Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   23 / 129
(#) abcdabcd válasza rozsda hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Attól függ, mire kell a lakatfogó neked. Gondolom ezt már sokszor sokhelyen hallottad te is, de ide is passzol a mondat...
Én nemrég vettem magamnak, megnéztem a neten nagyjából mindent amit kapni lehet, kb 30eFt-ig, és azt találtam, hogy olyan lakatfogó, ami AC mellett DC is, és egyébként meg TrueRMS is, azok kb 20e fölött vagy inkább 24eFt-tól...(kb ennyiért találtam olyat, ami egész jónak tűnt), mert még ahogy néztem volt, aminek a felbontása 0,1A volt csak, nekem az kevésnek tűnt, szóval a 24e az talán az a legolcsóbb volt, ami 0,01A felbontást tudodd TRMS-st AC-t meg DC-t is...

Mivel nekem legalábbis inkább alkalmankénti dolgokra (egyelőre játszadozásra) "kellett", így én amellett döntöttem, hogy vettem egy ilyet: Bővebben: Link , abban a boltban lehetett kapni, ahonnan aképet linkeltem (elvileg egyébként M.o-n valamiért kifutott típus, a gyártónál meg simán megtalálható)... Ez 10eFt volt, tud AC-t, meg DC-t, és csak a multimétertől függ amire csatlakoztatom, hogy TRMS-st tud-e vagy nem, de ezt így akár szkópra is köthetem, és a jelalakot is láthatom vele, ha éppen azt akarom... Ha olyanra kéne, hogy rendszeresen vinném magammal, és nem akarnék lógó vezetékeket meg minden, akkor persze praktikusabb lenne az egybe lakatfogó, Viszont így ár/teljesítmény arányban, amire szerettem volna, ez pont a legjobb talán...

Mondjuk a DC lakatfogós témában egyik fórumtársunk mesélte, hogy régebben nagyon olcsón sikerült boltban hozzájutniuk midnentudó lakatfogóhoz, a termék a neten még most is létezik, viszont boltot nem találtam hozzá, állítólag, ahol ő vette is annyi volt belőle amit meg is vettek mind
(#) rozsda válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Szia.
Köszönöm a gyors választ.
Igazábol ha jobban belegondolok akkor volnának igények.Épitgetek egy elektromos autót és szeretném már tisztázni és megmérni a benne futkározó áramokat.Akksikhoz,töltőkhöz és még sorolhatnám.Tehát a DC és a trueRMS mindenképp szükséges.A felbontás annyira nem lényeg.Nálam 0.1A ide vagy oda mindegy.Szkópom is van de arra hall ic-t szoktam használlni jelalak nézegetésre.
Amit linkeltél akár még jó is lehetne nekem de amit én linkeltem az alig drágább és leirás szerint sokkal többre képes.Igazábol a tudásához képest keveslem az árát és ez zavar.(pl.:frekvencia és kitöltés mérő a lakatfogón keresztöl)Találltam boltot ahol több mint a duplája mint az ebay-n.Tehát ahoz az árhoz már jobban paszolna.
Ezek alapján nehéz eldöntenem a minőségét.És ha berendelek egyet és atom gagyi akkor már nem tudok rekramálni sem.
Szóval vannak kétségeim de nagyon teccik leirás és ár alapján.
(#) abcdabcd válasza rozsda hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Ez amit néztél szerintem nem TRUERMS, legalábbis nem írták, ahogy megnéztem az ebay oldalt amit linkeltél...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Azaz most megnéztem megint és látom, a címben írják Viszont, ha a DC lakatfogós témát megnézed, akkor ott láthatod, hogy a kolléga cége, amit vett lakatfogót, az meg az ebay-es ár felébe került és dc+ac+trms... szóval ezeknek a "gyári ára" kitudja mennyi, és mennyiért próbálják itthon eladni... Én pl Kandón laborban mértem drága lakatfogóval is, és pl 3fázisú villanymotorra a 0,5-es pontossági osztályú lágyvasas árammérőhöz képest az is eléggé eltért... persze a ráírt kb 2,5%-os pontosságban ígyis benne volt... de ahogy nézegettem itthon az enyémet, csak egyenárammal próbáltam, de ez is a határon belül mér...
(#) sector99 válasza rozsda hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Szia !

Nekem is olyan műszerem van mint "abcd...." kollégának. Szerintem tökéletesen megfelel amatőr használatra. Ugyan Max....el műszerekhez ajánlják, de mértem már másik multival is vele, ugyanolyan pontossággal.
Remélem nem kapok dorgálás a "reklám" miatt, de itt még olcsóbban megveheted, mint az előttem szóló. Szerintem annyiért nagyon jó, ebben az árkategóriában.

üdv:
sector99

...jaaa, különben írtam privit is Neked...
(#) abcdabcd válasza sector99 hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Én nyár végén, az össze boltot, ahol a neten csak megtaláltam, hogy van felhívtam, és mindenhol azt mondták kifogyott már, valahol a debreceni Maxwell nagykerre is hivatkoztak, hogy ott is utánaérdeklődtek és ott sincs, se R*miris, se K*ellytech...
Bár az általad linkelt boltnál nem voltak elérhetők akkortájt, elvileg valami karbantartás is volt a weboldalukon... de a lényeg, hogy ott ahol írtam a polcon volt nekik vagy 5 db legalább ahogy emlékszek, de szóval bőven nem az utolsót vittem el...

Te mikor vetted amúgy?
Vagy lehetséges, hogy a nagykerek megint hoztak be belőle? Vagy a boltnak szintén raktáron van ebből?

Szerintem amúgy csak azért ajánlják, "kizárólag" bizonyos és csak maxwell multikhoz, mert egy a reklám kettő meg, amikhez ajánlják lehet azok 400mV/4V/40V/... multik, a 200m/2/20-asoknál a teljes tartományt nem lehet kihasználni, vagy esetleg még gondoltak analóg multimétert használókra, ahol meg a fordított áramirány miatt, fordítva kéne bekötni a lakatfogót, vagy forgatni kéne, és ha meg rajtahagyják fordítva, a műszer is tönkremehet... persze aki nem tudja mit csinál ne mérjen
Amúgy CEM CP-11 az eredeti típus, a Maxwell az csak a felirat... a gyártó meg mindenféle fesz mérő műszerhez ajánlja
(#) rozsda válasza sector99 hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Szia.
Hogyan érted azt hogy multimétertöl függ hogy tudja e a trueRMS fukciót?Ezt nem értem.Nekem maxwel-em van.

sector99.:
Nagyon rá akartok beszélni erre a lakatfogóra.Biztos nem azért mert gagyi.És ezen az áron már elgondolkodtató a dolog.Megpróbálok tőlük rendelni egyet de az van kiirva a honlapon hogy jelenleg nem múkodik a webshop.
Köszönöm az ajánlásokat.
(#) (Felhasználó 46585) válasza rozsda hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

(#) abcdabcd válasza rozsda hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Úgy értem, hogy a multimétertől függ, hogy mivel ez "csak" egy lakatfogó adapter, ami annyit csinál, hogy az árammal arányos feszültséget ad ki a kimenetén (tiszta analóg az egész belül, műveleti erősítők vannak benne több darab), és nem mér semmit önmagában.
A méréshez kell egy fesz mérő műszer, ami megméri ezt a lakatfogó által kiadott feszültséget.
A NEM-TRMS műszerek csak szinuszos jelalak esetén adják a jel effektív értékét--> így ha nem szinuszos az áramalakod, amit mérni szeretnél (pl fázishasítással csökkentetted a hálózati feszültséget, vagy épp PWM-mel előállított jeled van), akkor a multiméter nem a helyes értéket mutatja!
A TRMS műszer ezzel szemben viszont "bármilyen" (jó az adatlapok írnak bizonyos korlátokat pl AD737 ic-t érdemes megnézni, több drágább és elvileg pontos multiméterben is ez van pl UNI-T UT71E) jelalak esetén a jel effektív értékét mutatja a műszer... (Vagy analógban a lágyvasas feszültségmérő tudja ugyanezt)

Ezért írtam, hogy a multimétertől függ lakatfogó adapter esetén, hogy a mérésed TRMS-e vagy sem...

Amúgy ha nincs a linkelt boltban, akkor ott próbáld meg, ahol én vettem (HAM bazár), ha azon az áron is jó, ahogy írtam az előbb, kb szeptember legelején csak ott találtam egyedül... pedig még nyíregyházi boltot is hívtam...
(#) rozsda válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Hogy ezt én miért nem találtam.?
Köszönöm szépen.
Te pontosan tudod hogy mire használnám.Az Ekocsihoz tuti és az frekiváltós projektemhez is jól jönne.Meg már sokszer hasznos lett volna.
Te melyiket ajánlanád nekem?Amit én linkeltem kb14e-ért,vagy a max-os adaptert ami szálitással együtt már közel 10e forint?

abcdabcd.:
Értem,ez igy már világos.
(#) (Felhasználó 46585) válasza rozsda hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Hát, aki keres, annak Google a barátja...

Megmondom őszintén, nekem nem nagyon van türelmem ezeket átnézni. Talán azért, mert minden ilyesmim van, aztán olyan ritkán használom, hogy ha mégis kell, akkor mehetek bele elemet venni, mert rég kimerült... Egy szkóp mindenhez elég, áramváltót meg találok a fiókban. Egyszer belebolondultam egy Axiomet AX178-ba. Nem semmi darab, pénz is lett volna rá, aztán eszembe jutott, hogy úgysem tudnám kihasználni, úgyhogy nem vettem...

Meg az ilyen frekvenciamérő dolog, hát, én nem bízom ilyesmiben. A napokban láttam egy szkóp programot, ott a szoftver megmérte a 100 kHz-et 160-nak... Én akkor hiszem el a frekvenciát, kitöltést, ha látom a szkópon.
(#) rozsda válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Hát most nem segitetted a döntésemet.
El is felejtettem hogy te szkópfüggő vagy.De te ebből élsz és igy érhető a profi felszerelés.Én meg egy lelkes amatőr és ennek megfelelő minőségű cuccok is elegek.Vagyis azthiszem hogy elegek.De azért nemvagyok gagyiimádó.
100KHz hejett 160-at mérni...?Nem mindig a drágább bonyolultabb eszközök a jobbak.
Még alszok a témára egy párat.
(#) SzervízMacska válasza rozsda hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Szia! Az én véleményem a következő: javaslom a komplett műszert az adapter helyett, mivel az adapter használata nehézkes a multiméter szükségessége miatt. Baleset-, és érintésvédelmileg sem praktikus ez az összeállítgatósdi, mert sok kéz kell hozzá. Megcsúszik, utánakapsz - kész a baj. Tapasztalatom szerint a lakatfogók multiméter funkciói elég gyengék, tehát csak az árammérő funkcióját érdemes használni. a TRMS meglétének feltüntetése, magában csupán parasztvakítás, ha nincsen mellette feltüntetve a sávszélesség. A 10-100 kHz-es nagyságrendben dolgozó, profi műszerek sokszorosába kerülnek az általad kinézettnek. Innentől kapcsi tápoknál nem sok hasznát veszed, de DC áramok mérésénél segítségedre lehet. Azt mindenesetre tudomásul kell venni, hogy a lakatfogó pontossága, egy söntön alapuló mérési eljáráshoz képest csak saccográf kategória. Igazán értelmét csak nagy áramok mérésénél látom, ami multival/sönttel nem mérhető, esetleg aránytalanul drága lenne. Pl. akár elektromos autó. Hasznos továbbá, ha fontos, hogy ne terheljük be a mérendő áramkört. Most már annyira nyomottak a standard műszer árak, hogy életszerű lehet venni egy ilyet, vagy hasonlót akár hobbiból is, ha megteheted. Én a közel húsz éves pályafutásom során átlag 2-3 napot használtam évente, eddig megúszva a saját darab vásárlását... Ne sokat költsön, vegyen inkább kölcsön alapon

Üdv.: Macsek
(#) rozsda válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Nehéz eldöntenem még azt is hogy én mitakarok.
Ezt a trueRMS dolgot én is olvasgattam már.Szeretik rányomtatni marketingfogásnak.
De biztos jól jönne nekem egy mégha hiányos és pontatlan is a tudása.
De az ár fontos tényező.Amik tényleg tudják az RMS funkciót iszonyt pénzek.Annyit nem költök rá.Inkább beérem valami gyengébbel.Bár azok közt is lehet találni jót.És azt kéne kideriteni melyik az.
(#) Milcsi-bé hozzászólása Okt 12, 2011 / 1

Sziasztok!
MaxwellMAS 830-ról mi a véleményetek/tapasztalatotok.
Kezdő vagyok,szóval a funkciói,méréshatárai teljesen kielégítenek,de pontosság sosem árt.
(#) megaohm válasza Milcsi-bé hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Helló!

Ez a műszer inkább csak olyan hurcolós műszernek való, amit nem sajnál az ember. A gyári zsinórja hamar megtörik. Én csak szakadásvizsgálónak használom.

Ha alkatrészeket akarsz mérni, akkor szerintem 3000 ft-ért jobb választás a UNI-T 33C, háttérvilágítás is van rajta.

http://www.soselectronic.hu/?artnum=44883&str=371

Ha meg a nagy pontosság a cél akkor csak TRUE RMS műszerek között válogass, bár olyat csak kb 20000-től kapsz.
(#) pinyó39 válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Az AD636 -nak még dB kimenete is van, érdemes vele egy kis műszert építeni négy méréshatárral 100kHz-ig jól használható.
(#) Norberto válasza Milcsi-bé hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Szia!

Nekem van itthon egy, teljesen meg vagyok vele elégedve, amikor épp ezzel mérek.

Szóval pontosan mér. Nyilván nem laboratóriumi képességű, de amikor épp nincs lemerülve az elem ( ), akkor szépen teszi a dolgát.
(#) mammut hozzászólása Okt 22, 2011 /

Üdv!

Tegnap érkezett meg egy maxwell mx-25328 típusú műszerem. Feltelepítettem a programját sikeresen, viszont az USB illesztőprogramja nem megy fel, próbáltam a gyártó oldaláról letölthető változattal is, de sikertelen.
Valaki nem tudja véletlenül, hogy mit lehetne vele kezdeni?

Köszönettel: Feri.
(#) abcdabcd válasza mammut hozzászólására (») Okt 22, 2011 / 1

Ha az usb driver nem megy fel alatt azt érted, hogy azt írja, hogy nincs eszköz amihez való lenne, akkor van egy tippem, nekem ez már 2 esetben is bevált:
-Háttérismeret: a win az adott eszközhöz, hogy milyen driver kell, azt a win onnan tudja, hogy minden USB eszköznek van PID VID és esetleg REV azonosítója, a driverben az inf-ben vagy ha van más szöveges fájl is, most nem tudom, akkor lehet abban, van egy sor ahol meg van adva, hogy PID=0xFF02 például...
-Na és itt van a kutya elásva: ezeket ha átírod a driverben arra, amit te a saját eszközödhöz, az eszközkezelő/adott eszköz tulajdonságai/részletek fül/hardverazonosítók rész alatt kinézel, akkor a win minden gond nélkül azt fogja hinni, hogy ez a driver a te eszközödhöz való és fel is telepíti hozzá!
Esetleg, ha kultúráltabb megoldást akarsz, és szeretnéd látni, hogy mi volt ott eredetileg, az is működik, ha plusz sorként hozzáadod a driver megfelelő részéhez a te eszközödet, a meglévő eszköz leírói utáni sorba! Ugyanis egy driver több eszközhöz is jó lehet...
Engem is édekel az eredmény, számolj majd be arról, hogy milyen sikerrel jártál...
pl nekem Toshiba laptop valamiért a gyáritól eltérő azonosítójú realtek wifi kártyájához ez tökéletesen jó volt, a gyári oldalon csak régi driver, a realteknél persze sokkal újabb, viszont az utóbbi nem ment fel, megnéztem a chipen a felirat ugyanaz volt, mint amihez a realteknél volt a driver de nem volt jó, megnéztem a 3 közül valamelyik azonosító különbözött, hozzáírtam az "új" eszközt a driverhez, felment simán és valószínű azóta is kiválóan működik is a gép az újabb driverral!
(#) mammut válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm, ez bevált, felment a meghajtóprogram.
Így néz ki most bővítve a címzés:
[Sunplus]
%DeviceDesc%=ComPort, USB\VID_04FC&PID_0003
%DeviceDesc%=ComPort, USB\VID_04FC&PID_0201
%DeviceDesc%=ComPort, USB\VID_067B&PID_2303

Viszont még a maxwell program eszközhibát ad visza, még babrálok a soros kommunikáció beállításaival, hátha elkezd a gép a műszer nyelvén olvasni.

Az inf fájlban hív egy serenum.sys fájlt, viszont az nincs a mappában, az nem okozhat gondot?

Köszönöm a segítséget!
(#) blackdog válasza mammut hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Nekem is ilyen műszerem van (pontosabban volt).
Én is küzdöttem a programmal. Végül is ugy-ahogy működött.
Mikor nem találtam megoldást még a Maxwell-nek is írtam, de választ soha nem kaptam.
4 Maxwell műszert temettem el alig 3 év alatt. Azóta UNI-T és Voltcraft van.
Ha a "legújabb" szoftver akarod használni USB-n és főled win7 alatt főleg win7 64bit ne is reménykedej.
Ez a műszer a szoftverrel együtt a múlté. Max WinXP és soros port. Különben szívás.
(#) abcdabcd válasza mammut hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Örülök, hogy sikerült továbblépned hát a műszerrel kapcsolatos konkrét dologban nem tudok segíteni, lehet a kolléga mondanivalójában van valami, aki azt írta, hogy xp-ig működik, esetleg próbáld ki ott, és aztán ha ott jó érdemes esetleg win7-en is kísérletezni, bár nem írtad, hogy te milyen oprendszer alatt próbálkozol...

A serenum.sys hát az lehet kéne, ha a driver hivatkozik rá, de esetleg keress rá a gépen, lehet ez a windows része, és onnan szedi elő... esetleg lehet, hogy még annak a verziójával lehetne szórakozni... pl a win7 amikor megjelent, egy csomó scanner, lényegében az összes olyan, amihez nem volt direkt win7 driver nem működött... egyszerűen nem ismerte fel az eszközt telepítéskor, a neten rengeteg infót találtam róla, HP, EPSON scannerek közül is volt sok ami nem ment, egy ismerősöm relatíve olcsó, nem igazán ismert márkájú scannerénél merült fel a dolog, aki aztán vett végülis egy újat, amihez már volt win7 driver, így kipróbálásra nem került az ötlet, de elvileg a neten arra a megoldásra bukkantam, ami állítólag többeknek bevált, hogy a twain rendszer saját win-es dll-jét ki kell cserélni a win7 RC változatban lévő dll-jére, és azzal állítólag működtek ezek a scannerek simán ezután... lehet itt is valami ilyesmi verziócsere segíthet... (ha egyáltalán ez a serenum.sys okozza a hibát)
(#) mammut válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Üdv!

XP-t használok, avval nincs problémám.
A serenum.sys bent van a rendszerben erre figyelmeztet is meghajtó telepítéskor.

"Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik" hibaüzenetet ír a maxwell programja.
(#) abcdabcd válasza mammut hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Hát ez jó kérdés mi lehet ez a "rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik" már szerintem láttam ilyet, de az valami hülye hiba volt, itt viszont lehet valami olyasmi lehet, hogy valami más azonosítójú eszközt keresne a program... talán pont az általam említett realtek kártya saját programja, ami a gyári csomag része volt, továbbra sem működött, de mivel a win úgyis kezeli a wifi kapcsolatokat így ez nem is hiányzott, sőt a toshiba féle driver csomagnak sem volt része a szoftver... itt viszont szükség lehet a szoftverre...

Egyébként most még olyan jutott eszembe, hogy esetleg próbálj meg keresni, valamilyen utángyártott szoftvert... pl uni-t műszerekhez láttam ilyesmit, pl valaki így a linux alóli használatot is meg tudta oldani... hátha itt is valami egyszerű protokollal lehet lekérdezni a mérési eredményeket, amit valaki már megfejtett...

Viszont a Maxwellnél talán az a gond, hogy szerintem magyar érdekeltségű cégről van szó (bár a lakatfogóik közül párat amit néztem a CEM nevű kínai cég gyárt, de a többi cuccukról nem tudok, hogy vajon ki gyártaná), legalábbis van több műszer a honlapjukon amihez elérhető magyar használati, sőt van amihez csak magyar... ezt egy külföldi cég nem igazán valószínű, hogy így csinálná... meg legalábbis amikor kerestem maxwell multit úgy általában netszerte, magyar oldalakon kívül nem nagyon találtam semmit se...

Esetleg a debreceni hivatalos importőr hátha tud segíteni, elvileg ők hozzák be az országba a maxwelleket(lehet ők a gyártató cég maga?), a cég neve elvileg: Globiz Rt...
(#) TAKLACO válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Igen , GLOBIZ az importor.http://www.globiz.hu/index.php?page=table&kategoria_id=218
(#) abcdabcd válasza mammut hozzászólására (») Okt 23, 2011 /

Szóval ha nem sikerült eredményt elérni, ami ötletem van:
Megpróbálni az adott programból beszerezni több verziót, újabbat esetleg, vagy korábbiakat, esetleg a legelső kiadott verziót, hátha az még valamiért működik...
Esetleg ha a windows-on vannak különböző védelmi szoftverek egyebek, amik beleszólhatnak az usb-t elérő driver működésébe, azokat kikapcsolni, vagy próbaképp egy olyan gépen kísérletezni, amin teljesen új windows van(vagy olyan ahol lehet tudni nem lett drasztikus változtatás, úgy mint kikapcsolt szolgáltatások, telepített win frissítések), szóval frissítések nélküli mondjuk XP SP2...
Megnézni az eszközkezelőben, hogy, ha a megoldás olyan, hogy usb-com átalakítás történik lényegében, akkor mi az eszközhöz rendelt COM port száma, és ezzel játszani, hogy mi történik ha másikra állítod. Esetleg ha itt nem is kérne újraindítást a gép, tedd meg akkor is, kihúzott usb-vel, és csak ha beindult dugd be, és nézd meg, hányas COM-on van...

(Most beugrott, hogy régen volt gyári samsung mobil adatkábel, ami valamiért nem látott egy kompatibilis telefont se, pedig korábban működött, és a hiba okát nem sikerült kiderítani, ott másik win-nel nem próbáltam, pedig a kábel jó volt, mert kölcsön kaptam olyantól, aki használta, szóval ne add fel lehet csak valami szoftveres hülyeség van a háttérben)

Vagy ha ezzel a szoftverrel, semelyik verizóval, semmilyen másik windowssal meg beállításokkal sem sikerült eredményt elérni, esetleg tényleg meg kéne tudni, a multiméter valódi gyártóját (mondjuk alibaba.com-on keresgélni ugyanolyan kinézetű műszer után, vagy az ott árult multik gyártóinak a honlapján), és hátha azokhoz valaki valahol megfejtette a protokollt, és írt hozzá szoftvert, amivel használható így a tied is...(mivel csak a cimke más rajta valószínűleg...)
(#) ötfelezős hozzászólása Nov 6, 2011 /

Namost akkor lehet használni a Maxwellt XP alatt, usbvel, vagy a kedves fórumos már kivándorolt kétségbeesésében?
Én épp most kattantam rá a regisztrálós mérésre, mint vágyálomra, és persze, hogy a Maxwellt találtam meg a keresővel. Igaz, azt sehol nem írják, mit tud a szoftver, dehát csak tud regisztrátumot...
Viszont örülnék neki, ha valaki mondana alternatívát a Maxwellel szemben. Ez a 15 eFt körüli ár ez szimpi volt...
(#) abcdabcd válasza ötfelezős hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Elvileg az Uni-t nek is vannak ilyen cuccai, meg elvileg a Conrad-os multiméterek közül is sok uni-t gyártmányú eredetileg, bár azoknak az ára talán drágább, mint az eredeti uni-t-knek, a kinézetük a formaterv az kb pont ugyanolyan, ami különbség, az kb talán csak a színük, az uni-tk általában pirosak, a conradosok csak más színt kaptak ennyi...szoftverek is talán ugyanazok használhatók hozzájuk... nézz körül szerintem ezen a vonalon...
(#) ötfelezős válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Köszi a választ. Bár lustaságnak tűnik, de pont a netről való tájékozódást akartam elkerülni, mert a fentiek értelmében az a Maxwell esetében sem vezetne jóra...
A Conradnál egy hasonló árut találtam, Voltcraftból a 820-as végűt, aminél számítógéphasználatra utaló nyomok olvashatóak (tartozék a kábel és a szoftver), aztán érdekes módon a majdnem vagy egészen 20-ba kerülőknél meg ilyen nincs, sőt, a másik két forgalmazott márkánál sem.
Több órai keresgélés után rátaláltam a Velleman PCS 10 nevű szerkezetre, ami mostani céljaimnak éppen megfelelne, bár a multiméter rugalmasságát persze elveszteném vele.
Következő: »»   23 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem