Fórum témák
» Több friss téma |
Kipróbáltad már? Mert ha elég gyors az opto, akkor mindegy, hogy az opto előtt, vagy utána integrálod a PWM-et.
Én nem szenvednék PWM-el, mikor vannak ezek a digitális potik!
Sajna optoval sem jó, így is bezavar a pwm hiszen vibrál a LED csak mi nem látjuk és ezt átviszi a tranzisztorra is. Marad a Digitalis poti. Itt az U/D lábával lehet szabályozni - ha jól vettem ki - H és L szintet kell ráadni vagy hogyan szabályozható?
Az adatlap még mindig megfelelő információforrás...
Watt mester írta, hogy integrálhatod. Csupán egy soros ellenállás és egy parallel kondi az egész.
Sziasztok, próbálkozok tanulgatni C-nyelven programozni, kezdésnek Vicsys oldalán a C-kurzust elolvasva gondoltam nekiállok. Van is egy fejlesztő panelem 4520-ashoz. Már az elején elakadtam a konfigolásnál, valamiért azt mondja a main.pjt hogy nincs konfigolva az oszcillátorom, illetve a hex nem is indul el, 10-es quartz van rajta 22pF-os kerámiával, ezek után megpróbáltam elinditani a belső oszcit, na ezt elfogadta, de a program begépelése után leforditáskor nem fogadja el a kapcsos zárójelet. Mit rontottam el?
Javitom, a kapcsos zárójelet már elfogadja, hiányzott egy ; , de beégetve mégsem fut a program, az oszcillátorral lehet valami baj, miért nem jó a konfigolásom?
Szerintem a CCS PIC Compiler topikban nagyobb eséllyel tudnak válaszolni a problémádra. Mindenesetra a FUSE biteknél az általad választott XT opció mellett ott áll, hogy 4 MHz alatt használható.
Bizony. 4MHz felett HS kell az XT helyett. (Tényleg gyere át a ccs-es topicba.)
Oké urak, köszönöm az igazitást, megyek oda, iletve kipróbálom a HS-t.
Üdvözletek.
Ha két pwm kimenete van egy pic-nek (pl. 16f887), a freki csak ugyanaz lehet és csak a kitöltés lehet különféle ? Ha igen , hogyan lehet megoldani ,hogy az egyik kimenet 1 kHz -en, a másik 100 Hz-en ketyegjen ?
Szia!
A timer2 átfordulásait a megszakítás kiszolgáló programból számolva az egyik CCP kitöltését 9 átfordulás idejére nagyra (a periódusnál nagyobb értékre), a 10. ben kicsire (0) kell állítani. Így az egyik modul kimenete csak minden tizedik ciklusban (100Hz), a másiké mind a 10 ciklusban változik (1kHz).
Sziasztok. Most szeretném kipróbálni a megépített WLPT-t. A Vss, Vdd és Vpp lábakat már rákötöttem a PICre. PIC12F629-et szeretnék programozni. Azt már tudom, hogy a 6-os és a 7-es lábon megy a programozás, vagyis GP0 és GP1.
GP0=PGC, GP1=PGD vagy GP0=PGD, GP1=PGC?
Sziasztok!
Először lehet, hogy rossz fórumban tettem fel a kérdésemet. Segítséget szeretnék kérni. Építek egy napelemes rendszert. Szeretném mérni a napelemből nyert energiát. PIC-es mérőáramkörre gondoltam 2 soros kijelzővel. Az egyik sorban a leadott feszültség és áram lehetne xx.xV és xx.xA formában. A másik sorban pedig a kinyert teljesítményt mutathatná xxx.xW formában. A mellékelt kapcsolással 0,1V/A, ill. 0,1V/V jelek rendelkezésre állnak. Esetleg meg lehetne spékelni a dolgot úgy, hogy több (pl.:2) csatorna (napelem) adatait felváltva mutatná. 12F629, 12F675, vagy hasonló PIC-el meg lehetne oldani? Eléggé sügér vagyok még a témában, ezért kérem a segítségeteket. A feszültség max. 18V, az áram max. 15-20A, a teljesítmény pedig úgy 300-350W körül várható maximum.
Szia.
A 7-es láb a DATA, a 6-os láb a CLOCK, de miért nem nézed meg az adtatlapot. (4. oldal)
A merest es a szamitast vegulis lehet hogy meg lehet csinalni, de a kijelzeshez egy 8 labu PIC bizony nagyon keves. Inkabb egy 16F690 kellene ehhez a muszerhez. Melle meg a feszosztot is meg kellene valtoztatni, hogy a vegertek 20 volt legyen, ne 50 volt. Az aram nem tudom mekkora, tehat ehhez nem tudok szolni. Persze ott is ugy illik megvalasztani a shuntot, hogy a max aram+30 % legyen a vegertek.
Először olvasd el ezt is, ha még nem tetted: Bővebben: Link
Valami ilyesmire gondoltam (mAh nélkül!)
Rendben, köszi! AMúgy miután megírtam a hsz-t, láttam, hogy a WPB-ben le van írva, hogy melyik a clock és melyik a data.
OK!
A leírt PIC csak példa volt. Ahogy írtam 12V és 18V között változik a feszültség. Az osztón 1,2 és 1,8V közötti érték jelenik meg. A Current Sense Monitor kimenetén amperenként 0,1V jelentkezik. Max. 20A esetén ez 2V-ot jelent. A kapcsolás eredetileg egy analóg szorzóhoz lett kitalálva, de természetesen változtatható.
Nem. Próbáltam úgy, ahogy kell, felismertetni a PIC-et, de nem jött össze. Utána mindent kipróbáltam, ideges lettem és kidobtam. Inkább veszek egy PK2-őt.
Az szerintem menni fog, de azt nem dobnám ki
Ha még is, akkor szólj!
Ha felismerte, akkor annak írnia is kellett volna, csak mindent úgy kell csinálni, ahogy le van írva, használva a mini támogatás pipát 16F-eknél! A sebességet is csökkenteni kellhet, a szám növelésével. Kábelhosszak, LPT kábel miből van, milyen hosszú stb.
Minden jól volt csinálva. Kapcsolgattam Vpp-t és Vdd-t, ahogy kérte, aztán írta, hogy nem ismeri fel vagy nincs tápfesz, stb. Megúntam, kidobtam. Lehet építek egyet és veszek hozzá felprogizott PIC-et.
Szerinted megérné venni egy ILYEN klónt? Mert csak 4250Ft. Nekem sem jönne ki olcsóbban. Ja és nem volt LPT kábel. NYÁK csatlakozó volt. Lehet, hogy az első nyákon volt jól beszerkesztve és a másodikon hibásan. Na, de most már mindegy
Idézet: „Lehet, hogy az első nyákon volt jól beszerkesztve és a másodikon hibásan.” Mi az hogy lehet? Az elektronikában nincs ilyen szó! Egyébként megéri a klón ennyiért, de mi szükséged lenne rá, ha nem értesz az elektronikához? A PIC egy elektronikus alkatrész!
Na szóval! Tud valaki segíteni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |