Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő
 
Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   301 / 607
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Végtelenül sajnálom, hogy nem jött össze. Ha izzóval nem szólal meg, kár is erőltetni.
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Még tudok 400/db áron szerezni hazsnált de jó IC ket megpróbálok kettőr ha azzal se jön össze akkor meg szörnyülködök hogy elcsesztem annyi pénzt amiből építhettem volna egy újat.
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Honnan tudod, hogy mind a kettő tönkrement? Ki kéne deríteni a tönkremenetel okát, mert különben a kukának dolgozol az IC cserével.
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Mind a kettő maga alá küldött valami feketés anyagot ezen kívül nagyon erős szaga is van. nem tuti de lehet hogy egy ponton össze volt folyva az ón. A változatosság kevéért most a + ágben. Mikor ráadtam a feszt azonnal szikra elég erős és füst.

Átnéztem a maradék kapcsolást IC-k nélkül most minden jónak látszik. Az ICk helyén az ónt leszedtem minden vezetősáv között átmentem többször tapétakéssel meg fény felé fordítva is megnéztem nem látszik összefolyás.
(#) ferike123 válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Akkor így nem lesz buli?Kár értük,nem lehet,hogy elnéztél,vagy elsiettél valamit?Esetleg a következőnél próbálj szerezni egy pákát,bár a gyakorlottabb kéznek jó a pisztolypáka is.Még annyit tegyél meg, ha építed az újat hogy körbemérsz mindent alaposan és nem élesztel egyből hangszóróval,mert egy esetleges problem és vég a hangszóróidnak.Egyébként nekem sztereóm van egy Kenwood erősítőbe építve, lassan 2 éve megy hibátlanul.
Szóval sok szerencsét a következőhöz és ne csüggedj el!
(#) peter1995 válasza ferike123 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Buli lesz csahát enélkül. Ez a híd 2 db 3utas 120/300W-os hangfalat hajt. nagyon szépen vitte. amikor először építettem akkor is ilyen forrasztót hazsnáltam. Sikerült az ón nagyrészét leszedni a nyákról az ic-k helyén meg átmentem az ic furatokom kisfúróval így csak megolvasztom az ónt és ráfut az ic lábára. Mivel ebbe nincs semmi félvezető meg olyan romlandó így reménykedek hogy jó lesz . Persze mielőtt bekapcsolom 5x átnézem és még egyszer.
Vannak kis likvidált tv hangszóróim azokkal szoktam tesztelni. Igedbajt is kapnék ha a két új MNC hangfalat kinyírná....

Nem lett volna vele semmi baj ha nem mérek feszt hogy mennyire esik vissza. Akkor csináltam egy véletlen rövidárt a mondin és onnatól kezdve kaput.
(#) ferike123 válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
hát igen az nem kellemes érzés,azért próbáld meg elsajátítani a műterheléses élesztést,mert az a leg biztonságosabb!
(#) peter1995 válasza ferike123 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Hát ha mégegyszer beindul soha többé nem nyúlok hozzá.
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
A próba hangszóró elé köthetsz egy pár tíz ohmos ellenállást, akkor nem lesz veszélynek kitéve.
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Vannak bontott hangszórók azok nem nagy veszteség ha megsül. Pár wattos kis cuccok de erre a célra jó. Amin mulrkor meglepődtem hogy egy ilyen 5W os megnem mondom hány ohm-os hagszórót szinte torzítás nélkül végig hajtott..... De a 2 120/300asat is nagyon jól küldte. 16ohmon.
(#) CosmicAntagonist hozzászólása Okt 16, 2011 /
 
Hi! Nagyon régóta használok sztereo hídbakötött 7294-et énekre és hangszererősítésre és nagyon jó és stabil. Viszont 1 kérdésem lenne: a 7293-nak van klipping led lába, aminek a bekötését és alkalmazását még sehol sem láttam. Valaki esetleg próbálta?
(#) pjg válasza CosmicAntagonist hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
Az IC 5-ös lábára kötsz egy a pozitív tápfeszről indulva ellenállást sorosan egy LED-del. Ennyi. Az 5-ös láb testeli a LED-et, ha kell.
(#) Davidd hozzászólása Okt 16, 2011 /
 
Üdv mindenkinek.Lenne egy eloszor is egy olyan kerdesem hogy a hid mikor mukodik mikor a mute a pozitiv tapra van kapcsolva vagy nincs rajta semmi.A masik pedig az hogy osszevan rakva egy hid es mikor pozitivra huztam es adtam neki jelet irtohangosan bejott az 50 hertz es szetpukkat a jobb oldali ic(szembolnezetbol).
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
Üdv! A mute (némítás) kikapcsol, ha 3,6V-nál magasabb rajta feszültség, tehát szól az erősítő. Ez a feszültség lehet a + táp is. A híd minkét erősítőjén egyszerre kell kapcsolni.
Ha nincs a mute kivezetésre semmi kötve, arról azt olvastam itt a fórumban, hogy egyes példányok szólnak, mások nem. Kerülném ezt az üzemállapotot.
(#) reloop válasza CosmicAntagonist hozzászólására (») Okt 16, 2011 /
 
A clip lábra tranzisztoron keresztül szoktam a ledet kötni. A lay-on látható: Bővebben: Link
A működésével nagyon meg vagyok elégedve.
(#) CosmicAntagonist válasza reloop hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Köszi.
(#) Keresztes Vitéz hozzászólása Okt 17, 2011 /
 
Üdv! Most lettem kész az erősítővel, még védelem nincs benne. Az a kérdésem, hogy mitől hallhatom a hangfalból a ventilátort? Ki lehet hallani, ahogy felpörög, csak az egyiket, de azt mindkét oldalon. Aztán pár hozzászólással korábban van szó arról, hogy egyszerre kell kapcsolni a mute funkciót hídnál. Nekem úgy van a híd, hogy a mute és stby láb előtt van egy-egy 2k2 ellenállás, de csak az egyik IC-nél, ez akkor így rossz?
(#) reloop válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Üdv! Ilyen ventillátor zajjal még nem találkoztam, feltétezem a benne lévő elektronikából szűrődik ki. A ventillátorhoz közel eső helyen kerámia szűrőkondit tennék a tápvezetékbe, 100nF vagy nagyobb értékben.
Ha annál IC-nél vannak 2,2k ellenállások a stby/mute előtt amelyik a bemenő jelet kapja, akkor nagy gond nem lehet. Amennyiben nincs kondenzátor, az említett lábakon semmi jelentőségük sincs. A híd másik felén a stby/mute + tápot kap?
(#) Keresztes Vitéz válasza reloop hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Hello! Én is arra gyanakszom, csak nem tudom mi. Felteszem a nyákrajzot, hátha ki tudsz olvasni belőle valamit. Mindenhol kerámia kondik vannak. A kialakítás úgy van, hogy 2 hűtőborda van a 4 IC-nek, közvetlenül a hűtőbordákra vannak felszerelve a 8x8 cm-es ventilátorok. Az ellenállások azon az Ic-n vannak, amelyik a bemenőjelet kapja, a másikon + tápot kapja a mute/stby láb. Az alapzaj is szerintem sok, de az az előerősítő miatt van, egész pontosan az LM1036 miatt, mert anélkül nincs.

europhon.lay
    
(#) pjg válasza reloop hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Így korrekt.

Milyen nyáktervezőt használsz?
(#) reloop válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Okt 17, 2011 / 2
 
A ventillátor áramellátása így nem az igazi. A nyákon jobb oldali kimondottan rossz, mivel egy hosszú vezetősáv végén közvetlen az LM1036 mellett terhel. Mindkét ventillátort az előerősítőtől független kötném be, külön tápról. Ha nem akarsz külön tápot, akkor is a 7812-ről közvetlen csatlakoztasd a ventiket.
A végfok jó. Egy koppanásgátlót megérdemel a kapcsolás.
(#) reloop válasza pjg hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Köszönöm! Sprint-layout-tal készült.
(#) Keresztes Vitéz válasza reloop hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Hello! Hát pont a jobb oldali hallatszik bele. Koppanásgátló lesz, vagyis kész van ami itt az oldalon volt, azt megépítettem, de ha a végfok kimenetét kötöm rá, akkor csak kattog a relé, meg nem tudom hogy lehetne nagyobb késleltetést adni neki. Köszönöm a segítséget!
(#) peter1995 hozzászólása Okt 17, 2011 /
 
Háhá újra éled a hídam. Kapott két új IC-t és megy most is
(#) reloop válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Okt 17, 2011 / 1
 
Szívesen! A koppanásgátló hibáját írd ide.
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Gratulálok, ügyes vagy
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Ha még ügyesebb lettem volna nem zárom rövidre a kondit nincs gond... De lényeg hogy jó.
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Üdv.Emlitetted hogy egyes peldanyok mennek egyesek nem.Az en peldanyom az a kit csak hazilag elkeszitve.Ez lenne az.
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Nálad szó sincs szabadon hagyott mute/stby bemenetekről. Teljesen korrekt bekapcsolási késleltető áramkör van a kapcsolásban. A 50Hz búgás kívülről érkezhet az erősítő jelbemenetére. Le tudod ellenőrizni: kösd testre a bemenetet.
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Üdv.A testre volt kotve.De nem tudom miert csinalta.Hiaba.Atnezem a nyakot megint, es teszek bele masik ict.Vagy gondolkodom abban hogy rakok kulon kulon ossze egy egy panelt es egy faziforditoval oszzehidalni.
Következő: »»   301 / 607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem