Fórum témák
» Több friss téma |
Azelőtt A D-t használtam csak, ám most rátaláltam a Pendriveos installra a neten, azt csinálom..
Sziasztok!
Lenne egye problemam, es pedig: a microsoft office csomagbol amikor elinditom a word-ot egy ijen error-val talalom magam szemben, hogy MACRO SECURITY ERROR! A neten azt mondjak, hogy allitani kell ezen a macro security-n de hiaba allitok barmit csak elojon az error! Valami otlet a megoldasra? Az ujratelepites nem hasznal! Elore is koszi!
Ha csak kipróbálni szeretnéd az ubuntut, akkor javaslom neked hogy futtasd egy virtuális gépben (pl.: virtualbox vagy vmware). Így nehéz tönkretenni a már működő winedet
Az ISO450 elég hajlamos elfőzni a kondijait, nézz bele és cseréld, ahogy szükséges. Készenlét és főkör is érintett.
Kontakthiba és tipikusan tápegység öregedő elkói okoznak ilyet.
A makrót mi hozta létre? Microsoft Office, vagy Openoffice/Staroffice?
A tápegységhibát hogy lehetne kiszűrni?Sajnos nincs másik.
Egy cd-t megér! Nomeg ha üres a d meghajtód akkor oda érdemes feltelepíteni.
Itt leírnak mindent, hogyan lehet a képfájlt kiírni, illetve telepíteni, nagyon egyszerűen és alaposan, ezt hiába ragoznánk mi itt... Bővebben: Link Én az ubi helyett inkább ezt javaslom: Bővebben: Link Nekem ez van fönt, és későbbiekben úgy alakítod ahogy akarod, viszont, nagyon gyors "motorja" van. Ja és, csak hogy tudd mért érdemes Linuxot feltenni: -Ingyenes -Egy közösség fejleszti. -Ha elakadsz bármikor kapsz online segítségnyújtást -A szoftverközpontban több ezer neked való programot találsz, melyek általában egy konkrét célra vannak, persze előfordul a professzionális alkalmazás is. Ezeket kattintásra telepítheted, nincs reklámbuborék, vírus, stb. -A nyílt forráskód miatt lehetetlen, hogy valaki kémprogramot rejtsen el egy alkalmazásban! -Igaz néhány probléma megoldása komoly feladat, ennek ellenére windozon is legalább ugyanennyi problémád van, csak ott akkor jön amikor nem számítasz rá: pl.: kikapcsoláskor mikor már mennél: Most ne kapcsolja ki a számítógépet! Vagy dolgozol valamin: A számítógép 1 percen belül újraindul Na ilyen Linuxon nincs. Még a telepítésnél is tudod írni az adatokat, közben meg nyomja a fájlokat fel, nem áll meg, mint a windows, hogy nem folytatom amíg meg nem adod ezt meg azt... -Ha elindul a compise, akkor olyan látványos asztalod van, ami után a win7- egy vacak. Én beállítottam a kockát, rezgő átlátszó ablakokat, kairo dock stb. valami ilyesmi: Bővebben: Link
Köszi a leírást!
Közben egy magyar emberke által közzétett UBS trükköt csináltam, ám ugyanaz a hiba, tehát CD-re fogom írni. Amúgy a videoban látott cucchoz biztos nem elég az 1,6os Sempron proci, 768 DDR1, 256mb 32bit-es ati kártya.. Amúgy a Linuxról melyik verziót töltsem le, tehát azt lenne az érdemesebb, nem az ubuntut?
Én a Juliát tettem fel, a 32 bites gépemre. (2,4Mhz P4, 40G Ata Hdd, 728M ram ) Teljsen korrektül fut, bár utánna telepítettem egy Lxde ablakkezelőt, attól még jobban gyorsult. A suliban jó gépek vannak, sata duál proci 1Giga ram, na azokon az Ubi 10.10 van fent. Az kb olyan mint a videón. Sajnos az itthoni az fapadosabb.
Az igazság az, hogy a Mintre, bármilyen felületet rá lehet húzni: Kde, Xfce, Gnome2, Gnome3, Lxde, attól függően, hogy melyik tetszik, illetve melyik fut jól a gépen. Amelyik ablakkezelő nem fut jól, azzal nem érdemes vacakolni, nézni kell helyette másikat stb.
Ok, és a Julia alatt melyiket? Van egy köteg..
Megnéztem közben a változatokat:
Gyors gépre 10.04 LTS-t, mert sokáig tart még a támogatása, ha audió alkalmazásokra kell, akkor ubuntustudió, nekem előbb utóbb ez megy majd fel. Lassú gépre Linux Mint Julia szerintem, de biztos van aki mást mondana...
Julia alatt van 4-5 telepíthető valami. Nem viccből kérdem..
Nézd meg youtub videókon, mi a különbség a Gnome, az Lxde, és a Kde között
A Gnomet tedd fel, és telepítés után szoftverközpontból tedd fel az lxde-t, illetve, ha van csomó helyed akkor a kde-t is. (esetleg xfce) Így bejelentkezéskor tudod változtatni a grafikus környezetet. Az egyik látványos a másik meg gyors, valamit valamiért...
Látvány nem kell, tehát maradok Gnome-nál.
Majd jelentkezem holnap is, üdv ! Ja, és még egyszer köszi !
" ennek ellenére windozon is legalább ugyanennyi problémád van, csak ott akkor jön amikor nem számítasz rá: pl.: kikapcsoláskor mikor már mennél: Most ne kapcsolja ki a számítógépet! Vagy dolgozol valamin: A számítógép 1 percen belül újraindul"
Bocs, de ezek marhaságok. A Windows nem indul újra csak úgy, ha ilyen megesik vele, ott komoly baj van rendszerint a hardverrel, ritkán szoftverrel és nagyon, de nagyon ritka esetben a rendszerrel (ami jellemzően felhasználói hibára vissza is vezethető). Ha gép leállításakor ütemezett frissítés van, akkor a gép leállítható ezek telepítése nélkül is, csak el kéne olvasni a szöveget, amit kiír. Amennyiben meg nem égetően fontos, a leállítás helyett a hibernálás is használható, mndig pontosan tervezhető, praktikus, egyszerű. Félre ne értsd, semmi bajom és örülök, hogy Linux felé nyitottál, de ilyen légbőlkapott dolgokat ne terjessz már..
Hát...Anélkül nehéz lesz. De mivel ez egy elektronikai fórum, gondoltam, egyértelmű, hogy kiszereled, szétszeded és szemrevételezed, elég feltűnő szokott lenni a hibája.
köszi a tippet! amúgy mi az egyszerűbb? kondicsere vagy teljes tápcsere? Sajna elektrós dolgokban nagyon nem vagyok otthon...
Nem értek egyet veled. Az elmúlt években több 100 gép volt a kezem alatt. Hétfő reggelenként kb 20 perceket állt a munka, mert frissítettek a gépek. Felugrottak az ablakok, hogy most aztán indítsa újra stb. Persze kikapcsolhatom a biztonsági frissítést, meg vacakolhatok vele, de nekem nem ez lenne a dolgom...
Hazamenni meg megint nem tudok, mert most ne kapcsolja ki, stb. Persze időzíthetném keddre is, de a gépeket akkor kapcsoljuk be, ha dolgozunk velük, tehát semmi nem változna. A frissítéseket meg azért mégsem kapcsolnám ki stb... Egy szó mint száz: Tényleg ne haragudj meg, de számomra ezek nagyon idegesítő dolgok, és mindezért súlyos pénzeket fizet a Magyar Állam, csak sajnos nem nekem, hogy megoldjam.
Kondicsere környezettudatosabb, olcsóbb.
Te hiányoztál most reggel. :?
Az én kezem alatt is van pár gép, de a fene tudja, én emiatt sose akadtam fenn. Frissítés kell, akárki akármit mond, pláne céges környezetben, ez nem az a meló. A frissítések telepítését sok gépnél célszerű helyi szerverről, WSUS-en keresztül intézni, lehet ütemezni munkaidőn kívülre, leállítással (akár áramtalanítással!) együtt, ezekre rahedli kidolgozott módszer van, amihez sem rendszergazdai jelenlét, sem felhasználó bosszantása nem kell.. A hetente nagy, 20 percnyi frissítés fura, mivel havonta egyszer van patch kedd, azon kívül csak nagyon ritkán frissít, és az is ritka, hogy valami nagy, hosszú ideig tötymörgő frissülés jön a gépre (szervizcsomagok). Aztán aki bátor és nem feledékeny, az kézileg is frissíthet, tarthat TMK-t erre, de minek, ha egyszer az egészet lehet faszántosan automatizálni és nincs vele szinte semmi napi tennivaló.
Van cédés is, de ha bútol a géped DVD-ről akkor Dvd a jobb, mert azon több csomag van. Nekem sajnos csak cd-ről indul, de ha van net akkor, úgyis felrakosgatja a szükséges csomagokat.
Elég a CD. Ami nem fér rá a CD-re (és kell neked), az majd telepítés közben letöltődik a frissítésekkel együtt.
Üdv!
Az Open Source OS-eknek is megvan a maguk baja... (A Windowsról meg mindenki tudja, hogy milyen...) Már annyi Linux változat és hozzá tartozó programcsomag van jelen a világhálón, mint égen a csillag. A szerencsétlen felhasználó meg találja ki melyik is lesz jó neki. Persze Linuxból is van jó, pl. RedHat, de az más tészta mint ezek az ubuntu és társai (inkább ipari környezetben találkoztam vele). És majd szép lassan az Android is a Linux sorsra jut.
Jaja, meg ugye a kompatibilitás is elég nehéz kérdés disztrók, kernelverziók között. Ez a közösségi support meg sajnos céges környezetben, bizalmas adatok körül macerás kezd lenni, amiért meg fizetek, arra kapok garantált terméktámogatást, kiszállós helyszíni megfejtést, nyalókát és szép számokat a főnök orra alá. Az XP-t a mai napig divat lefikázni, pláne, mióta van hetes a világon, nos az a rendszer változatlan kernellel lehúzott 10 évet(!) és ha az ember a logikáját, működését meg akarja érteni és nem csak a már megint valamit kiírt passzusig eljutni, akkor remek kezesbáránnyá válik, amit pl. parancssorból remekül lehet kezelni a Linuxhoz hasonlóan egyszerű, egyértelmű módon. Aztán képet szerkeszteni magasabb fokon én is a GIMP-et veszem elő.
Pontosan! Nálunk még a teszt állomásokon (RIM - Blackberry AF és RF teszter) is XP-van, nem véletlenül! Majdnem mindent meg lehet oldani távolról is. A Support tényleg csak akkor kel fel a helyéről, ha nagyobb gubanc támad. A javító állomásokon talán még mindig találni olyan gépet, ahol win2000 van. Volt egy röntgen gép régebben amíg volt gyártás, na azon RedHat volt. Szegény mérnök srác mindig mókolt rajta valamit, de sosem volt tökéletes. Aztán a végén már nekem is kellett szórakoznom vele...
Maradjunk annyiban, hogy mindkét rendszer csak annyira tud jó/rossz lenni, amennyire az operátor felkészültnek mondható. Mindig az adott feladat alapján kell kiválasztani a legalkalmasabb OS-t. Ebben lesz amikor pl. a windows valamelyik változata, de lesz amikor valamilyen linux lesz a befutó. Persze van olyan amikor valami más kell.
Szerintem ne offoljunk tovább. A win vs linux csata sok fórumban zajlott/zajlik már... |
Bejelentkezés
Hirdetés |