Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen NYÁKba?
A GND a Jack hátsó része, ahol a vezeték árnyékolását is tartja. Üdv Inhouse
Hangkartyahoz?."Y" kabel kell azt hiszem ilyen "home theatre" kabel csomagban van ilyen .A DVD es MediaPlayer,hangkatrtya-hoz a csomagban ott volt mindenfele kebel mindenfele csatlakoztatasi lehetoseghez.Uzletben kene legyen "Y" kabel .3mm-es Jack -el.Erra a gitar fele ahol a sztereo jack van egy 6,3mm-es Jack adapter teszel.
Vagy veszel arnyekolt kabelt es csinalsz egy "Y" kabelt . Ahol ossze teszed a harom kabelt ott ilyen "zsugor" csovel lerogzited miutan osszeforrzstottad es leszigetelted.
Én vagyok a hangszorós itt van egy kép. Köszönöm a segitséget.
Szia!
A piros a jobb oldal melegpontja, a zöld pedig a bal oldalé; a sárga a testelés (GND) lesz.
Nem lett túl jó a kép...
Mint már írtam, a test (GND) a jack dugó töve (3 részre van osztva a sztereó), a bal szokott lenni a hegye (nem mindenhol 100%), a középső a jobb. Az arany nagy valószínűséggel a test, de mérd meg őket szakadásvizsgálat állásban egy multiméterrel. Jack dugó bekötése Üdv Inhouse
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy van egy fejhallgatóm, aminek van egy szépséghibája. Mikor bedugom bármiféle aljzatba, akkor nem szól rendesen (nem szól minden tartomány). Ha egy kicsit kijjebb húzom, akkor minden rendesen hallható. Na most így nem éppen használható utcán vagy egyáltalán mozgatás mellet. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a jack hibája okozza? Ha igen, akkor házilag meg lehet csinálni? Előre is köszi!
Elképzelhető, hogy szakadt a negatív a kábelen,lehet hogy a csatlakozónál, és amikor kijjebb húzod akkor a két oldal monóban szól sorba kötve az egyik csatornán.
Lehet, sajnos nem értek hozzá. De ezt lehetséges cserélni házilag? Sok videót láttam a neten hasonló témában és úgy láttam ebben a topicban is akad hozzá instrukció!
Sziasztok!
Becsatoltam egy képet egy sztereó fejhallgató zsinórjáról, amit sikerült kitépni a jack dugójából. Szeretném visszaforrasztani egy új jack dugóba. Megtudná valaki mondani, hogy melyik szín mit jelent? Előre is köszönöm.
http://pinouts.ru/Home/Tele35s_pinout.shtml
http://pinouts.ru/connector/3_pin_stereo_jack_male_connector.shtml A piros tudtommal a jobb, a fehér/fekete esetleg zöld a bal csatorna.
Az a lényeg, hogy a 2 hangszóró azonos polaritással legyen kötve. Ha lepattintod a hangszórónál, akkor meg kell nézned, vagy csak bekötöd, ahogy van és meghallgatod, ha nincs mély, akkor fordítottan van, csere! Tehát mindkettőből 1-1 össze és test, a másik 1-1 a bal és jobb oldal. Azt, hogy melyik oldal, látod merre megy a vezeték, vagy felveszed a fejedre és rámérsz multiméterrel, egy kis pattanást fogsz hallani, azon amelyiket méred...
Üdv Inhouse
Sziasztok!
Ezt a kábelt nem kell szerelni de gondolom elfér itt a kérdésem. Ezek a kábelek egy átlagos felhasználónak megfelelnek? Nem esik szét egyből? 1 évbe mondjuk 12× megyek bulizni és viszek magammal mindent köztük ezeket is vinném. Bővebben: Link Bővebben: Link
Vegyél árnyékolt kábelt, ne a gagyi vékonyat, és fém dugókat. Jól összeszereled és nem lesz vele bajod egy ideig. Sajnos az öntött dugósokkal könnyen lehet gond és nem javíthatóak igazán esztétikusan.
Üdv Inhouse
Tudnál nekem mutatni egy pár oldalt ahol lehet rendelni jó árban olyan kábelt amilyet mondasz illetve RCA csatlakozókat?
Én eddig ilyen RCA csatlakozókat vettem de nagyon nem jöttek be mert pár használat után lejött róluk az aranyozott rész és nagyon csúnya kopott lett. Bővebben: Link A másik probléma pedig az volt velük,hogy könnyen kicsúsztak az RCA aljzatokból. Bővebben: Link
Nem tudom, miért ragaszkodsz az RCA csatlakozóhoz, Abszolút nem arra való hogy sűrűn használd, nagyon nem bírja a mechanikai igénybevételt. Inkább csak a bontható csatlakozó kategória.
Nem véletlenül használnak profi berendezésekben Jack, vagy XLR csatlakozókat, vagy a din csatlakozók különböző fajtáit. A profi csatlakozóknál fontos a jó kontaktus (pedig ritkán vannak aranyozva), és a mechanikai stabilitás, rögzítés. Az XLR nél például a rögzítő orr, ami jól rögzít, és könnyen oldható. Vagy a jack (6,3 mm, 1/4 "), ahol a rögzítést a hengeres vezető végén a gyűrű szerű vályú biztosítja. Szokás még a csatlakozó külső házának csavaros, bajonettzáras rögzítése. Szóval a létező leggyengébb megoldás az RCA csatlakozó, még ha aranyozva is van. Árnyékolt kábelből pedig egy, vagy kéteres árnyékolt kábelt vegyél, aminek a külső szigetelése igen lágy, szilikon tartalmú műanyag. Nem olcsó, de könnyű kezelni. például .
Sajnos az erősítőim RCA-val vannak szerelve illetve a keverőm is.
Ez ellen nem tudok mit tenni. A linkednél pedig csak a HE jön be.
Köszi és neked is köbzoli.
Akkor szerintem beruházok egy ilyen csatira és kábelra. A kábelnál ami középen van azt ne is kössem be gondolom hanem csak a jelet illetve az árnyékolást.Egyébként az a +1 ér ami középen van az mi célt szolgálna? Miért kell?
Vagy esetleg ez a kábel is jó lehet? Ez még vastagabb is és akkor ebből kettőt vennék,hogy sztereó legyen.
Bővebben: Link Vagy ez?Bővebben: Link
A középső éren lehet vinni pl. autóban a remote (kapcsolt 12V) szálat, vagy akár egy külön testelést. Ha nem kell nem használod, a HEStore-on nem láttam ilyen vastagságú enélkülit, de máshol létezik.
Az általad linkelt kábelek 3mm alatti vastagságúak, a "normál" árnyékolt vezeték. Fokozott igénybevételre nem ajánlanám. Üdv Inhouse
Akkor most már értem.
Ezt nem is figyeltem,hogy milyen vastag csak a belső átmérőt. Köszönöm a segítségedet.
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene:3.5 jack aljzatot hogy kell bekötni?
Azért ez így tág fogalom, mégis min van az a 3,5mm-es jack? Mikrofon? Fejhallgató? Laptop és hifi közé való? Fényképezőhöz videó és hang? Telefon kihangosítóhoz, mikrofon és füles? Monó, sztereó, vagy a legújabb 4 pontos?
off: Nekem van egy Panasonic sétálómagnóm spec távirányítós fülessel, egy 3,5mm-es jack és körben még egy koaxiális külső rész plusszban... Üdv Inhouse
Bátyámnak volt egy olyan gondja, hogy a midi csatlakozót hogyan kellene átkötni 3,5-es sztereó jack dugóba. a szintetizátort kellene összekötni a számítógép vonal bemenetével.
A szintetizátor MIDI kimenetét nem lehet közvetlenül a PC vonalbemenetére kötni.
Sziasztok!
Van egy nyomtatott áramkörbe építhető stereo jack aljzatom. Egy dolog nem tiszta: Egy jackdugót csatlakoztatva hogy fog érintkezni, ha jól gondolom az 1.az "alja", 5. a "közepe" és 2. a dugó "vége"...Jól látom? Ez a csatlakozó adatlapja: Link Köszi előre is!
Köszi....akkor mégsem vagyok annyira hülye...
Ha meghalt a hangszóróm Jackdugós vezetéke, megtudom javítani házilag?
Minden tökéletes a hangszóróval, csak éppen a vezetéke nem valami jó minőség, ezért a jackdugója meghalt. Egy ideig még müködött úgy, hogy "megfeszítettem felfelé", de aztán már teljesen meghalt, sehogysem érzékelte a gép. Mostmeg ha már rádugom a gépre, ki is kapcsol, gondolom összeér valami, és zárlatos lesz... Jelenleg karbantartás vagy ilyesmikre nincs pénzem, házilag kell megoldanom. Jó hír, hogy van itthon elég sok cuccli, szigetelőszalag, páka, cin, blankoló fogó, meg ilyesmi műszerész cuccok. Van valami ötlet hogy kezdjek neki? Egyáltalán megtudom javítani? Köszönöm előre is a válaszokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |