Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   175 / 579
(#) BarnaPili válasza BZoli94 hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Alkalomadtán megdúrom a lomjaimat.Ha lesz,akkor jelzek.
(#) BZoli94 válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Köszönöm!
(#) bmajor hozzászólása Okt 2, 2011 /

Hello! Tudom hogy eltérek kicsit a topic témájától, de ezt meg akartam mutatni: Az idősebbek gondolom láttak már ilyet, én még nem
(#) hatvanasjocó válasza bmajor hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Magyarországon kapható orosz nyelvű gyermekújság melléklete volt. Minden újságban 2 db volt a lap közepén, kerekre vágva ollóval használtuk. Még Beatles és kortársai is voltak, komolyzene és gyermekmesék társaságában. Meglepően sok lejátszást elviselt ha viszonylag kis tűnyomású lejátszót használtunk.
(#) pucuka válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Saját hangja - vigye haza. Ilyen is volt.
(#) BarnaPili válasza bmajor hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

ÚrIsten....!1986-ban ilyeneket hallgattunk oroszórán.
(#) hatvanasjocó válasza pucuka hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Bp.Nagy(Lenin)körúton volt egy ilyen stúdió.
(#) pucuka válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

És képeslapra rányomtatták, és mehetett a hangüzenet.
Egyébként az már akkor is József körút volt
(#) Janó bácsi hozzászólása Okt 4, 2011 /

Tisztelt mindenki. Nagy itt a csönd megint, mutatok hát valamit. A napokban egy Orion 218-as akadt, a kezembe, helyesebben elég lepukkant állapotban vettem a vásárba.
Mostanában kevés sikerélményem volt a skálaüvegek tisztítása terén, most azonban sikerült a gyufaszálas módszerrel az üvegeket letisztítani. Rabszolga munka, ráment majd két délután. Ami a középhullámú üvegből hiányzik, az sajnos olyan is volt, nem én követtem el. A rádió felújítása egyébként a szokásos módon ment, a kondik a régi burkolatokban cserélve, elkó csere, tisztítás, festegetés stb. A dobozt is le kellett teljesen maratnom, és újra lett lakkozva. A többi a képeken.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Még képek
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Na, úgy látom bevált a gyufaszálas ötletem! Nekem 7 ilyen üvegre három félnapom ment rá! Az eredmény kárpótolja a befektetett robotot. Szép lett!
(#) bmajor válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Szép lett! Ezek a függőleges skálás gépek a kedvenceim, sajnos egyelőre csak egy ilyenem van Az az orion embléma rajta volt eredetileg is? Vagy esetleg tudsz valami beszerzési forrást? Az én 442-esem már egy jó ideje csak azért áll mert nem tudom rávenni magam a skálahúrozásra... (Egyébként már tökéletesen szól, a hangerő poti volt gyenge és zúgott miatta az egész. De sikerült megjavítanom)
(#) Janó bácsi válasza bmajor hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Az embléma rajta volt, ez egy szabályos fém jelvény, rádión ilyet eddig még nem láttam. A puskás börzén árult valaki fóliára?? nyomtatott Orion emblémákat, a zászlós fajtából, de nem vettem, mert nagyon drágán adta.Sajnos csak ilyen gyenge képet tudok róla mutatni.
(#) Janó bácsi hozzászólása Okt 5, 2011 / 1

Ámberek. Az éjjel kotorásztam a neten, (amikor más normális épeszű ember békésen alszik) és az alábbi csőkatalógust találtam. Nagyon könnyen kezelhető, a felső sorban be kell jelölni a csőtípus első számát, vagy betűjét, az oldal alján lehet lapozni, a kék betűsorra kattintva pedig feljön az adott cső teljes gyári leírása, adatokkal, bekötéssel, legtöbbször diagramokkal stb.
Lehet, hogy el vagyok maradva, de ez eddig a legjobb katalógus amit én találtam.Jó böngészést!

Bővebben: Link
(#) Janó bácsi hozzászólása Okt 5, 2011 /

Üdv mindenkinek. Tegnap írtam az Orion 218-as felújításáról. Akkor látszott, hogy a Kh skálaüveg hibás. Nagyon bosszantott a dolog, mindig odatévedt a szemem, ezért ma úgy döntöttem megpróbálom kijavítani. Kiszedtem az üveget és a hibás részen, egy kis szigszalaggal kimaszkoltam, majd híg vízfestékkel, egy vékony csavarhúzó hegyével befestettem. Száradás után még ki kellett javítani egy éles tapétakéssel vonalzó mellett, hát most olyan lett mint a képeken.
(#) Gafly válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Janó Bácsi,
ha nem ott laknál ahol, akkor már régen kaptál volna tőlem annyi csinálnivalót, hogy csak na
De rettegj, évek óta tervezek egy családos hosszú hétvégét arra...
Bár a család (lányok) szerintem másként gondolja a családi hosszú hétvéget.
G.
(#) Janó bácsi válasza Gafly hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Hát munkával hál Istennek elvagyok látva, nem nagyon vágyom még egy csomó feladatra (kivéve ha jól megfizetik hi-hi ) de egy látogatásnak állok elébe. Valószínű némi csalódást is fogok okozni, mivel én nem tartok múzeumot, mint már régebben is írtam, a legtöbb felújított készülék nem az enyém, így nincsenek is nálam, vagyis a tapasztalatcserén kívül nem sok látnivalót tudok prezentálni. Üdv.
(#) mezei dávid hozzászólása Okt 10, 2011 /

Kedves rádios szakik!
Van egy a képen látható ORION AR 601 rádióm a hagyatékban, most szerettem volna ha megszólal de sajnos csak zúgás hallatszik a hangszórókból kérem segítségetek nem vagyok szakértő csak úgy írjatok, hogy mi lehetne kicserélni vagy javítani.A csövek ugyan mindegyik izzik de az egyik EABC 80 AZ GYÉREN. A TÖBBI
ECH 81 EF 89 EL 84 /EM 80/ EZ UGYAN CSAK KESKENY SÁVON HALVÁNYZÖLD DE LEHET HOGY AZÉRT MEERT NINCS HANG, EZ 80 AZ UTOLSÓ.
Üdv Dava
(#) lazi1234 hozzászólása Okt 10, 2011 /

Üdv mindenkinek!

Ehhez a szerkezethez keresnék az Audio Generátor részbe való jacksley-t.

DSCF3937.jpg

(#) Gafly válasza mezei dávid hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Az jó hír hogy minden fűt. Abban az ügyben nem kell aggódni, hogy nem egyformán "világítanak".
Most jön a kellemetlen hír: Sajnos most jön szisztematikus hibakeresés: Lépésről-lépésre, hátulról előre.
És a nagy klasszikus: A szemrevételezés. Órákat el lehet vele tölteni
(#) Gafly válasza lazi1234 hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

A hátsóját mutasd, ember
Vagy rajzot hogy hány szintes meg hasonló...
(#) sooty válasza Gafly hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

A régmúlt időkből egy anekdota: A szaki javítja az Alba Regia csöves tv-t. Mivel nem indul a gép hosszú kínlódás után sem, mérgében beleköp a sassziba: -Pű ez egy vacak! A tv egyszerre beindul! - Hová köptem, hová köptem? (Állítólag egy szakadt ellenállásra köpve beindulhat egy ilyen tv )
(#) gkari válasza lazi1234 hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Jó lenne látni, hogy melyik yaxley fajta, lehet, hogy tárcsával tudok segíteni(a mechanika ritkán megy tönkre).
(#) gkari válasza mezei dávid hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Ha csak a mondatok kezdeténél (de ott feltétlenül)írnál nagybetűket, sokkal szebb lenne.A kérdésedre a választ -némi(hi!)előtanulmányok után megkaphatod pl.:"Pabs:Rádió hibakeresés"c. könyvből(letölthető:Bővebben: Link, valamint a rádió kapcs rajza:Bővebben: Link a "Kádár56-57"könyv 43.oldalon.
Üdv!
(#) mezei dávid válasza gkari hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Szia!
Köszönöm a segítséged,kérlek írd meg az első linken nem találom Pabs: rádió hibakeresést. üdv Dava
(#) gkari válasza mezei dávid hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Nyisd meg az "elektronika" mappát, a 3. fülecskére katt, "rádió hibakeresés"!
(#) lazi1234 válasza gkari hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Üdv

Erről lenne szó. Átmegy rajta egy kapcsolótengely, a belső lyuk hatszögletű.

DSCF3960.jpg

(#) gkari válasza lazi1234 hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

A tárcsa forgórészén a "menesztő-lyuk" hatszögletű?Ha igen, akkor komplett kell cserélni(én legalábbis ilyent még nem láttam)-pl. U-profilosra, azon át tud menni a kapcsoló(vagy poti) tengelye. Gafly-nak igaza van, hátulról ez jobban látható lenne.
(#) lazi1234 válasza gkari hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Üdv

Erről lenne szó:

DSCF3972.jpg

(#) gkari válasza lazi1234 hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Te jószagú Atya, ez tényleg az! Mekkora átm. a benne lévő pálca?
Következő: »»   175 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem