Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Távirányítható robot, kamerával
Témaindító: Thomas10100, idő: Feb 7, 2006
Témakörök:
Sziasztok
Olyan megoldható hogy telefonnal vagy psp-vel irányítanék egy robotot? Ha igen akkor hogyan, mi kellhet hozzá? Köszi
Kell hozzá egy robot , egy telefon vagy psp és egy elektronika ami a telefon vagy psp jelét feldolgozza a robotnak
A psp megvan meg a telefon is!
Robot terv van itt a HE-en ilyen vagy tudsz küldeni? Egyáltalán mennyire lehet nehéz,költséges a megépítése?
Olvass végig legalább egy robotos témát ,itt a hobbin
(a kereső kidob legalább 5 -öt) és utána már talán nekiállhatsz az építésnek . Én már vagy 5 éve programozok pic -et de még csak most kezdek agyalni egy robotkar megépítésén . Nem egy kezdőnek való projekt !
Értettem
Kezdésnek egy ultrahang szenzoros robotka jó lehet mint pl. Will-i? De én úgy szeretném ha megoldható hogy van itthon egy aránylag kis méretá RC az megoldható hogy én ebbe építsem meg a robotot hogy a saját meghajtásával menjen előre ill. hátra ha kell és forduljon jobbra illetve balra ha akadályt lát maga elött? Tehát hátsó 2 kerék egy motorral meghajtva ami vinné előre és előre pedig vagy egy motor vagy kisebb méretű szervó a kormányzáshoz ez így megoldható lenne egy kezdő számára? Ha igen akkor igyekszem tervet keresni! Köszi még1x és bocsi a tudatlanságomért és a sok buta kérdésemért!
http://letsmakerobots.com/node/2164
Valami hasonlóra gondoltam!
engem is erdekelne ps2 -vel iranyithato robot elektronika, kaptam valamit ami reszletesebben leirja , de nekem kicsit komplikalt .Bővebben: Link
bluetothos kisautót lehet kapni Sony Ericssonhoz kb 5000Ft-ért, googleba ird be:car-100 sony ericsson
Sziasztok,
Több éve télen mindíg az eszembe jut hogy hótolásra kellene valami hasonló: http://www.youtube.com/watch?v=tPg1ZMiC9pA Ehhez szeretnék ötleteket kérni mint például vezérlés (ha lehet kb 1 km távolságig) és a kamera. Ezeket ki lehetne hozni viszonylag olcsón? A meghajtást 6 db elektromos bringa motorjával gondoltam? Szerintetek kivitelezhető lenne?? A segítséget előre is köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |