így eléggé elhanyagolva érzem magam, ráadásul semmi infót nem kaptam azóta sem. Nyilván amíg nem tisztázódik, utalni sem fogok, és eléggé kellemetlen, hogy egy olyan egyszerű dologgal megy a huzavona, mint 2 csomag összevonása. Ha pedig nem tudok telefonálni, csak levelet küldeni, akkor már nem számít a rendelésem? Hiába vártam válaszra egész nap.
Azért ezt nem vártam 10 rendelés után..
(#) Norberto válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Sajnos nekem az a nagyon sok éves tapasztalatom (és ezt mindentől és mindenkitől függetlenül írom), hogy olyan világban élünk manapság, ahol a szó szoros értelmében nem tudnak az emberek telefonálni.

Fizikailag igen, azaz tárcsázni és tátogni mindenki tud, a képességeit nem meghaladóan.

Viszont értelmesen, higgadtan, nyugodtan és emberi hangnemben bazi kevesen. A másik véglet a bátortalanság és/ vagy lustaság. Ez a fájdalmas igazság. XXI. század...
Következő: »»   73 / 174
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem